ενισχυτης η ηχεια ??

antonio76

Established Member
17 March 2008
274
Αθηνα Ηλιουπολη
καλησπερα..μετα την αγορα του cd marantz cd5003 με την βοηθεια σας..ειδα μεγαλη διαφορα στον ηχο..θελω να βοηθησω και το player με αλλαγη..... τι???εχω μετριο ενισχυτη και εξισου μετρια ηχεια. (yamaha ax 496.wharfedale diamond 8.4)..κανονικα πρεπει να αλλαξω και τα 2..αλλα δεν μπορω παρα μονο ενα για τωρα..τι να αλλαξω πρωτα ενισχυτη η τα ηχεια για να δω και αλλη βελτιωση?? αν βαζατε και link στην προταση σας θα βοηθουσατε πολυ..σας ευχαριστω..

Πόσα θα διαθέσεις;
Πώς είναι ο χώρος σου;Πως θα μπούν τα ηχεία;

το σιγουρο ειναι οτι τα ηχεια ηταν πολυ καλα στην εποχη τους, και σιγουρα δεν παιρνεις το 100% τους με αυτον τον ενισχυτη. Εγω θα λεγα ενισχυτη.. Ποσο ειναι το budget σου?

το μπατζετ ειναι γυρω 650-700 ευρω μαξιμουμ..ο χωρος ειναι γυρω στα 45 τετραγωνικα ενιαιος(γκαρσονιερα)και θα τα βαλω τα ηχεια στις 2 γωνιες του τοιχου..περιπου 4.5 μετρα αποσταση μεταξυ τους..ο ενισχυτης ειναι αυτος..
http://www.yamaha-uk.com/discontinued_products/product.cfm?product_id=73&CategoryID=4

και τα ηχεια αυτα
http://www.net-electric.gr/catalog/wharfedale-diamond-84-pi-465.html

Last edited:
Οπως σου ειπα τα ηχεια σου δεν παιζουν στο 100/% τους μ αυτο τον ενισχυτη. 'Η παιρνεις καινουριο και κατα συνεπεια το maximun των υπαρχοντων ηχειων, ή παιρνεις καινουρια ηχεια και μεγαλωνεις ακομη περισσοτερο το χασμα ποιοτητας με τον 496 κ μετα παιρνεις ενισχυτη.
Εγω μαλλον θα πηγαινα πρωτα για ενισχυτη

παμε για ενισχυτη τοτε..

Μην το δένεις...

Σε γενικές γραμμές, η αλλαγή ηχείων επιφέρει μεγαλύτερες διαφορές στον ήχο, αλλά εξαρτάται από τα ηχεία και τον ενισχυτή που έχεις. Προσωπικά, δεν μπορώ να σου πω τι είναι καλύτερο να αλλάξεις, γιατί δεν ξέρω τα ηχεία σου, οπότε σου προτείνω να κάνεις μια βόλτα για να ακούσεις με τον ενισχυτή σου, τα ηχεία που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι μέσα στο budget σου και να αποφασίσεις μόνος σου. Κι εκεί που θα πας, μπορείς να ακούσεις με τον ενισχυτή σου ηχεία των 700 Ευρώ και στα ίδια ηχεία του μαγαζιού, να σου βάλουν έναν ενισχυτή των 700 Ευρώ για να δεις τις διαφορές.

Εαν όμως το επόμενο budget που θα διαθέσεις για αναβάθμιση είναι μεγαλύτερο από το τωρινό σου, τότε θα σου πρότεινα να πάρεις τώρα καινούριο ενισχυτή και αργότερα ένα καινούριο ζευγάρι ηχείων.

Καλή συνέχεια

Συμφωνώ με τον George, για να είσαι σίγουρος πρέπει να κάνεις δοκιμές (τον ενισχυτή σου με άλλα ηχεία, τα ηχεία σου με άλλο ενισχυτή).

Πάντως εγώ είμαι υπέρ της αλλαγής ηχείων, θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερη αλλαγή στον ήχο σου απ'ότι η αλλαγή ενισχυτή. Σίγουρα τα νέα ηχεία σου θα μεγαλώσουν το χάσμα ποιότητας με τον ενισχυτή σου (τον οποίο παρεπιπτόντως θεωρώ πολύ τίμιο) αλλά το συνολικό αποτέλεσμα που θα πάρεις θα είναι τελικά καλύτερο απ'ο το ήδη υπάρχον set-up σου.

Και για να κάνουμε και μια αρχή στις προτάσεις μας, Klipsch RF-62 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=245

Λίγο πάνω από το budget σου (ε, βάλε καμιά δοσούλα..). Υπάρχει και το μικρότερο RF-52 που είναι στα λεφτά σου αλλά πίστεψέ με το RF-62 αξίζει τα επιπλέον χρήματα.
Άκρως εντυπωσιακό ηχητικά, άφθονο και καθαρό μπάσο αλλά οι γνωστές έντονες ψηλές τις Klipsch που άλλοι λατρεύουν κι άλλοι μισούν (εσύ φυσικά θα το ακούσεις και θα κρίνεις με τα αυτάκια σου, όχι με τις απόψεις που εμείς γράφουμε).
Κι επιπλέον υπέρ-ευαίσθητο, οποτε σε μελλοντική αναβάθμιση του ενισχυτή σου δεν θα χρειαστείς ένα κάρο λεφτά για να βρείς άφθονα ρεύματα, αλλά θα εστιάσεις καθαρά στην ποιότητα του ενισχυτή.

Επίσης, αν δεν μπορέσεις να αλλάξεις την τοποθέτηση των ηχείων και αν δεν μπορείς να τα έχεις τουλάχιστον 25 εκατοστά μακριά από τους πίσω τοίχους, να προσέξεις το bass reflex στα ηχεία που θα επιλέξεις (αν θα επιλέξεις ηχεία τελικά) να είναι μπροστά.

Το ιδανικό είναι τα ηχεία να μην είναι τοποθετημένα σε γωνίες, να έχουν μεταξύ τους γύρω στα 3 μέτρα απόσταση και η θέση ακρόασης να είναι στο κέντρο και 3 μέτρα μπροστά.

καταρχην ευχαριστω για τις προτασεις σας..η αποσταση απο τον τοιχο ειναι τελικα 3.5 μετρα..(μια χαρα) τα klipsch 52 και 62 τα ξερω και τα ειχα υποψιν εδω και παρα πολυ καιρο....δεν βλεπω bass reflex μπροστα ομως και φανταζομαι οτι οι οπες ειναι πισω..χμμ..το κακο ειναι οτι εχω και 2 ενισχυτη home cinema οποτε πρεπει να παω για 5αδα klipsch..σε οτι αφορα τον ενισχυτη ελεγα να ξεφυγω απο τα συνηθισμενα και να παω σε αυτον
http://www.hollandlink.eu/map-105-EN.htm γυρω στα 500 ευρω αν βρεθει καποιος να συμφωνησει οτι αξιζει..μετα μαλλον θα παρω τα ηχεια RF 62..

βεβαια αξιζει. Ακουσε τον μαζι με τον Α-S700 γιατι ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης και πραγματικα δεν μπορεις να πεις ποιος ειναι καλυτερος. Τα Klipsch ειναι αρκετα ενθουσιωδη στις υψηλες και θα ταιριαζαν ιδανικα και με τον ζεστο χαρακτηρα του Αudiolab 8000SE στα 380Ε περιπου..

βεβαια αξιζει. Ακουσε τον μαζι με τον Α-S700 γιατι ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης και πραγματικα δεν μπορεις να πεις ποιος ειναι καλυτερος. Τα Klipsch ειναι αρκετα ενθουσιωδη στις υψηλες και θα ταιριαζαν ιδανικα και με τον ζεστο χαρακτηρα του Αudiolab 8000SE στα 380Ε περιπου..

ο Αudiolab 8000SE συνδεεται και με ομωνυμο του preamp που τον κανει ακομα καλυτερο??καπως μικρες διαστασεις εχει σαν ενισχυτης..

Όλοι οι Audiolab το ίδιο σασί έχουν, από το phono stage ως τους τελικούς... Οικονομίες κλίμακας.
Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από την τοποθέτηση των ηχείων. Με 4,5 μέτρα μεταξύ τους και τοποθετημένα στις γωνίες και 3,5 μέτρα μακρυά η θέση ακρόασης, μήπως έχεις προβλήματα; Η στερεοφωνική εικόνα είναι σαφής; Το χαμηλό είναι ζυγισμένο; Ξεκίνα μετακινώντας τα ηχεία στο χώρο πριν αλλάξεις μηχανήματα.

Last edited:
Όλοι οι Audiolab το ίδιο σασί έχουν, από το phono stage ως τους τελικούς... Οικονομίες κλίμακας.
Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από την τοποθέτηση των ηχείων. Με 4,5 μέτρα μεταξύ τους και τοποθετημένα στις γωνίες και 3,5 μέτρα μακρυά η θέση ακρόασης, μήπως έχεις προβλήματα; Η στερεοφωνική εικόνα είναι σαφής; Το χαμηλό είναι ζυγισμένο; Ξεκίνα μετακινώντας τα ηχεία στο χώρο πριν αλλάξεις μηχανήματα.

3.5 μετρα ειναι η αποσταση μεταξυ τους_ηχεια)..η στερεοφωνικη εικονα ειναι πολυ καλη με βαση αυτα που εχω..και σκεφτομαι τις αλλαγες για να φτιαξω ακομα καλυτερο ηχο και σωστο..οταν λες ζυγισμενο χαμηλο??παντα με pure direct ακουω μουσικη.

Εννοώ αν το χαμηλό είναι στη σωστή ένταση σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα, ή μπουμάρει, κλπ. Παίξε λίγο με τις θέσεις των ηχείων, πιο μακρυά από τους τοίχους και άκου αν έχεις διαφορές.

ο Αudiolab 8000SE συνδεεται και με ομωνυμο του preamp που τον κανει ακομα καλυτερο??καπως μικρες διαστασεις εχει σαν ενισχυτης..

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο (και δεν ξέρω αν έχει την κατάλληλη είδοδο για να συνδεθεί) εκτός αν είδη έχεις τον 8000SE. Ο στερεοφωνικός τελικός (8000P) έρχεται με 400 ευρώ περίπου στην πόρτα σου και οδηγεί πάααααρα πολλά ηχεία με το ρεύμα που έχει. Και άλλα 350 περίπου έχει ο προ έτσι όπως έχει πάει η λίρα...

Αυτό που έκαναν παλιότερα ορισμένοι, είναι ότι συνέδεαν τον 8000S με έναν ή με δύο τελικούς (έναν για το κάθε κανάλι). Έλεγαν ότι ο 8000S είχε καλύτερο ήχο από τον προ της ίδια εταιρείας για κάποιο λόγο. Αλλά αυτό γινόταν αν δεν κάνω λάθος αρκετά χρόνια πριν, με τα προηγούμενα μοντέλα που υπήρχαν τότε.

Last edited by a moderator: