Ενισχυτής-ηχεία (stereo) γύρω στις 3,000.

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
Το σετάκι πρόκειται να πάει σε φίλο που του μετέδωσα την αρώστεια και σιγά σιγά αποφάσισε να μπει στο σπορ.

Αρχικά ήθελε 5.1 αλλά κατάφερα να τον πείσω να πάει σε δύο ηχεία πρώτα με αυτό το budget και να συπληρώσει τα υπόλοιπα αργότερα γιατί μόλις έχτισε και σπίτι ο άνθρωπος.

Το σαλόνι του είναι μεγάλο γύρω στα 100τμ αλλά τα ηχεία θα μπουν σε μια γωνιά μαζί με μια μεγάλη TV. Θέλει όμως να παίζει μουσική όταν έχει κόσμο και να καλύπτει.

Σκέφτηλα να του προτείνω έναν φθηνό AV και κάποιο τελικό δικάναλο και να φθάσουμε στις 4,000 αλλά να κάνει σωστότερα τη δουλειά του και σε καλές εντάσεις μιας και ο χώρος είναι μεγάλος.

Σαν B&Wακιας που είμαι του έχω προτείνει είδη κάτι από σειρά 700 αλλά και τα CM9. Μια άλλη λύση είναι τα Monitor Audio GOLD series και ίσως κανένα Martin Logan Purity αν και φοβάμει ότι θα χαθεί στο χώρο του.

Εσείς τι θα προτείνατε?

Το βασικό ειναι να μη πάρει ο ανθρωπος πραγματα τα οποια αυριο θα του ειναι αχρηστα.
ηχεια -τελικο-πηγη
μη δωσει λεφτα σε AV
μπορει να κανει δουλεια μονο με τα παραπανω ή με ενα φθηνο προ

Δεν εχω τις ιδιες αποψεις σε μηχανηματα με τους φιλους
100 τετραγωνικά πιστευω οτι θα εχουν πολλες ανακλασεις
και θελουν λιγη ποιότητα
καλη ερευνα

Απάντηση: Re: Ενισχυτής-ηχεία (stereo) γύρω στις 3,000.

Το βασικό ειναι να μη πάρει ο ανθρωπος πραγματα τα οποια αυριο θα του ειναι αχρηστα.
ηχεια -τελικο-πηγη
μη δωσει λεφτα σε AV
μπορει να κανει δουλεια μονο με τα παραπανω ή με ενα φθηνο προ

Δεν εχω τις ιδιες αποψεις σε μηχανηματα με τους φιλους
100 τετραγωνικά πιστευω οτι θα εχουν πολλες ανακλασεις
και θελουν λιγη ποιότητα
καλη ερευνα

δικιο εχεις για τα τετραγωνικα αλλα γιαυτο θα χρειαστει ενα πολυ μεγαλο ηχειο με εναν ικανο ενισχυτη...Σε ορισμενες περιπτωσεις το μεγεθος μετραει....100 τετραγωνικα δεν παιζουν ευκολα...

Το ότι ο χώρος του είναι μεγάλος και θέλει μεγάλα ηχεία του το είπα και εκει μέσα δεν μπορεί να περιμένει μεγάλες εντάσεις + ποιότητα αλλιώς θα πρέπει να τα σκάσει επί 10.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πάει σε ηχείο τουλάχιστον B&W 803D (ως παράδειγμα) έστω και με ενισχυτή Crown αλλά αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τόσα και πρέπει να του βρω λύση με 3-4000 χιλιάδες για όλα (ηχεία, τελικό και AV). O λόγος που επιμένω σε AV είναι ότι τα θέλει και για ταινίες και αργότερα θα προσθέσει ένα κεντρικό, sub, και δύο surround. Επίσης με έναν AV θα έχει τη δυνατότητα για Room Correction και νομίζω ότι θα το χρειαστεί.

Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μπορεί να βλέπει ταινίες με τα δύο ηχεία (stereo only) και φυσικά να παίζει και μουσική με μια πηγή.

Η πηγή προτείναι να είναι φθηνή και θα του πρότεινα ή ένα PS3 ή ένα BD-Player 300 ευρώ. Ας μην σπαταλήσει χρήμα εις βάρος των ηχείων για κάτι που μπορεί αν είναι φθηνό να το αλλάξει αργότερα ή να το βάλει σε άλλο χώρο στο σπίτι που σύνολο έχει 4 TV.

Δείτε μια ΠΟΛΥ πρόχειρη κάτοψη που είπα να σχεδιάσω για να πάρετε μια ιδέα.

[URL=http://good-times.webshots.com/photo/2169347460039590762PPzhZE][/URL]

Tα τετραγωνικά είναι πάρα πολλά για "κοινά" μηχανάκια.
Στη θέση σου θα κοιτούσα για ενισχυτή http://www.adcom.com/prod/shopdisplayproducts.asp?hid=2&cid=14&sid=3&prodid=1152
και ηχεία http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=LS80&Language=ENG&Country=GR&Region=EUROPE&cat=CLA&ser=LS:music-smiley-005:

1500 o τελικός και 1800 τα ηχεία και είσαι power:firstprize:
Aν το όριό σου είναι αυστηρά στο 3χίλιαρο πάρε εναν Nad ως προ και στην πορεία τον αλλάζεις.

Πέρα από τα JBL που αναφέρθηκαν πολύ καλή περίπτωση θα ήταν και τα klipsch rf-83 που δεν χρειάζονται και ενισχυτή τέρας για να παίξουν...

Τα B&W CM9 τα έχει ακούσει κανείς? Να υποθέσω πως δεν έχουν καμία σχέση με τη σειρά 800 που έχω γιατί τα δικά μου του άρεσαν πολύ σαν άκουσμα αλλά πάμε αλλού κοστολογικά.
Η ίδια ερώτηση ισχύει και για τη σειρά 700 της B&W.

Μέχρι στιγμής κρατάω τα JBL και τα FOCAL (που δεν τα έχω ακούσει) καθώς και τα B&W να τον πάω να ακούσει. Τα KLIPSCH προσωπικά δεν μου αρέσουν από τα RF μέχρι και τα Palladium αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο και αναγνωρίζω πως με την μεγάλη τους ευαισθησία θα παίζουν δυνατά και εύκολα.

προτεινω να παρεται στερεοφωνικο ενισχυτη για αρχη και οχι av....η ποιοτητα και η οδηγηση οπως ξερεις ειναι πολυ καλητερη ετσι....οταν ειναι να αγορασει ο φιλος σου 5,1 συστημα ας παρει και εναν οικονομικο επτακαναλο απο αγγελια και καθαρησε .Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ακουει απο τωρα με av και να τον πληρωσει και καινουριο....Αν σας αρεσει η ιδεα φροντιστε ο ολοκληρωμενος που θα παρεται να συνδεετε με av,αν και νομιζω ολοι μπορουν πια....Ασε που ετσι θα μπορειτε να ματσαρετε και το ηχειο ενω με av πιο δυσκολα....

δηλαδη θελεις η πηγη να ειναι Blueray, η συνδεση HDMI με AV και να βασιστεις στον AV να σου μετατρεψει το σημα να στο προενισχύσει και να στο οδηγήσει στα ηχεια???
και να ακουσεις και μουσικούλα???
πραγματικά θα ηθελα να ασκουσω αυτο το συστημα

κινδυνευεις να πάρεις ενα καλο ζευγάρι ηχεια που δε θα το ακούσεις ποτε για να εχεις το κεφάλι σου ησυχο οτι αυριο μπορεις να το κανεις σινεμα.

με βλέπεις οτι δεν αναφερω μηχανηματα γιατι απο την αρχη βλέπω οτι υπάρχει προβλημα με το τι θελετε να κανετε και γιαυτό επεμβαινω

και αυτο υπάρχει γιατι αλλα θελει ο φιλος σου και αλλα εσυ

αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να ακουσει καλο συστημα μουσική ο φιλος σου και να δει αν του κάνει κλικ οτι θα ξανακούσει μουσική απο την αρχή
να δεις αν αξιζει να δωσεις βαρυτητα εκει ή οχι

nbullamatsis,

Ο φίλος μου έχει ακούσει μουσική και τανίες στο δικό μου με B&W 800D, HTM1D, 803D surrounds και Electrocompaniet NEMO monoblocks. Φυσικά και του άρεσε αλλά δεν δίνει ούτε το 1/3 των χρημάτων....

Ό λόγος που προτείνω AV είναι γιατι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με προ-ενισχύσεις παραπάνω οπότε κάποιος AV που θα παίζει αξιοπρεπώς μουσική θα τον καλύψει και θα έχει και Room Correction για το δύσκολο χώρο του κι HDMI switching κατευθείαν. Για άνθρωπο που δεν έχει ξανασχοληθεί με το σπορ και κυρίως τον ενδιαφέρουν οι ταινίες αυτή τη στιγμή τι να προτείνω?

Μπορεί και πηγή (CD) να προσθέσει αργότερα και άλλον προ αλλά για τώρα προσπαθώ να ξοδέψουμε το budget κυρίως σε ηχεία τελικό που μένουν. Αργότερα (ίσως και σε 4-6 μήνες) προσθέτει κι άλλα...

Άνεση έχει απλά ο άνθρωπος μόλις αγόρασε το άλλο μισό οικόπεδο του σπιτιού του και έκανε και μεγάλη ανακαίνιση.

Για τα ηχεία που ανέφερα καμιά άποψη?

Το θέμα δεν είναι τι παίρνεις με το 1/3 αλλά με 3,000 και αυτό προσπαθω να βρω και για το χώρο του δυστυχώς είναι λίγα για να τον καλύψει.

I beg to differ...

Δεν υπάρχει περίπτωση να καλυφθεί ικανοποιητικά ο χώρος των 100τμ με ένα ζευγάρι ηχεία. Για σοβαρή ακρόαση μουσικής αρκεί να έχει καλή ένταση στο σημείο ακρόασης, το οποίο λογικά θα είναι το πολύ στα 3 μέτρα από τα ηχεία. Αν θέλει μουσικό υπόβαθρο για το φαγητό, τότε η ένταση αυτή θα τον καλύψει. Αν θέλει να κάνει πάρτυ, χρειάζεται περισσότερα ηχεία στον χώρο. Οπότε, η δικιά μου άποψη είναι ότι θα αναγκαστεί να πάει τελικά σε πολυκάναλο, ακόμα και για να παίζει μουσική που να καλύπτει ομοιόμορφα τον χώρο του καθιστικού (όχι surround αλλα 5-speaker-stereo).

Αλλά επειδή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει με 3000 και να έχει σωστή μουσική απόδοση, προτείνω να ξεκινήσει με έναν ολοκληρωμένο με είσοδο home cinema, και συγκεκριμένα με τον Roksan Kandy K2. Αυτός βρίσκεται στην αγορά με τιμή γύρω στο χιλιάρικο, έχει 120W ισχύ και όλες τις ευκολίες (ΜΜ phono stage, ακουστικά και προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο).

Απο κει και πέρα ένα ευαίσθητο ηχείο δαπέδου (γύρω στα 1500 ευρώ) θα μπορέσει να συνδυαστεί με τον Kandy (αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα γούστου), αφήνοντας 500 ευρώ για την πηγή. Το θέμα είναι ότι αφού τον ενδιαφέρει να βλέπει και ταινίες θα πρέπει να είναι ένα universal player (π.χ. Pioneer ή Denon ή Oppo) ή αν είναι πολύ της εικόνας ένα BluRay, το οποίο δεν έχει απαραίτητα και τον καλύτερο ήχο... Ίσως ένα εξωτερικό DAC να βόλευε, ίσως απλά να εκταμιεύσει ένα ποσό για καλύτερο player.

Όσο για πολυκάναλα συστήματα με σωστή ηχητική απόδοση υπάρχουν, αλλά σε αρκετά υψηλότερες τιμές. Μερικές ιδέες:
1. Esoteric DV-60 με Parasound P7.
2. Denon BluRay transport με Onkyo/Integra AVpre.
3. Meridian.

Να ρωτήσω τι είδος μουσική θα ακούει ο φίλος σου?
Επίσης μιας και ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος καλό θα είναι να πάρει ένα μεγάλο ηχείο με το ποσό που διαθέτει και τίποτα άλλο προς το παρόν
Γνώμη μου είναι έτσι που τα περιγράφεις ( το ότι έχει ακούσει τα 800 με νεμο ) ότι αν πάρει κάτι low budget τώρα σύντομα θα καταλήξουν στις αγγελίες
Αφού έχει την οικονομική δυνατότητα απλά όχι στην παρούσα φάση να πάρει με τα χρήματα που διαθέτει τώρα το ηχείο που ταιριάζει στον χώρο του και μετά τα υπόλοιπα
Θα πρότεινα το ολοκαίνουργιο της advance acoustic ( δεν θυμάμαι μοντέλο ) το οποίο στο hifidelity το προηγούμενο κατά τον reviewer κοντράρει στα ίσια το 802 και κάνει γύρω στα 3000
Εναλλακτικά τον Ορφεα της spectrum αναφοράς στον ήχο μετά την δοκιμή του πριν 1.5 χρόνο και τιμή γύρω στα 3500

Ο φίλος μου δεν πρόκειται να ακούει μουσική εκτός κι αν έχει κόσμο στο σπίτι οπότε λίγο απ'όλα τα ελαφριά. Lounge, acid jazz και κανένα έντεχνο μιας και δεν είναι με τα βαριά λαϊκά.

Η ιδέα του να πάρει ένα ηχείο αλλά μεγάλο συμφωνώ πως είναι μια λύση αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα....Δε θα είναι matched τα ηχεία και μπορεί να υπάρχουν διαφορές μέχρι και στο χρώμα (που θα υπάρχουν) μέχρι να πάρει το δεύτερο.

Το πιο ακριβό ηχείο της Advance είναι αυτό http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=28
και στο skroutz το έχουν 1999 Ευρώ. Τώρα σχετικά με το highfidelity και το ότι κοντράρει στα ίσια το 802D τι να πω? Μου φαίνεται το λιγότερο αστείο και αν το κατάφεραν αυτό μπορούν να ετοιμάζονται πολλές εταιρείες να κλέισουν λόγω της επερχόμενης επέλασης της Advance στο χώρο των ηχείων. Συγνώμη για τις τελευταίες μου επιφυλλάξεις αλλά μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο είμαι άπιστος Θωμάς.

Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει σε δύο τα JBL και τα Monitor Audio Gold GS60 τα οποία είναι πιο ακριβά βέβαια αλλά θα βγάλουν λίγη ένταση και δεν είναι και δύσκολα στην οδήγηση.

Το να αγορασει καποιο used ηχειο σε καλη τιμη παιζει ?
Παντα υπαρχουν ευκαιρειες σε καλα ηχεια σε μιση τιμη !