Ενισχυτής-ηχεία (stereo) γύρω στις 3,000.

Εχω ζησει με το Monitor που αναφερεις
πιστευω ενα ολοκληρωμένο ευχάριστο ηχειο με πραγματική απολαυση τα breaks της ντραμς
και στο σινεμα πολύ καλό, τα ακουγα με τον AV μου τοτε (Marantz 7400) και επαιζε... εβαζα και τον Τσακιριδη με τοτε 90W και μεταμορφωνότανε σε εικόνα, αναλυση και δυναμικά.

Tα Jbl αυτα δεν τα εχω ακουσει
αλλά ειναι σαν να τα εχω ακουσει....
με λίγο Ευρωπαικό χαρακτηρα απο οτι βλέπω απο τη μαμα.
Σιγουρα δεν θα εχει το χαμηλό του Αγγλου
και εξυπνα το κανει ο Αμερικάνος για να πουλάει Sub και για ευκολία τοποθετησης (σιγουρα ευκολότερη του Μοnitor που θελει προσπαθεια, σε βλέπω.... και εχει και γωνια στη μια μερια μμμμμ)

Σιγουρα το Monitor ειναι πολύ καλυτερο, μια τουλάχιστο κατηγορία πάνω τόσο σε αξία οσο και σε ηχο κατα την ταπεινη μου αποψη
και θα το ξανακουσει οταν πάρει και τελικους

ααα
με τον Αγγλο μαλλον δε θα χρειαστει σαμπ αλλά τα 4500 δε τα γλυτωνει

μπορεις ανα πάσα στιγμη να πάρεις το μικροτερο της σειρας κατω απο 2000 και να εχεις το 90% του μεγάλου (δε θα εχει το break οπότε δεν εχει τιποτα... αλλά αυτο δεν θα το πεις στο φιλο σου, παραμενει καλυτερο απο τα υπόλοιπα των 2000 εκτος ATC που δεν αρμόζει στη περιπτωση μας)

Μια οικονομική και στα λύση ειναι και τα Magnat για τη περιπτωση μας αν θελεις να διατηρησεις το Budget

Δεν φτάνει που ψάχνω πήγα να του τα πω και με ξενέρωσε!
Μου λέει (ΑΚΟΥΣΤΕ!)..

"Πάμε μωρέ μέχρι το MEDIA MARKT πήγε ο Αρτέμης και πήρε ένα Samsung 5.1 με Dolby Digital σκοτώνει!" Με άλλα λόγια δεν θέλει να τα σκάσει τώρα.

Α καλά.........

Και αρχίζει το έργο του πως πετάμε τα λεφτά μας στο Media Markt. Και ο λόγος που το λέω είναι ότι θα πέσει γέλιο με το πως ΔΕΝ θα ακούγεται στο τεράστιο σαλόνι του.

Το αστείο είναι ότι πετάχτηκε η γυναίκα του (πολύ φίλη της δικιάς μου) και του λέει "Ε να έχει ποιότητα σαν του Σωτήρη μην είναι καμια μπούρδα!" Αχ! και νά'ξερε θα με περίμενε η άλλη με το διαζύγιο στο χέρι.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής-ηχεία (stereo) γύρω στις 3,000.

Δεν φτάνει που ψάχνω πήγα να του τα πω και με ξενέρωσε!
Μου λέει (ΑΚΟΥΣΤΕ!)..

"Πάμε μωρέ μέχρι το MEDIA MARKT πήγε ο Αρτέμης και πήρε ένα Samsung 5.1 με Dolby Digital σκοτώνει!" Με άλλα λόγια δεν θέλει να τα σκάσει τώρα.

Α καλά.........

Και αρχίζει το έργο του πως πετάμε τα λεφτά μας στο Media Markt. Και ο λόγος που το λέω είναι ότι θα πέσει γέλιο με το πως ΔΕΝ θα ακούγεται στο τεράστιο σαλόνι του.

Το αστείο είναι ότι πετάχτηκε η γυναίκα του (πολύ φίλη της δικιάς μου) και του λέει "Ε να έχει ποιότητα σαν του Σωτήρη μην είναι καμια μπούρδα!" Αχ! και νά'ξερε θα με περίμενε η άλλη με το διαζύγιο στο χέρι.

Αν θες να ακούσεις μια συμβουλή.
Πες τη γνώμη σου (ακόμα κι αν είναι κολλητός) και μετά εξαφανίσου.
Οσο περισσότερο ενδιαφέρεσαι τόσο ποιό κακός γίνεσαι και ειδικά αν είναι και γυναίκες στη μέση αν δε του αρέσει κάτι θα την ακούσεις κανονικά.(που σίγουρα δε θα του αρέσει γιατί προφανώς είναι άλλα τα κριτήριά του κι όχι στο επίπεδο που το ψάχνεις εσύ ακόμα κι αν είναι για το καλύτερό του)

Το άφησα το θέμα ειλικρινά γιατί ακόμα και για τα μαγαζιά που του πρότεινα κινδύνεψα να φανώ και ύποπτος! Απλά τη γνώμη μου είπα και τέρμα και αυτό επειδή έχει άνεση να πάρει κάτι καλύτερο. Αλλά αν δεν αγαπάς πολύ τη μουσική δεν ασχολείσαι.

Επίσης έχω πάγια τακτική να αντιμετωπίζω τους καλεσμένους στο σπίτι όταν ρωτούν πόσο κάνουν τα ηχεια, ενισχυτές κτλ. όπως τη γυναίκα μου. Τους λέω το 1/5 και τέρμα.

Και κάτι καλό για την μουσική μου απόλαυση (και μόνο). Έφυγε η γυναίκα μου με το γιο μου για 1 εβδομάδα οπότε θα του δώσω να καταλάβει! Ταινίες, μουσική και μην ανάψω και το PS3 μετά από μήνες.

Το άφησα το θέμα ειλικρινά γιατί ακόμα και για τα μαγαζιά που του πρότεινα κινδύνεψα να φανώ και ύποπτος!

Αυτό,τα είπες όλα.
Ετσι λειτουργεί ο έλληνας,πάντα καχύποπτος...."ρε λες να παίρνει μίζα απ το Χ μαγαζί?".....πολύ απλά γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλώτρια.
Ανθρωπος που λειτουργεί με αυτό το σκεπτικό έτσι σκέφτεται ακόμα κια για τον κολλητό του κι ας μην το δείχνει.
Προσωπικά έπαψα να ασχολούμαι....

Απλά τη γνώμη μου είπα και τέρμα και αυτό επειδή έχει άνεση να πάρει κάτι καλύτερο. Αλλά αν δεν αγαπάς πολύ τη μουσική δεν ασχολείσαι.

Επίσης έχω πάγια τακτική να αντιμετωπίζω τους καλεσμένους στο σπίτι όταν ρωτούν πόσο κάνουν τα ηχεια, ενισχυτές κτλ. όπως τη γυναίκα μου. Τους λέω το 1/5 και τέρμα.

Και κάτι καλό για την μουσική μου απόλαυση (και μόνο). Έφυγε η γυναίκα μου με το γιο μου για 1 εβδομάδα οπότε θα του δώσω να καταλάβει! Ταινίες, μουσική και μην ανάψω και το PS3 μετά από μήνες.

και δε σου κρύβω ότι η μεγαλύτερη μαγκιά είναι να έρχεται σπίτι ο κολητός ή ο Α γνωστός να μένει άναυδος με την ακουστική του στερεοφωνικού σου αλλά να μην του λες σαφέστατα τι εχεις επιλέξει και γιατί.
Απ τη στιγμή που είμαστε σκατολαός και κουτοπόνηροι δώστου να καταλάβει το "και γιατί να σου πω ρε μεγάλε τις εμπειρίες μου τόσων ετών,για να την ακούσω κι από πάνω"?
Βρες τα μόνος σου και βρίζε τον εαυτό σου.

Να το κάνεις σε ανθρώπους που αξίζουν ναι,από κει και πέρα πλήρη αδιαφορία.
Μην προσπαθείς να ενσωματώσεις σε ανθρώπους άσχετους με το hifi την αγάπη σου προς αυτό και γενικότερη κουλτούρα,δεν αξίζει.

Last edited:

Μια διευκρίνηση , το ηχείο της advance που ανέφερα είναι το EL250
http://www.avmentor.gr/advanced_acoustic_elysee.htm

Το οποίο δεν υπάρχει στο επίσημο site της εταιρίας, που εχει να ενημερωθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Προφανώς στην Κίνα κοστίζει λιγότερο να κατασκευάσεις ολόκληρες σειρές νέων ηχείων και λοιπών μηχανημάτων από το να τα φωτογραφίσεις και να ενημερώσεις την ιστοσελίδα...