Ενισχυτης - ηχεια

giorgos th.

Senior Member
7 December 2010
405
Athens
Γεια και χαρα...
λεπον μετα απο αρκετο ψαξιμο,και αναλογως budget ειμαι αναμεσα σε 2 ενισχυτες...
Pioneer VSX-520 και Yamaha RXV-565...
Ενας φιλος θα μου δωσει προσωρινα κατι παλια Mission M73i για αρχη και μετα βλεπουμε..
Να το προχωρησω λετε??

Πως και κατέληξες σε αυτές τις επιλογές;....το έχεις ψάξει;
Οσο γιά τα ηχεία να είσαι σίγουρος ότι στην συνέχεια θα θέλεις αλλαγές.
Πές μας κάτι περισότερο γιά το πως σκέφτεσαι να στήσεις το σύστημα, σε ποιό χώρο, και τι ζητάς απο αυτό.

Οσον αφορα τον ενισχυτη (Νο1 o 520) απο πολλα παιδια απο εδω μεσα εχω ακουσει τα καλυτερα,οποτε αφου ειναι και περιορισμενο το budget πιστευω ειναι μια πολυ καλη επιλογη...
ο χωρος μου ειναι περιπου 15 τετραγωνικα και το συστημα θα ειναι αποκλειστικα για ταινιες..
οπως καταλαβαινεις δεν ψαχνω να στησω κατι το ιδιαιτερο,αλλα να ψαχτω εν γενει..

Τα Roister Emphasis 5 μπορουν να μπουν 4 σε ενα 5.1 σετακι?και κεντρικο ενα Emphasis C5..
Μιας και τελικα μου φαινεται μικρος χωρο μου λεω να μην βαλω δαπεδου μπροστα αλλα τα Emphasis..

Απάντηση: Re: Ενισχυτης - ηχεια

Τα Roister Emphasis 5 μπορουν να μπουν 4 σε ενα 5.1 σετακι?και κεντρικο ενα Emphasis C5..
Μιας και τελικα μου φαινεται μικρος χωρο μου λεω να μην βαλω δαπεδου μπροστα αλλα τα Emphasis..

Και μάλον σε αυτο τον μικρό χώρο, είναι σοφή επιλογή να μην καταλήξεις σε ηχεία δαπέδου.
Φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του χώρου αυτού.

Σωστα...
Θα μπορουν να μπουν και τα 4 ομως?2 μπροστα - 2 πισω..

Φυσικά και γίνεται.Γιατί να μην γίνεται?Έχω τα 5άρια πίσω και τα 25 μπροστά και όταν ακούω μουσική και βάζω να ακούγονται όλα τα ηχεία τα πίσω δίνουν αρκετό μπάσο οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και σε μπάσο.

Ωραια...
καταληγω λοιπον με συνοπτικες διαδικασιες σε Pioneer VSX-520,4 x Emphasis 5 και ενα Emphasis C5..

Λοιπον ηρθε και ο 520 αλλα σκεφτομαι για κεντρικο,αντι για το Emphasis C5 να παρω το Magnat supreme 250 μιας και ειναι πιο κοντο και χωραει καλυτερα στο επιπλο...4-8Ω - 75/150W το δινει..θα συνεργαζεται καλα με τα Emphasis 5 (100W - 6Ω)?

Λοιπον ηρθε και ο 520 αλλα σκεφτομαι για κεντρικο,αντι για το Emphasis C5 να παρω το Magnat supreme 250 μιας και ειναι πιο κοντο και χωραει καλυτερα στο επιπλο...4-8Ω - 75/150W το δινει..θα συνεργαζεται καλα με τα Emphasis 5 (100W - 6Ω)?

Εγώ θα σου πρότεινα η τριάδα μπροστά να είναι της ίδιας εταιρίας.

Η αλήθεια είναι οτι τα χαρακτηριστικά των Magnat είναι λίγο καλύτερα, αλλά δεν έχω ακούσει κανένα απο τα δύο οπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Οι κατοχοι του pioneer 520 σε τι ενταση παιζουν γενικα ενα mkv?ουτε χαμηλα πολυ να ειναι,ουτε να κουφαινονται...
ξερω ειναι χαζη ερωτηση αλλα με τα Mission M73 που δοκιμασα λιγο απο το htpc γυρω στο 25-30 ηταν πολυ νορμαλ..