Ενισχυτης ιστου

chris1978

Established Member
24 September 2010
233
Γεράκας
Εχω μια κεραια η οποια μεσω ενος διακλαδωτη δινει σε δυο τηλεορασεις.Πως θα συνδεσω εναν ενισχυτη ιστου με δεδομενο οτι θελει τροφοδοσια;δεν παρεμβαλεται πριζα στην συνδεση παει κατευθειαν το καλωδιο απο την κεραια και στις δυο τηλεορασεις.

Έστω ότι αναφέρεσαι σε κεραία εξωτερική και όχι εσωτερική, πιστεύω. Θα βάλεις τον ενισχυτή ιστού, στο κοντάρι της κεραίας σου καταρχήν. Απόσταση ενισχυτή με κεραία όχι πάνω από 1,5μ το καλώδιο. Από εκεί το οδηγείς στον διακλαδωτή σου ο οποίος πρέπει να επιτρέπει να περνάει DC τάση, το λέει πάνω "DC pass", δορυφορικός κάνει. Μετά κάτω στα σημεία που καταλήγουν τα καλώδια σου, οποιοδήποτε θες, θα συνδέσεις το τροφοδοτικό του ενισχυτή σου. Στο "in" ή "Αnt" ότι γράφει, βάζεις το καλώδιο σου και από το "out" ή "out1" κτλ βάλε νέο καλώδιο που θα καταλήγει στην τηλεόραση σου. Στην άλλη τηλεόραση απλά το αφήνεις ως έχει το καλώδιο να συνδέεται κατευθείαν.
Ότι άλλο εδώ είμαστε.

Υποθέτω ότι μιλάς για εγκατάσταση επίγειας λήψης και όχι δορυφορικής. Στην περίπτωση αυτή, μπορείς να βρεις ενισχυτή ιστού που δέχεται τροφοδοσία από μετασχηματιστή εντός του σπιτιού μέσω του ομοαξονικού καλωδίου. Προτείνω να διαλέξεις ενισχυτή που να δίνει δεύτερη έξοδο σήματος από τον ιστό ή από τον εσωτερικό μετασχηματιστή, αναλόγως του τι σε βολεύει.

Καταρχην ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση και της απαντησεις.Η κεραια ειναι εξωτερικη απλα λογω ασχετοσυνης δε το εγραψα.Εχω ενα διακλαδωτη televes αλλα δεν διακρινω πουθενα πληροφορια αν περνα ταση απο μεσα του.
H κεραια ειναι μια ikusi Flashd.

Attachments

• DSC00324.jpg
    DSC00324.jpg
    71.7 KB · Views: 105
Καλά όποιος σε πούλησε αυτό το διακλαδωτή είναι μέγας μ.... Δεν πήρες τουλάχιστον και την θήκη του. Το έκανες πατέντα με κουτάκι ΙΚΕΑ respect, χεχε!
Ο διακλαδωτής είναι για δορυφορικά καταρχήν, δεν σε χαλάει όμως. Επιτρέπει την διέλευση DC τάσης, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπως αναφέραμε παραπάνω. Το καλώδιο που θα είναι συνδεδεμένο το τροφοδοτικό σου το βάζεις στην θέση που έχεις τώρα το μεσαίο καλώδιο με το βελάκι προς τα κάτω που είναι. Στο από δίπλα αριστερά βάζεις το καλώδιο που θα πηγαίνει στον ενισχυτή ιστού επάνω. Οι άλλες δύο θέσεις αριστερά είναι επίσης έξοδοι που μπορείς να συνδέσεις δυο καλώδια για ακόμη δυο φυσικά tv. Εσένα σε χρειάζεται μόνο το ένα αφού θες να έχεις δυο tv. Είναι διακλαδωτής 1 σε 3 ο συγκεκριμένος.
Εδώ οι σχετικές πληροφορίες από το επίσημο site televes (απ' όπου διάβασα) http://www.televes.com/ingles/noticias/pdf/Splitters.pdf
Ααα η κεραία είναι super πάντως.

Last edited:
Kαταρχας σ ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις συμβουλες.Ως γνωστον αν παει καποιος ασχετος για ψωνια στην ελλαδα του δινουν οτι ποιο ακριβο για να εχουν μεγαλυτερο περιθωριο κερδους δε βαριεσαι το συνηθισα αυτο....που θα παει θα μαθω...:grandpa: Η κεραια αγοραστηκε επειδη επεσα καταλαθος επανω στο διαδικτιακο τοπο της εταιριας....εχω ενα εξοχικο στην υδρα και αν το αφηνα εκτεθειμενο εξω σε 5-6 μηνες απο την υγρασια θα γινει χωμα....(τι θα ελεγες οτι ρωτησα για κουτι και μου ειπαν οτι δεν ειναι μιχτης για να εχει...)τωρα τοποθετωντας την τηλεοραση διπλα στην κεραια βλεπω καλα 5-6 ιδιωτικα καναλια και ολα σχεδον τα κρατικα, στο σπιτι κατω ομως και μετα την αλλαγη καλωδιων (εβαλα ενα biokal 410 s.)λογω της αποστασης 55 μετρα το ενα και το αλλο μετα τη διακλαδωση αλλα 42 εχω χιονια χιονοστοβαδα θα ελεγα... που δε διορθωθηκε ουτε με την προσθηκη ενισχητων γραμμης εναν σε καθε μια τv.Αγορασα τελικα προχθες ενα ενισχυτη ιστου της ιδιας εταιριας με την κεραια τον mb-220 τον περασα και μετα απο 6-7 ωρες δοκιμων και ρυθμισεων βλεπω τα παντα πεντακαθαρα οπως και στην αθηνα.