Ενισχυτής και ηχεια για χωρο 40 τμ

pantel78

New member
1 December 2008
18
Καλησπέρα σε όλους,
Σκοπευω να εγκαταστησω στο σαλονι το πικαπ που μεχρι τωρα ειχα σε αλλο δωματιο με δανεικα ηχεια και ενισχυτη λόγω μετακομισης του νεου μελους της οικογενειας. Σκοπευω να διαθεσω απο 1000 εως 1500 για αγορα ηχειων, ενισχυτη κι αν περισσεψει τιποτα radio tuner (οχι μεγαλης αξιας). Η αποσταση ακροασης ειναι 3m, η μουσικη που ακουω αποκλειστικα rock και metal και η διαταγη του Μεγαλου Αφεντικου (συζυγος) " μην βαλεις τιποτα ηχεια γκουμουτσες πανω στο συνθετο!!!!!", πραγμα που σημαινει μάλλον ηχεια βιβλιοθηκης αφου δεξια κι αριστερα του συνθετου δεν υπαρχει χωρος για να λεμε τα πραγματα με τ ονομα τους. Δυστυχως εχω μικρη γνωση πανω στο θεμα και την τελευταια φορα που προσπαθησα να κανω την ιδια αποπειρα απογοητευτηκα και χαθηκα στην πληθωρα προιοντων στην αγορα. Σχετικα με ενισχυτη προσανατολιζομαι σε marantz ή rotel, για ηχεια δεν εχω την παραμικρη ιδεα δεν εχω ομως τη δυνατοτητα να ακουσω συνδυασμο τους αφου ζω στην επαρχια και οι υποχρεωσεις μου δεν μου αφηνουν περιθωριο να ασχοληθω πολυ με το ζητημα. Θα χαρω πολυ να ακουσω τις γνωμες σας μπας και βγαλω επιτελους ακρη. Ευχαριστω εκ των προτερων...

Καλημέρα, φοβάμαι ότι στα 40 τμ, τα ηχεία βάσης δε θα σε καλύψουν, δε θα γεμίσουν το χώρο σου. Και αν κατάλαβα καλά, τα ηχεία θα τοποθετηθούν πάνω στο σύνθετο; Γιατί αν ναι φοβάμαι ότι θα έχεις πρόβλημα με συντονισμούς που θα βγάλει το έπιπλο.

Καλημερα,
Ο χωρος τελικα ειναι 5x6= 30 τμ περιπου, το συστημα θα τοποθετηθει στο μεσο της πλευρας των 6 μετρων, τα ηχεια πανε σε επιπλο βαρυκι ασηκωτο στη κυριολεξια σε υψος περιπου 80cm απο το δαπεδο. Δυστυχως δεν υπαρχει δυνατοτητα τα ηχεια να τοποθετηθουν στο δαπεδο λογω περιορισμενου χωρου απο τζακι και τραπεζαρια. Αυτα...

Χμ, λίγο δύσκολη κατάσταση. Κατά τη γνώμη μου, και αφού πας για ηχείο βάσης να είναι μην έχει woofer κάτω των 6,5" μπας και γεμίσει λίγο ο χώρος. Τώρα όσο αφορά την απομόνωση των ηχείων από το έπιπλο, οι πιο έμπειροι εδώ πιθανόν να δώσουν κάποια ιδέα.

Θα τοποθετηθούν σε εσοχές στο έπιπλο ή θα είναι ελεύθερα γύρω-γύρω;

Μια μικρή διευκρίνηση, το σύνθετο είναι κλειστό ή με ανοιχτά ντουλάπια; Γιατί φοβάμαι ότι στην πρώτη περίπτωση θα πέσει πολύ συντονισμός μιας και φαντάζομαι ότι θα ακους και δυνατά.

Ο ελευθερος χωρος του επιπλου που σκεφτομαι να βαλω τα ηχεια
Αριστερο ηχειο οπως κοιτας: 26 cm πλατος 50cm βαθος, πισω τοιχος, μπροστα κι αριστερα ελευθερο, δεξια 15 cm υψους η βαση της tv.
Δεξιο ηχειο οπως κοιτας:απεριοριστο πλατος, 50cm βαθος, πισω τοιχος, μπροστα κι δεξια ελευθερο, αριστερα 15 cm υψους η βαση της tv.
Ελευθερο υψος: απεριοριστο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πανω στο επιπλο υπαρχει μονο η tv.τιποτα αλλο, ουτε ντουλαπιαουτε τιποτα

Ουσιαστικά ανοιχτό δηλαδή.
Αυτό που περιορίζει κάπως,είναι η μικρή απόσταση από τον πίσω τοίχο,οπότε καλό είναι να περιοριστείς σε κλειστά ηχεία.
Αν όχι,τουλάχιστον ας έχουν την οπή του bass reflex μπροστά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ενισχυτής και ηχεια για χωρο 40 τμ

Ουσιαστικά ανοιχτό δηλαδή.
Αυτό που περιορίζει κάπως,είναι η μικρή απόσταση από τον πίσω τοίχο,οπότε καλό είναι να περιοριστείς είτε σε κλειστά ηχεία.
Αν όχι,τουλάχιστον ας έχουν την οπή του bass reflex μπροστά.

Συμφωνώ απόλυτα. Οπότε ισως κάποιο Focal που έχουν την όπη ανακλασης εμπρός ή ακόμη και ATC ως κλειστής καμπινας αν και εδώ θα είναι αυξημένες οι απαιτήσεις σε ενισχυτη.

Αν αντεχεις να τρως στη μαπα ολη τη βρωμια της συγκεκριμενης μουσικης θα μπορουσες να εξετασεις και το εξης σεναριο :
http://athensproaudio.gr/hi-fi/dac-convertors/cambridge-audio-dacmagic-plus-en.html
Ως DAC και ψηφιακο προενισχυτη

http://www.thomann.de/gb/tannoy_reveal_802.htm
Προσοχη καθως η τιμη αναφερεται σε ενα τεμαχιο...

http://www.skroutz.gr/c/329/barebones.html?from=most-popular&keyphrase=intel+nuc
Ως πηγη και media player κλπ κλπ ενω με λιγο ψαξιμο το ελεγχεις και απο smartphone.

Ενδιαφερομαι αποκλειστικα για αναλογικο ηχο, ουτε dac ουτε cd ουτε αλλα τετοια καλουδια. Μονο δισκακια.

Αφού παίζεις μόνο βινύλιο (κι όχι αναλογικό όπως λες) θα πρέπει να ψάξεις για ενισχυτή με ενσωματωμένο phono (για κεφαλές MM), ή έστω ένα stand alone phono το οποίο θα συνδεθεί σε μια από τις εξόδους line του ενισχυτή σου.

η πρότασή μου: ενισχυτής NAD C 356 BEE & phono to NAD PP 375 και ηχεία Dali Ikon 2 MKII.

Πάντως για την μουσική που ακούς θα πηγαινα στα klipsch. Tσέκαρε τα ηχεία βάσης που έχει πχ το RB 81 που είναι και 8ιντσο και θα γεμισει τον χώρο σου καλύτερα από τα μικρότερα.

ο NAD που προτείνει ο συμφορουμίτης quevedo φαίνεται καλή περίπτωση για τα ηχεία αυτά. Γενικά οι NAD έχουν πλούσιο drive και τα focal τα θέλουν τα ρευματάκια τους.

Καλησπέρα και απο εμένα ως ομοϊδεάτης στη μουσική κατεύθυνση θα πω οτι θες ενισχυτή με ρεύματα για να μην μασήσει με τίποτα. οι NAD είναι μια χαρά επιλογή για τα λεφτά τους και θα σου έλεγα να περάσεις απο κέντρο αθήνας (αν είσαι απο αττική) να ακούσεις αυτά...
http://www.kosmasaudiovideo.gr/prodcat.php?cat=219
Επίσης για την μουσική μας αξίζουν και τα ηχεία της audio spectrum και τα harbeth αν και οικονομικά είναι παραπάνω.
Καλή αναζήτηση.

Μια καλή επιλογή είναι και οι ολοκληρωμένοι λαμπάτοι των αδελφών Τσακιριδη που μπορούν να τους προσαρμόσουν στις απαιτήσεις σου, είναι οικονομικοί σε σχέση με τον ανταγωνισμό και έχεις και after sales services στην πόρτα σου