Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Υ.Γ. Δε μου λέτε, η έκθεση τι ημερομηνίες πέφτει; Γιατί αν συμπίπτει με το φεστιβάλ κινηματογράφου, δεν θα πάρω...

καλά...
εσύ άσε το γάμο και πάνε γιά πουρνάρια....:flipout:

Σ' αυτή την περίπτωση, θεωρώ πουρνάρια το hi-end show.
Να με συμπαθάτε, αλλά το φεστιβάλ είναι η εποχή του χρόνου που πραγματικά απολαμβάνω τόσο πολύ.

Εφόσον ο Ongaku λέει πως ήταν DJ, θα έχει μια σχετικά ευρεία γκάμα όσον αφορά τα είδη μουσικής...
Δυστυχώς ή ευτυχώς...δουλεύω ακόμα κανονικότατα...(Η νύχτα είναι ωραία)...
Τα επαγγελματικά όμως δεν μπλέκονται με τα χίφια...Ούτε τα μηχανήματα ούτε οι μουσικές...
Ελάτε εσείς και κάτι θα βρεθεί ν'ακούσουμε...Η τσικουδιά πάντως είναι standard...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Επίσης συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι στην χώρα μας αντιπροσωπεύονται όλες σχεδόν οι απίθανες εταιρείες ενώ οι Βερολινέζοι λάμπουν δια της απουσίας τους.
...:angry:

Εκτωρ είπες μεγάλη κουβέντα, πράγματι στη χώρα μας υπάρχει μία από τις μεγαλύτερες ποικιλίες μηχανημάτων στον κόσμο και μάλιστα πολλές "απίθανες" που "σταδιοδρομούν" εδώ και πουθενά αλλού (σχεδόν ούτε και στη χώρα τους!). Αυτό έχει πολλά αίτια και μάλιστα αρκετές φορές έχουμε όλοι δει το φαινόμενο ανά περιόδους να γίνεται μόδα μιά εταιρεία και να πουλάει τρελλά κομμάτια και μετά μόλις περάσει η μόδα τους και κατακαθήσει ο καπνός αντιλαμβανόμαστε ότι δεν άξιζαν και ηχητικά! Δηλαδή δεν είχαν την ανάλογη απόδοση και γέμιζαν-γεμίζουν τις αγγελίες, δεν είναι πάντα τυχαία πολλές αγγελίες ίδιας μάρκας σε δεδομένη χρονική περίοδο, ούτε βέβαια αυτό είναι στάνταρ μπορεί να αποτελεί και μία σύμπτωση.

.....Για να σου δώσω την πληροφόρηση όμως...
Τον περασμένο Μάιο που ήμουν στην έκθεση του Μονάχου, είδα πολλούς ¨Ελληνες αντιπροσώπους να έχουν στοχεύσει στην MBL, παράλληλα οι "μετοχές" της έχουν ανέβει πάρα πολύ και ειδικά στην Αμερική (Αμερική και Ασία γίνονται ~όλες οι πωλήσεις στο high-end και προσφάτως Ρωσσία) τα 2 τελευταία χρόνια. Με αποτέλεσμα η εταιρεία (ο Meletzky βασικά) να ´κάνει ειδικό ψάξιμο στους αντιπροσώπους που διαλέγει. Και ως γνωστόν το τοπίο εδώ ως είναι διαμορφωμένο (δεν το κρίνω) με πολλούς αντιπροσώπους και κατ'οικον demos δεν ελκύει ιδιαίτερα τον Meletzky. Πλην όμως σύμφωνα με πληροφορίες ότι τέτοιου είδους εταιρείες κάνουν 6μηνη αξιολόγηση και επιλέγουν μετά, υπολογίζω ότι μέχρι τέλους του έτους ή αρχές του 2008 θα είναι στη χώρα μας και αυτή (να χαρείς και εσύ που είσαι και θαυμαστής της κια δικαίως). Βέβαια δεν αποκλέιω και στην επερχόμενη έκθεση (Νοέμβριο?) να γίνει η έκπληξη.

Τώρα κάποιες άλλες πηγές λένε ότι θα ήταν πολλά χρόνια εδώ αλλά είχε μπει βέτο από τον μεγάλο ανταγωνιστή της στη Γερμανία (αρχίζει από B.......) να συνυπάρχει στον ίδιο αντιπρόσωπο.

Επίσης η τεράστια γκάμα της και τα πολύ ακριβά κομμάτια της την καθιστούν απαγορευτική για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αντιπροσώπων γιατι πρεπει να εκταμιέυσουν μεγάλα ποσά για να έχουν τα demo που θέλει η mbl (και καλά κάνει).

Φυσικά όποιος θέλει να αγοράσει δεν υπάρχει εμπόδιο και από ότι ξέρω έρχεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης για να στήσει τα reference μηχανάκια του στην Ελλάδα και μέσω κάποιων dealers (όχι distributors ακόμη).

Τέλος δεν σου κρύβω οτι και εγώ θα ήθελα να έχω πρόσβαση στον 5011 ή 6010D.

Κλείνοντας καλό είναι να είναι γνωστή η θέση της εταιρείας για μεταχειρισμένα κλπ προίοντα της:Important - for the Consumer's Protection:

In order to ensure the highest level of customer satisfaction, “new” MBL products may only be purchased over-the-counter - or delivered and installed by an Authorized MBL Dealer.

MBL products that are purchased through the Internet, by phone or mail order are presumed to be "used" and do not qualify for any MBL Warranty.

MBL does not warrant, in any way, products that are purchased from anyone who is not an Authorized MBL Dealer or that have had their serial-number altered or defaced

απο το mbl site.

...

MBL products that are purchased through the Internet, by phone or mail order are presumed to be "used" and do not qualify for any MBL Warranty.

MBL does not warrant, in any way, products that are purchased from anyone who is not an Authorized MBL Dealer or that have had their serial-number altered or defaced

απο το mbl site.

Δηλαδή, αν πουλήσεις κάτι μεταχειρισμένο και εντός εγγύησης, η εγγύηση ακυρώνεται και δεν μετακυλίεται στον επόμενο ιδιοκτήτη. Ήξερα ότι υπάρχουν γελοίοι και γελοίοι, αλλά σαν αυτόν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Δηλαδή, αν πουλήσεις κάτι μεταχειρισμένο και εντός εγγύησης, η εγγύηση ακυρώνεται και δεν μετακυλίεται στον επόμενο ιδιοκτήτη. Ήξερα ότι υπάρχουν γελοίοι και γελοίοι, αλλά σαν αυτόν...

Εμ δεν είσαι ενημερωμένος . Την ίδια αντιμετώπιση - και ίσως πιό εχθρική - έχει και η Theta απέναντι στους κατόχους μεταχειρισμένων προίόντων της

"The same reasoning is behind our non-transferable warranty. We make our equipment as durable as we can and offer generous warranties to original buyers. We feel loyal to the people who support us. "

Κι η Lamm.Πάντως,επειδή το κάνουν δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.Ασφαλώς δεν λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών.Νομικά δεν μου φαίνεται να στέκει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Εμ δεν είσαι ενημερωμένος . Την ίδια αντιμετώπιση - και ίσως πιό εχθρική - έχει και η Theta απέναντι στους κατόχους μεταχειρισμένων προίόντων της

"The same reasoning is behind our non-transferable warranty. We make our equipment as durable as we can and offer generous warranties to original buyers. We feel loyal to the people who support us. "

Απίστευτο. Απίστευτο!!!

Κώστα, οι εταιρείες που πωλούν προιόντα hi-fi (και δη ακριβά) έχουν 2 βασικές πολιτικές: μεταφερόμενη εγγύηση και όχι μεταφερόμενη εγγύηση, δηλαδή η εγγύηση θα "τρέχει" σε κάθε αγοραστή του προιόντος ή θα αναγνωρίζεται από τον πρώτο μόνο αγοραστή.
Νομίζω ότι εφ'όσων ο αγοραστής το γνωρίζει εκ των προτέρων δεν συντρέχει πρόβλημα. Άλλωστε για αυτό το έθεσα το θέμα γιατί (πίστεψε με) υπάρχει πελατολόγιο mbl στην Ελλάδα χωρίς αυτή να αντιπροσωπεύεται.
Τώρα όταν κάποιος αγοράσει ένα μεταχειρισμένο mbl το πιθανότερο είναι να έχει ξεπεράσει και τον 1 ή2 χρόνια που ισχύει η εγγύηση οπότε το όλο θέμα δεν έχει αξία. Και στο τέλος τέλος όταν βρίσκεις ένα μεταχειρισμένο στα μισά λεφτά.....δεν έχεις και τις απαιτήσεις του αγοραστή που το αγόρασε κούτα και το ξεσφράγισε. Σαφώς τώρα και οι εταιρείες που δίνουν μεταφερόμενη εγγύηση είναι πιο σωστές στις υπηρεσίες τους, το θέμα είναι το πόσο καλό είναι ή δεν είναι το προιόν και αν αξίζει τις επιλογές του καταναλωτή του.

Τώρα γιατί γίνεται αυτό, είναι πολλοί λόγοι, οι σοβαρές εταιρείες που έχουν δίκτυο αντιπροσώπων και τους επιβάλλουν να έχουν demo (εδώ είναι πιο ουσιαστικά τα πράγματα) σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν επενδύσει σοβαρά στη δουλειά τους, προσφέρουν demo στους πελάτες τους, πιθανον και home-demo και γενικότερα δεν πουλάνε με φωτογραφίες και εικασίες. Για αυτον τον σημαντικό λόγο (και άλλους βέβαια-έλεγχος τιμών-ποιότητα-κλπ) οι κατασκευαστές θέλουν να τους προστατεύσουν και να τους βοηθήσουν και στο τέλος να είναι βιώσιμοι ως dealers και να μπορούν προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε εμάς τους απαιτητικούς χομπίστες.

Ο καθένας λοιπόν ας συνεκτιμήσει από μονος του και ας αγοράσει ή όχι αυτά που νομίζει δεν χρειάζονται opinion makers.

Νομικά δεν μου φαίνεται να στέκει...

icon14.gif

Καλησπέρα σε όλους.
Αγαπητέ φίλε σχετικά με τι ενίσχυση για τα 802Ν θα ήθελα να σου πω το εξής:Ο 802Ν (του οποίου είμαι και κάτοχος εδώ και 5 χρόνια),είναι ενα ηχείο που μπορεί να σου προσφέρει απο την απόλυτη ευτυχία μέχρι πίκρα και απογοήτευση.
Νομίζω πως πέφτεις σε μια μεγάλη παγίδα. Εαν θέλεις να είσαι στην πρώτη κατηγορία,εχεις μόνο δύο επιλογές:Η θα πρέπει να διαθέσεις 13.000 ευρώ μόνο για τελικούς,ή να αλλάξεις ηχείο.
Ο rotel rb 1090 για μένα είναι πολύ δυνατός για αυτό το ηχείο ,αλλά θα εκμεταλευτείς μόνο το 40 τοις εκατό απο το ηχείο σου,λόγω του ότι του λείπουν οι χροιές και το βάθος.
Με τα καλώδια να ασχοληθείς αφου τελειώσεις με την οδήγηση και τις πηγές.
Σου αφήνω το email μου για περίπτωση επικοινωνίας.
[email protected]
Σε ευχαριστώ που με άκουσες
Καλή επιτυχία.

Καλησπέρα παιδιά,

Φίλτατε BASILIO μήπως είναι λιγάκι κωμικοτραγικό το θέμα που άνοιξες?

Γιατί πιστεύω ότι είναι κουφό να ζητάς με μόνο 2500Ε ενισχυτικά και καλώδια να οδηγήσεις τα 802. Δηλαδή είχες badget 12000Ε (τιμή περιοδικού - όχι αντιπροσωπίας) και για τα υπόλοιπα 2500Ε?
Και με τί θα παίζει, με BLUESKY?
Βλέπω ότι η συζήτηση αναλώθηκε με το τάδε ενισχυτή με το δείνα κτλ.

Δεν υπονοώ τίποτα για τα μηχανήματα που προαναφέρθηκαν απλά τονίζω το γεγονός ότι´ΟΣΟ και να κοστίζει το σύστημα το θέμα είναι η μουσική και το άκουσμά της με τα κριτήρια του καθενός μας.
Πιστεύω ότι κάποιος λόγος θα υπήρχε να αγοράσεις τόσο ακριβά (καλά?) ηχεία και μετά να ψάξεις για τα υπόλοιπα. Μου φαίνεται παράξενο ότι κανένας άλλος συνforumίτης δεν το παρατήρησε αυτό.

Ούτε είμαι κανένα αμερικανάκι που θέλει να βλέπει στις διαφημίσεις και στα τέστ τα μηχανήματα που αγόρασε ο ίδιος για να τονωθεί ο εγωισμός του (πραγματικά έτσι κάνουν αυτοί).

Σε 30 τ.μ. τα 802 ? και σε τί απόσταση από τους τοίχους ή μεταξύ τους? Είναι τα 30 τ.μ. μόνο για ακούσματα ή υπάρχουν μέσα σε αυτό καναπέδες, χαλιά, κουρτίνες, τραπεζάκια και κανένα τζάκι (το χειρότερο άκουσμα σε σπίτι με τζάκι-φοβερή ηχώ!!!) ?

Και το ρυθμιστικό του ενισχυτή μέχρι ποια στάθμη θα το ανοίγεις?

Καλησπέρα παιδιά,

Φίλτατε BASILIO μήπως είναι λιγάκι κωμικοτραγικό το θέμα που άνοιξες?

Γιατί πιστεύω ότι είναι κουφό να ζητάς με μόνο 2500Ε ενισχυτικά και καλώδια να οδηγήσεις τα 802. Δηλαδή είχες badget 12000Ε (τιμή περιοδικού - όχι αντιπροσωπίας) και για τα υπόλοιπα 2500Ε?
Και με τί θα παίζει, με BLUESKY?
Βλέπω ότι η συζήτηση αναλώθηκε με το τάδε ενισχυτή με το δείνα κτλ.

Δεν υπονοώ τίποτα για τα μηχανήματα που προαναφέρθηκαν απλά τονίζω το γεγονός ότι´ΟΣΟ και να κοστίζει το σύστημα το θέμα είναι η μουσική και το άκουσμά της με τα κριτήρια του καθενός μας.
Πιστεύω ότι κάποιος λόγος θα υπήρχε να αγοράσεις τόσο ακριβά (καλά?) ηχεία και μετά να ψάξεις για τα υπόλοιπα. Μου φαίνεται παράξενο ότι κανένας άλλος συνforumίτης δεν το παρατήρησε αυτό.

Ούτε είμαι κανένα αμερικανάκι που θέλει να βλέπει στις διαφημίσεις και στα τέστ τα μηχανήματα που αγόρασε ο ίδιος για να τονωθεί ο εγωισμός του (πραγματικά έτσι κάνουν αυτοί).

Σε 30 τ.μ. τα 802 ? και σε τί απόσταση από τους τοίχους ή μεταξύ τους? Είναι τα 30 τ.μ. μόνο για ακούσματα ή υπάρχουν μέσα σε αυτό καναπέδες, χαλιά, κουρτίνες, τραπεζάκια και κανένα τζάκι (το χειρότερο άκουσμα σε σπίτι με τζάκι-φοβερή ηχώ!!!) ?

Και το ρυθμιστικό του ενισχυτή μέχρι ποια στάθμη θα το ανοίγεις?
!!!!!!!!!!!!!

Συμφωνω απολυτα με τον Νεστωρα καθως το ειχα πει και απο την αρχη.Στο επιπεδο που κινουνται τα ηχεια(γυρω στα 600-700 ευρο θελεις μονο για καλωδιο ηχειων).Και 2500 να ειχες μονο για ενισχυτικα πιστευω οτι ειναι πολυ λιγα.Τα ηχεια εχουν 3 φορες τα χρηματα επανω.....Αυτο σκεψου μονο....

Κάποιοι φίλοι μου έχουν πει ότι έχουν ακούσει τα 802Ν και σε μικρό χώρο με πολύ καλά αποτελέσματα.
Επίσης, σε μικρό χώρο γλυτώνεις αρκετή ισχύ σε ενισχυτικά... που σημαίνει με τα ίδια λεφτά καλύτερη ποιότητα ενισχυτού.

Για τσέκαρε αυτά τα xindak που αναφέρονται στο θρεντ της έκθεσης...

ΙΜΗΟ το τι κάνει και πώς ο καθένας,είναι δικό του θέμα.Αυτά διαθέτει ο συνάδελφος προς το παρόν και ψάχνει το βέλτιστο σ' αυτά τα χρήματα.Έσείς-εγώ άν βρίσκαμε ευκαιρία ένα καλό μηχάνημα,δεν θα το πέρναμε;Θα σκεφτόμαστε άν το υπόλοιπο σύστημα είναι αντάξιο;

Υπάρχουν άπειρες προσεγγίσεις για το ίδιο ζήτημα.Για παράδειγμα ο αρχισυντάκτης του "Hi Fi News", τα οδηγεί με πολυενίσχυση 4 ARCAM P 51.
Γιατί;Γιατί ίσως δεν διαθέτει περισσότερα,ίσως του ήρθαν ευκαιρία τα ηχεία και τα οδηγεί έτσι μέχρι να βρεί κάποια καλύτερη ευκαιρία σε ενισχυτικά, ίσως έτσι τον καλύπτει και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Είναι αυτονόητο,ότι άν οδηγηθούν απο ικανώτερα-ακριβώτερα μηχανήματα θα παίξουν καλύτερα.Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο του συνάδελφου.

ΙΜΗΟ το τι κάνει και πώς ο καθένας,είναι δικό του θέμα.Αυτά διαθέτει ο συνάδελφος προς το παρόν και ψάχνει το βέλτιστο σ' αυτά τα χρήματα.Έσείς-εγώ άν βρίσκαμε ευκαιρία ένα καλό μηχάνημα,δεν θα το πέρναμε;Θα σκεφτόμαστε άν το υπόλοιπο σύστημα είναι αντάξιο;

Υπάρχουν άπειρες προσεγγίσεις για το ίδιο ζήτημα.Για παράδειγμα ο αρχισυντάκτης του "Hi Fi News", τα οδηγεί με πολυενίσχυση 4 ARCAM P 51.
Γιατί;Γιατί ίσως δεν διαθέτει περισσότερα,ίσως του ήρθαν ευκαιρία τα ηχεία και τα οδηγεί έτσι μέχρι να βρεί κάποια καλύτερη ευκαιρία σε ενισχυτικά, ίσως έτσι τον καλύπτει και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Είναι αυτονόητο,ότι άν οδηγηθούν απο ικανώτερα-ακριβώτερα μηχανήματα θα παίξουν καλύτερα.Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο του συνάδελφου.

Στο μυαλό μου είσαι φίλε μου.

Με κάλυψες πλήρως.

Η άποψη ότι το 802Ν χρειάζεται απαραιτήτως ακριβούς ενισχυτές είναι τουλάχιστον υπερβολική.

Η απόδοση ενός ηχείου όπως το 802Ν είναι ανάλογη της ποιότητας του ενισχυτή, γεγονός λογικό και αυτονόητο.

Κατά συνέπεια δέν χρειάζεται να δώσουμε 12.000-13.000 ευρώ για να ακούσουμε αξιοπρεπέστατα αυτό το ηχείο.

Υπάρχουν τελικοί ενισχυτές κάτω απο τις 3.000 ευρώ οι οποίοι παίζουν πολύ καλά με το 802Ν.

Εάν βέβαια θέλεις να πάρεις το μέγιστο απο ένα ηχείο όπως το 802Ν λογικό είναι να προσανατολιστείς σε ακριβότερα ενισχυτικά.