Ενισχυτής και...κλείσαμε!

George...

New member
20 May 2008
11
Κ. Πατήσια
Γεια και χαρά σε όλους!
Μπαίνω κατ' ευθείαν στο "ψητό": Στήνω το πρώτο μου hi-fi. Σε ηχεία έχω καταλήξει στα Focal 706V, ενώ σε cd player θα κινηθώ για το νέο Marantz CD5003 . Το μόνο που λείπει, είναι ο ενισχυτής, με budget περίπου 500 ευρώ. Η λίστα μου περιλαμβάνει τους:
Marantz PM 7003 http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&prod_id=3790
Advance Acoustic MAP105 http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=35
Advance Acoustic 640A V2 http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1151

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνω άμεση σύγκριση μεταξύ τους. Ποιον από τους παραπάνω θεωρείτε καλύτερο? Τι διαφορές έχουν? Υπάρχει άλλη αξιόλογη πρόταση σε αυτά τα χρήματα?

Σκέφτομαι επίσης το εξής: Να αγοράσω cd player των 30 ευρώ από κανά Carrefour και να δώσω 800 ευρώ για ενισχυτή (επενδύοντας θεωρητικά στο μέλλον). Πως το ακούτε? Το φτηνό cd player θα υποβαθμίσει σημαντικά τον ήχο? Αξίζει η "θυσία"?

Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ: Ξέρω ότι σε αυτά τα χρηματικά επίπεδα ίσως οι διαφορές να είναι και ανύπαρκτες. ΑΛλά θέλω να έχω την συνείδησή μου ήσυχη ότι αξιοποίησα όσο καλύτερα μπορούσα να χρήματά μου.

Υπάρχουν Cdp με 30 ευρώ ή εννοείς κανένα DVDp;

Δεν αξίζει η θυσία κατά τη γνώμη μου. Τραγικός ο ήχος από τα τελευταία. Θα τον χαντακώσεις τον ενισχυτή... .

Γεια και χαρά σε όλους!
Μπαίνω κατ' ευθείαν στο "ψητό": Στήνω το πρώτο μου hi-fi. Σε ηχεία έχω καταλήξει στα Focal 706V, ενώ σε cd player θα κινηθώ για το νέο Marantz CD5003 . Το μόνο που λείπει, είναι ο ενισχυτής, με budget περίπου 500 ευρώ. Η λίστα μου περιλαμβάνει τους:
Marantz PM 7003 http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&prod_id=3790
Advance Acoustic MAP105 http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=35
Advance Acoustic 640A V2 http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1151

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνω άμεση σύγκριση μεταξύ τους. Ποιον από τους παραπάνω θεωρείτε καλύτερο? Τι διαφορές έχουν? Υπάρχει άλλη αξιόλογη πρόταση σε αυτά τα χρήματα?

Σκέφτομαι επίσης το εξής: Να αγοράσω cd player των 30 ευρώ από κανά Carrefour και να δώσω 800 ευρώ για ενισχυτή (επενδύοντας θεωρητικά στο μέλλον). Πως το ακούτε? Το φτηνό cd player θα υποβαθμίσει σημαντικά τον ήχο? Αξίζει η "θυσία"?

Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ: Ξέρω ότι σε αυτά τα χρηματικά επίπεδα ίσως οι διαφορές να είναι και ανύπαρκτες. ΑΛλά θέλω να έχω την συνείδησή μου ήσυχη ότι αξιοποίησα όσο καλύτερα μπορούσα να χρήματά μου.

κοιτα σε μαγαζια ή σε αγγελιες κανενα μεταχειρισμενο (λογω κρισης ισως βρεθει κομματι των 1500 στα 500-600)
οι περισσοτεροι εμποροι θα εχουν γεμισει με "τραμπες" αφου η αγορα κινειται με αυτες

Δεν υπάρχει λόγος για τόσο ακραία επιλογή πηγής αλλά σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η επένδυση σε ενισχυτή είναι πιο σημαντική αλλά και πιο μακροχρόνια δεσμευτική. Οι πηγές, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έρχονται και παρέρχονται. Κοινώς, κόψε από το CD και πρόσθεσε στον ενισχυτή.

+1

To CD θα απαξιωθει συντομα γιατι θα προκυψουν player με τσιπακια που σημερα ειναι ακριβα σε τιμη χωμα.

Ο ενισχυτης θα φτουρησει...

Σιγα βρε παιδια με τις πηγες οχι και ...στο πυρ το εξωτερον.... μη ξεχνατε ποτε οτι ''σκουπιδια στην εισοδο = σκουπιδια στην εξοδο'' :grandpa:

OK, νομίζω ότι μπαίνω στο νόημα. Ναι μεν φτηνό cd player, αλλά όχι και "ξεφτιλέ".
Μιας όμως και το Marantz είναι ήδη αρκετά οικονομικό (300 ευρώ) και δεν μπορεί να "κατέβει" κι άλλο, μένουμε εκεί.
Επομένως τι ενισχυτή μου προτείνετε με 500-550 ευρώ, για τα συγκεκριμένα ηχεία??

Γεία σου φίλε George,

Μια σίγουρη επιλογή είναι ο NAD 355, απο τους καλύτερους στην κλάση του, μπορεί άνετα να παίξει και με ηχεία που η ομική τους αντίσταση κατεβαίνει αρκετά χαμηλά και έχει και τα ρεύματά του.

Καλή συνέχεια στο ψάξιμό σου.

Κωστής

Το βασικότερο κομμάτι του κρίκου είναι τα ηχεία. Ο ενισχυτής θα ακουστεί τόσο καλά, όσο θα του επιτρέψουν τα ηχεία. Αν πάρεις για παράδειγμα έναν ενισχυτή των 15.000 Ευρώ και τον βάλεις σε ένα ζευγάρι ηχεία των 50 Ευρώ, ότι και να κάνεις χάλια θα ακούς και θα φταίνε μόνο τα ηχεία. Θα έλεγα ότι τα μισά από τα χρήματά σου πρέπει να τα δώσεις στα ηχεία.

Κατά την γνώμη μου θα έχεις καλύτερο ήχο, αν δώσεις 180 Ευρώ παραπάνω για να πάρεις τα Chorus 806V και να τα κόψεις από τον ενισχυτή. Το CD5003 που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό για τα λεφτά του. Εγω έχω το CD5001 και είμαι υπερευχαριστιμένος. Είναι άριστη επιλογή.

Θα σου έλεγα επίσης να μην πάρεις player με 30 Ευρώ. Εκτός από το CD player, έχω και ένα DVD pionneer (80-90 ευρώ το είχα πάρει πριν κανά χρόνο) που υποτίθεται το πήρα για να βλέπω κανένα DVD αλλά μέχρι στιγμής το ξεσκονίζω μόνο. Τέλοσπάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει διαφορά στο ήχο τους. Στο DVD, η μουσική είναι σαν να ακούγεται από το βάθος του δωματείου, ενώ στο CD5001 η μουσική είναι μέσα στο σαλώνι και το μπάσο είναι πολύ καλύτερο και περισσότερο.

Τα συγκεκριμένα ηχεία δεν είναι δύσκολα στην οδήγηση, οπότε μπορείς να βρεις εύκολα έναν ενισχυτή που να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά σε αυτή την τιμή, όπως ο NAD C320BEE (350 Ευρώ), o Yamaha RX-497 (280 Ευρώ), ο Marantz PM6002 (αυτός ίσως δυσκολευτεί λίγο, αν και δεν το πιστεύω).

Μια μικρη διορθωση,ο NAD C320BBE εχει καταργηθει σαν μοντελο και κυκλοφορει ο C325ΒΕΕ αλλα και αυτος μολις αντικατασταθηκε απο τον C326ΒΕΕ

Last edited:
Σεβαστές όλες οι γνώμες, αλλά με τα χρήματα που σκοπεύεις να διαθέσεις,
φως θα δεις μόνο από μεταχειρισμένα.

Κατά την γνώμη μου θα έχεις καλύτερο ήχο, αν δώσεις 180 Ευρώ παραπάνω για να πάρεις τα Chorus 806V και να τα κόψεις από τον ενισχυτή.

Είχα κάνει κι εγώ αυτή την σκέψη αλλά δεν νομίζω πως η ακουστικότητα του χώρου μου θα μπορέσει να αναδείξει τις διαφορές τους.

Τα συγκεκριμένα ηχεία δεν είναι δύσκολα στην οδήγηση, οπότε μπορείς να βρεις εύκολα έναν ενισχυτή που να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά σε αυτή την τιμή...

Το ξέρω ότι με κανέναν από τους προαναφερθέντες ενισχυτές δεν θα έχω προβλήματα οδήγησης, η απορία μου εστιάζεται κυρίως στον ηχητικό τους χαρακτήρα και το ταίριασμα του καθενός με τα συγκεκριμένα ηχεία.

George...

Ό,τι και να σου πούμε δεν έχει μεγάλο νόημα αν δεν το ακούσεις από μονος σου. Γιατι αυτό που ειναι καλό για τα δικά μου αυτιά μπορεί να μην ειναι για τα δικά σου. Οπότε, καλύτερα να πας για ακροάσεις και να βγαλεις τα συμπεράσματά σου ;)

Είχα κάνει κι εγώ αυτή την σκέψη αλλά δεν νομίζω πως η ακουστικότητα του χώρου μου θα μπορέσει να αναδείξει τις διαφορές τους.
......

Δεν συμφωνώ, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα.

Α! Ουπς! Sorry! Τώρα το είδα...
Σε κάποια φάση νόμιζα ότι απαντούσες στα μηνύματά σου και μάλιστα ότι δεν συμφωνούσες! :flipout:

Ok, πάω για γυαλιά... Συνεχίστε... -bye-