Ενισχυτής Lm 1875!Τι θα χρειαστώ?

Καλησπέρα!Σήμερα πήγα στον Φανό στα Εξάρχεια και ρώτησα για alps ποτενσιόμετρο!Βρήκε μόνο 50κ και η τιμή του ήταν στα 30 ευρώ!Αξίζουν τα 30 ευρώ για ποτενσιόμετρο

Όχι φυσικά. Σ αυτά τα χρήματα πάρε καλύτερα ενα PGA2311.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74613

Έχω μαζέψει και κάποιες καινούργιες απορίες σχετικά με κάποια περιφερειακά!Ο διακόπτης on/off πόσες επαφές πρέπει να έχει?Χρειάζομαι ασφαλειοθήκη?Αν ναι με τι ασφάλειες?

παρε ενα που να τα εχει ολα μαζι, δηλαδη πριζακι iec, ασφαλειοθηκη (οπωσδηποτε) και διακοπτη. Ο μετασχηματιστης σου τι ειναι?
Γενικα ριξε ενα διαβασμα εδω θα σου λυσει αρκετες αποριες
http://www.decdun.me.uk/gaincloneFAQ.html

παρε ενα που να τα εχει ολα μαζι, δηλαδη πριζακι iec, ασφαλειοθηκη (οπωσδηποτε) και διακοπτη. Ο μετασχηματιστης σου τι ειναι?
Γενικα ριξε ενα διαβασμα εδω θα σου λυσει αρκετες αποριες
http://www.decdun.me.uk/gaincloneFAQ.html
Ωραίο ακούγεται το iec!Θα τo τσεκάρω!Ο μετασχηματιστής έιναι 2*18 200va!Θα ρίξω διάβασμα και θα επανέλθω!Thnx!

Καλησπέρα!Επιτέλους μάζεψα όλα τα πράγματα που χρειάζομαι και είμαι τώρα έτοιμος για την συναρμολόγηση!Έχω ορισμένες απορίες μέχρι εδώ!Πρέπει να κόψω την πλακέτα για βάλω την ψύκτρα?http://cgi.ebay.com/NE5532-LM1875-S...417?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c3b21d41
Υπάρχει κανένα TIP για τις κολλήσεις?
Τι καλώδια θα χρειαστώ για την εσωτερική καλωδίωση?

1) Αναλογα την ψυκτρα.

2) Καλη σχετικα κολληση και κολητηρι, οχι υπερβολες στην ποσοτητα, οσο χρειαζεται δηλαδη και οχι πολυ παραπανω.

3) Για σηματος ειναι πιο πολυ θεμα γουστου, πολλοι χρησημοποιουν UTP με επιτυχια. Τροφοδοσιας αναλογα τα γουστα παλι, καποιο ικανης διατομης ειναι ενταξει. Αν σε βολευει μονοκλωνο ισως να ειναι καλυτερα, αλλα ειναι πιο δυσκολα στη διαχειριση.

1) Αναλογα την ψυκτρα.

2) Καλη σχετικα κολληση και κολητηρι, οχι υπερβολες στην ποσοτητα, οσο χρειαζεται δηλαδη και οχι πολυ παραπανω.

3) Για σηματος ειναι πιο πολυ θεμα γουστου, πολλοι χρησημοποιουν UTP με επιτυχια. Τροφοδοσιας αναλογα τα γουστα παλι, καποιο ικανης διατομης ειναι ενταξει. Αν σε βολευει μονοκλωνο ισως να ειναι καλυτερα, αλλα ειναι πιο δυσκολα στη διαχειριση.
Ευχαριστώ πολύ φίλε για τις απαντήσεις σου!

Μην ξεχασεις φιλε μου να βαλεις θερμοαγωγιμη παστα μεταξυ ψυκτρας και τρανζιστορ. Θα βοηθησει πολυ.

Ερωτηση ο ενισχυτακος αυτος τι ισχυ εχει? Καποια specs περισσοτερα εχει? πχ σηματοθορυβικο λογο, αρμονικη παρ κτλ??

ευχαριστω

Μην ξεχασεις φιλε μου να βαλεις θερμοαγωγιμη παστα μεταξυ ψυκτρας και τρανζιστορ. Θα βοηθησει πολυ.

Ερωτηση ο ενισχυτακος αυτος τι ισχυ εχει? Καποια specs περισσοτερα εχει? πχ σηματοθορυβικο λογο, αρμονικη παρ κτλ??

ευχαριστω
Ευχαριστω φίλε έχω αγοράσει τέτοια πάστα!Αλήθεια παίζει ρόλο από ποιά μεριά θα την βάλω?Να την βάλω ανάμεσα από την φλάντζα και το τρανζίστορ ή ανάμεσα από την φλάντζα και την ψύκτρα?
Τώρα για τα άλλα πράματα που ρωτάς δεν ξερω και πολλά!Ξέρω ότι έχει ισχύς περίπου στα 20 watt!Άλλες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω!Άκουσα καλά λόγια για αυτό το ενισχυτάκι και γι αυτό ξεκίνησα να το φτίαχνω!Πιο πολύ για την χαρά της δημιουργίας ...

Last edited:
Η θεωρία ειναι απλη. Για να γινει σωστη απαγωγή της θερμότητας πρεπει η μεταλλικη επιφάνεια του τρανζίστορ να ακουμπα 100% με την ψήκτρα. Αυτο ομως ειναι πολυ δυσκολο γιατι συνηθως υπαρχουν μεταξύ τους, κενα μερικα δέκατα του χιλιοστού με αποτελεσμα κακη θερμοαπαγωγη. Εκει ερχεται η παστα η οποια μπαινει αναμεσα για να καλύψει ολα τα κενα για ομαλη μεταφορα της θερμότητας. Μερικες φορες αντι για παστα βαζουν καποια pads (μάλλον η φλανζα που λες). Βαζουμε το ενα η το αλλο. Και τα 2 μαζι δεν το συνιστώ και γενικα δεν ξερω εαν ειναι σωστο.

Εγω προσωπικά βαζω παντα μονο θερμ παστα (προτιμώ την ασημί arctic που δεν ξεραίνεται με τιποτα) η οποια αντεχει αποδεδειγμένα υψηλες θερμοκρασίες και με το σφίξιμο του τρανζίστορ στην ψήκτρα παει παντου.

Η θεωρία ειναι απλη. Για να γινει σωστη απαγωγή της θερμότητας πρεπει η μεταλλικη επιφάνεια του τρανζίστορ να ακουμπα 100% με την ψήκτρα. Αυτο ομως ειναι πολυ δυσκολο γιατι συνηθως υπαρχουν μεταξύ τους, κενα μερικα δέκατα του χιλιοστού με αποτελεσμα κακη θερμοαπαγωγη. Εκει ερχεται η παστα η οποια μπαινει αναμεσα για να καλύψει ολα τα κενα για ομαλη μεταφορα της θερμότητας. Μερικες φορες αντι για παστα βαζουν καποια pads (μάλλον η φλανζα που λες). Βαζουμε το ενα η το αλλο. Και τα 2 μαζι δεν το συνιστώ και γενικα δεν ξερω εαν ειναι σωστο.

Εγω προσωπικά βαζω παντα μονο θερμ παστα (προτιμώ την ασημί arctic που δεν ξεραίνεται με τιποτα) η οποια αντεχει αποδεδειγμένα υψηλες θερμοκρασίες και με το σφίξιμο του τρανζίστορ στην ψήκτρα παει παντου.
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες!Οπότε ή το ένα ή το άλλο...Η πάστα που πήρα πάντως είναι μεσα σε μία μεγάλη σύριγγα και δεν γράφει τίποτα απ έξω..

Απάντηση: Re: Ενισχυτής Lm 1875!Τι θα χρειαστώ?

Εάν εννοείς πως βάζεις μόνο μίκα/pad σιλικόνης ή θερμαγώγιμη πάστα
τότε κάνεις λάθος.
Πολύ συχνά υπάρχει ηλεκτρική σύνδεση της μεταλλικής "πλάτης" του
ολοκληρωμένου με κάποιον ακροδέκτη του (πχ κάποια τροφοδοσία).
Αν δε χρησιμοποιηθεί μίκα (ή και μονωτική ροδέλα αν χρειάζεται) τότε
ουσιαστικά η ψύκτρα που θα βιδωθεί το ολοκληρωμένο θα έχει την ίδια
τάση με την "πλάτη" του ολοκληρωμένου (ή τρανζίστορ).
Αν τώρα βιδωθεί άλλο ολοκληρωμένο ή υπάρξει επαφή με κάποιο άλλο
σημείο που έχει διαφορετική τάση τότε ακούσια έχει προκληθεί βραχυκύκλωμα
που μπορεί να οδηγήσει σε δυσσάρεστες εκπλήξεις!

Καλό λοιπόν είναι να μονώνεται το ολοκληρωμένο με τη χρήση μίκας
και μικρής ποσότητας πάστας ή σκέτου μονωτικού σιλικόνης (ένα από τα δύο
με καλύτερο το δεύτερο) και μονωτικής ροδέλας και επίσης καλό είναι να
γειώνεται η ψύκτρα (πχ να συνδέεται στο 0 της τροφοδοσίας).
Για καλύτερη επαφή καλό είναι να μη σφίγγεται υπερβολικά η βίδα
(προκαλείται μηχανική παραμόρφωση της συσκευασίας του ολοκληρωμένου
με αποτέλεσμα να ελαττώνεται η επιφάνεια επαφής του με την ψύκτρα)
και η περιοχή γύρω από τη τρύπα που βιδώνεται το ολοκληρωμένο να είναι
όσο το δυνατό πιο επίπεδη.

Και για να συμπληρωσω το φιλο Tonal, ακομα καλυτερο σφιξιμο, σε σχεση με τη βιδα, επιτυγχανεται με μπαρα που βιδωνεται σε ξεχωριστο σημειο στην ψυκτρα και πιεζει τα ολοκληρωμενα.

Σωστο αυτο που λετε αλλα δεν εννουσα την μικα που ειναι απαραιτητη αλλα κατι pad που χρησιμοποιουν αντι για παστα. Ο συνδιασμος μίκα, ροδέλες, θερμαγώγιμη πάστα και βιδα με μονωση ειναι must.

Επιτέλους τελείωσε και ο ενισχυτής!Μετά από κάποια μικρολαθάκια που είχα κάνει και τα διόρθωσα είναι τώρα όλα καλά!Το μόνο πρόβλημα που έχω ακόμα είναι ότι μόλις τον ανοίγω και μόλις τον κλείνω κάνει ένα τσακ στιγμιαία και φοβάμαι μην πάρω τα μεγάφωνα στα χέρια αν συνεχιστεί!!!Τι μπορώ να κάνω για να μην το κάνει αυτό???