Ενισχυτής μέχρι 4000 ευρα, CARY SPLI-80 SIGNATURE η?

neoptolemos

Established Member
9 August 2010
144
Αθήναι
Καλησπέρα -bye-

είναι η πρώτη μου αναφορά στο site
εξ αυτού παρακαλώ να με περιβάλλετε με αγάπη και protherm
και να μην είσθε ... ανηλεείς!

Θέλω να προβώ σε αγορά ενισχυτή λαμπάτου έως 4-4.500 ευρω maximum
ο χώρος είναι 40 τμ περίπου (υπό κατασκευή)

Τα μέχρι στιγμής μηχανήματά μου είναι
ηχεία : HARBETH SHL- 5 τριετίας

ενίσχυσις : Τσακιρίδης Αίολος πειραγμένος με πυκνωτές από αγνό παρθένο λαδάκι Jensen σε προενίσχυση και ενίσχυση καλωδίωση Van de huul και ΚΤ 90 της τέως Σόβιετ Γιούνιον και Νοs (λέμε τώρα) ΤELEFUNKEN 12AX7 εκ ebay μεριά
Πικάπ : Project Rpm 9.1x με βάση Project (επικειται και το speedbox) κεφαλή Grado Master Reference (αυτή με τιμή αντιπροσώπου τα 1600 ευρα)
phono stage :το ΕΑR 834p πειραγμένο σε πυκνωτάδες και με ΤΕLEFUNKEN δεκαετίας 80

cd : το τίμιον γαλλοκινέζικον advance accoustic με JAN SYLVANIA καραβανάτες λαμπούλες

καλωδιώσεις αξεσουάρ μέικ απ, interior designer o Soulis
τσακιριδης athina για ρεύματα
van de huul καλωδίωση για ενισχυτή - Phono και eichman για πικαπ - Phono
αρχαία audio quest για ενίσχυση - τσι ντι
Kimber πρασινη κουμούτσα για καλώδιο ενισχυτή
harmonic technologies χονδροκουμούτσαροι 2,5 μέτρων για ηχεία

Aφού λοιπόν σας πληροφορώ ότι είμαι (ξεφραγκιασμένος) κάτοχος πολύ άνω των 2.000 δίσκων και καμμια 1000 τσιντι - με πολλές αυθεντικές εκδόσεις αγγλικές, γιάνκικες και ελληνικές και οι μουσικές μου επιλογές είναι κυρίως ψυχεδελική μουσική του 60, progressiβιές, metal, αλλά και έλληνες συνθέτες (όχι Φοίβος), άρα είμαι ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΣ και όχι φανατικός HI ENDAS (αυτό ακούσθηκε κατά το 80ς "φιλαράκο είμαι μεταλάς όχι ποπάς" τσπ)
ερωτώ επειδή η έρευνα αγοράς λόγω εξαντλητικών ωραρίων είναι δυστυ-χέστατα αργόσχολό μου όνειρον

για αυτά που ακούω, βάσει των ανωτέρω ταπεινών ηχητικών μου εμπειριών,
δίδει το κάτι ΠΟΛΥ παραπάνω ο ανωτέρω ενισχυτής της CARY
Ή υπάρχουν άλλες πορτοκαλιές με ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΕΡΩΤΕΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
στις ανωτέρω τιμές;
παρεμπιπτόντως: αξίζει να σκάσω άλλα 1500 ευρα παραπάνω για έναν EAR με ΚΤ 90 5500ΕΥΡΩ; λέω τώρα

Ευχαριστώ προκαταβολικώς όποιους ανέχθησαν την φλυαρία μου
χαιρετισμούς

Καλημέρα,

αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις οπωσδήποτε λάμπα ; ή παίζει και το έτερο στρατόπεδο ;

ή μήπως και υβρίδια ; οπωσδήποτε ολοκληρωμένος ; και τέλος οπωσδήποτε καινουργής ;

Καλώς τον!

Για προδέρμ δεν είμαι σίγουρος, υποστήριξη όμως- στο μέτρο του δυνατού-
θα έχεις άφθονη!!

Kαλώς τον κι απο εμένα.
Η "φλυαρία" σου είναι πολύ ποιοτική και ευχάριστη οπότε μην φοβάσαι.
εξάλου δεν "δαγκώνουμε" κιόλας..

Τώρα όσον αφορά το θέμα σου γιατι δεν κοιτάς κάτι και απο Unison μεριά;
Πέρα απο κουκλιά μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ας μην είμαι της λάμπας (για καθαρά πρακτικούς και φιλοσοφίας λόγους).

Να ένα παράδειγμα http://unisonresearch.com/?p=136&l&lang=en

φίλε καλώς ήρθες στο....club! Δεν ξέρω πώς σε καλύπτει ο λαμπάτος που έχεις όταν ακούς metal ΑΛΛΑ στην θέση σου θα πήγαινα οπωσδήποτε μέχρι την Stepcom να ακούσω τον Leema Accoustics Tucana II. Σε τιμή παίζει γύρω στα 3700 και μου άφησε θετικότατες αντυπώσεις.

Βέβαια είναι ολοκληρωμένος τρανζίστορ και αυτό δεν ξέρω αν σε χαλάει αλλά πήγαινε να τον ακούσεις ένα Σαββάτο πρωί....

Η αλήθεια είναι οτι τα ηχεία του φίλου είναι πιο optimized για ακουστικές (π.χ. τζαζ, κλασσική) καταστάσεις και όχι για metal/rock και αυτά απο τα λεγόμενα του κατασκευαστή (εγώ δεν έχω δική μου άποψη γιατι δεν τα έχω ακούσει).
Επίσης είναι αρκετά ευαίσθητα οπότε η λάμπα θα τους πάει πολύ..

Τώρα βέβαια σαν θιασώτης της καθαρης τάξης Α σε solid state θα μπορούσα να συστήσω στον φίλο να κοιτάξει και προς τα εκεί.
Ένας sugden π.χ. http://www.sugdenaudio.com/a21_series.htm δεν θα ήταν καθόλου άσχημος συνδυασμός δίνοντας στον φίλο μας τις χάρες της λυχνίας με άλλα χαρακτηριστικά που πιθανότατα να του αρέσουν πολύ και φυσικά χωρίς τον μπελλά των λυχνιών.

Πιστεύω οτι αυτή θα ήταν μια "ασφαλής" εναλλακτική σε συνδυασμό με τα Harbeth.

Οi λαμπάτοι που εγώ γουστάρω πολύ και θα επέλεγα απο είναι πάντως αυτόι.

Δύο μηχανήματα που άν ήμουν πλούσιος θα ήταν στην συλλογή μου..
Λαμπάτη μαγεία made in Japan τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Εδώ και σε συνδυασμό με Harbeth και με πολύ θετικά σχόλια.
LEBEN C 660P http://www.6moons.com/audioreviews/leben4/amplifier.html
Και έδώ απο την εταιρία θρύλο (που έχω τιμήσει..) LUXMAN SQ88U
http://www.luxman.co.jp/global/product/va_sq38u.html
http://www.6moons.com/audioreviews/luxman2/38.html

πολύ λάμπα και "γλυκιά" κεφαλή, λαμπάτο phono, σου αρέσει το αποτέλεσμα?
Τι νομίζεις ότι λείπει από το τρέχον σύστημά σου και θες να αλλάξεις ενισχυτή?

Η αλήθεια είναι οτι οσυνδύασμος της ultra σοροπιαστής Grado επίσης πολύ γλυκόηχο Ear και εμένα μου φάνηκε κάπως... με το υπόλοιπο setup να ακολουθεί κατα πόδας.
Την βάζουμε την ζαχαρίτσα στην πορτοκαλάδα εε;
Καλα μωρε δεν λιγώνεσαι; Κυκλοφορεί και διαβήτης να ξέρεις....

Κατ`αρχάς ευχαριστώ τους θρύλους - τοτέμ του παρόντος διαδιακτυακού τόπου για την ανταπόκριση

μερικαί ανταπαντήσεις - πάσαι ούτως ώστε η ομάς να προσπαθήσει να προκριθεί εις τους ομίλους του champions league

κατ`αρχάς λόγω επαγγέλματος η ζαχαρίτσα μου είναι απαραίτητος
άμα ακούω την πίκρα και την λαμογιά εκάστου αξίου τέκνου της Psarokostaivas νυχθημερόν
είναι απαραίτητος η Ζάχαρις
εκτός αυτού καθόσον ως νυμφευθησόμενος το έχομεν αποκηρύξει το εξωτικόν κοκό

κατά δεύτερον ακούω και Metal, όχι όμως ως κύριο είδος, να πω και την αλήθεια, κάτι τσαχπινοκαφριλικιές με τον κυκεώνα λαμπών μου ηχούν "δυναμικαί καλλιτεχνικαί απόπειραι", οπότε στηρίζω λάμβα.

Στον αγαπητό κύριο Gort Από lUxman έχω ακούσεi τους αντρίκειους του 70 (από σπίτι θείου μου καθόσον ο ίδιος είμαι 33 ετών όπως ο Μεγαλέξανδρος και ο Μαραντόνα όταν τον συνέλαβαν για ναρκωτικά)
για τους σημερινούς σκεπτόμουν τον 590 για το σαλόνι που κτίζω μαζύ με proac response - αλλά αυτό είναι άλλο thread...
τον λαμπάτο τον έχετε ίσως ακούσει; αξίζει τα ευρά του; Μην ξεχνάτε ότι ο Τσακιρίδης αν και το σχέδιό του παραμένει ως έχει, με βοηθά με την ποιότητα των υλικών του - που στις βασικές εκδόσεις φυσικόν είναι να μη διαθέτει.
Επίσης για τους Leben, όντες Japanish, μήπως η σχεδίασή τους είναι υπερεκτιμημένη; Διάβασα τεχνικά χαρακτηριστικά πυκνωτές κλπ και δεν έμεινα άναυδος να είπω την αλήθεια. Εν πάση περιπτώσει αν γνωρίζετε τιμή και εκτιμήσεις ακροάσεως θα ήμουν ευτυχής.

Επαναλαμβάνω ότι το σύστημα είναι για τον προσωπικό μου χώρο μακρυά από την πνιγηρή ατμόσφαιρα της επαπειλουμένης παντούφλας, οπότε αν είναι δυνατόν να λαμπιάσομεν.

ΥΓ. 1. Ο ολοκληρωμένος Τσακιρίδης ίσως είναι ολίγον υποτιμημένος, καθώς έχω ακούσει μπάσα που τρίζει τζάμια.

Last edited by a moderator:
εγω μονο μια συμβουλη θα σου δωσω επειδη ακουμε την ιδια μουσικη και ξερω τι ειδους ηχογραφησεις εχεις στην συλογη σου, ακου προσεκτικα με τα δικα σου σι ντι ή δισκακια αυτο που θες να αγορασεις για να μην βρεθεις προ εκπληξεως.(εχω βρεθει γιαυτο σε προιδεαζω) μακρια απο υπεραναλυτικα μηχανηματα

Καλώς τον. :)
Προσωπικά θα έπιανα από το αφτί τον Οδυσσέα (τον Τσακιρίδη ντε) και θα τον έβαζα να μου φτιάξει έναν ενισχυτή με τον ήχο που θα μου άρεσε περισσότερο...

Στην τιμή που ζητάς, αυτός που μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση ήταν ο pro-τελικός της Rogue
Ninety-Nine (ο προ)
Stereo 90 (ο τελικός)
(δεν ξέρω βέβαια τα 5.000$ με τι αντιστοιχία τα παίζει ο εδώ αντιπρόσωπος)

αγαπητέ κ. χιούστον
όρα τον γεωπολίτη

αγαπητέ κ. farglung
ξέρω ότι οι ηχογραφήσεις ιδιαίτερα κάτι αμερικάνικων
τεξανοκάτι συγκροτημάτων ήταν επιπέδου Αετού Άσπρων Χωμάτων
αλλά από την άλλη κάτι πρώτες εκδόσεις decca deram nova κοκ
αδικούνται ίσως,
εν πάση περιπτώσει καταλαβαίνω τι λες
Έχει υπόψιν σου ίσως κάποιο μηχάνημα με την δέουσα γλυκήτητα και (περισσότερη από το Αeolos ) περιγραφή στις μεσουψηλές και (για λάμπα) στιβαρό ή έστω στακάτο μπάσο;

Mister Tzimisce
έκανα κάτι (και καλά) γενικόλογες νύξεις στον Ulysses για ανορθώτριες λυχνιών κοκ αλλά δεν διεπίστωσα εκ μέρους του ιδιαιτέρα, χαρά, αγαλλίαση και πανηγυρισμούς στην Αριστομένους. Θα τον ξανααλλιεύσω γιατί είναι μεν πολυάσχολο αγόρι είναι δε χρυσό παιδί.
ΥΓ Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά αν είναι δυνατόν μόνον ολοκληρωμένος - έχω πήξει στην κουμούτσα!

Καλά, άμα αρχίζεις τα highendάδικα στον Οδυσσέα βγάζει σπυριά...

Σε ολοκληρωμένο σε αυτή την κατηγορία τιμής (και πιο χαμηλά) θα σου πρότεινα να ακούσεις και αυτόν που επέλεξα και εγώ, τον Copland CTA 405...

Βέβαια, αν και έχω ακούσει τα ηχεία μου με πάρα πολλούς ενισχυτές, δεν έχει κάτσει να ακούσω τον ενισχυτή μου με πάρα πολλά ηχεία...

Ακουω κι εγω rock (απο 60's μεχρι metal) και ηθελα να μου αρεσουν τα Harbeth (μου αρεσει αρκετα η εμφανιση τους) αλλα οσες φορες τα εχω ακουσει τα τελευταια 8 χρονια δε μου καθονται με τιποτα για rock μουσικη. Σε Jazz και ακουστικη μουσικη μου αρεσουν περισσοτερο. Επισης τα VHD καλωδια και αυτα δε μου λενε κατι, τουλαχιστον τα mid-price μοντελα της εταιρειας.

Προτεινω: Αν κρατησεις τα Harbeth και δεδομενου τη σχεση που εχεις με τους αδερφους Τσακιριδη να κρατησεις τον ενισχυτη σου και να αγορασεις και εναν transistor για διαφορετικη χροια αλλα και οδηγηση. Τα Harbeth θελουν καποια Watt για να δωσουν μεγαλες εντασεις. Τελευταια φορα που ακουσα το Compact 7ES-2 γονατισε εναν 25αρη Sugden και αρχισε να ψαλιδιζει.

Προσωπικα δε θα εδινα τοσα χρηματα για (καινουριο) Cary, με το ιδιο ποσο μπορεις να ζητησεις πολλα απο τους αδερφους Τσακιριδη και θα ειναι φτιαγμενο για τις δικες σου αναγκες.

Aν θες να ψαχθεις με ηχεια υπαρχουν καποια "ευαισθητα" ηχεια στην αγορα (Coincident, Living Voice, Audio Note κ.α.) που για τα γουστα μου αποδιδουν το rock "καλυτερα" και ταιριαζουν με λυχνιες. Επισης προτεινω να δανιστεις για ακροαση Acoustic Zen καλωδια (θα ακουσεις διαφορες με τα VDH), εσυ θα κρινεις τι σου αρεσει.

Τελος, αν μπορεις να δανιστεις τρανζιστορ phono stage(s) καντο γιατι και εκει θα ακουσεις διαφορες. Τελικος κριτης εσυ.

Είναι δυνατόν ένα ηχείο να αποδίδει εξαιρετικά με τζάζ κλασσική ή φυσικά όργανα και να μην είναι καλό για ροκ, μεταλ ή οτιδήποτε άλλο; Με ποιά λογική; Μήπως αυτήν που λέει ότι οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις (ηλεκτρικά όργανα στην πλειονότητά τους) επωφελούνται από ένα ηχείο που χρωματίζει ή που έχει εμφατικά χαμηλά ή τονισμένα πρίμα; Αν κάτι είναι καλό, είναι, και το SHL5 είναι σε όλα του. Θεωρώ πως είναι εντελώς λάθος η σκέψη για αλλαγή του ηχείου, θα συνιστούσα (το ζητούμενο είναι ολοκληρωμένος λυχνίας) κάποιον που να επιδέχεται αλλαγή τύπου λυχνιών χωρίς πολλά πολλά όπως κάποιον από τους Mystere ή Prima Luna ώστε να φέρεις το αποτέλεσμα στα γούστα σου. Επίσης ο Luxman και ο Leben (ο 600) που αναφέρθηκαν πιό πάνω είναι εξαιρετικές επιλογές (δες λίγο και στο user group της Harbeth αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, νομίζω είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό.