Ενισχυτής Yamaha RX 797, τι ηχεία ;;;

Αν θυμαμαι καλα τα Dali ειναι 6Ωμ ετσι δεν ειναι; Αρα κι αυτο απαιτητηκο σε ρευματα, μονωκαλωδιωση κι οχι θωρακισμενο τα μειον του. 30 τ.μ. ειναι περιπου κι ο χωρος μου και δεν τον θεωρω μεγαλο. Στα ποσα μετρα θα ειναι η αποσταση ακροασης;

1,5 με 2 μέτρα περίπου, ήμουν κατά 99% έτοιμος για το BX2 αλλά διαβάζω και λένε πως είναι ένα εξαιρετικό ηχείο αλλά υστερεί σε "ζεστασιά" και σε μπάσο αν και πολύ αναλυτικό. Οπότε μάλλον θα πάω στα DALI λόγω και τιμής καθώς τα 685 S2 μαζί με βάσεις θα ξεπεράσουν τα 700

Με τοσο μικρη αποσταση ακροασης η χαμηλη ευαισθησια δεν θα επηρρεασει. Οπως και να χει μιας και τ αποφασισες και τα Dali 3 ειναι μια εξαιρετικη επιλογη για τα χρηματα του που σιγουρα δεν θα το μετανιωσεις, καλως να σου ερθουν και καλες ακροασεις, θα περιμενουμε εντυπωσεις.
Υ.Γ. Συμφωνω απολυτως για τα M.A οσον αφορα τις χαμηλες.

Εγώ θα έπαιρνα το Zensor 3 και 685S2 και θα τα έβαζα σε Α+Β και θα επέλεγα κάθε φορά ποιο θα άκουγα :o

Πέρα από την πλάκα πολύ καλά ηχεία και τα δύο. Πάντως δεν είναι δύσκολα τα 685S2 ούτε απαιτητικά. Μια χαρά θα τα οδηγήσει ο Yamaha. Και τα Zensor 3 βέβαια... .

Aν μπορεσεις να ανεβεις εφ'οσον ουτος η αλλος σκεφτεσαι δαπεδου
τα qacoustics 2050 ειναι κατι το εξαιρετικο και κατω απο το 600αρι.

Πολυ προσφατα τα ακουσα και θυμηθηκα για ποιο λογο μου αρεσαν και μου αρεσουν τοσο πολυ.
Μιλαω βεβαια καθαρα για 2καναλο κ οχι ταινιες εκει δεν εχω ιδεα τι ψαρια πιανουν

Η τελική λίστα μετά από αρκετό διάβασμα περιέχει Dali Zensor 3, Zensor 5 και BX2.
Θα πάω να τα ακούσω και τα τρία και όποιο μου κάτσει καλύτερα γιατί όσο και να διαβάζεις χάνεσαι! :) Πιστεύετε πως ο RX 797 τα έχει άνετα τα Zensor 5;

Aν μπορεσεις να ανεβεις εφ'οσον ουτος η αλλος σκεφτεσαι δαπεδου
τα qacoustics 2050 ειναι κατι το εξαιρετικο και κατω απο το 600αρι.

Πολυ προσφατα τα ακουσα και θυμηθηκα για ποιο λογο μου αρεσαν και μου αρεσουν τοσο πολυ.
Μιλαω βεβαια καθαρα για 2καναλο κ οχι ταινιες εκει δεν εχω ιδεα τι ψαρια πιανουν

Τα Q acoustics κι εγώ τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση, κάποια μοντέλα τα χω προτείνει σε 2 φιλαράκια κι έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι, σε σχέση με τα Dali πιστεύω χάνουν λίγο έδαφος σε χαμηλές αλλά κι αυτό είναι θέμα γούστου. Οσο για τις ταινίες προσωπική άποψη ακόμα κι αν προορίζονται για κινηματογράφο, σε μουσική θα δείξουν τι ψάρια πιάνουν οπότε αν είναι καλό σε μουσική δεν βρίσκω λόγο να μην είναι και στο σινεμά, προσωπική πάντα άποψη. Εξάλλου και στο σινεμά ως επί το πλείστον μουσική θα αναπαράγουν αφού ως κύρια ηχεία το φορτίο θα είναι η μουσική υπόκρουση της ταινίας.
Η τελική λίστα μετά από αρκετό διάβασμα περιέχει Dali Zensor 3, Zensor 5 και BX2.
Θα πάω να τα ακούσω και τα τρία και όποιο μου κάτσει καλύτερα γιατί όσο και να διαβάζεις χάνεσαι! :) Πιστεύετε πως ο RX 797 τα έχει άνετα τα Zensor 5;

Οχι μόνο πιστεύω αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα χεις πρόβλημα, 5ιντζα γούφερ είναι αυτά δεν είναι τίποτα σπουδαίο.

Τα Q acoustics κι εγώ τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση, κάποια μοντέλα τα χω προτείνει σε 2 φιλαράκια κι έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι, σε σχέση με τα Dali πιστεύω χάνουν λίγο έδαφος σε χαμηλές αλλά κι αυτό είναι θέμα γούστου. Οσο για τις ταινίες προσωπική άποψη ακόμα κι αν προορίζονται για κινηματογράφο, σε μουσική θα δείξουν τι ψάρια πιάνουν οπότε αν είναι καλό σε μουσική δεν βρίσκω λόγο να μην είναι και στο σινεμά, προσωπική πάντα άποψη. Εξάλλου και στο σινεμά ως επί το πλείστον μουσική θα αναπαράγουν αφού ως κύρια ηχεία το φορτίο θα είναι η μουσική υπόκρουση της ταινίας.

Οχι μόνο πιστεύω αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα χεις πρόβλημα, 5ιντζα γούφερ είναι αυτά δεν είναι τίποτα σπουδαίο.

Update σημερινό, σημερα πήγα και άκουσα τα monitor bx2 με τα dali Zensors 3 και διάφορα αλλα. Με κέρδισαν κατα πολύ τα monitor audio με διαφορά ...πιο καθαρό ήχο δεν έχω ακούσει ποτέ μου :). Έγινε και καλή τιμή μαζί με βάσεις τοίχου και καλώδια και τα περιμένω Δευτέρα. Να είστε όλοι καλά για τις προτάσεις σας και την βοήθεια σας !

Όπως τα προτιμώ δηλαδή κι εγώ με ενισχυτές AV της Yamaha. Είναι λίγο στρογγυλεμένοι και ταιριάζουν με τα MA που στέλνουν λίγο πιο πολύ τις υψηλές. Περί ορέξεως... .

Παιδιά έχετε να προτείνετε κανένα καλό dac και οικονομικό με usb και οπτική είσοδο ;

ImageUploadedByTapatalk1427293615.684320.jpg
Χρονια πολλά παιδιά ! Οι εντυπώσεις μέχρι τώρα άριστες πολύ καθαρός ήχος και δεν τολμάω να πάω τον ενισχυτή πάνω από τη μέση λόγω έντασης! Σας αφήνω με το setup και χρονια πολλά σε όλους !

καλοριζικα, επειδη τα σκεφτομαι και εγω, ποσες ιντσες ειναι η τηλεροαση σου για να καταλαβω μεγεθος?

καλοριζικα, επειδη τα σκεφτομαι και εγω, ποσες ιντσες ειναι η τηλεροαση σου για να καταλαβω μεγεθος?

Η τηλεόραση είναι 46", γενικά δεν τα λες και μεγάλα