Ενισχυτής Yamaha Z9 και νέα φορμά ήχου...

SUPERGAL

New member
25 November 2009
89
Καλημερα θα ηθελα την γνωμη των εμπειροτερων,αν μπορω να χρησιμοποιησω τον yamaha z9 που εχω σαν τελικο ενισχυτη κεντρικου και περιφερειακων χρησιμοποιοντας με αγορα τον νεο YAMAHA CX-A5000 σαν προενισχυτη εχοντας και τον parasound a21 σαν τελικο μεγαλων μπροστινων.Ευχαριστω απο τωρα για τις απαντησεις σας.

Re: Ενισχυτης yamaha z9 και νεα φορμα ηχου.

Ναι μπορείς. Θα συνδέσεις από τις εξόδους προενίσχυσης του καινούριου στην πολυκάναλη είσοδο του παλιού το κεντρικό και τα περιφερειακά. Ο parasound θα πάρει σήμα απ ευθείας από τον καινούριο.

Απάντηση: Ενισχυτης yamaha z9 και νεα φορμα ηχου.

Ευχαριστω φιλε μου,φοβομουν την συμβατοτητα ως προς τα ρευματα αν το λεω σωστα

Re: Ενισχυτης yamaha z9 και νεα φορμα ηχου.

Ο z9 εχει εισοδους για τα τελικα του σταδια η την κλασσικη πολυκαναλη εισοδο; αν ειναι η κλασσικη νομιζω πως ειναι risky το θεμα.

Καλημερα,
μου το αναλυεις λιγο αυτο, επειδη δεν ειμαι σιγουρος οτι το καταλαβα,
αν σου ειναι ευκολο
ευχαριστω πολυ!

αν ο ζ9 έχει την κλασσική πολυκάναλη είσοδο που είναι για να δέχεται 2v τάση από πηγή κι εσύ εκεί πας και συνδέσεις έξοδο προενίσχυσης η οποία έχει gain γίνεται ρίσκο το πράγμα. Επίσης θα έχεις δύο ποτενσιόμετρα για τα κανάλια του ζ9.
Δε θα το έκανα προσωπικά. Το θεωρώ επικίνδυνο. Εκτός αν ο Ζ9 ως κορυφαίο μοντέλο έχει και εισόδους για να δέχεται προενισχυτές (όχι μόνο πολυκάναλες πηγές που έχουν οι περισσότεροι) και να δουλεύει καθαρά ως τελικός. Τότε είσαι απολύτως safe.

Έχει λειτουργία ο Z9 να δουλεύει ως τελικός; Αλλιώς μην το προσπαθήσεις, θα είναι σαν να έχεις δύο προ σε κάποια κανάλια. Προσπαθώντας να αναβαθμιστείς, θα υποβαθμίσεις τον ήχο. Και έχει έναν ήχο ο CX-A5000... όνειρο.
Άσε που θα γίνει μπέρδεμα με το YPAO.

ok καταλαβα,θα το ψαξω γιατι δεν το ξερω σιγουρα,ευχαριστω πολυ παιδια.