ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΟΤΕΡ ΠΙΚΑΠ;

κανονικα θα επρεπε να ηταν το οτι δεν ειναι δεν ειναι και κακο αλλα το τι θεωρει χαοτικη διαφορα ο καθε ενας ειναι και αυτο ενα ζητημα
Γιατι αποκλειεις το ενδεχομενο το πικαπ με το ενσωματωμενο μοτερ να εχει μελετημενο πλινθ;Ημηπως το αλλο με το εξωτερικο μοτερ δεν ειναι σωστα σχεδιασμενο;
διοτι δεν υπηρξε ποτε

θα επρεπε να ηταν
αρα πιστευω το πλατο αυτο εχει ταβανι αυτη την διαφορα που ακουσατε και δεν μπορει να κανει κατι παραπανω αλλωστε ολα τα μεγαλα πλατο εχουν εξωτερικο μοτερ
Ολα τα μηχανηματα εχουν ταβανι.Στην φωτο ενα καλο πικαπ με εξωτερικο μοτερ και τροφοδοτικο,αρα κατα την αποψη σου και "μεγαλο" ;
κοιτα ο χρονος εχει αναδειξει αρκετα πικαπ οτι ειναι μεγαλα ενα ειναι και αυτο

Τυχαιο δεν νομιζω εκτος και αν δεν βρηκαν και αυτοι κατι εξυπνο σαν το πλατο σας που να μην εχει ¨"χαοτικη ' διαφορα
Αν αυτο ειναι ειρωνεια προτιμω να μην απαντησω.Απλα να σου πω οτι θεωρω οτι τα προβληματα ενος πικαπ δεν περιοριζονται στο πλατω η το πηγαδι.Εκατονταδες πικαπ εχουν αψογα πλατω/πηγαδια/ακριβεια και πολυ χαμηλες τριβες.Περισσοτερα οταν τελειωσει αν σε ενδιαφερει.Θα δεις οτι ειναι οντως μοναδικο στο σκεπτικο του.Εξυπνο;Πιστευω πως ναι.Κυριως,δουλευει αψογα.......
δεν εχω να χωρισω τιποτα μαζι σου γιατι να σε ειρωνευτω
η ιστορια ολα τα δειχνει

δεν θα συμφωνησω απολυτα με αυτο διοτι μπορεις να παρεις χαοτικες διαφορες ακομα και με τα υπαρχοντα που εχεις
Δεν καταλαβες τι εννοω.Αν ενα πικαπ σημερα εχει μια "χαοτικη" τιμη,αναποφευκτα ο "ενδιαφερομενος" θα το δει με το πρισμα του "μεγαλου πικαπ".........Οι "εξυπνες,απλες" λυσεις δεν ελκυουν......
καλα αυτη την καραμελα ολοι οι ελληνες κατασκευαστες την ιδια μασατε και λετε

η ιστορια αλλα λεει θαυματα δεν γινονται με πενταροδεκαρες αλλωστε εσυ σαν κατασκευαστης πρεπει να το υποστηριζεις αυτο

εσυ τι λες ??? Ναι
Πως το βρηκες;
στρογγυλο

δεν θα συμφωνησω απολυτα με αυτο διοτι μπορεις να παρεις χαοτικες διαφορες ακομα και με τα υπαρχοντα που εχεις
η ιστορια αλλα λεει θαυματα δεν γινονται με πενταροδεκαρες αλλωστε εσυ σαν κατασκευαστης πρεπει να το υποστηριζεις αυτο

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο καναδός που έφτιαξε το πικάπ μου παραπονιέται για το ίδιο ακριβώς πράγμα: Ενώ τα πικάπ του ακούγονται καλύτερα από υλοποιήσεις πολλαπλάσιας αξίας, έχει πρόβλημα με την προώθηση του προϊόντος γιατί είναι πολύ φτηνό για να είναι τόσο καλό. Μόνο με απευθείας συγκριτικά καταφέρνει να πείσει τους υποψήφιους πελάτες του.

........ενω για να ειναι κατι καλο πρεπει να μασαμε την αλλη καραμελα της αδικαιολογητα υψηλης τιμης; Μηπως αν ενας Ελληνας κατασκευαστης σε χρεωνε "τιμες εισαγωμενων" θα αγοραζες;Η θα ελεγες οτι με αυτα τα λεφτα αγοραζεις εισαγωμενο και αρεσε και στο "stereohali". Κριμα φιλε.Την τριτη που περασε,ενα απο τα NVO ΙΙ phono stage μας,αντικατεστησε ενα αμερικανικο λαμπατο "recommended component" απο τα καμαρια της αμερικης που κοστιζει σχεδον 10,000.00 ευρω.Ο αγοραστης,φιλος του αναλογικου ηχου για δεκαετιες,με μια συλλογη βινυλιου περαν των 5000 δισκων,μουσικος.Δεν θελεις πιστεψε με να ξερεις ποιο πικαπ θα αντικαταστησει και με ποιο σε 2 βδομαδες.Νομιζω ειναι το δευτερο πιο ακριβο πικαπ της αγγλιας...........Το συστημα του περαν των 100,000.00 ευρω.
Ουτε εγω εχω να χωρισω κατι μαζι σου η με οποιονδηποτε αλλο φιλο εδω.Αλλα,οταν "κανουμε τους δασκαλους" σε μια συζητηση,πρεπει να συζηταμε.Δεν μου ειπατε ποια διαφορα βλεπετε μεταξυ του Micro Seiki πριν 30 χρονια και του πικαπ που υπερασπιζεσαι στο ποστ σου σημερα.

καλα τα λες αλλα η ιστορια θα το δειξει μην λεμε τα ιδια και τα ιδια

δεν υπερασπιζομαι κανενα πικαπ απο που το εβγαλες αυτο
αντιθετος σεβομαι τα πικαπ που ειχαν το χρονο και αποδειξανε οτι καλα κανουν και θεωρουνται κορυφαια ανεξαρτητος τιμης.
αλλα να το παμε λιγο το πραγμα απο την αρχη
αφου ξερεις τι ειναι καλυτερο για εσενα και στην υλοποιηση που φτιαχνεις ως προς τι η ερωτηση?
συγνωμη αν δεν καταλαβα κατασκευαστης δεν εισαι και μαλιστα με επιτυχιες οπως γραφεις και παραπανω
εκθρονισες ηδη ενα phono τον 10,000 ευρω και μπορεσες και μπηκες και σταθηκες σε ενα συστημα των 100,000 \
πολυ θα ηθελα να το ακουσω εχει ενδιαφερον
αν μπορεις σε παρακαλω καποια στιγμη κανονισε μια συγκρισουλα με phono ισης αξιας με το δικο σου και πολυ θα ηθελα να ημουν παρον
κατα τα γραφομενα σου πρεπει να ειναι κορυφαιο
(παρακαλω μην θεωρηθη οτι παλι σε ειρωνευομαι στο ξαναλεω δεν εχω κανενα λογο :)

Μπραβο και εις ανωτερα
εμεις τι θες να απαντησουμε??
Τι εναι καλυτερο για εμας η τι υποστηριζεις εσυ

Last edited:
καλα τα λες αλλα η ιστορια θα το δειξει μην λεμε τα ιδια και τα ιδια

δεν υπερασπιζομαι κανενα πικαπ απο που το εβγαλες αυτο
αντιθετος σεβομαι τα πικαπ που ειχαν το χρονο και αποδειξανε οτι καλα κανουν και θεωρουνται κορυφαια ανεξαρτητος τιμης.
αλλα να το παμε λιγο το πραγμα απο την αρχη
αφου ξερεις τι ειναι καλυτερο για εσενα και στην υλοποιηση που φτιαχνεις ως προς τι η ερωτηση?
συγνωμη αν δεν καταλαβα κατασκευαστης δεν εισαι και μαλιστα με επιτυχιες οπως γραφεις και παραπανω
εκθρονισες ηδη ενα phono τον 10,000 ευρω και μπορεσες και μπηκες και σταθηκες σε ενα συστημα των 100,000 \
πολυ θα ηθελα να το ακουσω εχει ενδιαφερον
αν μπορεις σε παρακαλω καποια στιγμη κανονισε μια συγκρισουλα με phono ισης αξιας με το δικο σου και πολυ θα ηθελα να ημουν παρον
κατα τα γραφομενα σου πρεπει να ειναι κορυφαιο
(παρακαλω μην θεωρηθη οτι παλι σε ειρωνευομαι στο ξαναλεω δεν εχω κανενα λογο :)

Μπραβο και εις ανωτερα
εμεις τι θες να απαντησουμε??
Τι εναι καλυτερο για εμας η τι υποστηριζεις εσυ

Με ενδιαφερουν οι γνωμες ολων.Με βοηθουν να βλεπω τις τασεις και τις προτιμησεις.Γι αυτο που τελειωνει τωρα ναι το μοτερ ειναι εξωτερικο.Οπως ομως και στο φονο ακουσαμε τις γνωμες πολλων φιλων.Μια απο αυτες ηταν το mono switch,το οποιο υπαρχει τωρα στο NVO II.
Ναι,για το phono πιστευω οτι ειναι κορυφαιο.Μπορεις να δεις λιγες λεπτομερειες και φωτο εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64836
Ελπιζω συντομα να μπορεσουμε να το παρουσιασουμε στην Ελλαδα.Οταν γινει αυτο ελπιζω επισης να μας τιμησετε με την παρουσια σας.

Με ενδιαφερουν οι γνωμες ολων.Με βοηθουν να βλεπω τις τασεις και τις προτιμησεις.Γι αυτο που τελειωνει τωρα ναι το μοτερ ειναι εξωτερικο.Οπως ομως και στο φονο ακουσαμε τις γνωμες πολλων φιλων.Μια απο αυτες ηταν το mono switch,το οποιο υπαρχει τωρα στο NVO II.
Ναι,για το phono πιστευω οτι ειναι κορυφαιο.Μπορεις να δεις λιγες λεπτομερειες και φωτο εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64836
Ελπιζω συντομα να μπορεσουμε να το παρουσιασουμε στην Ελλαδα.Οταν γινει αυτο ελπιζω επισης να μας τιμησετε με την παρουσια σας.
εχω διαβασει το thread για αυτο και εχω δει και φωτο
πολυ ευχαριστως αναμενουμε απλα πιστευα ο κατασκευαστης βαζει την δικη του αποψη και αντηληψη για το πως πρεπει να ακουγεται ενα μηχανημα αναπαραγωγης μουσικης και οχι τι αρεσει στον καθενα
Πρωτοτυπια :SFGSFGSF:
Συγνωμη καταλαβα λαθος

εχω διαβασει το thread για αυτο και εχω δει και φωτο
πολυ ευχαριστως αναμενουμε απλα πιστευα ο κατασκευαστης βαζει την δικη του αποψη και αντηληψη για το πως πρεπει να ακουγεται ενα μηχανημα αναπαραγωγης μουσικης και οχι τι αρεσει στον καθενα
Πρωτοτυπια :SFGSFGSF:
Συγνωμη καταλαβα λαθος

Οι γνωμες ολων βοηθουν.Ο ηχος του φονο ασφαλως και αντικατοπτριζει την αποψη μας.Η προσθηκη του mono switch δεν εχει επηρεασει τον ηχο του αλλα διδει την ευκαιρια σε καποιον να χρησημοποιησει mono κεφαλη(πολλοι το κανουν) η να το χρησιμοποιει σε μονοφωνικους δισκους.
Το ιδιο ισχυει και για την αντισταση εισοδου στα 1000 ωμ η περισσοτερο ουτως ωστε να μπορει καποιος να ματσαρει πιο σωστα την κεφαλη που εχει,παραλληλιζοντας αντιστασεις.Το ιδιο που κανουν τα dip switches δηλαδη,αλλα κατα την γνωμη μας καλυτερα και με μεγιστη ακριβεια.
Επομενως,συνοψιζοντας,ναι ακουμε τις αποψεις ολων κυριως για θεματα ευκολιας χρησης,λειτουργικοτητας κλπ,αλλα οχι αλλαγη του ηχου "κατα παραγγελεια".......:smile:
Αν προσεξες στην συζητηση για το μοτερ,ο saitisgr εκανε σχολιο για τον χωρο που θελει το πικαπ με το εξωτεριοκ μοτερ.Αυτο ειναι ενα σχολιο που σαφως καταγραφεται απο εναν κατασκευαστη,χωρις να σημαινει οτι θα αλλαξει το συγκεκριμενο μοντελο του πικαπ.

Προσωπικά σου αναφερα 2 μεγαλα πικάπ που θεωρώ κορυφάια για δικους μου λογους
το αποτελεσμα που εχουν ηχητικά ειναι το ιδιο
απλά προπάθησε να καταλάβεις ποιό ειναι το ζητούμενο ανάμεσα στα 2 πικάπ
αν το καταλάβεις εχει καλώς
αν οχι απλά εχασες......
και θα γίνεις άλλος ένας Ελληνας κατασκευαστής εσωτερικής κατανάλωσης

Προσωπικά σου αναφερα 2 μεγαλα πικάπ που θεωρώ κορυφάια για δικους μου λογους
το αποτελεσμα που εχουν ηχητικά ειναι το ιδιο
απλά προπάθησε να καταλάβεις ποιό ειναι το ζητούμενο ανάμεσα στα 2 πικάπ
αν το καταλάβεις εχει καλώς
αν οχι απλά εχασες......
και θα γίνεις άλλος ένας Ελληνας κατασκευαστής εσωτερικής κατανάλωσης
Ξερω ποιο ειναι το ζητουμενο στις δικες μου κατασκευες και αυτο για μενα ειναι σημαντικο.Οι γρυφοι δεν ειναι για αυτους που μελετουν,βελτιωνουν,μαθαινουν και διδουν ζωη στα ψυχρα και αψυχα υλικα.Ειναι μαλλον γι αυτους που δεν εχουν επιχειρηματα.Αν το πικαπ σου ακουγεται το ιδιο με το αλλο που ανεφερες και με τον RB300 τοτε μπραβο.Εσυ ξερεις καλυτερα πως συγκρινονται,αφου προφανως θα τα συγκρινες.
Οσο για την συνηθισμενη κακια του Ελληνα προς Ελληνα,ουδεν σχολιο.Αν καταλαβες οτι ο σκοπος μας ειναι να γεμισει ο κοσμος με τα μηχανηματα που φτιαχνουμε,τοτε πηρες λαθος μηνυμα.Απο την στιγμη που αποφασισαμε οτι θα κανουμε κατι καλο και το καναμε,ο σκοπος επετευχθη.Αυτο το πιασες;:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ξερω ποιο ειναι το ζητουμενο στις δικες μου κατασκευες και αυτο για μενα ειναι σημαντικο.Οι γρυφοι δεν ειναι για αυτους που μελετουν,βελτιωνουν,μαθαινουν και διδουν ζωη στα ψυχρα και αψυχα υλικα.Ειναι μαλλον γι αυτους που δεν εχουν επιχειρηματα.Αν το πικαπ σου ακουγεται το ιδιο με το αλλο που ανεφερες και με τον RB300 τοτε μπραβο.Εσυ ξερεις καλυτερα πως συγκρινονται,αφου προφανως θα τα συγκρινες.
Οσο για την συνηθισμενη κακια του Ελληνα προς Ελληνα,ουδεν σχολιο.Αν καταλαβες οτι ο σκοπος μας ειναι να γεμισει ο κοσμος με τα μηχανηματα που φτιαχνουμε,τοτε πηρες λαθος μηνυμα.Απο την στιγμη που αποφασισαμε οτι θα κανουμε κατι καλο και το καναμε,ο σκοπος επετευχθη.Αυτο το πιασες;:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Καμμία κακία
Εκ μέρους μου
απλά δεν θέλω να έχω άλλον ενα Ελληνα κατασκευαστή του στυλ βρέ φίλε το ηχείο δεν βγάζει μπάσσα!!!!!
Ενταξει Κώστα να του κάνουμε μία τρύπα ακόμα.....

Απο καρδιάς ευχομαι η κατασκευή σου να είναι κορυφαία
καί κάθε επιτυχία
Σε τελευταία ανάλυση δεν γουστάρω να δίνω τα χρήματά μου σε ξένους

Καμμία κακία
Εκ μέρους μου
απλά δεν θέλω να έχω άλλον ενα Ελληνα κατασκευαστή του στυλ βρέ φίλε το ηχείο δεν βγάζει μπάσσα!!!!!
Ενταξει Κώστα να του κάνουμε μία τρύπα ακόμα.....

Απο καρδιάς ευχομαι η κατασκευή σου να είναι κορυφαία
καί κάθε επιτυχία
Σε τελευταία ανάλυση δεν γουστάρω να δίνω τα χρήματά μου σε ξένους

Kαταλαβαινω ακριβως τι λες και συμφωνω.
Ευχαριστω για τις ευχες,θα τα πουμε απο κοντα συντομα.Η αποψη σου και ολων των φιλων ειναι αναγκαια για μας:a0210: