Ενσωματωμένοι υπότιτλοι σε mkv ;;

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Μήπως γνωρίζει κάποιος, πως σε ένα αρχείο mkv που έχει ενσωματωμένους τους ελληνικούς υπότιτλους μπορώ μέσω του mkv2vob να το μετατρέψω ώστε να μπορώ να το παίξω στο ps3; (και να βλέπω υπότιτλους)

Αν είναι οι υπότιτλοι σε ξεχωριστό αρχείο .srt το κάνω και δουλεύει.

Αν δεν έχω ξεχωριστό αρχείο;;

Καλημέρα,δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ψάχνωντας λίγο έπεσα πάνω σε αυτό.
Εάν βοηθηθείς πές μας εάν αξίζει.-bye--bye-

πετας μεσα το mkv και διαλεγεις output m2ts... κανει remux το mkv σε format που παιζεi to ps3...

αν το αρχειο ειναι μεγαλυτερο απο 4gb καντο split απο την καρτελα split

Τι εννοείς;;
Δεν έχω ιδέα πως δουλεύει το tsmuxer !!!!!!! :nounder:
κατεβασε απο εδω...
Code:
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=134104
οδηγιες εδω...
Code:
http://www.bitburners.com/articles/convert-mkv-files-to-blu-ray-or-avchd-for-playstation-3-using-tsmuxer/4019/
http://www.bitburners.com/articles/convert-mkv-video-files-to-m2ts-for-playstation-3-using-tsmuxer/4015/

Thanks το δοκιμάζω τώρα.....
Χρειάζεται να το κάψω σε dvd μετά ,ή το παίζει και από τον εξωτερικό σκληρό ;;

Thanks το δοκιμάζω τώρα.....
Χρειάζεται να το κάψω σε dvd μετά ,ή το παίζει και από τον εξωτερικό σκληρό ;;

και τα δυο γινονται αν θες να το γραψεις σε dvd,εγω το κανω με το imgburn
Code:
http://www.imgburn.com/index.php?act=download
στις οδηγιες που σου εδωσα, λεει πως-bye-
τωρα για τον σκληρο σιγουρα δεν πρεπει να ξεπερναει τα 4gig. οπως σου λεει ο klekor

Λοιπόν τα έκανα όλα (και το split) μου το χώρισε σε 2 αρχεία , το ps3 τα αναγνώρισε μια χαρά...... αλλά υπότιτλοι γιοκ!!!!!!!!!!!!!

Πατάω το option στο ps3 και μου λέει ''no subtitle option available''
Το mkv τους έχει ενσωματωμένους τους υπότιτλους!
Όταν ανοίγω το tsmuxer τους βλέπει κανονικά......

υπαρχει μια μεγαλη διαφορα......

Αλλο ενσωματωμενοι υποτιτλοι και αλλο υποτιτλοι μεσα στο container...

οταν λεμε ενσωματωμενοι σημαινει συνηθως καμμενοι στην εικονα...

εσυ προφανως μιλας για υποτιτλους μεσα στο container...

Για το προβλημα σου υπαρχουν 2 λυσεις...

Extract των υποτιτλων με το mkvextractgui(google it, για να δουλεψει χρειαζεται και το mkvtoolnix) ή να τους κατεβασεις απο κανενα site και τη γνωστη διαδικασια με το mkv2vob...

αν και μονο αν το αρχειο σου εχει αναλυση ΑΚΡΙΒΩΣ 1280x720 ή 1920x1080 δες εδω:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=31514

και εδω: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34268

Extract των υποτιτλων με το mkvextractgui(google it, για να δουλεψει χρειαζεται και το mkvtoolnix) ή να τους κατεβασεις απο κανενα site και τη γνωστη διαδικασια με το mkv2vob...

Ωραία τώρα τα μπέρδεψα εντελώς....
Το mkvextractgui μου βγάζει ένα παράθυρο που λέει:
mkvextract.exe and/or mkverge.exe file not found in the same MKVextractGUI folder???
:furious3::furious3:

κατεβαζεις το mkvtoolnix (google it) το κανεις install...

και στον φακελο του (c:/program files/......) βαζεις και τα αρχεια που ηταν μεσα στον zipαρισμενο φακελο του mkvextract..

και μετα το τρεχεις μεσα απο το φακελο του mkvtoolnix...

Πάλι τίποτα!
Το mkvextract δουλεψε κανόνικά , μου έφτιαξε το αρχείο .srt , το ονόμασα όπως το mkv , έβαλα το tsMuxerGUI , έκανε ότι έκανε ,το πέρασα στον εξωτερικό, υπότιτλοι δεν......
Κάποια ρύθμιση στο ps3 ίσως;;;;

Πάλι τίποτα!
Το mkvextract δουλεψε κανόνικά , μου έφτιαξε το αρχείο .srt , το ονόμασα όπως το mkv , έβαλα το tsMuxerGUI , έκανε ότι έκανε ,το πέρασα στον εξωτερικό, υπότιτλοι δεν......
Κάποια ρύθμιση στο ps3 ίσως;;;;
μα και αυτοι εκει στην σονυ βγαλανε που βγαλανε εκδοση που να παιζει τα divx ας βαζανε και υποστηριξη για υποτιτλους srt....εν αναμονη της επομενης εκδοσης μηπως τα παιζει

μα και αυτοι εκει στην σονυ βγαλανε που βγαλανε εκδοση που να παιζει τα divx ας βαζανε και υποστηριξη για υποτιτλους srt....εν αναμονη της επομενης εκδοσης μηπως τα παιζει

Ώπα παιδιά να οργανωθούμε! :operator:

Το PS3 υποστηρίζει ΚΑΙ divx με ενσωματωμένους (περιεχόμενους στο container αρχείο video και επιλέξιμους μέσω των μενού (τρίγωνο) του PS3) υπότιτλους (με ελληνικά εννοείται), και επίσης υποστηρίζει ΚΑΙ H.264 δηλαδή κωδικοποίηση που ενίοτε υπάρχει σε mkv (matrosca container) Αυτό που δεν καταλαβαίνει το PS3 στη δεύτερη περίπτωση (mkv) είναι το πρότυπο @5.1 της κωδικοποίησης του Η.264 ή/και του Χ.264 καθώς και το πρότυπο του container με προέκταμα mkv. Γι' αυτό αρκεί ένα demux (χωρίς απανακωδικοποίηση) για να αλλαχθεί το container σε ts ή m2ts δηλαδή σε μορφή ευθέως συμβατή, με το απολύτως για το PS3 συμβατό, με bluray πρότυπο.
H χρήση του προγράμματος Tsmuxer δημιουργεί μια εξαιρετική λύση τύπου bluray αλλά απαιτεί δυστυχώς επανακωδικοποίηση του αρχείου όταν αυτό δεν συμβαδίζει με την αναλογία 16:9 (1,77) δηλαδή (1280Χ720 ή 1920Χ1080) προκειμένου να προσθέσουμε μαύρες μπάρες ή να κάνουμε crop πάνω και κάτω, με επακόλουθο το χάσιμο χρόνου!
Από την άλλη το mkv2vob "καίει" τους υπότιτλους πάνω στο video (προσωπικά το θεωρώ πολύ κακή λύση ειδικά αν δεν επιθυμείς να βλέπεις υπότιλους μερικές φορές) με τρόπο που επανακωδικοποιεί το αρχείο με πολλάπλάσια καθυστέρηση σε σχέση με τη λύση του tsmuxer!!!

Το θέμα λοιπόν κατά την άποψή μου θα ληθεί χωρίς την ανάγκη για κάποια ενέργεια από την, κατά τα άλλα (εκτός της ελληνικής υποστήριξης) πολύ δραστήρια sony με την έκδοση ενός "ερασιτεχνικού" προγράμματος που κάνει με τη σειρά τα εξής:
1. demux του mkv σε audio, video, subtitles streams
2. remux και transcode σε divx αρχείο (Ηigh Def πρότυπο 4+) των audio, video, subtitle streams με το ίδιο ακριβώς τρόπο που το aviaddsub δημιουργεί divx απολύτως συμβατά με το PS3!!!
Ο χρόνος του demux είναι από 3-5 λεπτά για ένα 720p αρχείο ενώ για το remux άλλα τόσα. Ο πολύς χρόνος θα απαιτείται κατά την επανακωδικοποίηση από ts σε divx αλλά μπρος το αποτέλεσμα αξίζει η αναμονή και εξάλλου και οι άλλες δύο παραπάνω λύσεις απαιτούν σχεδόν πάντα επανακωδικοποίηση.
Το παραπάνω πρόγραμμα δεν υπάρχει με τη διαδικασία που περιγράφω, αλλά θα είχε ενδιαφέρον κάποιος να ασχοληθεί με τη κατασκευή του γιατί πιστεύω πως ούτε πολύ δύσκολο είναι αλλά θα είχε ευρύτατη χρήση από πολλούς χρήστες HD αρχείων και εκτός του PS3!!!

@akisnm156 στο ειπα και στο προηγουμενο ποστ.... βγαζεις τους υποτιτλους και χρησιμοποιείς το mkv2vob ή τη λυση του avchd οπως περιγραφεται στα 2 thread που προανεφερα...

@xamurabi transcode σε divx??? πολυ κακη λυση... 10 φορες να προσθεσεις μαυρες μπαρες... το divx σε hd δεν ειναι καλο... σε συγκριση παντα με το θεικο x264....

@akisnm156 στο ειπα και στο προηγουμενο ποστ.... βγαζεις τους υποτιτλους και χρησιμοποιείς το mkv2vob ή τη λυση του avchd οπως περιγραφεται στα 2 thread που προανεφερα...

Έχεις δίκιο. Με το mkv2vob δούλεψε!!! THANKS

@xamurabi transcode σε divx??? πολυ κακη λυση... 10 φορες να προσθεσεις μαυρες μπαρες... το divx σε hd δεν ειναι καλο... σε συγκριση παντα με το θεικο x264....

Θεϊκό το x.264 δε λέω αλλά.....επανακωδικοποίηση για να προσθέσουμε μπάρες ισοδυναμεί με πλύσιμο πιάτων χωρίς .... ξέβγαλμα.
Το αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο του αρχικού mkv και αν λάβουμε υπόψη πως η δομή του αρχείου για να αναπαραχθεί με υπότιτλους στο ps3 απαιτεί ή DVD (συνήθως το DVD5 δεν αρκεί γιατί κάτι προσθέτει πάντα το mkv2vob και πρέπει να χρησιμοποιείς DVD9) ή πάρε-βάλε usb stick και ξανασβήσε για το επόμενο AVCHD κ.ο.κ. κι ας μη ξεχνάμε πως το vob είναι ένα mpeg2!!!
To DivX σε HD μορφή μπορεί μεν να είναι ελαφρώς χειρότερο του x.264 αλλά απολύτως πρακτικότερο και συμβατό με το ps3.
Πολλά βέβαια αποτελούν και προσωπική αίθηση των πραγμάτων και του τι είναι καλό ή πρακτικό, αλλά νομίζω πως υπερτερεί η πρακτικότητα χωρίς σημαντική υποχώρηση στη ποιότητα!!

Last edited:
μα για να κανεις το mkv-->divx θελεις reencode...
για να προσθεσεις μαυρες μπαρες θες reencode..

οποτε καλυτερα reencode σε x.264 παρα σε divx