Ενσωμάτωση Subwoofer σε έπιπλο

Re: Απάντηση: Ενσωμάτωση Subwoofer σε έπιπλο

Μπορω να το βαλω καθετα. Εχω προβλεψει και εχω ετοιμασει και καθετη βαση! :p

αυτό θα πεί προνοητικότητα! :worshippy:

παρεμπιπτόντως εγώ σκεφτόμουν να ενσωματώσω το κεντρικό στο έπιπλο (οπως σκεφτεσαι εσύ για το sub. Ωραία φάση, αλλά το μετάνοιωσα γιατί θα με δέσμευε μια ζωή στο τι μονάδες θα χρησιμοποιώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενσωμάτωση Subwoofer σε έπιπλο

Σωστόν!
Κι εγώ απόρησα με την επιλογή αυτή. Δεν επαρκεί ένα μόνο ηχείο κατακόρυφα;
Απ ότι είδα αυτά τα ηχεία έχουν ρύθμιση στάθμης του τουίτερ +-2db. Εγώ θα δοκίμαζα να περιστρέψω το ένα ηχείο και να ακυρώσω ταυτόχρονα το τουίτερ του. Πχ τοποθετώντας απλά ένα χαρτόνι μπροστά του. Και θα ρύθμιζα το άλλο τουίτερ στα +2db για να καλύψω την πτώση στάθμης.
Έτσι θα έιχα μια διάταξη ΜΤΜ που θεωρητικά τουλάχιστον είναι πιο σωστό.

Παιχνίδι να γίνεται φυσικά.......
:ears:

μπορεί και να γυρίσει τούμπα 180 μοίρες (αποσυνδέοντας και το tw) μόνο το ένα και να το φερει σε τετοια απόσταση ώστε το tweeter του άλλου να απέχει το ίδιο και από τα δυο γουφερ. Ετσι θα εχει ένα οριζόντιο ΜΤΜ και στο sweet spot θα εχει και σωστές φάσεις. Αλλιώς μόνο το ένα και όρθιο. Ορίστε. Δυο λύσεις μάνι μάνι :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενσωμάτωση Subwoofer σε έπιπλο

μπορεί και να γυρίσει τούμπα 180 μοίρες (αποσυνδέοντας και το tw) .....

Αυτό ακριβώς!
Και φυσικά η καλύτερη λύση είναι μόνο το ένα όρθιο. Γιατί να παίζουν δύο για κεντρικό; Τι εξυπηρετεί;

Last edited:
Η κουβέντα μάλλον ξέφυγε από αυτό που ζητάει ο φίλος, στην ανάλυση του comb filtering effect.

Η ιδέα ενός ενσωματωμένου subwoofer στο έπιπλο είναι καλή γιατί σου γλιτώνει χώρο, καλώδια και προσφέρει στην αισθητική του χώρου, συν του ότι έχει υψηλό WAF.

Η απόδοση τώρα και το αν θα πετύχει, είναι λίγο λαχείο.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι υλοποιήσιμη η ιδέα αρκεί οι απαιτήσεις σε μπάσα να μην είναι επιπέδου ''σεισμού'', καθώς τότε λογικό είναι να σείεται και όλο το έπιπλο!

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από εδώ : http://www.crystalaudiovideo.com/ProductCatalog/Speakers/Furniture/Subcentra.aspx σχετικά με το πως θα μπορούσες να το φτιάξεις, καθώς φαντάζομαι πως αυτοί θα το έχουν μελετήσει ώστε να αποδίδει σωστά.

Καλή επιτυχία πάντως σε ότι κάνεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενσωμάτωση Subwoofer σε έπιπλο

Αυτό ακριβώς!
Και φυσικά η καλύτερη λύση είναι μόνο το ένα όρθιο. Γιατί να παίζουν δύο για κεντρικό; Τι εξυπηρετεί;

Υποτιθεται με δυο woofer θα εχει μεγαλυτερο sound stage. Δεν εχω βρει χρονο να κανω πειραματισμους ακομα, αλλα οταν βρω θα επανελθω.
Ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες!