ΕΝσυρματη αναμετάδοση εικόνας δορυφορικού δέκτη σε όλο το σπίτι! (χρειάζομαι βοήθεια)

spyridy

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,130
Γλυφάδα
Λόγω του ερχομού του υιού μου τον προηγούμενο μήνα, η ανάγκη μείωσης των ασύρματων μεταδόσεων μέσα στο σπίτι είναι επιτακτική.

Συνεπώς χρειάζομαι μια λύση για να βλέπω στην κρεβατοκάμαρα δορυφορική, μέσω του δέκτη που βρίσκεεται στο σαλόνι, χωρίς χρήση ασύρματων αναμεταδοτών. Μια λύση θα ήταν να τράβαγα καλώδιο απο το πιάτο στην ταράτσα, στο υπνοδωμάτιο, αλλά θα ήθελα και 2ο δέκτη, κάτι το οποίο αποκλείεται απο την αρχή.

Η λύση στην οποία προσανατολίζομαι είναι κάτι που δεν ήξερα καν οτι γινοταν αλλά το είδα υλοποιημένο στο χώρο εργασίας μου, για χρήση υψηλόβαθμου στελέχους στο γραφείο του.

Υπάρχει ενας "μίκτης σημάτων", στον οποίο συνδέεις απο την μια μεριά το καλώδιο της κεραίας (επίγεια TV) και δίπλα σε scart σύνδεση τον δορυφορικό δέκτη απο το AV out του. Στην άλλη μεριά, βγαίνει ενα καλώδιο πάλι σαν της κεραίας, το οποίο "τρέχει" στις υπόλοιπες μπρίζες. Ουσιαστικά, πριν πάει το σήμα στις υπόλοιπες μπρίζες, παρεμβάλεται η μίξη του σήματος της κεραίας με την εικόνα που βγάζει ο δορυφορικός δέκτης. Η συσκευή αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ σε ποια συχνότητα UHF θες να "περάσει" την εικόνα του δορυφορικού δέκτη, κι έτσι στις τηλεοράσεις των μπριζών που δέχονται το σήμα απο αυτό τον "μίκτη" ξέρεις σε ποια συχνότητα θα βλέπεις την εικόνα του δέκτη.

Αν υποθέσουμε για παράδειγμα οτι ο μίκτης (ή πολυπλέκτης, αν μπορούμε να πούμε οτι κάτι τέτοιο είναι αυτή η συσκευή) ρυθμιστεί στο κανάλι 3, τότε συνδέοντας πάνω του την κεραία και τον δορυφορικό δέκτη, αυτός θα περνάει την εικόνα όλων των συχνοτήτων απο την κεραία κανονικά, και στη συχνότητα 3 θα περνάει το σήμα του δορυφορικού δεκτη.

Επίσης, το άλλο πολύ καλό που είδα και δεν ήξερα, είναι οτι υπάρχει συσκευή που στέλνει και τις εντολές του τηλεχειριστηρίου ενσύρματα, πάλι μέσω του καλωδίου coaxial της εγκατάστασης στο σπίτι... αρκεί να παρεμβάλεται ανάμεσα στο καλώδιο που πάει απο την πρίζα στην τηλεόραση απο την μεριά που θέλουμε να παρακολουθούμε, και αντίστοιχα να παρεμβάλεται ανάμεσα στο καλώδιο απο τη μεριά που είναι η συσκευή πυ θέλουμε να ελέγξουμε. Αυτή η συσκευή και εφόσον τοποθετηθεί το "μάτι" της μπροστά στον υποδοχέα IR της υπο έλεγχο συσκευής, θα μετατρέπει το IR σήμα σε RF μέσω του καλωδίου coaxial και τούμπαλιν, ωστε να ελέγξουμε την συσκευή μας.

Θα μου πείτε, "μας έπρηξες ρε φιλαράκι, τελείωνε..." (αν όχι "Σιγά μην κατάλαβα τι λέει το βλήτο!")...

Ψάχνω κυρίως μια καλή και φθηνή συσκευή "μίκτη" σήματος. Η συσγκεκριμένη που είδα στη δουλειά μου είναι μάρκας Emme Esse και δουλεύει μια χαρά, αλλά ψάχνω να δω τι εναλλακτικές υπάρχουν. Επίσης ψάχνω για την φθηνότερη δυνατή λύση για το κομμάτι της μετάδοσης IR, μιας και η μόνη λύση που έχω βρει στην αγορά είναι ενα κομμάτι της KONIG electronics το οποίο ενώ σε ενα κατάστημα μου το δίνουν 45 ευρώ, στο ίντερνετ το καλύτερο που βρήκα είναι 31 ευρώ (απο εδώ http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=10_656&products_id=246)

Παρακαλώ όποιος μπορεί να με βοηθήσει...

Φιλικά
Γιάννης

Γιατί δεν δοκιμάζεις το PVR της NOVA?Αν εξαιρέσεις τα 38 Ευρώ κάθε μήνα κάνει ακριβώς ότι θες και συγχρόνως μπορείς να κάνεις και εγγραφή.:idea:

Φίλε spyridy, αυτή την εγκατάσταση την έχω κάνει στο σπίτι μου εδώ και 3 περίπου χρόνια. Μάλιστα, με 3 μίκτες (άν λέγεται έτσι) που ''ρίχνουν" το σήμα από 2 διαφορετικούς δέκτες και την θυροτηλεόραση στην s-band (όχι UHF γιατί γίνονται παρεμβολές). Αυτοί οι μίκτες είναι LEBAND MOD 4. Δεν έχω ιδέα αν είναι καλοί ή όχι γιατί την εγκατάσταση μου την έκαναν και εγώ δεν έχω ιδέα.
Το ζεύγος των υπέρυθρων είναι 2077Τ/R (ότι γράφει στο κουτί) και το είχα πάρει 25 από τον ηλεκτρονικό της γειτονιάς. Όλα δουλεύουν άψογα και απροβλημάτιστα. Άκου όμως τα μειονεκτήματα. Η μεταφορά του ήχου είναι μονοφωνική (δεν ξέρω άν υπάρχει κάτι άλλο) και η μεταφορά της εικόνας θα είναι πάντα αναλογική.