Ενταση Σταθμης Ηχου db - Γειτονες

Αν θελεις μπορουμε να φτιαξουμε ενα σαμπ με υπόηχους
μετα από μερικά αθόρυβα κουνήματα ισως φυγουν οι υπόλοιποι

ή μπορεις να στήσεις ενα συστημα να παιζει καλά σιγα
εχω ενα τετοιο και πιστεψε με ειναι απόλαυση

Βασικά, εκτός από το νόμο περί ωρών κοινής ησυχίας, απ' όσο ξέρω, (δεν είμαι νομικός) υπάρχει και κάποιος νόμος που λέει ότι πρέπει να σέβεσαι και να μην ενοχλείς τους γείτονές σου ασχέτως ώρας.

Σκέψου να υπάρχει κάποιος ηλικιωμένος με προβλήματα καρδιάς και να ακούει ένα sub να σκάει! Λογικό μου ακούγεται να έχουν προβλέψει κάτι και γι' αυτόν τον δύσμοιρο....

Last edited:
Βασικά, εκτός από το νόμο περί ωρών κοινής ησυχίας, απ' όσο ξέρω, (δεν είμαι νομικός) υπάρχει και κάποιος νόμος που λέει ότι πρέπει να σέβεσαι και να μην ενοχλείς τους γείτονές σου ασχέτως ώρας.
.

Υπάρχει η ρήση: "Η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει αυτή του διπλανού μας".

Φίλε αν μπλέξεις με γείτονες και θες εντάσεις η καλύτερη λύση είναι να αλλάξεις σπίτι.

Στις λογικές ώρες αν το ανεβάσεις και λιγάκι δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα.

Προσωπικά εγώ εδώ και πολλά χρόνια μένω σε μια πολυκατοικία στην οποία,στον τρίτο ένας παίζει psytrance ΟΛΗ την ημέρα,στον δεύτερο τρελοί ταράζουν το κτήριο,και στο penthouse κάνουν party μεσάνυχτα.

Εμένα όποτε μου έρχεται το ανεβάζω όσο θέλω,μου πονάνε τα αυτιά και συνεχίζω να ανεβάζω,και σκέφτομαι να φέρω και PA Equipment,γιατί μόνο οι χαμηλές ακούγονται όταν κάθομαι στο μπαλκόνι.

Παρατήρηση ΠΟΤΕ δεν έχει ακούσει κανείς.

Φυσικά όπως καταλαβαίνεις είναι πάνω σε τι είδους άτομα έχεις πέσει.
Μερικοί δεν έχουν πρόβλημα και το διασκεδάζουν,και μερικοί σου κάνουν παρατήρηση επειδή περπατάς το βράδι και κάνουν τα σανίδια χρατς-χρουτς.

Η προτάσεις μου είναι δύο

1) Να ξεκινήσεις διαδικασίες ηχομόνωσης σε περίπτωση που το σπίτι είναι δικό σου και αξίζει.

2) Αν ενοχλούνται με τον παραμικρό θόρυβο,γράφτους κανονικά,γιατί το αξίζουν.

".....η προστασία του ατόμου έναντι της ηχορύπανσης μπορεί να θεμελιωθεί και στις περί γειτονικού δικαίου διατάξεις του Αστικού Κώδικα και ειδικότερα στο άρθρο 1003 ΑΚ, σύμφωνα με το οποίο ο κύριος ακινήτου δεν έχει υποχρέωση να ανέχεται εκπομπές θορύβου και λοιπές οχλήσεις συναφούς φύσης από άλλο γειτονικό ακίνητο, σε περίπτωση που αυτές παραβλάπτουν ουσιωδώς τη χρήση του δικού του. Το τελευταίο συμβαίνει, όταν εξαιτίας των εκπομπών αυτών το ακίνητο καθίσταται ανθυγιεινό και ακατάλληλο για να κατοικηθεί. Ωστόσο ουσιώδης πρόσθετη προϋπόθεση για την απονομή δικαστικής προστασίας με βάση την ανωτέρω διάταξη είναι οι οχλήσεις αυτές να προέρχονται από χρήση που δεν είναι συνήθης για τα ακίνητα της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς με το στοιχείο αυτό επιρρωννύεται ο παράνομος χαρακτήρας της πράξης και θεμελιώνεται η αξίωση μη ανοχής της από την πλευρά του προσβληθέντος."

Πηγή: Capital.gr με συνεργασία της δικηγορικής εταιρίας ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

http://www.ecfpo.gr/forum/viewtopic.php?f=69&t=2423

Last edited:
Συγγνώμη, ξεφεύγω λίγο, αλλά psytrance όλη μέρα;

Και στέκει στα λογικά του αυτός ο άνθρωπος;

Σιγά οι αλλοι στο νησί παιζουν λύρες
χειρότερα ειναι
και αν σου βασταει...μη πιεις
τουλάχιστο ο δικός σου ακούει και κανενα chillout

Re: Απάντηση: Ενταση Σταθμης Ηχου db - Γειτονες

Προσπαθώ στις ακροάσεις και θεάσεις μου να είμαι συνετός, μερικές φορές αναγκάζομαι να βλέπω ταινία δράσης με το τηλεκοντρόλ του ηχοσυστήματος στο χέρι. Δεν το κάνω από το φόβο του νόμου (άλλωστε, πια σοβαρή ποινή ή επίπτωση υπάρχει; ).
Το κάνω για να με σέβονται κι εμένα όταν το έχω ανάγκη. Το να επικαλούμαστε τί ορίζει ο νόμος είναι τουλάχιστον γελοίο αν όχι απάνθρωπο, στην περίπτωση της ηχορύπανσης.
Ώρες "κοινής ησυχίας" είναι ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο, ως προς το "θόρυβο" που ΕΚΚΟΥΣΙΑ δημιουργούμε!
Φτάνουν τα αυτοκίνητα-μηχανάκια-μηχανήματα-αλητοπαρέες-πεθερές κ.λ.π για να κλονίζουν το νευρικό μας σύστημα...

βάλε και τα κωλόσκυλα!!!!

εγώ υποφέρω με τον υπνο, ξυπναω πολύ ευκολα και αυτό σημαίνει οτι τον μεσημεριανοαπογευματινοβραδυνό ύπνο τον εχω ξεχάσει. Μονο απο τις 12 μεχρι τις 7 το πρωι δεν γαυγίζει ο κόπρος απέναντι

ποια συνεννοηση και καλή θέληση... αμα ο ανθρωπος ειναι κάφρος, μόνο σε μια γλώσσα καταλαβαίνει...αλλα καποια στιγμή θα "μιλήσουμε"..

Φασαρία όλοι κανουμε καποια στιγμή. Και το ηχοσύστημα θα βαλουμε δυνατά, και το κομπρεσεράκι θα δουλεψουμε, και πάρτυ μπορει να κάνουμε. Εφόσον ειμαστε αναγκασμένοι να ζουμε ο ενας πανω στον αλλον, αυτά θα τα ανεχόμαστε, για να ανεχονται και οι αλλοι τα δικά μας, αλλα μέσα σε καποιο λογικό μέτρο.

Οταν μια ενοχλητική δραστηριότητα γίνεται ΣΥΝΕΧΩΣ, ε τότε είνα αντικοινωνική συμπεροφορά. Στ@ρχ1δ1σμ0ς για να το πώ ευγενικά.

γενικά σφίζουμε απο δαύτον.. . Αντικοινωνική συμπεριφορά ειναι να εχει κανεις ανεκπαίδευτο σκυλί που γαυγίζει ολημερίς.. Να εχει κανεις κομμένη εξάτμιση στο παπί.. και δεν ειναι μόνο η ηχορύπανση... Αντικοινωνική συμπεριφορά ειναι να εχει στο αυτοκίνητο aftermarket xenon στραβώνοντας επικίνδυνα τους πάντες, αντικοινωνική συμπεριφορά ειναι να βάζει κανεις καρέκλες και κώνους κρατώντας θεση παρκιν μπροστά στο σπίτι του..

από την άλλη δεν μπορει να ειμαστε και στρατιωτάκια ακολουθώντας υστερικούς κανόνες, αλλά έλεος, νομίζω εχουμε ξεφύγει, με την υπερβολική μαγκιά εχουμε βγαλει τα μάτια μας..

Re: Απάντηση: Ενταση Σταθμης Ηχου db - Γειτονες

εγώ υποφέρω με τον υπνο, ξυπναω πολύ ευκολα και αυτό σημαίνει οτι τον μεσημεριανοαπογευματινοβραδυνό ύπνο τον εχω ξεχάσει.

:offtopic:
Ωτασπίδες σιλικόνης!
Δοκίμασε τες οποσδήποτε!

o καθενας εχετε δικιο με τα γραφομενα σας απο τη δικη σας πλευρα.

Ολα ειναι θεμα σωστης συνκατοικησης.
Απο ολες τις πλευρες ομως, χωρις να το αναλυσω πολυ.
Εχουμε καλα φιντανια στην οικοδομη.
Αφου μια απο πανω μετα απο τοοοσο φασαρια που εκαναν μεσημεριατικα κ δε μπορουσα να κοιμηθω, ανοιξα λιγο δυνατα τα σαμπ κ ετριζαν ολοι οι τοιχοι μεχρι κ τις πυλωτης.(μενω στον 4ο) .
Κ μετα απο κααν 10 λεπτο που το σταματησα κ πηγα επανω μου απαντα.."τι να σου πω νεαρε μου δεν ξερω ..εμεις εδω κ κανα 10 λεπτο ακουμε κατι φαγανες που σκαβουν εδω απεναντι μεσημεριατικα κ τρεμει μεχρι κ το στρωμα μας"...

Τα συμπερασματα δικα σας.
Οπως ανεφερε κ πριν καποιος ηχορυπανση κ φασαρια δεν ειναι η ενταση της μουσικης...

Ενδεικτικα σας λεω οτι και εγω ακουω παραπονα
επειδη ακουω δυνατα μουσικη...:guitarist::guitarist::guitarist:

Απο τη γυναικα μου...!!!:argue:

Φοβαται μην ενοχλησουμε τους ευτυχως βολικους
( ή κουφους ) γειτονες :BDGBGDB55:

Εγώ δεν βάζω ωτοασπίδες γιατί μία φορά στο στρατό, ξύπνησα για γερμανικό νούμερο και μου είχε μπει η ωτοασπίδα μέσα στο αυτί και δεν μπορούσα να την βγάλω, από τότε ψάχνω για εναλλακτικές...:flipout:

δε νομιζω να ειναι καποιος εδω που να μην εχει το ιδιο προβλημα,σε διαφορετικο βαθμο ...

για μενα η σταθμη των 95 κορυφη ειναι καταλληλη για μουσικες και αρκετα παραπανω σε ταινιες οπου και εχω και ... το προβλημα

μπορω να ανεχτω μου λεει την μουσικη αλλα οχι τα μπαμ μπουμ...

Αυτη ειναι η καταρα μας μεσα στα κουτακια μας ....απο την μια μπουμαρουν τα ηχεια απο την αλλη οι γειτονες.....:fahne90:

Αυτο το θέμα ήταν ένας απο τους μεγαλύτερους εφιάλτες μου όταν έμενα Αθήνα κυρίως σε διαμερίσματα.
Πλεόν εδω στο "Σινεμά ο Παράδεισος"έχω λύσει το πρόβλημα διά παντός και μπορώ να ακούω ολόκληρο το 24ωρο σε όποιες εντάσεις θέλω χωρίς να ενοχλώ όχι μόνο τους γείτονες αφού δεν υπάρχουν κοντά, αλά και όσους είναι μέσα στο σπίτι!!!

παιδια , κακα τα ψεματα....
γραφτηκε και πριν απο κανα δυο φιλους... εαν το σπιτι ειναι δικο σας, προγραμματηστε το εξοδο (εγω το λεω επενδυση) σε ηχομονωτικη μελετη και εγκατασταση.Αν παλι δε μενετε σε ιδιοκτητο, οταν θα ερθει η ωρα για το δικο σας (με το καλο), συζητηστε λιγο με τον κατασκευαστη.Θα εκπλαγητε οταν ακουσετε το ποσο που θα σας ζητησει.

Εξαλου ποιος ο λογος να εχω δαπανησει τοσα και τοσα σε πηγες, ενισχυτικα, ηχεια κ.α(και ειμαι σιγουρος πως εχω δωσει ψιχουλα σε σχεση με τους περισσοτερους εδω)και να μην μπορω να τα χαρω - χωρια οτι αναβαθμιζω και την ποιοτητα διαβιωσης μου συνολικα...Οι διαφορων ειδων καφριλες ( :violent-smiley-030:σκυλια,μηχανακια κτλ) ειναι πλεον παρελθον