Ενταση Σταθμης Ηχου db - Γειτονες

kotsidisjohn

AVClub Addicted Member
26 April 2008
2,030
Θεσ/νικη
Τι ακριβως γινεται αληθεια με την ενταση του ηχου η τις σταθμες σε μια πολυκατοικια? Εχετε συναντησει παραπονα ?(προσωπικα πολλα...)
Τι λεει ο νομος σ αυτην την περιπτωση η κ σε σχεση με τα ωραρια?
Μπορω ας πουμε να παιζω ολη μερα δυνατα χωρις νομικα ας πουμε να μπορουν να μου κανουν παρατηρηση?
Μιλαμε για λογικες ωρες παντα, δηλαδη αποκλειω 14.00 με 17.00 και μετα τις 00.00 βραδυ.
Τι σας εχει συμβει?
Η ηχομονωση των νεων κατοικιων ειναι μεν απαραδεκτη αλλα απ την αλλη εχοντας δωσει ενα πολυ σεβαστο ποσο για ηχοσυστημα δεν μπορει ο καθενας να ερχεται οτι ωρα του καπνισει κ να κανει παραπονα για την ενταση...

Τι ακριβως γινεται αληθεια με την ενταση του ηχου η τις σταθμες σε μια πολυκατοικια? Εχετε συναντησει παραπονα ?(προσωπικα πολλα...)
Τι λεει ο νομος σ αυτην την περιπτωση η κ σε σχεση με τα ωραρια?
Μπορω ας πουμε να παιζω ολη μερα δυνατα χωρις νομικα ας πουμε να μπορουν να μου κανουν παρατηρηση?
Μιλαμε για λογικες ωρες παντα, δηλαδη αποκλειω 14.00 με 17.00 και μετα τις 00.00 βραδυ.

Τι σας εχει συμβει?
Η ηχομονωση των νεων κατοικιων ειναι μεν απαραδεκτη αλλα απ την αλλη εχοντας δωσει ενα πολυ σεβαστο ποσο για ηχοσυστημα δεν μπορει ο καθενας να ερχεται οτι ωρα του καπνισει κ να κανει παραπονα για την ενταση...

Αν οπως λες, παιζεις ΟΛΗ μερα δυνατα, ειναι σιγουρο οτι θα σου κανουν παραπονα. Σκεψου, ειναι σαν να κανουν παρτυ οι γειτονες ολη μερα, καθε μερα.
Νομικα μαλλον εισαι καλυμενος αλλα ηθικα, κατα την γνωμη μου, οχι.

(το βραδυ ειναι μεχρι τις 23:00)

δεν παιζω ολη μερα δυνατα.
και εχεις δικιο οτι ηθικα δεν ειμαι καλυμενος..
Αλλα απ την αλλη δε γινεται στις 21.00 το βραδυ που καθομαι να δω το εργακι μου η ν ακουσω τη μουσικη μου να μου κανουν παραπονα...
ενταξει , δεν εχει σωστη μονωση η οικοδομη αλλα κ τι αλλο να κανω δηλαδη? ν ακουω ψιθυριστα μη τυχον κ ενοχλησω "κανεναν"?

να χα κ καμια καλη γειτονισσα καλα θα ηταν...:a0210:

αλλα ο απο διπλα ειναι πρωινος , ξυπναει στις 05.00 οποτε κοιμαται στις 22.00...
ο αλλος απο κατω επαθε εγκεφαλικο κ τρομαζει ευκολα...
η θεια απο πανω εχει φουρνο με ψωμια , αστα να πανε τι ωρα κοιμαται δηλαδη..
ειμαστε ανθρωποι ενταξει εχουμε κατανοηση αλλα πως θα γινει δηλαδη?
οι αλλοι να μην εχουν κατανοηση?
οποτε γουσταρω κι εγω το γκαζωνω κ λογικα θα δουμε τι δα γινει με τον καιρο ...:guitarist:

To ηθικο θεμα μπορουμε να το χειριστουμε...
Με το νομο ομως τι ακριβως ισχυει?
Πιστευω πολλοι θα εχετε τα ιδια προβληματα...

Εχουμε τα ιδια προβληματα αλλα με αυτους που κανουν φασαρια.
Ο νομος περι διαταραξης κοινης ησυχιας ειναι σαφης ως προς τις ωρες.

Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας θεωρούνται οι εξής:
Α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00. έως 07:00.
Β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

http://www.diaxeiristis.com/viewtopic.php?t=2&sid=7f3a95f6d952d410e4b45a8dca9cfaf5

Με αλλα λογια μπορεις να βαρας οσο θελεις εκτος ωρων κοινης ησυχιας.
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να σεβαστουμε και τους γυρω μας.

Εγω π.χ. εχω εναν που αγορασε ενα διαμερισμα και επι 1 χρονο (ΝΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ) το ανακαινιζει! Καθε τοσο γκρεμιζει, τρυπαει, βαραει το συνεργειο.
Ραβε-ξηλωνε επι 1 χρονο!
Φυσικα εκτος ωρων κοινης ησυχιας! Να μη μπορουμε να φωναξουμε την αστυνομια.

Τι κανεις με αυτη την περιπτωση?? Να υποθεσω οτι μπορει καποιος να επικαλεστει διαταραξη οικογενειακης η ψυχικης γαληνης?

Καλος γειτονας παντως δεν ειναι και θα εχουμε πολλα μαζι του!

(Νομιζω οτι καταλαβαινεις την κεντρικη ιδεα)

Σ ευχαριστω.
Καταλαβαινω τι θελεις να πεις κ βεβαια εδω παμε σε αλλες ιστοριες.
Οποτε αρχιζουν αλλα πραγματα κ αλλες αντιδρασεις, επειδη (λογικα) νομικα δεν μπορεις να κανεις κατι ουσιαστικο , καταφευγεις σε αλλες λυσεις.
Και ο γειτονας ομως καταφευγει αλλου οποτε τρελλαινεστε και οι δυο στην ουσια , λυση δεν υπαρχει και το προβλημα μεγαλωνει κ δε μειωνεται.
Και ο απο κατω πχ εχει μικρα παιδια κ ολη μερα τρεχουν , βαρανε , τσιριζουν κτλπ.Τι να κανω δηλαδη???
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι ολα αυτα ειναι εκτος των νομικων πλαισιων...

Ναι, λεγεται καλη γειτονεία.
Χρειαζεται καλη θεληση και απο τις δυο πλευρες, κατανοηση και αμοιβαιες υποχωρισεις.
Πρωτα απ'ολα να γινονται σεβαστες οι ωρες κοινης ησυχιας απο ολους και μετα απο συννενοηση/κουβεντα βρισκουμε τι ειναι κοινα αποδεκτο σαν φασαρια και ποτε.

Δεν γινεται εγω να κοπαναω οποτε θελω και να ζηταω απο τους αλλους να κανουν ησυχια, ουτε να κανω φασαρια επειδη ο αλλος νομιζει οτι μενει μονος σου στο βουνο!

Δυστυχως αυτα υπαρχουν στις πολυκατοικιες .
Σε μενα απο κατω ειναι ανθρωπος που δουλευει σε φουρνο και οπως καταλαβαινεις αυτος ξεκουραζεται το απογευμα .Ο ανθρωπος με καλεσε στο σπιτι του να ακουσω πως ακουγετε η μουσικη μου στο δικο του σπιτι και πραγματικα ντραπηκα γιατι πραγματικα ηταν πολυ ενοχλητικο .
Ετσι αποφασισα να ακουω πιο χαμηλα ωστε να μην ενοχλω .

Το θεμα της ηχομονωσης στα καινουρια σπιτια ειναι ανεκδοτο δυστυχως .
Τελος δεν πιστευω οτι θα βρεις ακρη με την κοντρα γιατι οπως εχεις δικαιωμα εσυ να ακους την μουσικη σου ετσι και οι αλλοι εχουν δικαιωμα να εχουν την ησυχια τους .

Η λυση νομιζω οτι ειναι η συννενοηση .

Σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα χτισμένο στο τέλος του διαδρόμου του αεροδρομίου στις αρχές της δεκαετίας το '70 δεν άκουγες τον θόρυβο από τα αεροπλάνα! Με τα σύγχρονα και φτηνά υλικά η ηχομόνωση δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα.
Ο κουμπάρος μου το ζήτησε από τον κατασκευαστή και δεν ενοχλεί κανένα κι ούτε ενοχλείται. Και απ' ότι μου είπε το κόστος ήταν αστείο. Διπλός τοίχος με πετροβάμβακα και πισσόχαρτο, ασφαλτικό πανί κάτω από το δάπεδο του από πάνω διαμερίσματος και υαλοβάμβακας κάτω από το πάτωμα του δικού του.
Είναι καιρός να έχει και η ηχομόνωση σοβαρές προδιαγραφές από την πολεοδομία. Αν ψάξετε στις ετιαρίες κουφωμάτων, όλες προσφέρουν κουφώματα με σοβαρή ηχομόνωση (αν και αυτά είναι ακριβά). Καιρός τουλάχιστον να γίνει υποχρεωτική στους τοίχους και στο δάπεδο.

συγνώμη, εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα.

έστω οτι έχεις δώσει ενα σεβαστό ποσό για ηχοσύστημα ...αυτό θα παίζει καλά μόνο εάν η ένταση είναι στο τέρμα?

προσωπικά δεν είχα ποτέ παρατήρηση απο γείτονα...ακούω ποιοτικά και καλά τη μουσική μου σε λογικά decibel και εάν γουστάρω να δώ καμια ταινία και χρειαστεί να βαρέσει το sub, τότε δεν γκρινιάζει κανείς...πιστεύω οτι κάνω σωστή χρήση.

δεν χρειάζεται να έχεις πάθει εγκεφαλικό για να σε ενοχλεί η δυνατή μουσική. Είναι ενοχλητική απο default.

Οπως εμένα δεν μου αρέσει να τρίζει ο τοίχος μου όταν θέλω να χαλαρώσω στο pc μου ή με το βιβλίο μου και να καθαρίσει το μυαλό μου έτσι σέβομαι και τους γείτονες, απλά τα πράγματα.

το να επικαλούμαστε τις ώρες κοινής υσηχίας είναι αστείο...

υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν όταν εμείς κοιμόμαστε και κοιμούνται όταν εμείς βλέπουμε την ταινία μας...

Προσωπικά σου συνιστώ να βάλεις σιγά-σιγά πλάνο να βρεις ένα άλλο σπίτι με τέτοιο setup ώστε να μην έχεις (ούτε να δημιουργείς) πρόβλημα.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβότερο σπίτι.

Προσωπικά πάλι δεν ευχαριστιέμαι το άκουσμα όταν νοιώθω ότι δημιουργώ πρόβλημα , ακόμα και στους υπόλοιπους της οικογένειας μέσα στο σπίτι.

Επιπρόσθετα το χόμπι της ακρόασης / θέασης είναι πολύωρο , και ούτε σου φεύγει με τα χρόνια , και δε μπορείς την υπόλοιπη ζωή σου να καταπιέζεσαι ή να ενοχλείς.

Κι εγώ είμαι μέλος εδώ και έχω τα συστηματάκια μου και έρχονται συχνά φίλοι για να δούμε ταινίες κ.λ.π
Η φύση της δουλειάς μου επιβάλει κατά το 1/3 του μήνα να κοιμάμαι 7πμ - 1μμ, κατά 1/3 να ξυπνάω στις 5πμ (υποθέστε τι ώρα πρέπει να πέσω για ύπνο), ενώ για το 1/3 του μήνα τα ωράριά μου έιναι πολύ πιο χαλαρά.
Την προσωπική μου περίπτωση την αναφέρω σαν παράδειγμα, σήμερα είναι περισσότεροι αυτοί που ζουν έτσι παρά στο τυπικό ωράριο δημοσίου υπαλλήλου ή γραφείου.
Προσπαθώ στις ακροάσεις και θεάσεις μου να είμαι συνετός, μερικές φορές αναγκάζομαι να βλέπω ταινία δράσης με το τηλεκοντρόλ του ηχοσυστήματος στο χέρι. Δεν το κάνω από το φόβο του νόμου (άλλωστε, πια σοβαρή ποινή ή επίπτωση υπάρχει; ).
Το κάνω για να με σέβονται κι εμένα όταν το έχω ανάγκη. Το να επικαλούμαστε τί ορίζει ο νόμος είναι τουλάχιστον γελοίο αν όχι απάνθρωπο, στην περίπτωση της ηχορύπανσης.
Ώρες "κοινής ησυχίας" είναι ΟΛΟ ΤΟ 24ωρο, ως προς το "θόρυβο" που ΕΚΚΟΥΣΙΑ δημιουργούμε!
Φτάνουν τα αυτοκίνητα-μηχανάκια-μηχανήματα-αλητοπαρέες-πεθερές κ.λ.π για να κλονίζουν το νευρικό μας σύστημα...

Εγώ πάλι επειδή ακούω και μεταμεσονύχτιες ώρες γιά να μήν ενοχλώ χρησιμοποιώ ακουστικά.
Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο αλλά είναι καλύτερα απο το να είμαι στα μαχαίρια με τους γείτονες.