Eντευκτήριο καρεκλάδων

Aυτα λεγαμε καρεκλες στην εποχη μας συμπεριλαμβανομενης της ντισκο (εξαιρετικα δυσκολος, μεςρικες φορες, ο διαχωρισμος τους).

Πράγματι, πολλές φορές μπλέκεται η disco με το funk και τη soul.

Παντως ..... ΟΥΤΕ αυτους βαλατε !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Disco rats :proud: ....

Last edited:

- Madleen Kane - You and I (1979)

Είναι νωρίς η ώρα για να σας φτιάξω με μία Disco μπαλάντα ?? :cool:

Madleen Kane.. εκ Σουηδίας! :cool:

Είχε έρθει και στην Ελλάδα όπως διαβάζω τότε και εμφανίστηκε στην Ελληνική τηλεόραση στο Λούνα Παρκ!
.. και έσπασαν όλα τα κοντέρ!!! :cool:

Μάνοο... εάν είχες 80 Εκατ. τότε σε ψιλά.. θα μπορούσες ίσως να την παντρευτείς..
τόσο στοίχησε ο γάμος που έκανε... :p

Αναμενόμενο ήταν να κάνει και μερικά εξώφυλλα στο Playboy! :cool:

y4f0ke5hfjxkh5j0.jpg

Last edited:
Αν ειχα 80 εκ (δραχμες η ευρω) ... ισως ... 1 εκ. να το σκαγα, για παρτη της.
Βεβαια αν μαθαινε (αυτη) οτι απο 80 δινω μονο 1 .... ουτε στο αεροπλανο
δεν θα την προλαβαινα ! :laugh:

Παντως, το You and I .... ειναι προλογος ανομολογητα κολασμενης νυχτας
(χωρις το χειροκροτημα που πεφτει μεσα στο βιντεο ... μεγαλη ξενερα ....)

Βεβαια, τα 80 εκ. ειναι μεγαλυτερος κολασμος ! (Ουπς ... εγω το πα αυτο ? :blink:)

Last edited:

- Phoebe Cates - Paradise (1982)

Να μου επιτρέψετε να βάλω αυτό.. δεν είναι Disco..
απλά ήθελα να πω στον Μάνο (και να σας το θυμήσω..) ότι πριν από το "You And I" έβαζα εισαγωγή αυτό.. να ετοιμάσω την ατμόσφαιρα! :cool:

Phoebe Cates μόλις είχε κλείσει τα 18..

Απάντηση: Re: Eντευκτήριο καρεκλάδων

Αυτό. Τέλος! :firstprize:

Ζούσα στην Γερμανία όταν είχε βγεί και είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό και το Rome.

Είδα κάπου στο νήμα καθώς το έτρεξα για να μην βάλω τίποτε που να έχει ξαναμπεί, το τέρμα τα παράπονα της Διαμάντη.

Το original ...

Οκτώβριος 1978 πιτσιρικάς στην Γερμανία και ειδικά στην Νυρεμβέργη, όταν οι Abba στράφηκαν σε πιο dance mood και ξάφνιασαν πολλούς.

Το τραγούδι δεν πήγε παντού νο1 γιατί ήταν "περίεργο" για ΑΒΒΑ.(στην Γερμανία έφτασε μέχρι το νο5)

Στους ίδιους δεν άρεσε για αρκετό καιρό (ήταν μπετοβενικοί και τελειωμανείς στις παραγωγές/ηχογραφήσεις τους),τους πήρε ένα χρόνο για να το αγαπήσουν και να το εντάξουν με την Full version στην

περιοδεία τους του'79.(Είχα την τύχη να τους δώ live στο Μόναχο τον Οκτώβριο του '79 αλλά ήμουν πιτσιρίκι και μου φαίνεται σαν όνειρο πια)

Παραμένει απο τα αγαπημένα μου.

https://www.youtube.com/watch?v=_d5dPYHi17k

- Phoebe Cates - Paradise (1982)

Να μου επιτρέψετε να βάλω αυτό.. δεν είναι Disco..
απλά ήθελα να πω στον Μάνο (και να σας το θυμήσω..) ότι πριν από το "You And I" έβαζα εισαγωγή αυτό.. να ετοιμάσω την ατμόσφαιρα! :cool:

Phoebe Cates μόλις είχε κλείσει τα 18..

Bρε Ακη .... σε ευχαριστω (και ειναι υπεροχη λολιτα η Φοιβη) αλλα ας προσπαθησουμε να κρατηθουμε στην disco.
Οχι ΟΤΙ εχει βγει απο 76 μεχρι 86. Οτι επαιζε στα παρτυ μας. Οτι τυχαινε να βαζουμε στο πλατω (η κασσετοφωνο)
για καποια μορφονια που ειχαμε ανομολογητη καψα. Σε θερμοπαρακαλω .... μην μπει στο τελος ΚΑΙ ο Τερης Χρυσος !
Υπαρχουν καψουροτραγουδα απο disco. Ενα κορυφαιο ηταν αυτο που εβαλες (Υοu and I)

Ενα αλλο ηταν αυτο >

Τον καιρο εκεινο .... Πεμπτη και Εκτη Δημοτικου .... τα καψουροτραγουδα .... δεν μου ελεγαν και πολλα πραγματα.
Τον καιρο εκεινο .... η φαντασια ηταν η μοναδικη μου ερωμενη ... και για καλη η κακη μου τυχη (ακομα δεν γνωριζω)
την φαντασια μου την ειχαν υφαρπαξει τηλεοπτικες σειρες SciFi (Space 1999, Thunderbirds, Stingray, Captain Scarlet).
Αστειες σειρες .... αλλα .... αστεια ηταν και η κριτικη μου ικανοτητα (ποια κριτικη ικανοτητα ??? :laugh:)

Eπαιρνα λοιπον ενα μεγαλουτσικο μεταλλικο αυτοκινητακι ('59 Cadillac Eldorado), https://i.ytimg.com/vi/dnG_KAg95Eg/hqdefault.jpg
και αφου εβαζα στο κασετοφωνο (μονοφωνικο, κατασκευης 1972, καρβουνιαρης) το παρακατω ασμα (απο κασσετα που ηρθε
μετα απο οικογενειακο ταξιδι στην Αγγλια) .... πατουσα PLAY >

.... και πεταγα μαζι του απο δωματιο σε δωματιο. Τι εκαιγε ως βενζινη το αυτοκινητακι ? Την σταδιακη κλιμακωση του
παραπανω ασματος. Για το πρωτο μισο .... μετα ξαναγυρνουσα πισω την ταινια, γιατι απλα ... δεν με ενδιεφερε να
ακουσω τι ειχε να πει ο Barry (:blink::blink::blink:). ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΙΕΡΟΣΥΛΕ ? :furious3:.... Γιατι ? :rolleyes: .... Ηξερα τι ακουγα ? :p
Ηξερα ποιος ειναι ο Barry ? OXI .... μια κασσετα επαιζα, απο τον θειο μου στην Αγγλια .... και αυτο ηταν ολο !
Το αυτοκινητακι ομως ? .... Το αυτοκινητακι "εκαιγε" ... SOUL DISCO ! :proud:
Και αυτο εκανε οοοοοοοοολη την διαφορα στον κοσμο (και τις επιδοσεις).

Καποια στιγμη, Α Γυμνασιου, ακουσα και το υπολοιπο μισο του ασματος ! Και μετα απο κανα τριμηνο ....
η κασσετα τυλιχθηκε. Σκοπος επετευχθη > ο Μανος "κλειδωσε" στην επιστημονικη φαντασια ... FOR LIFE !
Mα καλα .... με καψουροτραγουδα ? :blink: ... ΝΑΙ ... με οτι ειχε να προσφερει η κασετουλα απο Αγγλια.
Mαζι με την Cadillac Eldorado του 59 ! :proud: For better or worse ... the dice has rolled !

Last edited:
Στην ιδια κασσετα .... (οταν η Caddy εφτανε στρατοσφαιρα και επρεπε να κλεισει η κουκουλα :rolleyes:)

Funkακι απαιχτο :guitarist: .....