Εντολές για το "καπάκι", πού?

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Καλημέρα σας... μια σύντομη ερώτηση... έχω φάει τον κόσμο να ψάχνω σε ένα MacBook Pro 17" (προηγούμενη σειρά από τα Unibody) τις επιλογές λειτουργίας όταν το καπάκι είναι κλειστό (shut down, sleep κλπ κλπ...)

Θα το εκτιμούσα αν κάποιος με βοηθούσε να βρώ πού διάλα είναι... -bye-

Re: Απάντηση: Εντολές για το "καπάκι", πού?

 Νίκος;923674 said:
Οταν το έχεις συνδέσει σε εξωτερική οθόνη?

Κυρίως για αυτό το θέλω αλλά και πέραν αυτού... ας πούμε ότι βάζω μουσικούλα και θέλω να σώσω μπαταρία... θέλω να κλείσω την οθόνη αλλά να μην μπεί σε sleep ούτε να κάνει shut down.

Πώς το ορίζω αυτό? Και πού? -bye-

Re: Απάντηση: Εντολές για το "καπάκι", πού?

Κυρίως για αυτό το θέλω αλλά και πέραν αυτού... ας πούμε ότι βάζω μουσικούλα και θέλω να σώσω μπαταρία... θέλω να κλείσω την οθόνη αλλά να μην μπεί σε sleep ούτε να κάνει shut down.

Πώς το ορίζω αυτό? Και πού? -bye-

Δε μπορείς να το ορίσεις.
Μπορείς να χαμηλώσεις ετελώς τη φωτεινότητα της οθόνης ώστε να την κλείσεις, έχοντας όμως ανοικτό ο καπάκι.
Αν το κλείσεις, ο υπολογιστής θα μπει σε sleep mode εκτός κι αν έχεις συνδέσει εξωτερική οθόνη, οπότε θα μπορείς να τον λειτουργείς με ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο / ποντίκι. Αυτό κατά την Apple λέγεται closed clamshell (display closed) mode. Δες εδώ.
Υπάρχουν ωστόσο μερικές λύσεις με software που μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις. Δες π.χ. αυτή.

Διάβασα το text που συνοδεύει το Insomnia και αναγράφει ότι υπάρχει πιθανότητα να προκύψει πρόβλημα από θερμοκρασία, έχοντας κλειστό το καπάκι...

Ισχύει αυτό? Μήπως είναι για τα παλιότερα iBooks? Ξέρει κανείς?

Επίσης αναφέρει ότι πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα και σε μηχανήματα που χρησιμοποιούν virtual memory...

Αυτά βέβαια τα διάβασα βιαστικά σήμερα το πρωί, πρίν πάω στη δουλειά... :slapface:
Θα πρέπει μάλλον να το ψάξω λίιιγο περισσότερο πριν ρισκάρω οτιδήποτε. -bye-

Η γνωμη μου ειναι να μην το κανεις γιατι θα σου ανεβαζει θερμοκρασια.
Το ειχα ψαξει παλαιοτερα και μετα απο διαβασμα σε διαφορα forums αποφασισα να μην το δοκιμασω

Κατά την Apple στο σύνδεσμο που έδωσα παραπάνω, μόνο το iBook δεν υποστηρίζει αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, με κλειστό καπάκι δηλαδή:
[...]
Τα παρακάτω φορητά της Apple υποστηρίζουν τη χρήση εξωτερικής οθόνης ή προβολέα έχοντας κλειστό το καπάκι της οθόνης.

* MacBook Pro
* MacBook
* PowerBook G4
* MacBook Air

Αυτός ο τρόπος λέγεται "λειτουργία με κλειστό καπάκι" ή "κλειστή οθόνη". Για να την ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
Σημείωση: τα iBook δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτή με κλειστή οθόνη. Δεν θα πρέπει να κλείνετε το καπάκι της οθόνης σε ένα iBook όταν το λειτουργείτε με εξωτερικό πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη.

[...]

Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουν πρόβλημα, ακόμη κι αν ανεβάζουν αρκετά θεμοκρασία, πράγμα που εξάλλου είναι συνηθισμένο σε φορητό της Apple.

Κατά την Apple στο σύνδεσμο που έδωσα παραπάνω, μόνο το iBook δεν υποστηρίζει αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, με κλειστό καπάκι δηλαδή:
[...]
Τα παρακάτω φορητά της Apple υποστηρίζουν τη χρήση εξωτερικής οθόνης ή προβολέα έχοντας κλειστό το καπάκι της οθόνης.

* MacBook Pro
* MacBook
* PowerBook G4
* MacBook Air

Αυτός ο τρόπος λέγεται "λειτουργία με κλειστό καπάκι" ή "κλειστή οθόνη". Για να την ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
Σημείωση: τα iBook δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτή με κλειστή οθόνη. Δεν θα πρέπει να κλείνετε το καπάκι της οθόνης σε ένα iBook όταν το λειτουργείτε με εξωτερικό πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη.

[...]

Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουν πρόβλημα, ακόμη κι αν ανεβάζουν αρκετά θεμοκρασία, πράγμα που εξάλλου είναι συνηθισμένο σε φορητό της Apple.

Αν δείς στο post μου, για τα προβλήματα που ανέφερα αναφερόμουν στο Insomnia του οπολιου το ReadMe διάβασα....

Για τον σύνδεσμο που λές, όλα οκ... αρκεί βέβαια να συνδέσω το MacBook σε εξωτερική οθόνη, keyboard & mouse... -bye-

Ναι, με το InsomniaX ούτε κι εγώ θα το δοκίμαζα...

thumbsup.gif

και εγώ δουλεύω με κλειστό καπάκι σε mac book και εξωτερική οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι συνέχεια και για αρκετό καιρό και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα.....ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιώ κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα,απλά οταν κλείνω το καπάκι και πέφτει σε sleep,κουνάω λίγο το ποντίκι και η επιφάνεια εργασίας εμφανίζετε στην εξωτερική οθόνη