εντονο ασπρο

tas_daz

New member
18 February 2008
19
παιδια λιγο βοηθεια θα ηθελα αν γινετε.εχω παρει την dony h9 και μερικες φορες στο auto η και σε αλλες ρυθμισεις μου εχει εντονο το απρο και μου χαλαει τις φωτο οπως σε εκθεση με μηχανες η σε εξω χορο εχω προβλημα.μπορειτε να με βοηθησετε?ευχαριστω και πως μπορω να ανεβασω μια foto για να την δειτε?

πηγαίνεις στο "go advanced" και κατόπιν στο manage attachments, παρακάτω.
Μπορείς να σηκώσεις jpg μέχρι 900χ700 και 156 kb.

Όταν λες έντονο άσπρο, μήπως εννοείς υπερέκθεση? Δηλαδή περισσότερο φωτεινές από όσο τις θέλεις;

kati den kano kala mhn brizete.dialego thn foto mou leei oti thn anebase alla den thn blepo giati?jpeg einai h foto pou anebazo

ειδατε στο σταν.αυτο γινετε και σε εξω χορους.τι να κανω?καποια ρυθμιση?

ειχε μια δαχτυλια.λες απο αυτο να τρελαθω?θα το δοκιμασω αυριο και θα σας πω.λετε να υπαρχει προβλημα στη μηχανη?ε βασιλη?

σαν φωτο καλες ειναι?λενε οτι ειναι μουφα η σονυ h9 δεν ξερω ακομα αλλα την πηρα 180 ευρω.οταν τραβαω να την εχω auto η ειναι καλυτερα να παιζω με τις ρυθμισεις?ευχαριστω για ολα

Δοκίμασε να καθαρίσεις το φακό με ένα φανελένιο μαλακό ύφασμα σαν αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλιά μας. Μαλακές κυκλικές κινήσεις χωρίς υγρά, εν ανάγκη με το χνώτο.

Υ.Γ Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα η μηχανή σου αν και οι φωτιστικές συνθήκες σε μια έκθεση είναι ολίγον τι ακραίες για κομπακτ.

Last edited:
telika katharisa ton fako kai to ksanadokimasa alla den eida kati.makari na einai apo ton fako.otan bazo na estiazei me mikro parathyro tote paratiro oti oti einai dipla aspro paraomrfonei ligo ta xromata
kai tha eithela na rotiso na pezo me thn antithesh kai to fotometriti na to bazo sto kentro eida oti kanei douleia.eyxaristo gia ola

Απάντηση: Re: εντονο ασπρο

...Όταν λες έντονο άσπρο, μήπως εννοείς υπερέκθεση? Δηλαδή περισσότερο φωτεινές από όσο τις θέλεις;

Αυτό το τελευταίο, το αντιμετωπίζω εγώ...
Η λήψη παρακάτω, υπο συνθήκες συννεφιάς, έγινε με D80 με το WB στο Auto και φακό Sigma DC OS.
Λοιπά στοιχεία λήψης:
Εστιακή απόσταση 25 χιλ, Ταχύτητα 1/60, Διάφραγμα 7,1, ISO 200, Προτεραιότητα Διαφράγματος.

Τί δέν γίνεται σωστά;
_DSC0038.jpg

Φαίνεται να έχει γίνει η φωτομέτρηση πάνω στον αναβάτη, που φοράει μαύρα, με αποτέλεσμα να υπερφωτιστεί η υπόλοιπη φωτογραφία. Δοκίμασε με -1EV

Απάντηση: Re: εντονο ασπρο

Φαίνεται να έχει γίνει η φωτομέτρηση πάνω στον αναβάτη, που φοράει μαύρα, με αποτέλεσμα να υπερφωτιστεί η υπόλοιπη φωτογραφία. Δοκίμασε με -1EV

Η φωτομέτρηση ήταν ρυθμισμένη στο 3D color matrix II.
Αντιστάθμιση έκθεσης και φωτομέτρηση ΚΒ ή σπότ, δέν έχω δοκιμάσει ακόμη, καθότι η D80 είναι ακόμη φρέσκια στα χέρια μου, και τη μαθαίνω σιγά - σιγά...

Ευχαριστώ για την απάντηση!