Έντονο σσσσίγμα...

theohifi

New member
6 March 2010
2
Γειά χαρά...
Έχω ένα σύστημα που αποτελείται από:
Denon 700 CD player
Denon 1500 amp
B&W 684
καθώς και φτηνή καλωδίωση.
Ενώ ο ήχος είναι αναλυτικός-διαυγής και με ικανοποιεί, οι υψηλές είναι έντονες με αποτέλεσμα ειδικά στις Ελληνικές εγγραφές στο σίγμα να τσιρίζει και να κουράζει. Πιστεύετε ότι μπορεί να διορθωθεί με την αλλαγή του interconnect ή κάποιου άλλου κομματιού του συστήματος;

Σχεδόν όλες οι Ελληνικές ηχογραφήσεις και κάποιες ξένες, εννοείται σε αυθεντικά σιντάκια...

Το έχει αυτό η σειρά 6 της b&w
Δεν μπορεί να έχει τόση ανάλυση σε αυτήν την κατηγορία τιμής και να μην έχουν θέμα τα συριστικά
Η με καλώδια θα το φτιάξεις η δοκίμασε λίγο την τοποθέτηση και την θέση ακρόασης

Καλως ήρθες κατ´αρχήν theohifi!
Να υποθέσω οτι ακούς με το ρυθμιστικό των πρίμων στη θέση flat
βασικά, έτσι?
Ενα από τα προβλήματα των σημερινών εγγραφών είναι-και δη των Ελληνικών-
η κακώς εννοούμενη ανάλυση που μεταφράζεται σε έντονο σσσσσσσσ.
Προσπάθησε να δοκιμάσεις και κάποια καλώδια από τη χαμηλή σειρά της Cardas...

Last edited:
αμα ειναι Αντζελα το cd δεν φταιει το συστημα σου παντως.

περα απο την πλακα μπορεις να κανεις δοκιμες τα ηχεια σου με αλλα μηχανηματα.
ζητα απο ενα φιλο σου εναν ενισχυτη και ακου πως ταιριαζει

Εχω ακριβως τον ιδιο συνδυασμο ενισχυτη-cdp, αλλα με dali ikon 6 .(με chord carnival silverscreen καλωδιο,αν εχει σημασια αυτο)
Μαλλον ειναι τα ηχεια που σου κανουν την "ζημια".Ειναι καπως ιδιαιτερα ηχεια τα B&W,αποσο θυμαμαι θελουν πολυ προσοχη στο ματσαρισμα.Βεβαια δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα να αλλαξεις ετσι ευκολα ηχεια,οποτε δοκιμασε λιγο με το bass και το trebble απο τον denon μηπως και βελτιωθει η κατασταση

εχω b&w και με καλωδιο van de hull 2 απο cd-dvd στον ενισχυτη απο ανθρακα το προβλημα λυθηκε 95% βεβαια εχω ps3 denon 3806 b&w 640i λιγο παλια

Last edited:
Το οτι ειναι αυθεντικα τα δισκακια δε λεει και τιποτα γιατι η ποιοτητα εχει πλεον γινει... να μην πω καλυτερα!

Οπως σου παν κι αλλοι πιο πανω δοκιμασε καποιο πιο 'σκοτεινο' καλωδιο η δοκιμασε και λαμπα (ισως καποιο λαμπατο buffer???) και που ξερεις, μπορει κατι να γινει...

Πραγματικά θα μου ηταν πολύ περίεργο να μην ακουγατε σσσσσσσσ
αρα ακουτε καλά και το βασικό αντικειμενικά
Δεν εχω καταφερει ποτε με οικονομικά b&W και AV να αποφυγώ αυτό το φαινόμενο
πιστευω θα πεταξετε τα λεφτά σας αν πειραματιστειτε με καλώδια και παρόμοιες τεχνικές.
Πιστευω να βοήθησα

Τα ατιμα τα σσσσσσ είναι να μην τα ακούσεις (προσέξεις) μια φορά ... μετά τα ακούς συνέχεια ... κατι σαν το ρεινμποου στους προβολείς.

Εγώ την πάτησα με δισκάκια της Αλεξίου (Οδός Νεφέλης, Ενα φιλί του κόσμου) όταν πρωτοσύνδεσα τον Μπέρρυ Α-500. Μετά τα άκουγα ακόμα και απο τα ακουστικά ακόμα και απο γλυκόφωνους ραδιοφωνικούς εκφωνητές !!.

Πρέπει να οφείλονται και στην παραγωγή του CD και σε αδυναμίες των ενισχυτικών αλλά ο κυριώτερος παράγων νομίζω είναι στο ηχείο και συγκεκριμένα το Χοβερ. Θέλει τιουνάρισμα ώστε να δίνει μια μικρή βύθιση στα μεσουψηλά.
Το διαπίστωσα με τα Babybass (σχεδίαση ΜΤΖ) για τα οποία έχω
α)Χοβερ "monitor" με σχεδόν φλατ απόκριση όπου τα σσσ είναι ακουστά και
β)Χοβερ MTZ που είναι η πρόταση του Μανώλη και έχουν αυτή την "βύθιση" (περίπου 2db απο 4 -9 Κhz σε σχέση με το "monitor") με αποτέλεσμα γενικά "κρεατομένο" ήχο και τα συριστικά να μην ενοχλούν πιά εκτός αν την ψάχνεις.

Αν θυμάμαι καλά, με ανακατασκευή κροσόβερ σε B&W έχει ασχοληθεί ο JohnJohn.

Τα ατιμα τα σσσσσσ είναι να μην τα ακούσεις (προσέξεις) μια φορά ... μετά τα ακούς συνέχεια ... κατι σαν το ρεινμποου στους προβολείς.

Εγώ την πάτησα με δισκάκια της Αλεξίου (Οδός Νεφέλης, Ενα φιλί του κόσμου) όταν πρωτοσύνδεσα τον Μπέρρυ Α-500. Μετά τα άκουγα ακόμα και απο τα ακουστικά ακόμα και απο γλυκόφωνους ραδιοφωνικούς εκφωνητές !!.

Πρέπει να οφείλονται και στην παραγωγή του CD και σε αδυναμίες των ενισχυτικών αλλά ο κυριώτερος παράγων νομίζω είναι στο ηχείο και συγκεκριμένα το Χοβερ. Θέλει τιουνάρισμα ώστε να δίνει μια μικρή βύθιση στα μεσουψηλά.
Το διαπίστωσα με τα Babybass (σχεδίαση ΜΤΖ) για τα οποία έχω
α)Χοβερ "monitor" με σχεδόν φλατ απόκριση όπου τα σσσ είναι ακουστά και
β)Χοβερ MTZ που είναι η πρόταση του Μανώλη και έχουν αυτή την "βύθιση" (περίπου 2db απο 4 -9 Κhz σε σχέση με το "monitor") με αποτέλεσμα γενικά "κρεατομένο" ήχο και τα συριστικά να μην ενοχλούν πιά εκτός αν την ψάχνεις.

Αν θυμάμαι καλά, με ανακατασκευή κροσόβερ σε B&W έχει ασχοληθεί ο JohnJohn.

Πάει μακρυά η βαλίτσα... Δεν νομίζω να μπλεχτεί ο φίλος με κάτι τέτοιο. Και καλά θα κάνει...

PS. Τι είναι Χόβερ;

Cross over
Xover
Χοβερ

Χοβερκραφτ ή διαφορετικά και Αερόστρωμνο :D

Πάει μακρυά η βαλίτσα... Δεν νομίζω να μπλεχτεί ο φίλος με κάτι τέτοιο. Και καλά θα κάνει...

PS. Τι είναι Χόβερ;

Crossover

Την εμπειρία μου κατέθεσα απλά.. Καί σκέφθηκα ... που ξέρεις μπορει να εμφανισθεί και κάποιος που να δώσει έτοιμη συνταγή.

Πάντως και το να δοκιμάζεις καλώδια και να σου τύχει το ιδανικά μαλακό και όχι κανένα μαλακισμ.. νο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Απάντηση: Re: Έντονο σσσσίγμα...

εχω b&w και με καλωδιο van de hull 2 απο cd-dvd στον ενισχυτη απο ανθρακα το προβλημα λυθηκε 95% βεβαια εχω ps3 denon 3806 b&w 640i λιγο παλια

Δεν νομίζω φίλε μου ότι στο πρόβλημά σου παίζει ρόλο η σχετική παλαιότητα των ps3 και λοιπών μηχανημάτων που αναφέρεις.
Με ποιά άλα καλώδια είχες δοκιμάσει και παρέμενε το πρόβλημα;

Last edited: