entry level canon or nikon για τη συζυγο (?)

Re: Απάντηση: entry level canon or nikon για τη συζυγο (?)

Αφού έχετε τον τηλεφακό, γιατί να πάρετε Νίκον. Έτοιμο πακέτο θα είναι με το κιτ της 700D.

είχα την εντύπωση ότι ήσουν παντρεμένος.... :flipout:

Απάντηση: Re: entry level canon or nikon για τη συζυγο (?)

η γυναίκα σου τί χρήση θα κάνει φωτογραφική ? θέλει κάτι όσο το δυνατόν μικρό με σχετικά καλό EVF? αν πας απο μαγαζι θα δείς μόνο την ΕΜ5 ΙΙ (μοιαζουν αλλά δεν είναι και ιδιες π.χ. η οθονη στην νεα ειναι φουλ σπαστη στην παλια tilt κλπ, απο ομορφιά αντικειμενικά σκιζει και η παλιά και η νέα είτε σε μαυρη ειτε σε ασημί έκδοση και πιστευω η γυναικα σου αλλά και οποιαδηποτε γυναίκα θα κλείσει το μάτι στην ΕΜ5, τον 12-50 θα τον δείς (είναι λίγο μακρυς αλλά στεγανός και κάνει καλό macro 1:3 στα 43mm δηλ. περιπου 86mm equiv., οπτικά δεν βάζει φωτιά αλλά είναι πολύ χρήσιμος λόγω εύρους και ειδικά για βιντεο γιατί είναι και powerzoom) όπως και αλλα μικρότερα φακουδάκια που μπαίνουν στην ΕΜ5. Οι manual παλιοί φακοί μπαινουν όλοι με ένα ανταπτοράκι του 20αρικου και σταθεροποιούνται αλλά υπόψην διπλασιάζονται σε εστιακή στην ΕΜ5 λόγω διπλού crop factor. Ο ΟΜ 50αρης που σου δίνει σε καλύπτει άνετα για πορτρέτο και είναι πολύ κοντά σε απόδοση με τον mzuiko 45/1.8 χωρίς AF φυσικά και με τον αντιστροφέα δαχτυλίδι και το macro light MAL που σου δίνει είσαι καλυμένος και στο macro (και με τον 12-50) αν ενδιαφέρει βέβαια.
Για την Canon D700 ας μιλήσουν τα παιδιά που την ξέρουν.

θα πρέπει να πάω σε μαγαζί....
η χρήση θα είναι ...απροσδιόριστη.
Παλιά να φανταστείς έπαιρνε τη μηχανή και έβγαινε για φωτογραφίες.
Τώρα...σε γενέθλια...
Δεν την βολεύει η λογική της οθόνης μιας ψηφιακής για καδράρισμα, επιλογή κλπ.
Ειλικρινά δεν ξέρω....
ο πενηντάρης, κατάλαβα πάει μόνο για πορτραίτα. Είναι και 1.8...

Απάντηση: Re: Απάντηση: entry level canon or nikon για τη συζυγο (?)

είχα την εντύπωση ότι ήσουν παντρεμένος.... :flipout:

Α η δικιά μου είναι πιο πρακτική ...και χαϊεντού. Να φανταστείς καταφέρνει και ακούει διαφορές σε καλώδια.

θα πρέπει να πάω σε μαγαζί....
η χρήση θα είναι ...απροσδιόριστη.
Παλιά να φανταστείς έπαιρνε τη μηχανή και έβγαινε για φωτογραφίες.
Τώρα...σε γενέθλια...
Δεν την βολεύει η λογική της οθόνης μιας ψηφιακής για καδράρισμα, επιλογή κλπ.
Ειλικρινά δεν ξέρω....
ο πενηντάρης, κατάλαβα πάει μόνο για πορτραίτα. Είναι και 1.8...

Μήπως θέλεις να βρεθούμε να σου δώσω τη δική μου oly Em5 και την nikon d5300 της κόρης μου για να κρίνετε τί θέλετε?

Μήπως θέλεις να βρεθούμε να σου δώσω τη δική μου oly Em5 και την nikon d5300 της κόρης μου για να κρίνετε τί θέλετε?

δεν θα έλεγα όχι, αν δεν γίνομαι βάρος.
Διότι πιστεύω ότι πλέον δεν θα βρώ κάπου ΕΜ5 για χάζι, ίσως μόνο ΕΜ5 ΙΙ.
Όταν και εφ όσον βολευτείς μπορεί να το κανονίσουμε.

:a0210:

για την ώρα μου φαίνεται εξαιρετική....(αυτή του Βλάση)...

να κάνω μια ερωτηση
τι φακούς μπορεί να βάλει κανείς άμεσα πάνω της?
εννοώ χωρίς προσαρμογέα. Πχ του Βλάση φοράει έναν πανασονικ.
Υπάρχουν κάποιοι που είναι αμεσα συμβατοί?
κάποιοι που μπαίνουν με μικρό κόστος?

Απάντηση: Re: entry level canon or nikon για τη συζυγο (?)

Ολοι οι φακοί που περιγράφονται εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php/115778-Φακοί-για-m4-3, γϋρω στους 75 απο διαφορους κατασκευαστές (AF και manual σε μοντούρα m43), το μικρό κόστος εϊναι σχετικό, πρέπει να δηλώσεις τι εννοεϊς μικρό και αν αναφέρεσαι σε καινοϋργιο ή μτχ.