Entry level Dslr ποια ;;

bmw318cabrio

Established Member
9 August 2007
214
Καλησπερα στην παρεα..
Θελω να ζητησω τη βοηθεια σας για αλλη μια φορα καθως με ειχατε συμβουλεψει και παλαιοτερα για φωτογραφικη μηχανη.
Ειχα αγορασει τη panasonic fz8 το 2007 και με εβγαλε ασπροπροσωπο εως τωρα..
Αποφασισα ομως να παω σε καποια Dslr για γενικη χρηση..
Κινουμαι προς την Nikon d3200 ..
Επειδη παντρευομαι το σεπτεμβρη και τα εξοδα συσσωρευονται δε θα ηθελα να υπερβω τα 500 ..
Εξαλλου ειναι και ο WAF (wife acceptance factor) που δεν επιτρεπει παραπανω..χαχα..
Για φακο σκεφτομαι τον 18-55 (οποια μηχανη κ να παρω) και μετα να γινει αγορα απο ebay η amazon που ειδα οτι οι τιμες εχουν διαφορες με ελλαδα...
Για πειτε καμια γνωμη για βοηθεια φιλοι μου:)

είναι μεγάλη η απόσταση που πρέπει να διανύσεις. έχεις όρεξη και χρόνο για διάβασμα ή θα τη βγάζεις κυρίως στο αυτόματο;

Μιά χαρά είναι η 3200 όπως και ο 18-55. Αργότερα αν δεις ότι σου αρέσει το σπορ πας σε κάτι καλύτερο, αν και δεν νομίζω να μη σε ικανοποιήσει. Βέβαια τρώγοντας έρχεται η όρεξη...

Αν ειναι να μην διαβάσεις και μελετήσεις ώστε να εκμεταλλευτείς τις ρυθμίσεις της DSLR, καλύτερα να μην πάρεις. Πάρε καμία αξιοπρεπή compact με μεγάλο αισθητήρα που θα σου εξασφαλίσει καλή ποιότητα στις φωτογραφίες και θα έχει ταυτόχρονα καλό jpeg engine (δηλαδή να φτιάχνει τα χρώματα από μόνη της καλά).
Στο λέω σα συμβουλή με βάση τη προηγούμενη μηχανή που είχες.

Εγώ η dslr που έχω θεωρείται entry level (nikon d5100) και ουσιαστικά άρχισα να την εκμεταλλεύομαι μόνο πρόσφατα που έριξα μελέτη. Μεχρι πρόσφατα πήγαινε τσάμπα.

Να σηκωσει το χερι του οποιος πρωτα διαβασε και μετα αγορασε dslr...

Να την παρεις φιλε, μεχρι το honey moon θα την εχεις μαθει, θα κανεις θεά την γυναικα σου (η ωρα η καλη ευχομαι επι της ευκαιριας), και θα την πεισεις τοτε και ευκολα για αναβαθμιση :music-smiley-005:

Όταν υπάρχει όρεξη και έχεις ένα μηχάνημα δίπλα σου που δεν το ξέρεις πάντα μα πάντα θα ασχολείσαι μαζί του.Και θα ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα με ενθουσιασμό.Και στο λέει αυτό ένας σχεδόν στην ίδια κατηγορία που βρίσκεσαι και εσύ.Προ ημερών απέκτησα μια sony rx10.Προηγούμενη μηχανή που είχα είναι μια canon compact ixus πενταετίας....
Κατά την γνώμη μου πάντα.Καλύτερα τον άλλον να τον ρίχνεις στα βαθιά για να μάθει να κολυμπάει,με μια μικρή βοήθεια και αν έχει όρεξη βέβαια,παρά να του δίνεις μπρατσάκια-σωσίβια και τέτοια και να εφησυχάζετε με αυτά.

δες και καμια μιρρορλες, την samsung nx300 πχ, ειδικα αν σκοπευεις να μεινεις μονο με τον κιτ φακο

Για πορτραίτα με dslr σε χαμηλό φωτισμό ιδίως, το αποτέλεσμα με τους kit φακους δέν ικανοποιεί.
Αλλά ενας οικονομικός γρήγορος prime αλλάζει το επίπεδο των φωτό εντελώς.
Θα πρότεινα τον 50 mm f1.8 AFD αλλά στη συγκεκριμένη δε θα δουλεύει το AF, oπότε ο 35mm G DX είναι οτι πιο κοντά.

Κι έλεγα κι εγώ, πως και δεν του προτείνουν mirrorless ακόμα ;;;

γιατι οχι?:)
να εχει επιλογες ο ανθρωπος:)
στο budget ειναι η νχ300, τον ιδιο φακο φοραει, πιο μικρη ειναι, τις ιδιες ρυθμισεις εχει....μονο σκοπευτρο δεν εχει, αλλα εμενα δεν μου λειπει και τοσο

Αγόρασε μια ποιοτική compact τώρα.
Olympus xz2 : καλή απόδοση, προσιτή τιμή.
Διάβασε και μάθε πάνω σε αυτή (manual mode)
Αν δεις ότι εισαι για παραπάνω...dslr με το πρώτο σου παιδί...για να το προλαβαίνεις όταν θα το κυνηγας...

γιατι οχι?:)
να εχει επιλογες ο ανθρωπος:)
στο budget ειναι η νχ300, τον ιδιο φακο φοραει, πιο μικρη ειναι, τις ιδιες ρυθμισεις εχει....μονο σκοπευτρο δεν εχει, αλλα εμενα δεν μου λειπει και τοσο

Μα η ερώτηση του φίλου ήταν "Ποια entry level DSLR; " Δεν κολλάνε παντού οι mirrorless !!!

μπορει ο ανθρωπος απλα να μην ξερει οτι υπαρχουν:)
Και εμεις σαν εμπειροι χομπιστες πρεπει να του προτινουμε την καλυτερη λυση για τις αναγκες του. Ουσιαστικα το ιδιο πραγμα ειναι οι μιρορλες απλα χωρις καθρευτη, οποτε δεν βλεπω το λογο να μην κολανε.δεν του προτηνα και phaseone:)

Να σηκωσει το χερι του οποιος πρωτα διαβασε και μετα αγορασε dslr...

Να την παρεις φιλε, μεχρι το honey moon θα την εχεις μαθει, θα κανεις θεά την γυναικα σου (η ωρα η καλη ευχομαι επι της ευκαιριας), και θα την πεισεις τοτε και ευκολα για αναβαθμιση :music-smiley-005:

:grandpa:
mirorless βέβαια.
άλλά όπως και να το κάνεις είμαι πολύ κατά των παρορμητικών αγορών. 90/100 οι Dslr πηγαίνουν χαμένες.

φίλε μου και εγω την Nx300 θα σου προτείνω γιατί είχαν 2 Nikon και βαριόμουν να τις κουβαλάω.
Και οπως μου είπε ενας παλιος: η καλύτερη κάμερα ειναι αυτή που έχεις μαζί σου!

Εχω την NX1000 της έβαλα ενα 30αρι φακό και βγάζει κάτι φωτογραφίες καταπληκτικές.
Τώρα σκέφτομαι να πάω στην NX300 γιατί καλύτερο Focus στα σκοτάδια.

Φιλοι μου συγνωμη για την καθηστερηση να απαντησω , αλλα την επομενη μερα πηγα και πηρα την D3200 και ειμαι ολο εξω και φωτογραφιζω ...
Ο λογος που ηθελα entry level dslr ειναι καθαρα για τα χρηματα αυτη τη στιγμη μιας και εχω το γαμο να δωσω βαση ...
Στο αυτοματο οπως πολλοι ειπανε δεν βγαζω , καθως εχω ηδη αρχισει το manual πολλα χρονια πριν με την panasonic , αλλα και απο τον προηγουμενο χρονο κανω μαθηματα φωτογραφιας σε σχολη (σαν χομπυ , οχι οτι θα το κανω επαγγελμα) ...
Μπορω να πω οτι με ικανοποιει αρκετα η 3200 , και ο 18-55 ειναι αξιοπρεπεστατος φακος για το κιτ ...
Επειδη μου αρεσουν πολλα ειδη φωτογραφισης οπως πχ , lighting photo , birds photo , macro , astrophotography θελω να δω τι εξοπλισμο θα παρω στη συνεχεια ..
Σας ευχαριστω παντως για τις συμβουλες , για ακομα μια φορα!!

Ευχαριστω παρα πολυ ...
Εδω ειναι μερικες Samples Photos που τραβηξα αυτες τις μερες :guitarist:

Attachments

• DSC_0345.jpg
    DSC_0345.jpg
    150.5 KB · Views: 63
  • DSC_0335ΓŽβ€˜.jpg
    DSC_0335ΓŽβ€˜.jpg
    219.3 KB · Views: 59
  • DSC_0318.jpg
    DSC_0318.jpg
    114.7 KB · Views: 58