Εντυπώσεις από ηχεία Turbo-X Multimedia Rod Black

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Θα ήθελα την άποψή σας για το παρακάτω ζευγάρι ηχείων του Πλαισίου:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...kers/Turbo-X-Speaker-Multimedia-Rod-Black.htm

Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Τι ακουστικές εντυπώσεις σχημάτισε;
Με ενδιαφέρουν κυρίως για χρήση πάνω σε γραφείο λόγω του μικρού τους όγκου και του καλαίσθητου design τους.

Ευχαριστώ!

Και όμως τα πήρα χθες και τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά αποκαρδιωτικά ήταν!
Τα ηχεία έχουν καλή ποιότητα ήχου (για την κατηγορία πάντα) και ανέλπιστα υψηλή ένταση (και όλα αυτά μέσα από ένα απλό καλωδιάκι USB)!
Υπενθυμίζω και πάλι το λόγο αγοράς τους στο αρχικό μου post...

Αν σκεφτούμε ότι η USB μπορεί να δώσει έως 500mA στα 5V, σημαίνει ότι μιλάμε για max 2,5W και τα δύο μεγάφωνα μαζί. Αυτό υπό ιδανικές συνθήκες, οι οποίες απλά δε μπορούν να υπάρχουν.

Αν ήταν να μαντέψω την πραγματική ισχύ των παραπάνω, θα έλεγα κοντά στα 2 x 1W RMS με το ζόρι.

Καλά ειναι αυτα τα ηχεια για βασική χρήση γραφείου, δεν θα κάνεις και πάρτι με ντάπα-ντούπα και mega bass :smile:

Έχω ένα παρόμοιο ηχείο-κύβο για το netbook αλλα φοβάμει οτι φτάνει στο όριο της ζωής του (και πολύ κράτησε) οπότε ψάχνω για backup.
To Rod έχει μόνο τη σύνδεση USB για να περνά ο ήχος ή έχει και βύσμα για ακουστικά;

Καλά ειναι αυτα τα ηχεια για βασική χρήση γραφείου, δεν θα κάνεις και πάρτι με ντάπα-ντούπα και mega bass :smile:

Έχω ένα παρόμοιο ηχείο-κύβο για το netbook αλλα φοβάμει οτι φτάνει στο όριο της ζωής του (και πολύ κράτησε) οπότε ψάχνω για backup.
To Rod έχει μόνο τη σύνδεση USB για να περνά ο ήχος ή έχει και βύσμα για ακουστικά;

Ακριβώς αυτό εννοούσα και εγώ φίλε Κώστα.
Τα ηχειάκια προορίζονται για χρήση γραφείου και νομίζω ότι η απόδοσή τους υπερβαίνει κάθε προσδοκία.
Επίσης είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα και σου γλυτώνουν απίστευτο χώρο στο γραφείο.
Όποιος θέλει τα δοκιμάζει και μας λέει και αυτός τη γνώμη του!

Ακριβώς αυτό εννοούσα και εγώ φίλε Κώστα.
Τα ηχειάκια προορίζονται για χρήση γραφείου και νομίζω ότι η απόδοσή τους υπερβαίνει κάθε προσδοκία.
Επίσης είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα και σου γλυτώνουν απίστευτο χώρο στο γραφείο.
Όποιος θέλει τα δοκιμάζει και μας λέει και αυτός τη γνώμη του!
Δεν μου είπες όμως πως γίνεται η σύνδεση του Η/Υ με το Rod :smile:
Αν έχει μόνο τη σύνδεση USB για ήχο τότε δεν μου κάνει.

Όχι έχει μόνο σύνδεση USB με ένα καλωδιάκι για τροφοδοσία και ήχο κάτι που το βρίσκω πολύ πρακτικό.
Εσύ γιατί λες ότι δεν σου κάνει;

Το θέλω για ενα σχετικά παλιό laptop που μάλλον δεν μπορεί να στείλει ήχο στο USB οπότε χρειάζομαι και minijack για σύνδεση στην έξοδο ακουστικών