ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ HI END 2009.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μιά διαπίστωση,πέρα απο τα γνωστά για τους ακατάλληλους και κυρίως αφρόντιστους χώρους.Αλήθεια,πότε θα καταλάβουν,ότι δεν μπορείς να παρουσιάζεις ένα σύστημα,που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα μέχρι μιά μεζονέτα,πεταμένο στην τύχη μέσα σ' ένα μικρό δωμάτιο.Καλύτερα να μη το παρουσιάσουν καθόλου...

Ποιά είναι η διαπίστωση;Οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι,εμμένοντας μόνο στις εταιρείες που έχουν και για να "προβάλουν" συγκεκριμένα μηχανήματα,"καίνε" τα μηχανήματά τους.Βλέπεις έναν εξαιρετικό ενισχυτή κι ένα επίσης εξαιρετικό ζευγάρι ηχείων,που δεν πάνε μαζί με τίποτα. Ψιθυρίζουν,βογγάνε,δεν έχουν δυναμικά,μπάσσο κι όγκο.Αλλού,φανερά το σύστημα σκληρίζει,σε κουράζει,είναι αφύσικο...Αλλά αυτοί εκεί...Ακου αυτό,άκου εκείνο και πάντα σε χαμηλές εντάσεις....Αυτό ήταν ευδιάκριτο σε πολλά δωμάτια...

Ο άλλος δεν θα δώσει τόσα χρήματα,για ν' ακούει,το...αυτό και το εκείνο...Θέλει να ακούει μουσική,θέλει να τα ακούει όλα-τουλάχιστον καλά- και σε ρεαλιστικές στάθμες...

Και το χειρότερο όλων,δεν ακούνε τι τους λές...

Συμφωνω και επαυξανω !!:aktion033:

Re: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

...
dCS-Viva-Hansen.Φέτος πήραμε μια γεύση για το πως μπορούν να παίξουν
τα Hansen με λαμπάτο ενισχυτή.Πέρυσι έδιναν μαθήματα δυναμικών, ενώ εφέτος ξεδίπλωσαν τις ικανοτητές τους και σε ηχοχρώματα.Ηχος για σπίτι!

Συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό...

Για να δούμε τι θα πρωτοθυμηθώ...
Βασικά άκουσα ένα μέρος των μηχανημάτων 2 φορές. Την Παρασκευή με την ησυχία μου, ξέκλεψα μία ώρα για να κάνω έναν γύρο και το Σαββάτο ήμουν πάνω κάτω...
Εντυπώσεις; Πολλές...
Δύο συστήματα τα άκουσα μάλιστα να αλλάζουν ήχο από τη μία μέρα στην άλλη!
Τα muon την Παρασκευή μου φάνηκαν σαν να μην οδηγούνται σωστά, σαν να μην ανασαίνουν... Το Σαββάτο το απόγευμα έπαιζαν όμως πολύ καλύτερα!
Δεύτερο παράδειγμα το δωμάτιο του Κοψ! Το Σαββάτο το σύστημα ήταν σαφώς ανώτερο από την Παρασκευή! Χροιές λαμπάτες λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα!

Σύστημα "Γιατί βρε καμάρι μου" για φέτος το σύστημα της Sonus...
Γιατί βρε καμάρι μου δεν έβαλες και φέτος τους Soulution να χαρεί το αφτάκι μας;

Σύστημα "Οϊ μνόλαμ" για φέτος...
Εδώ μάλλον έχουμε δύο που μάλλον του Μανώλη (Tune Audio) λόγο κόστους βγαίνει πρώτο! Ειδικά όταν μπήκε στο παιχνίδι το πικάπ χάθηκε η διάθεση για κριτική περί στερεοφωνικής εικόνας, βάθους σκηνής κλπ κλπ... Ποιός τα χ***ι αυτά! Το σύστημα έπαιζε ΜΟΥΣΙΚΗ!
Απίστευτη μαγκιά το player των 30 ευρώ! Όταν άλλοι ίδρωναν να κάνουν το σύστημά τους να παίξει με players των 30-40 ή 50.000 ευρώ το σύστημα του Μανώλη τους έφτυνε κατάμουτρα με το μπλεσκατούλι!

Δεύτερο το σύστημα Lamm - Rockport! Αξίζει να ακουστεί σε πιο ελεγχόμενο χώρο. Κόβει την ανάσα!

Σύστημα "Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου" ή απλά σύστημα που η έκπληξη θα ήταν να μην έπαιζε καλά...
ATC... Τι να πεις για ηχεία που τα πετάς στο χώρο όπως κάτσει και πάλι παίζουν; Κανονικά θα έπρεπε να τα έχουν στο πρώτο δωμάτιο της έκθεσης για να βλέπουμε αν υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε μουσική από τα υπόλοιπα συστήματα ή όχι...

Σύστημα "Εγώ ο μακάκας που έχω πληρώσει μία περιουσία γιατί ακούω έτσι" τα ΧΤΖ! Που με 2.000 ξεφτίλισαν πολλά συστήματα πολλαπλάσιας αξίας.

Σύστημα "Αγάπη μου ξύρισα τα παιδιά" το σύστημα Του Mcintosh - B&W. Μπήκα και βγήκα αμέσως...

Η μόνη απορία μου είναι η εξής...
Από τη στιγμή που λέμε ότι σε αυτά τα δωμάτια δεν είναι δυνατόν να αξιολογήσουμε σύστημα, πως γίνεται και κάποια συστήματα παίζουν τόσο καλά;
Μήπως τελικά όλα αυτά είναι δικαιολογίες;

Το θεμα με τους χωρους ειναι σωστο αλλα ειναι κατι που δεν αλλαζει.Βεβαια το προβλημα ηταν πως καποια συστηματα επαιζαν σε τεραστιους χωρους που για μενα ειναι ακομα χειροτερο.Παντως πιστευω πως το καλο πραγμα δε κρυβεται οπως και το αντιθετο.Πχ τα τεραστια acapella που τα ακουσα και χθες και στον αντιπροσωπο.Μπρρρρ!

ATC... Τι να πεις για ηχεία που τα πετάς στο χώρο όπως κάτσει και πάλι παίζουν;
+100

+1 και για τον ήχο αλλά και για τον αντιπρόσωπο.... γιατί έτσι;;;
Υπαρχουν φυσιογνωμικα ορισμενοι ανθρωποι που σε παγωνουν.Και να φανταστεις τον ρωτησα ευγενικα αν ειχε καπου αλλου στημενα τα kharma.Φαντασου να του ελεγα κατι στραβο για το συστημα που επαιζε!

.......Πχ τα τεραστια acapella που τα ακουσα και χθες και στον αντιπροσωπο.Μπρρρρ!

Μπρρρρ!..Δε λες τίποτα!Κόντρα ξύρισμα!

Re: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ/ΦΩΤΟΣ.

_A302080.jpg

:grinning-smiley-043

Στα πόσα μέτρα πρέπει να ακούει κάποιος βρε σεις???

@magellan. περιμενεις κατι κ εισαι ξυπνιο τετοια ωρα?

Μου άρεσαν επίσης:

Τα Stradivari με τους-δεν θυμάμαι το όνομα- λαμπάτους.Μπορούσες να ακούς
για ώρες.
Το δωμάτιο με τα Reimyo.Πολύ καλός ήχος.
Η αίθουσα του MusicLover.Το σύστημα της Gryphon γάζωνε σε ένα κομμάτι με κρουστά.

Δυστυχώς οι περιορισμοί των χώρων της έκθεσης χρειάζονται ακουστική εμπειρία.
Αν κάποιος έχει ακούσει πολλά συστήματα σε διαφορετικούς χώρους, ξέρει και έχει καταλήξει πως θέλει ν´ακούει (τι του αρέσει) ,δεν έχει πρόβλημα να διακρίνει τα θετικά κάποιων μηχανών.
Σε σημεία βέβαια αλλά με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Ευτυχώς εδώ οι περισσότεροι το κατέχουν το σπορ.

Τώρα οι φίλοι με λίγες ακουστικές εμπειρίες θα πρέπει να ψαχτούν και να μη μείνουν στον ήχο της έκθεσης.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους αντιπροσώπους για την παρουσία τους και αυτό γιατί τους κόστισε σε χρήμα αλλά κυρίως κόπο για να μας προσφέρουν την ευκαιρία να πάρουμε μυρωδιά.

Συμφωνώ για τα Dual . Αξιοπρέπεια. Κάτοχος του παλιού Golden one γούσταρα τη νέα προσπάθεια.

Στον Κοψ δεν πρόλαβα να πάω αλλά από φίλο που εμπιστεύομαι έμαθα ότι έβγαλε πολύ καλό ήχο. Μπράβο.

Τα γνωστά και αγαπημένα Lamm αλλά κυρίως τα νέα Rockport (με όλους τους περιορισμούς μέσα) σκοτώνουν. Μόλις στρώσουν κιόλας ...
Συμφωνώ με τον DIPIE.
Τα άκουσα την Πέμπτη μόλις βγήκαν από τα κουτιά τους. Μεγάλος ήχος.
Και η μεγάλη μου αγάπη το SATI όλα τα λεφτά.

Η Tune Audio και το ηχείο του Μανώλη έκλεψε για μένα την παράσταση.
Όχι μόνο για το πως προσαρμόστηκε στο χώρο αλλά κυρίως για το ότι έβγαλε απίστευτα ποιοτικό ήχο με μεγάλη ευκολία.
Μη ξεχνάμε ότι έπαιζε με το digital (για μένα στα συν). Eξαιρετική κίνηση που δείχνει πράγματα.

Κανένας δεν έγραψε για το τρομερό EMT. Τι να πει κανείς για αυτή τη μηχανή. Σκέφτομαι ότι τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι σαφώς καλύτερα και ιδρώνω.
Εδώ όλοι οι νεκρόφιλοι χαμογελάμε με νόημα.

Επίσης μου άφησε εξαιρετικές ετντυπώσεις ο ολοκληρωμένος του παππού Horning. To κατέχει το άθλημα ο άνθρωπος.

Αρνητικά αρκετά αλλά δεν θα ήθελα να γράψω.
Μόνο ένα σύστημα που είχα ακούσει καλά λόγια και βέβαια ήταν πανάκριβο, απλά έπαιζε σαν να έχεις βάλει ένα Tivoli μέσα σε τενεκέ. Τραγωδία.

Και του χρόνου να είμαστε καλά ,να ξαναπάμε.

Καλά μια φωτό των ANIMA του Μορφέα δεν έβγαλε κανείς ή στραβώθηκα ?

Μία φωτογραφία απο τους Lamm με Rockport.
To κορυφαίο σύστημα της έκθεσης κατα την γνώμη μου.
Με κόστος βέβαια (τελικός + ηχεία) ~60.000 €

Attachments

• DSC00189.jpg
    DSC00189.jpg
    55.7 KB · Views: 178

Με απογοήτευσαν:
Τα Μuon με τους Marklevinson.Τα θηριώδη ηχεία έτρωγαν για πρωινό τα μονομπλόκ, και το αποτέλεσμα έβγαζε γέλιο!

Το στήσιμο του μεγάλου συστήματος της MBL.Χάθηκε μια μεγαλύτερη αίθουσα ρε παιδιά?.Ο ίδιος ο κατασκευαστής συστήνει τα ηχεία να έχουν ένα "αέρα" τριγύρω τους 1.5-2 μέτρα.

Τα Αcapella.Οπως είπαμε κόντρα ξύρισμα και μάλιστα με πικάπ!

Τα TLA στον 4ο όροφο με τις- ανεκδιήγητης εμφάνισης- κόρνες.Ακριβή μετριότητα.

Εντυπωσιακές οι χειροποίητες κόρνες του δικού μας Μορφέα- ένα μεγάλο μπράβο- κατά τη γνώμη μου αδικήθηκαν από το player.Αν κάποιος δώσει το - σεβαστό ποσό- που κοστίζουν, σίγουρα δεν θα έχει πηγή(?) των 30 ευρώ!
Καλή επιτυχία πάντως Μανώλη!

Έπαιξε και με ένα καταπληκτικό vintage πλατώ-τραπέζι από αυτά που είχαν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Μάλλον μπήκες τη λάθος στιγμή...

Status
Not open for further replies.