Εντυπώσεις από την έκθεση Hi-Fi music World της Στουτγκάρδης

kontr

AVClub Addicted Member
31 August 2008
1,889
Μελισσια
Μιας και το χόμπι μας ειναι το diy και αφού μια απο τις μεγαλύτερες εκθέσεις του χώρου τυχαίνει να είναι η συγκεκριμένη που επισκέφθηκα ας αναφέρω κάποια πράγματα σχετικά.
Το site της έκθεσης με όλους τους εκθέτες -

http://www.hifi-music-world.de/index.php?option=com_content&view=article&id=85

Από την έκθεση οι εντυπώσεις πολύ καλές, πολύ καλή οργάνωση, ακροάσεις με πρόγραμμα και πολύς κόσμος με μεγάλο ποσοστό νέων.

Για την ιστορία να πούμε οτι η έκθεση γίνεται περισσότερο με εταιρίες οι οποίες
είτε πουλάνε τα προϊόντα τους σε κιτ είτε ασχολούνται με την υποστήριξη των ανθρώπων που θέλουν να φτιάξουν κάτι πχ σε εξαρτήματα, μεγάφωνα κλπ.
Οι εκθέτες πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί, και με την βοήθεια του φίλου μου που πήγαμε μαζί και ήξερε καλά την περιοχή και την γλώσσα κατάφερα να βγάλω και εγώ κάποια συμπεράσματα.

Για να προσπαθήσω να κατεβάσω και καμιά φωτογραφία να κάνουμε και κανένα σχόλιο.

Πρώτο περίπτερο αυτο της TANG BAND πολλές κατασκευές δικές τους και πελατών τους και βέβαια το πολυσυζητημένο ful range τους.
Γενικά πολυ καλα μεγάφωνα αλλα το συγκεκριμένο μεγάφωνο ή θέλει πολύ δουλειά ακόμη ή ειναι ενα ακόμη fullrange το οποιο δεν καταφέρνει να λύσει τα γνωστά προβλήματα των συγκεκριμένων μεγαφώνων. πάντως δεν μας ενθουσίασε σε αντίθεση με αλλα ηχεια της εταιρίας τα οποία ακόμη και στην χαμηλότερη κατηγορία ήταν αξιοπρεπέστατα.

Attachments

• IMG_3594[1].jpg
    IMG_3594[1].jpg
    61.5 KB · Views: 55
  • IMG_3596[1].jpg
    IMG_3596[1].jpg
    38.7 KB · Views: 60
  • IMG_3600[2].jpg
    IMG_3600[2].jpg
    74.1 KB · Views: 57
Διάφορα εξαρτήματα για κατασκευές.

Attachments

• IMG_3619[1].jpg
    IMG_3619[1].jpg
    68.4 KB · Views: 56
  • IMG_3617[1].jpg
    IMG_3617[1].jpg
    54.2 KB · Views: 57
  • IMG_3618[1].jpg
    IMG_3618[1].jpg
    62.2 KB · Views: 54
Αρκετές κατασκευές απο μαγαζί που πουλάει μεγάφωνα.
Αυτό που με ενδιέφερε να ακούσω αλλά δυστυχώς με απογοήτευσε ήταν το driver της manger.
Ασθενικά άνω άκρα, χρωματισμοί, και ΠΟΛΥ χαμηλές εντάσεις λόγω μειωμένης αντοχής.

Attachments

• IMG_3641[1].jpg
    IMG_3641[1].jpg
    59.2 KB · Views: 41
  • IMG_3640[1].jpg
    IMG_3640[1].jpg
    43.2 KB · Views: 47
  • IMG_3638[1].jpg
    IMG_3638[1].jpg
    67.8 KB · Views: 48
Μαραγκός που ασχολείται με κατασκευές. καλά μεσουψηλα αλλά τα μπασα ηταν χάλια.

Attachments

• IMG_3665[1].jpg
    IMG_3665[1].jpg
    38.3 KB · Views: 57
  • IMG_3667[1].jpg
    IMG_3667[1].jpg
    43.2 KB · Views: 55
  • IMG_3668[1].jpg
    IMG_3668[1].jpg
    50.8 KB · Views: 47
Last edited:
Το καλύτερο σύστημα της έκθεσης(και μάλλον όποιον εκθέσεων έχω πάει)
πηγή βελτιωμένο σκουιζμποξ, προ βολιουμ κλπ ολα με μετασχηματιστές, ενισχυτές της σιλβερνοουτ με 833 SET και ηχεία δίπολα ακόμη και το σαμμπ και η κορνα. καταπληκτικό χαμηλό(αν και λογω χώρου έπαιζε με αλλον ενισχυτή-πλάτη) και σκηνή. πολύ καλα παιδιά και τα τρία που έκαναν την συνεργασία.
και βέβαια διαφορά επιπέδου. δεν κλαψούριζαν για τον χώρο (όπως ολα τα συστήματα που δεν παίζουν στις εκθέσεις) απλά βρήκαν την λύση και έπαιξαν άψογα, οπως οφείλει να κανει ο κάθε εκθέτης. αλλά που?????
εδώ κρυβόμαστε πίσω απο το άλλοθι του χώρου για να κρύψουμε την κακή σχεδίαση των συστημάτων μας. λες και αυτοι που τους τα πουλάμε έχουν κανένα στούντιο.

Attachments

• IMG_3677[1].jpg
    IMG_3677[1].jpg
    60.7 KB · Views: 82
  • IMG_3682[1].jpg
    IMG_3682[1].jpg
    64.9 KB · Views: 66
  • IMG_3686[1].jpg
    IMG_3686[1].jpg
    63.1 KB · Views: 62
περίμενα κάτι περισσότερο. κρίμα. αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η μεγάλη διαδρομή που έκανε η μεμβράνη του.

Άλλος αέρας Κώστα η Γερμανία, έτσι;

Ειδικά το DIY είναι αρρώστεια, είναι ικανοποίηση, είναι ένας τρόπος να αισθάνεσαι δημιουργικός, το δημιουργείν είναι ευφάνταστο και έτσι πρέπει να είναι...

Είδα και το ειδικό DIY Forum που έχουν...

Πόσα πράγματα μας λείπουν στη χώρα μας, πόσο όμορφο θα είναι εάν είχαμε τη δυνατότητα για κάτι αντίστοιχο.
Μυαλά με γνώσεις και μεράκι υπάρχουν σε τούτο τον τόπο που έχουν τη διάθεση να μοιράζονται τη γνώση (διότι δυστυχώς έχουμε και παραδείγματα του αντίστροφου), εταιρίες προς την κατεύθυνση του DIY θα έλεγα μπα..., εδώ αναγκαζόμαστε το 80% των αναγκών μας σε ηλεκτρονικό υλικό να το ψωνίζουμε από τις λοιπές χώρες.
Φόρουμ πάντως έχουμε για τις κοινές συζητήσεις μας.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε και πιο απλά πράγματα. Ελληνικές συναντήσεις σε προγραμματισμένα θέματα:
α) δοκιμή ή παρουσίαση diy ηχείων, dac's, ενισχυτών, μετρητικών προγραμμάτων σε διαδικασία πραγματικών μετρήσεων επί συσκευών.
β) δεν μπορεί όλο και κάποιος καλός "τρελός" θα διαθέσει το σπίτι του ή την αποθήκη του ή δεν ξέρω τι άλλο για τις αγάπες μας. Οι λοιποί θα φροντίζαμε για την όρεξη της κοιλιακής χώρας...
γ) την όρεξη τη θεωρώ ότι την έχουμε

κάπου το ειπα νομίζω οτι αυτο που μου έκανε εντύπωση ηταν το πόσοι άνθρωποι ηταν στην έκθεση και ποσοι απο αυτους ηταν νεοι.