Εντυπώσεις από τον DQG Tiny 26650

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,686
Χθες ήρθε ο μικρούλης DQG Tiny 26650. Οι εντυπώσεις είναι πραγματικά ανάμεικτες, γιατί το μικρό μέγεθος είναι πολύ ελκυστικό και παιχνιδιάρικο, αλλά η ποιότητας κατασκευής -σαν οικονομικός φακός που είναι- υστερεί.

http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1976

web-IGP9883_zps53edbceb.jpg

Εμφάνιση - Κατασκευή

Βασικά ο φακός υστερεί σε Μάζα. Θα τον ωφελούσε να έχει 1 χιλιοστό πιο παχιά τοιχώματα... Σίγουρα δεν είναι ένα τερατάκι που θα το πετάς από εδώ και από εκεί.
Τα πάσα είναι καλούτσικα κομμένα, αλλά θα τα περάσω λίγο με το γυαλόχαρτο.
Ο κορμός έχει δύο μάλλον λεπτά λαστιχάκια σιλικόνης και στην κεφαλή ένα αρκετά χονδρότερο. Αλλά στο bezel λαστιχάκι Γιόκ!
Παρόμοια ο διακόπτης δεν μας αποπνέει αίσθηση επαρκούς στεγανοποίησης.

Ο φακός έρχεται μαζί με έναν αντάπτορα για μπαταρίες 18650. Αλλά αυτός είναι μερικά χιλιοστά πιο μακρύ από ότι πρέπει με αποτέλεσμα το tailcap να μην τερματίζει και ο φακός να μην ανάβει. Θα πέσει πριονάκι.

Η γενικά αίσθηση στο χέρι είναι...

(ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ)

web-IGP9896_zps3584cafc.jpg

Στα κομμάτια του

web-IGP9881_zps0a780fcc.jpg

Άποψη του εσωτερικού.

web-IGP9874_zpsa5011cb6.jpg

web-IGP9877_zpsa7771c75.jpg

Κοντινό πλάνο στον διακόπτη

web-IGP9893_zps9785431b.jpg

Ο σωλήνας είναι τόσο κοντός που μια 26650 με προστασία. Εξέχει. Έχει όμως λίγο ακόμα χώρο στην κεφαλή και στο tailcap.

web-IGP9878_zpsb285544a.jpg

Προδιαγραφές

Πρόκειται για έναν τρίλεντο φακό με διάταξη οπτικού TIR και τρία XPG2 πίσω του σε μια ενιαία πλακέτα…

Από τον κατασκευαστή τα τεχνικά στοιχεία είναι:

• LED: 3* CREE XPG2 R5 1A CW LED / 3* CREE CREE XPG2 R5 4B NW
  • Size: 99mm(Length)*38mm(head diameter)*30mm (body)
  • Material: 6061-T6 Aluminum
  • Military HAIII Anodised finish.
  • Reflector: Optics lens
  • Mode: Low 2%>>Mid 30%>Hi 100%; Hidden Turbo (press 2 times to activate); Hold for 2 seconds to turn off the light.
  • Brightness: Low (4 lumens) > Mid (150 lumens)>High (500 lumens) ; Hidden turbo mode (1250 lumens); Click twice to activate Turbo mode; Turbo mode will step down to high mode after 30 seconds.
  • Stainless Steel Click button Switch ; Stainless Steel bezel
  • Current Regulation;
  • Battery Type:1*26650 (NOT Included) or 1x18650 (not include)
  • Protection battery and unprotection battery fit well

Λειτουργία -
User Interface

Με ένα απλό πάτημα του διακόπτη ο φακός ανάβει στη χαμηλή σκάλα, και με συνεχόμενα πατήματα περνάς τα επόμενα Modes.
Για την ενεργοποίηση του turbo απαιτείται διπλό κλικ. Με ένα ακόμα πάτημα ο φακός γυρίζει στο mode που ήταν πριν το turbo.
Άνοιγμα από το off στο turbo δεν εχει.

Δυστυχώς strobe δεν έχει...:furious3:

Το σβήσιμο γίνεται με παρατεταμένο πάτημα του διακόπτη, κάτι που είναι λίγο σπαστικό αν είσαι τύπος που βιάζεται.

Στα 30 δευτερόλεπτα ο φακός πέφτει αυτόματα στο mode που ήταν πριν την ενεργοποίηση του turbo.
Με διαδοχικές ενεργοποιήσεις η θερμοκρασία τυο φακού κυμάνθηκε στους … βαθμούς στην κεφαλή.

(ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ)

Μετρήσεις - Επιδόσεις

Μετρήσαμε τα lumens στο κουτί μας με μπαταρίες ICR 26650 (King Kong), και IMR AW 16850 και μια Panasonic NCR18650. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

(ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ)

Η δέσμη χαρακτηρίζεται μάλλον συγκεντρωτική, να και μπορεί κανείς εύκολα να αλλάξει τον φακό TIR.
Δεν βρήκαμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε την δέσμη, αλλά στο ένα μέτρο το Hotspot είναι .... cm και το spill .... cm
Στο μέλλον σίγουρα θα τον δοκιμάσουμε με ένα flood οπτικό γιατί σίγουρα ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα του φακού.

Μετρήσαμε όμως την ένταση της δέσμης στο 1 μέτρο στα ... Lux

(ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ)

Γενική εντύπωση

Ο DQG 26650 είναι ένα πολύ συμπαθητικό φακουδάκι, μικρό όσο δεν πάει άλλο για την κατηγορία του, αλλά πολύ μεγάλο για EDC ειδικά αν δεν φοράς κανένα jacket με μεγάλες τσέπες...

Τον αγόρασα γιατί πραγματικά μου έλειπε ένας τρίλεντος φακός.Ο δικός μου είναι από αυτούς με την χαμηλή τιμή λόγω γρατσουνισμάτων -κάποια φαίνονται στις φωτο- αλλά για αυτή την ποιότητα δεν με νοιάζει καθόλου.

Εξάλλου είναι ένα gadgetάκι να το ευχαριστηθεί κανείς

Last edited:
ρε μανια......

να σου πω....με τον κοφτη στα 30 δευτερα δεν κερδιζεις και πολλα καθως ο αισθητηρας ειναι στην πλακετα.

ενοειται πρεπει να βγει αυτο το timer απο το turbo :) αν δεν σου καει το χερι ο φακος δεν λεει.

Xoρταστικη αναλυση Κωστα!

Αυτα τα φακουδακια, ολη η σειρα δηλαδη, αξιζει μονο και μονο επειδη ειναι τα μικροτερα στο ειδος τους! Απο τα διαφορα ΑΑΑ μεχρι το δικο σου.
Απο κει και περα, με εξαιρεση ισως το 1χΑΑΑ DQG mini, τα υπολοιπα δεν λενε τιποτα. Τα εχω ολα εκτος απο το παραπανω και απλα συμπληρωνουν την συλλογη μου :))

Συνέχεια των εντυπώσεων...

αίσθηση στο χέρι

πολυ καλη!

Αν κρατήσεις τον φακό με την κεφαλή πάνω στον δείκτη, ώστε να μπορείς να πατάς τον διακόπτη με τον αντίχειρα, το tailcap του φακού πέφτει στο κέντρο της χούφτας.
Ακόμα και με μια 26650 το βάρος του είναι ανεκτό. Εξάλλου είναι οπισθόβαρος λόγω τη μπαταρίας.
Περισσότερο θα σας ενοχλήσει το κάψιμο από το turbo που στις 2-3 πρώτες διαδοχικές ενεργοποιήσεις είναι ΟΚ, αλλά από την Πέμπτη και μετά πρέπει να το παίξεις φακίρης και πυροβάτης.
Η ρίκνωση είναι καλή, την καταλαβαίνεις στο χέρι, χωρίς να κόβει, και τα αυλάκια στην κεφαλή βοηθάν ακόμα περισσότερο την συγκράτηση.
Από τους πιο βολικούς στον τομέα αυτό!

Ένταση Της Δέσμης Στο 1 Μέτρο

ΜΟΝΟ 6930 lux…

Μετρήσεις Lumens (στα 30 δευτερόλεπτα)

DQG-Lumens_zps83200fd9.jpg

Τραβάει ρεύμα λέμε!.....να φανταστείτε ότι η προστασία της μπαταρίας 26650 κλατάρει, και σήμερα την αφαίρεσα.

Δέσμη

Φώτο δεν ευκαιρώ να βγάλω, αλλά την μέτρησα.
Στο 1 μέτρο το hotspot είναι 45 cm, και το spill είναι συνολικά 1,55 μέτρο…
Είναι είναι ήδη πολύ flood!

Αυτά προς το παρόν, σας χρωστάω μέτρησεις της θερμοκρασίας

Πολύ καλή παρουσίαση & ωραίες φώτο.
Με τις ICR τραβάει περισσότερο ρεύμα από τις IMR?
Επίσης δεν πάει κάτι καλά με τα λούμενς στον πίνακα.

Πολύ καλή παρουσίαση & ωραίες φώτο.
Με τις ICR τραβάει περισσότερο ρεύμα από τις IMR?
Επίσης δεν πάει κάτι καλά με τα λούμενς στον πίνακα.

Θα το ξαναδω....Αλλα οι σημειωσεις μου ετσι λεν.
Εξηγειτε αν ο driver ειναι constant current. Η ICR εχει περισσοτερη πτωση τασης απο μια IMR υπο φορτιο, οποτε ενας τετοιος θα τραβουσε περισσοτερο ρευμα για να ανταπεξελθει.
Σημειωση..εχω την εντυπωση οτι ο driver ειναι απο αυτους που βαζουν στους φακους ποδηλατων...

Αυτα τα φακουδακια, ολη η σειρα δηλαδη, αξιζει μονο και μονο επειδη ειναι τα μικροτερα στο ειδος τους! Απο τα διαφορα ΑΑΑ μεχρι το δικο σου.
Απο κει και περα, με εξαιρεση ισως το 1χΑΑΑ DQG mini, τα υπολοιπα δεν λενε τιποτα. Τα εχω ολα εκτος απο το παραπανω και απλα συμπληρωνουν την συλλογη μου :))

Να σου πω... το συγκεκριμενο φακουδακι το μονο που χρειαζεται ειναι περισσοτερο μεταλλο και καλυτερα πασα. μετα θα ηταν ανετασ την μεσαια κατηγορια.

εχω πια χαθει με τις μετρησεις..ηταν απο μια Panasonic 3100

λοιπον οι πρωινες:
μετρηση στο αναμμα/μετρηση στα 30 sec (προτυπο ANSI/NEMA)

AW IMR 5.38/4.87
ICR26650 5.12/4.67
NCR18650 4.99/4.73

λοιπον...η μεταβολη θερμοκρασιας στα διαδοχικα αναμματα του φακου (κοβει το turbo μετα απο 30 δευτερολεπτα)

32,8
37,7
41,1
44,7
47
48,2
49,9
51,2
51,5
52,3
53,6

Δηλαδη και 70 βαθμους να παει η θερμοκρασια, το τουρμπο θα δουλεψει παλι για 30 δευτερολεπτα.
Αρα δεν εχει αισθητηρα θερμοκρασιας, απλα οταν το τουρμπο δουλεψει για 30 δευτερα, κατεβαινει σκαλα.

Θεωρητικα μπορεις να δουλευεις τον φακο συνεχως στο τουρμπο (μολις πεφτει σκαλα τον ξανα ανεβαζεις στο τουρμπο) μεχρι να...καει. Ετσι?

ετσι φαινεται...
αλλα επισης φαινεται οτι ερχεται σε καποια ισορροπια, στους 50+ βαθμους

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τον DQG Tiny 26650

ωραιο φακουδακι για 25$ ,ενα χαλκινο pcb το χρειαζεται :)

Μα που το βρίσκεις τόσο ; Σε αναζητηση που κανω στο ebay η καλυτερη τιμη ειναι 63$ με δωρεάν τα έξοδα μεταφοράς. Και καλα εντάξει το οτι ειναι εμφανίσιμος δεν το συζητάω, αλλά δεν ειναι μεγαλο brand name και μετά με μια μόνο 18650 και 3 led θα μπορεί να δώσει τα lumen που υπόσχεται; Δεν φαίνεται αληθοφανές αυτό.

Ανετα τα δινει, ειναι μετρημενα απο εμενα.
και τα 3 LED XPG απο καιρο τωρα συνδυαζονται με μια 18650

στην αρχη της παρουσιασης δινω το λινκ της αγορας.
Στο ebay συνηθως οι φακοι ειναι υπερτιμολογημενοι

Ανετα τα δινει, ειναι μετρημενα απο εμενα.
και τα 3 LED XPG απο καιρο τωρα συνδυαζονται με μια 18650

στην αρχη της παρουσιασης δινω το λινκ της αγορας.
Στο ebay συνηθως οι φακοι ειναι υπερτιμολογημενοι

Απο την αρχή μεχρι και περίπου την μέση της παρουσίασης δυστυχώς δεν μπορω να διαβάσω γιατί μου βγαίνουν Κινεζικά θα φταίει η γραμματοσειρά.
Αν θες βάλε το Link σε παρακαλώ. Αν μου πεις και τα μεταφορικά θα είσαι τέλειος.

Last edited:
Αν μπορείς εξήγησε και με τι τρόπο κάνεις την μέτρηση, υπάρχει κάποιο μηχάνημα ; Δώσε λεπτομέρειες να μάθουμε κι εμείς .

Απο την αρχή μεχρι και περίπου την μέση της παρουσίασης δυστυχώς δεν μπορω να διαβάσω γιατί μου βγαίνουν Κινεζικά θα φταίει η γραμματοσειρά.
Αν θες βάλε το Link σε παρακαλώ. Αν μου πεις και τα μεταφορικά θα είσαι τέλειος.

Είναι Out of stock όμως.

shipping info

We use Singapre Post to ship our goods.

Orders value above 30usd will be shipped by Registered Post with a tracking number. Orders below 30usd will be shipped by mail post without tracking code.

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τον DQG Tiny 26650

Είναι Out of stock όμως.

shipping info

We use Singapre Post to ship our goods.

Orders value above 30usd will be shipped by Registered Post with a tracking number. Orders below 30usd will be shipped by mail post without tracking code.

Πριν μου απαντήσεις βρήκα το link στο πάνω μέρος της παρουσίασης και έδωσα την παραγγελία δεν παρατήρησα το out of stok (λες να εχω θέμα;). Ηταν όντως 25$ χωρις μεταφορικά. Το έδωσα όμως μέσω PayPal για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν δω ότι δεν έχω παραλάβει στις 40 μέρες πάω κατευθείαν resolution center και ζητάω πίσω τα χρήματα μου
Παράγγειλα επίσης τις τελευταίες μέρες απο ebay : Jetbeam sra40, Jetbeam ssc10, τον Skyray king 3λεντος, τον Nitecore EA41, και τον Olight H15S εργασίας για το κεφάλι. Επίσης πήρα μια τετράδα μπαταρίες Nitecore N189 3400 ma μαζι με τον φορτιστή με display τον νεο της nitecore τον d4 , χα χα είπα να εμπλουτιςω λίγο την συλλογή μου. Αλήθεια υπάρχει κανένα συγκριτικό για φακούς εργασίας για το κεφάλι; Σε Ελληνικό φόρουμ;