Εντυπώσεις από τον Sony Topaz VPL-AW15

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τον Sony Topaz VPL-AW15

τι εννοεις επεσες σε πολυ καλο κομματι?

διαφερει 1000αρης απο 1000αρη?

δυο προβολεις εε? παρε αλλους δυο να φτιαξεις το ultra HD (4096p???!!!!!!!)

ποιον προτιμας τελικα τον Full HD η τον σονυ?
Εννοώ ότι έπεσα σε κομμάτι με άριστη σύγκλιση και κατά συνέπεια με άριστη ομοιομορφία.
Δεν είναι όλα ίδια. Διαφέρει η σύγκλιση των πάνελ από κομμάτι σε κομμάτι δυστυχώς.
Σε δοκιμές που έκαναν σε άλλα κομμάτια ήταν απογοητευτικοί στο θέμα σύγκλιση.

Ποιόν προτιμώ; Χμμ τον επσον 1000.
Αλλά λάτρεύω τον σονυ για την εικόνα που δίνει σ´αυτή την τιμή.

ετσι πες μου

(γινεται και στις τηλεορασεις αυτο????)

να διαφερουν απο κομματι σε κομματι

αν ειχα κι εγω Full HD tv i projector αυτο θα προτιμουσα απο οτιδηποτε αλλο

δλδ αν σε δυο τρια χρονια αλλαξω τηλεοραση να παρω προβολεα 720 αντι για τιβι 1080?

Last edited:
Εχω μια απορία όσον αφορά τον topaz , έχω πχ ένα δωμάτιο 4χ7 μέτρα και θέλω να παίξω με τον συγκεκριμένο προβολέα στις 135 ίντσες και με κλειστό zoom , σύμφωνα με το projectorcentral calculator θέλω screen με gain 1.8 εως 2.7 σε απόσταση 6.5 μέτρων ...

Υπάρχουν τέτοια πανιά; σε τι τιμές κυμαίνονται;

Κερδίζω σημαντικά εαν έχω τελείως κλειστό το zoom;

ΥΓ πρόεκυψε περίπτωση να έχω διαθέσιμο room ίσως την άνοιξη ... Εννοείται ότι θα μπούν θέσεις cinema ( 7 ή 9 ) και θα γίνει σωστή δουλειά ...

Ακόμα και αν υπήρχαν τέτοια πανιά, με τόσο σουρεαλιστικό gain, η γωνία θέασής τους θα ήταν ελάχιστες μοίρες, οπότε θα ήταν πρακτικά άχρηστα.

Με gain 1.2 και ανοιχτό τέρμα zoom σύμφωνα με το projectorcentral.com (κάπως αξιόπιστο - όχι πάντα..) βλέπεις ανεκτά, τουλάχιστον από φωτεινότητα.

Οκ ρε Δημήτρη ... Το δεύτερο ερώτημα όμως;

Κερδίζω σημαντικά εαν έχω τελείως κλειστό το zoom;

Εννοώ εαν πάω σε προβολέα με 3000-4000 ansi , κάνω κάτι; ή να προτιμήσω τον topaz ;

παιδια καλησπερα!!! εχω στον τοπαζ 66 ωρες!! υπαρχουν πουθενα τιποτε ρυθμισεις... για δοκιμη;:chinscratch:

Νίκο ΑΠΕΦΥΓΕ τα μεγάλα gain σαν αυτό που λες. Θα έχεις hot spot. Τι είναι αυτό;
Θα βλέπεις ένα μεγάλο στρογγυλό φωτεινό κομμάτι που θα είναι η αντανάκλαση από τον φακό. Από όπου θα κάθεσαι θα αλλάζει και γωνία το σημείο αυτό. Θα είναι σπαστικό. Bye-bye ομοιομορφία φωτεινότητας...