Εντυπωσεις για τον beghringer 1500

πολλοί τον αγοράσανε και τον έχουν ακόμα.
πολλοί τον αγοράσανε γι αυτό που δεν ήταν και δεν τον έχουν πλέον
Πολλοί τον αγοράσανε και τον έδωσαν επειδή δεν τους βόλεψαν άλλες παράμετροι εκτός της ηχητικής ποιότητας.
Πολλοί επίσης τον έδωσαν επειδή βρήκαν κάτι καλύτερο και ομορφότερο γιά πολύ περισσότερα χρήματα.
Πολλοί επίσης τον έδωσαν γιατί δεν τους άρεσε.

Re: Απάντηση: Εντυπωσεις για τον beghringer 1500

Θα ηθελα ομως και την γνωμη των φιλων χρηστων των μπερυδων και για ενα αλλο θεμα , πως συμπεριφερωνται με μουσικη καπως διαφορετικη ,δηλ, εγω πχ ακουω 50-50 ροκ ακουσματα αλλα και κλασσικη ,συμφωνικα εργα ας πουμε ,χορωδιακα φωνητικα και αλλα,
καταλαβαινω οτι σε δυνατα ακουσματα παει καλα οπως βλεπω αλλα στα αλλα ? μπορει κανεις να με πληροφορηση για αυτην την περιπτωση ? χωρις βεβαια αυτο να αποτελεση και δεσμευση σωνει και καλα για αγορα μπερυ,
αξιζει εστω και για πειραματισμο στο κατω κατω ετσι κι'αλλιως η τιμη τους ειναι ακρως δελεαστικη?!!

μπορη να σου φανη περιεργο αλλα στα αλλα ακουσματα τα παη ακομα καλυτερα.

τους κρατησα 4 χρονια.

τελικα τους αλλαξα λογω αλλαγης ηχειων και αδυναμιας οδηγησης των καινουργιων ακομα και με δυο.

giant killer δεν ειναι

αλλα με τον advance θα ειναι κοντα ηχητικα.

λιγο καλυτερος ο ενας λιγο καλυτερος ο αλλος μονο με ακροαση μπορης να ξερης.

να ρωτησω κατι ασχετο???
αυτος ο ενισχυτης τελικα μπορει να παιξει ως ολοκληρωμενος η θα πρεπει να παμε σε σετακι προ τελικου??

Ο ενισχυτής είναι τελικός. Αν θες να χρησιμοποιήσεις μόνο μία πηγή, τότε μπορείς να αποφύγεις την χρήση προ. Αν όμως θες πάνω από μία πηγές, τότε χρειάζεσαι προ. Ποιον προ όμως είναι μεγάλο θέμα στο οποίο εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

--------------------------------------------------

EDIT: christos με πρόλαβες!

δηλαδη δινω 300 ευρω, αγοραζω αυτον τον ενισχυτη θηριο,κοτσαρω πανω ενα cd player,συνδεω τα ηχεια μου και ειμαι οκ??δεν χρειαζεται τιποτα αλλο η ειναι καποια πραματα που πρεπει να ξερω ακομη???

δηλαδη δινω 300 ευρω, αγοραζω αυτον τον ενισχυτη θηριο,κοτσαρω πανω ενα cd player,συνδεω τα ηχεια μου και ειμαι οκ??δεν χρειαζεται τιποτα αλλο η ειναι καποια πραματα που πρεπει να ξερω ακομη???

Αυτο μ ενδιαφερει κ εμενα! Δηλαδη εαν θελω να βαλω και ραδιοφωνο αρκει ο Gemini PA 7000?

μαλλον θα χρειαστεις καποιον μετατροπεα απο σε καρφι η balanced,εκτος αν εχεις cd με εξοδο balanced.ep1500_back.jpg

Όπως είπε και ο christos το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι το καλώδιο σύνδεσης του cd με τον ενισχυτή. Επειδή ο behringer 1500 δεν έχει είσοδο τύπου RCA, απλά θα πάρεις ένα καλώδιο που στην μία του άκρη να είναι RCA (για να συνδεθεί με το cd) και η άλλη του άκρη "καρφί" (που θα πάει στον ενισχυτή).
Και είσαι έτοιμος!

Αυτο μ ενδιαφερει κ εμενα! Δηλαδη εαν θελω να βαλω και ραδιοφωνο αρκει ο Gemini PA 7000?

Από ηλεκτρονικής απόψεως αρκεί. Από ηχητικής δεν γνωρίζω. Γενικά το ηχητικό ταίριασμα ενός προενισχυτή με έναν τελικό είναι διαδικασία που απαιτεί αρκετό ψάξιμο. Ίσως μπορούν να βοηθήσουν κάποια πιο έμπειρα μέλη του φόρουμ.

Γενικά το ηχητικό ταίριασμα ενός προενισχυτή με έναν τελικό είναι διαδικασία που ....

ΙΜΗΟ : αυτά (τα περί ταιριάσματος, δεσίματος, μάτσινγκ ή όπως θέτε πέστε το) δεν ισχύουν σε επαγγελματικό εξοπλισμό. Ποτέ δεν ίσχυαν, κι ούτε πρόκειται στο μέλλον να υπάρξει τέτοιο θέμα.

Βέβαια, σαν έννοιες, δημιουργήθηκαν βασίμως, δεν είναι αποτελέσματα φαντασίας.
Είναι αποτελέσματα κακοσχεδιασμένων μηχανημάτων που πουλιούνται σε λαμπερό περιτύλιγμα σε όλα τα πιθανά βαλάντια, συνήθως επωνύμων και πανάκριβων υλοποιήσεων, με πολλούς Hi-End-άδες να πίνουν νερό στ'όνομά τους....

Στον επαγγελματικό τομέα όμως, ο προ- δουλεύει ΠΑΝΤΑ με τον τελικό, δεν τίθεται θέμα ταιριάσματος ή ακουστικών εκτιμήσεων περί τούτου....

Και ο "ταπεινός" http://www.geminidj.com/pa7000.html διαθέτει όλα τα προσόντα για να μην επιδέχεται κριτικής περί οδήγησης τελικού.

Όλα τα παραπάνω IMHO, οκ?

Last edited:
Ο εξοπλισμός είτε είναι επαγγελματικός είτε οικιακός υπόκειται στους ίδιους νόμους της φυσικής, και στα επαγγελματικά υπάρχουν όρια. Πάντως θα σε βοηθήσει το παρακάτω link, διάβασέ το προσεκτικά ολόκλητο:
http://www.avmentor.gr/howto/howto.htm

To χόμπυ μας θέλει ανοιχτά μυαλά αλλά κυρίως μαζί με τις λίγες γνώσεις που όλοι μας λίγο πολύ διαθέτουμε, κοινή, απλή, απλούστατη λογική.

Ένα προσωπικό παράδειγμα:
Έχω ένα ντακ nonos.
Το οποίο είναι ψόφιο σε έξοδο (0,6V) αλλά καλόηχο.
Άρα δεν έχει ικανό gain.
Άρα ο προ μου δεν δέχεται το βολτάζ που πρακτικά θα έπρεπε να δεχθεί για να πάιξει ποιό δυναμικά το σύστημα...
Κάτι δηλαδή σαν το gain των ενισχυτών μουσικών οργάνων... για όσους γνωρίζουν.
Έτσι λοιπόν ένώ έχω προ, έβαλα μετά από το ντακ άλλον έναν προ.
Δηλ, ανέβασα το gain που δέχεται ο βασικός μου προ.
Οπότε βουαλά ο δυναμικός ήχος και μάλιστα ρυθμιζόμενος!

Δηλαδή δεν χρειάζεται να κολλάμε σε "αξιώματα" και να παραβλέπουμε σχεδόν πάντα τα θεωρήματα...
Φανταστείται μερικοί με αναιμικά π.χ φόνο στέητζ, πόσο ποιό δυναμικό (αν το θέλουν) θα κάναν τον ήχο τους με έναν παρόμοιο τρόπο!
Έλα όμως που το "αξίωμα" λέει ότι μπάινουν παραπάνω συσκευές στην αλυσίδα, καλώδια, ποτς και άλλα συναφή.
Έλα μου όμως που παράλληλα με έναν τέτοιο τρόπο το διαβόητο (ηλεκτρικό) ματσάρισμα πάει οριστικά και αμετάκλητα περίπατο!
Τόσο απλά.

Τέσπα είναι τα παραπάνω μιά ακόμη άποψη (και εμπειρία) μέσα στις δεκάδες που κυκλοφορούν από συνάδελφους συναγωνιστές.
Το θέμα είναι να μην απορρίπτουμε τίποτα και όλα να τα ψάχνουμε.
Πολλές φορές οι λύσεις είναι απλούστατες αλλά "δογματικώς" απαγορευμένες...
Πάντως ή παραπάνω στους επαγγελματίες πωλητές συσκευών ήχου, θα έκανε πολύ καλό!!!

Ο ενισχυτής είναι τελικός. Αν θες να χρησιμοποιήσεις μόνο μία πηγή, τότε μπορείς να αποφύγεις την χρήση προ. Αν όμως θες πάνω από μία πηγές, τότε χρειάζεσαι προ. Ποιον προ όμως είναι μεγάλο θέμα στο οποίο εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

--------------------------------------------------

EDIT: christos με πρόλαβες!

Έχοντας παίξει πάντως τον μπέρυ και σκέτο αλλά και με τρεις διαφορετικούς προενισχυτές θα έλεγα ότι το ζήτημα είναι πρώτα "ηχητικό" και μετά ηλεκτρικό.
Δηλαδή σαφώς και μπορεί να παίξει μόνος του αλλά υπάρχουν κάποια ζητήματα όπως τα κακής ποιότητας ποτ και το ότι σε χαμηλές εντάσεις χάνεις σε ποιότητα. Επίσης θεωρώ ότι ο μπέρυ μόνος του είναι λίγο "στεγνός" σαν ηχόχρωμα. Νομίζω ότι για πρακτικούς αλλά και ηχητικούς λόγους δεν γλυτώνεις τον προ. Και βέβαια όλα αυτά έχουν να κανουν και με την πηγή σου.