Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Συγκριτικά με την αντίστοιχη αναλογική/δορυφορική λήψ

• Total voters
    0
Συγνώμη που το κάνω αυτό αλλά όταν λες να φτιάξει και η ΕΡΤ τα 3 δικά της τι εννοείς; Να τα φτιάξει σε πρόγραμμα ή σε ποιότητα εικόνας; Γιατί σε πληροφορώ ότι τα 3 της ΕΡΤ σε πρόγραμμα είναι κλάσεις ανώτερα απο τα 7 εθνικά.
Λιγο καθυστερημενη η απαντηση αλλα τωρα το ειδα..

Αν δεν κανω λαθος στο τοπικ συζηταμε αν πιανουμε καλα το σημα αρα ειναι προφανες οτι εννοουσα την ποιοτητα της εικονας.

Αλλα και το προγραμμα και στα 3 καναλια της ΕΡΤ ειναι αθλιο... ειναι μονο για συνταξιουχους, γεματο με ανιαρες/αοσμες εκπομπες και ενα καρο ντοκιμαντερ! Σπανιζουν οι ωραιες σειρες (ξενες/ελληνικες) και γενικα προγραμμα πιο νεανικο. Τρωνε ολοι εκει μεσα δημοσιο χρημα και το αποτελεσμα ειναι για κλαματα.
Μονο η μεταδοση σε αθλητικα γεγονοτα αξιζει απο την ΕΡΤ!

διαβαζω οτι ορισμενοι πιανουν το epg στα ελληνικα και αλλοι στα αγγλικα..οπως και εγω το πιανω στα αγγλικα..απο τι εξαρταται σε τι γλωσσα θα βλεπει ο καθενας το epg?

Τελικά εγώ γιατί σαν Μ@Λ@Κ@Σ που μένω Βάρη πήρα αποκωδικοποιητή και τελικά η DIGEA άφαντη...εξακολουθώ να βλέπω από τον αναμεταδότη της Βάρης αναλογικά...γνωρίζει κανείς τίποτα...???

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Τελικά εγώ γιατί σαν Μ@Λ@Κ@Σ που μένω Βάρη πήρα αποκωδικοποιητή και τελικά η DIGEA άφαντη...εξακολουθώ να βλέπω από τον αναμεταδότη της Βάρης αναλογικά...γνωρίζει κανείς τίποτα...???
+1
Και γώ Βάρη, απ' τον ίδιο αναμεταδότη βλέπω (ο οποίος εκπέμπει και στο 46 την ET3). Οπότε τί digea περιμένουμε να δούμε?

Λιγο καθυστερημενη η απαντηση αλλα τωρα το ειδα..

Αν δεν κανω λαθος στο τοπικ συζηταμε αν πιανουμε καλα το σημα αρα ειναι προφανες οτι εννοουσα την ποιοτητα της εικονας.

Αλλα και το προγραμμα και στα 3 καναλια της ΕΡΤ ειναι αθλιο... ειναι μονο για συνταξιουχους, γεματο με ανιαρες/αοσμες εκπομπες και ενα καρο ντοκιμαντερ! Σπανιζουν οι ωραιες σειρες (ξενες/ελληνικες) και γενικα προγραμμα πιο νεανικο. Τρωνε ολοι εκει μεσα δημοσιο χρημα και το αποτελεσμα ειναι για κλαματα.
Μονο η μεταδοση σε αθλητικα γεγονοτα αξιζει απο την ΕΡΤ!

Δε συμφωνώ :)

Εκτός απο Ντοκιμαντερ,Ειδησεις και αθλητικά η δημόσια τηλέοραση παίζει και εμπορικές ταινίες/σειρές (π.χ Lost,Desperate Housewives,StarTrek,κλπ) ενώ μακρυά σε παρακαλώ από αυτήν οι πρωινές μπουζουκλερί,τα μεσημεριανά κουτσομπολίστικα και τα βραδυνά realities, τα οποία δυστυχώς καλύπτουν τη μισή ημέρα εκπομπής του προγράμματος των "Ποιοτικών" ιδιωτικών σταθμών.

Γι αυτό την πληρώνω στο κάτω κάτω της γραφής,για να μου προσφέρει πολιτισμό,άσχετα αν κάποιες φορές δεν τα καταφέρνει.
Πραγματικά όμως μπορώ πολύ εύκολα να καταλαβω και το γεγονός ότι ως νεοέλληνες είναι πολύ δύσκολο να αφομοιώσουμε οτιδήποτε κάνει το μυαλό μας να σκεφτεί πάνω από μία φορά...
Είναι κουραστικό βρε αδερφέ στο φινάλε και το έχω κάνει πολλές φορές και ο ίδιος...

Ήμαρτον όμως πια !!!

ΕΞΩ Η ΛΑΜΠΙΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!

Last edited:

+1
Και γώ Βάρη, απ' τον ίδιο αναμεταδότη βλέπω (ο οποίος εκπέμπει και στο 46 την ET3). Οπότε τί digea περιμένουμε να δούμε?

Καλημέρα παιδιά και εγώ Βάρη μένω. Έχω καταφέρει να πιάσω τα κανάλια από το 47 (Mega,Skai & Star) με χαμηλό σήμα 42%. Έχω βάλει μια αρκετά καλή κεραία και ενισχυτή και για αυτό προφανώς έχω αυτό το αποτέλεσμα. Μίλησα με τεχνικό που έχει κάποιον γνωστό από την Digea και μου είπε θα ασχοληθούν με τους αναμεταδότες όταν θα έχουν τελειώσει με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια. Ο τεχνικός μου είπε να δοκιμάσω με μια φορητή κεραία με ενσωματωμένο ενισχυτή μήπως και πετύχω με κάποιο τρόπο τα ψηφιακά. Εάν τα καταφέρω μετά θα δοκιμάσουμε να γυρίσουμε την κεραία προς το σημείο που έπιασα με την φορητή. Θα το επιχειρήσω και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Μίλησα με τεχνικό που έχει κάποιον γνωστό από την Digea και μου είπε θα ασχοληθούν με τους αναμεταδότες όταν θα έχουν τελειώσει με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια.
Δεν τους λες να πανε να κανουν καμια αλλη δουλεια λεω εγω, κρατος που εισαι να τους κοψεις να τους βαλεις προστιμο. Μπουρδελο εχουμε κανει τον τοπο μας, τελεια και παυλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Δεν τους λες να πανε να κανουν καμια αλλη δουλεια λεω εγω, κρατος που εισαι να τους κοψεις να τους βαλεις προστιμο. Μπουρδελο εχουμε κανει τον τοπο μας, τελεια και παυλα.

Άστα να πάνε.

Εντάξει ο συγκεκριμμένος μάστορας ίσως να είναι τίμιος αλλά ιδίως τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο λιτότητας ,όλοι οι τεχνικοί έχουν κάποιον φίλο στη Digea που τους παρέχει πληροφόριση ...
Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε ... Προσοχή!

Last edited:
Δε συμφωνώ :)

Εκτός απο Ντοκιμαντερ,Ειδησεις και αθλητικά η δημόσια τηλέοραση παίζει και εμπορικές ταινίες/σειρές (π.χ Lost,Desperate Housewives,StarTrek,κλπ) ενώ μακρυά σε παρακαλώ από αυτήν οι πρωινές μπουζουκλερί,τα μεσημεριανά κουτσομπολίστικα και τα βραδυνά realities, τα οποία δυστυχώς καλύπτουν τη μισή ημέρα εκπομπής του προγράμματος των "Ποιοτικών" ιδιωτικών σταθμών.

Γι αυτό την πληρώνω στο κάτω κάτω της γραφής,για να μου προσφέρει πολιτισμό,άσχετα αν κάποιες φορές δεν τα καταφέρνει.
Πραγματικά όμως μπορώ πολύ εύκολα να καταλαβω και το γεγονός ότι ως νεοέλληνες είναι πολύ δύσκολο να αφομοιώσουμε οτιδήποτε κάνει το μυαλό μας να σκεφτεί πάνω από μία φορά...
Είναι κουραστικό βρε αδερφέ στο φινάλε και το έχω κάνει πολλές φορές και ο ίδιος...

Ήμαρτον όμως πια !!!

ΕΞΩ Η ΛΑΜΠΙΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!

Ευτιχώς ακόμα τουλάχιστον η ΕΡΤ δεν έχει μεσημεριανά του τύπου Alter-Star,αυτή θα ήταν η πλήρης ντροπή(το λιγότερο)για την ΕΡΤ.

ή Τατιάνα στον ΑΝΤ1 ,ή δύο ξένοι στο ΜΕΓΚΑ ,κλπ ...
Α! και αυτό το κάστρο του Κακέσι στον ΣΚΑΙ που τόσα χρόνια τώρα κανείς ποτέ δε νικά ενώ ο ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ δεν έχει μάθει ακόμη Γιαπωνέζικα , πολύ με ενοχλεί επίσης...
Και η Μπίλιω στη ΝΕΤ την ίδια ώρα,χάλια είναι .... Καλύτερα να κοιμόμαστε αν μας το επιτρέπει η δουλειά μας το μεσημέρι,πράγματι...

εχει κανεις τις τελευταιες μερες "σπασιματα" στην συχνοτητα 47? (σκαϊ, μεγκα, σταρ)

Εχθες είχα κάποια, στην 47, ειδικά σε μεγκα και σταρ..
Το περίεργο ηταν , οτι σε ποιότητα και ισχυς σηματος ήταν στα 10/10...
(Pan 46G10, Περιοχή Αγία Παρασκευή, με εσωτ. κεραία)

ΠΕΡΙΟΧΗ: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΕΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ
ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ: ΠΑΡΝΗΘΑ
ΔΕΚΤΗΣ: -
ΣΥΝΔΕΣΗ: -
TΥΠΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: LCD, SAMSUNG LE46B650
ΕΝΤΑΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ: 0-75%
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΤΟΣ: -

Από την έναρξη της ψηφιακής εκπομπής της DIGEA τα κανάλια MEGA STAR και SKAI παίζουν μια χαρά, με σήμα γύρω στο 75% και 0% σφαλμα. Αντίθετα, στα υπόλοιπα κανάλια (ΑΝΤ1, ALFA, ALTER) συμβαίνει ένα πολύ περίεργο πράγμα : Μερικές φορές παίζουν κανονικά με σήμα γύρω στο 75%. Πολλές φορές όμως, ειδικά το βράδυ γίνεται συνέχεια, στα συγκεκριμένα κανάλια το σήμα χάνεται τελείως (0%) ταυτόχρονα και στα 3 (ΑΝΤ1, ALFA, ALTER). Και εδώ είναι το κουλό και το παράδοξο : Όταν βγάλω το καλώδιο της κεραίας από την πρίζα του τοίχου για 1 πχ δευτερόλεπτο, και μετά κατευθείαν το ξαναβάλω στη πρίζα, η εικόνα επανέρχεται! Όταν αλλάξω κανάλι και γυρίσω σε ένα εκ των MEGA STAR SKAI και μετά πάλι πίσω στα ΑΝΤ1 ALFA ALTER, το σήμα ξαναχάνεται! :FSGSFGS4:Αν βγάλω τη κεραία από τη πρίζα και την ξαναβάλω, επανέρχεται κλπ. Έχει τύχει σε κανέναν από σας;;

Άλλαξα καλώδιο κεραίας και δεν άλλαξε τίποτα. Δεν ξέρω αν φταίει η τηλεόραση, αλλά πάλι πως μπορεί να φταίει η tv, αφού τα 3 τα πιάνει πάντα καταπληκτικά, όπως και αυτά της ΕΡΤ. Μήπως φταίει η κεραία; Αν ναι, τότε γιατί όταν βγάζω-βάζω το καλώδιο, το σήμα επανέρχεται;;;

Λοιπόν, πήρα τη DIGEA τηλέφωνο να της πω για το ότι τις περισσότερες φορές το σήμα αυτών των 3 καναλιών χάνεται, και μου είπε ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε ΕΝΙΣΧΥΤΗ στη κεντρική κεραία και αυτό επηρεάζει το σήμα των ψηφιακών, οπότε και πρέπει ή να χαμηλώσω την ενίσχυση ή να τον απενεργοποιήσω.

Παιδιά, μπορεί αυτό να ισχύει; Δεν ξέρω αν έχουμε ενισχυτή, θα πρέπει να το ψάξω. Αν όμως έχουμε, λέτε ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Το καλό τεστ είναι το εξής, βγάζεις το καλώδιο της κεραίας από την πρίζα και το αφήνεις σκέτο να δεις αν πιάνει σωστά τα κανάλια.

Αν με αυτόν τον τρόπο έχει μειωμένο σήμα αλλά σταθερή εικόνα χωρίς προβλήματα τότε δοκίμασε και με μία εσωτερική κεραία να δεις τι παίζει.

Αυτό με τον ενισχυτή ισχύει...

+1

Παιδιά, τώρα πιάνω και από 46 και από 47. Πρέπει να έκαναν κάτι με τον αναμεταδότη. Ψάξτε ξανά και θα τα βρείτε. Είμαι κόρμπι και έπιανα μόνο από τον αναμεταδότη.

εχει κανεις τις τελευταιες μερες "σπασιματα" στην συχνοτητα 47? (σκαϊ, μεγκα, σταρ)

Οχι συνέχεια,με την βροχή έγινε ,αλλά τις τελευταίες μέρες παρατηρώ κόκκο (κατι γίνεται με την συμπίεση...).

Επίσης έχει αυξηθεί 1'' ο χρόνος αλλαγής καναλιών .Εννοείται πριν δεν υπήρχε πρόβλημα...