Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Συγκριτικά με την αντίστοιχη αναλογική/δορυφορική λήψ

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Παιδιά, τώρα πιάνω και από 46 και από 47. Πρέπει να έκαναν κάτι με τον αναμεταδότη. Ψάξτε ξανά και θα τα βρείτε. Είμαι κόρμπι και έπιανα μόνο από τον αναμεταδότη.

Είναι γιατί σταμάτησε να εκπέμπει η ΕΤ3 από τη συχνότητα 46 στη Βάρη, άρα έμεινε ελεύθερη η συχνότητα για χρήση από τη Digea.

:operator: Μου έλεγαν ότι οι δίσκοι βινιλίου έχουν καλύτερη ποιότητα. Τους απαντούσα (σαν ηλεκτρονικός) ότι τα CD είναι το κάτι άλλο. Τώρα που ήρθαν τα ψηφιακά κανάλια, τώρα κατάλαβα την διαφορά. Ναι το βινίλιο είναι καλύτερο και ας έχει είδωλα και ας έχει χιονάκια και παράσιτα. Είναι όμως ζωντανό το χαίρομαι! :operator:

Εγώ που στην Ηλιούπολη (με οπτική επαφή στις κεραίες Υμηττού) είχα ήδη αριστη λήψη, οι διαφορές ειναι πολύ μικρές. Η ποιότητα λήψης είναι εξαιρετική αλλά για την εικόνα, από την στιγμή που η αναλογία παραμένει 4:3 ένας χαρακτηρισμός μόνο ταιριάζει: ΓΕΛΟΙΑ. Οπως είναι η όλη κατάσταση. Από κει και ύστερα δεν εχει νόημα να μιλάμε για αναλύσεις πάνω απο 576 ή για βαθμούς συμπιεσης... εδώ είμαστε στο 2010 και έχουμε ακόμα πρόβλημα γεωμετρίας!!! Το MPEG4 τους μάρανε.. κερδοσκοπία εντάξει, αλλά μη μας δουλευετε κι όλας..

"Κυρίες και κύριοι από σημερα απολαμβάνετε τους αγαπημένους σας τηλεοπτικούς σταθμούς με υψηλής ποιότητας εικόνα και κρυσταλλινο ήχο.." Μας δουλεύουν κι απο πάνω!!

Τουλάχιστον ευνοήθηκαν όσοι είχαν προβλήματα λήψης.
θα συμφωνησω και εγω μαζι σου.Εγω μενω αργυρουπολη και οι διαφορες που ειδα ηταν ελαχιστες και θα ελεγα απλα βελτιωθηκε ο ηχος σε σχεση με το αναλογικο

Το καλό τεστ είναι το εξής, βγάζεις το καλώδιο της κεραίας από την πρίζα και το αφήνεις σκέτο να δεις αν πιάνει σωστά τα κανάλια.

Αν με αυτόν τον τρόπο έχει μειωμένο σήμα αλλά σταθερή εικόνα χωρίς προβλήματα τότε δοκίμασε και με μία εσωτερική κεραία να δεις τι παίζει.

Αυτό με τον ενισχυτή ισχύει...

Αν βγάλω το καλώδιο της κεραίας από την πρίζα και το αφήσω σκέτο, δεν πιάνει καθόλου. Με εσωτερική κεραία δεν δοκίμασα.

Το παράξενο με τη περίπτωσή μου είναι ότι η τηλεόραση που έχω στο υπνοδωμάτιο, μια Samsung 27B350, παίζει τα πάντα πάντοτε και κανονικότατα, και παίρνει σήμα από την ίδια κεραία-ενισχυτή. Το γεγονός βέβαια είναι ότι και στα αναλογικά κανάλια είχε λίγο καλύτερη εικόνα σε σχέση με τη σαλονάτη B650.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Να το παίξω μαλάκας και άσχετος και να πάω να χαμηλώσω την ενίσχυση της κεραίας; Μήπως αν δοκίμαζα κάποιον μειωτήρα σήματος, που άκουσα ότι κυκλοφορούν σε διάφορα καταστήματα, μου έλυνε το πρόβλημα;

Δοκίμασε πρώτα με μια μικρή εσωτερική κεραία...

Είναι γιατί σταμάτησε να εκπέμπει η ΕΤ3 από τη συχνότητα 46 στη Βάρη, άρα έμεινε ελεύθερη η συχνότητα για χρήση από τη Digea.

Το δοκίμασα χθές βράδυ.
Πράγματι η ΕΤ3 δεν εκπέμπει πλέον στη 46 από Βάρη. Έλα που εγώ όμως στη 46 τώρα πιάνω το m. ασπρόμαυρο και με πολλά χιόνια..., από κάποιο άλλο κέντρο εκπομπής προφανώς.
Είπαμε, πρέπει να καθαρίσουν οι 46 / 47 για να δούμε στις δύσκολες περιοχές.

Δοκίμασε πρώτα με μια μικρή εσωτερική κεραία...

Ναι, μπορω να δοκιμάσω με μια μικρή εσωτερική κεραία μόνο και μόνο για να δω αν τελικά τα ψηφιακά θα πιάνουν σωστά, όμως αυτή η λύση θα είναι προσωρινή διότι με την εσωτερική δεν θα πιάνω τα αναλογικά...

Το δοκίμασα χθές βράδυ.
Πράγματι η ΕΤ3 δεν εκπέμπει πλέον στη 46 από Βάρη. Έλα που εγώ όμως στη 46 τώρα πιάνω το m. ασπρόμαυρο και με πολλά χιόνια..., από κάποιο άλλο κέντρο εκπομπής προφανώς.

Μένω στο κόρμπι στη βάρη και η κεραία μου κοιτά τον αναμεταδότη. Πιάνω από το Σάββατο όλα τα ψηφιακά (46 & 47). Η ποιότητα παίζει από 42 εως 52. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και η εικόνα είναι αρκετά ικανοποιητική για την ψηφιακή που μας παρέχουν. Έχω έναν πολύ καλό ενισχυτή και νομίζω ότι μάλλον βοηθά. Θα σου πρότεινα ίσως να παίξεις λίγο μετην κεραία. Πάρε μία φορητή να δοκιμάσεις.

Μετα απο αποτυχημενες προσπαθειες να δω τα ψηφιακα με τη καρτα της neotion και επειδη η κεραια μας κοιταει Παρνηθα,αποφασισα να βαλω τον αποκωδικοποιητη της on telecoms και θα χω εκτος απο τα ψηφιακα της DIGEA και αλλα δορυφορικα ελευθερα καναλια...

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Μετα απο αποτυχημενες προσπαθειες να δω τα ψηφιακα με τη καρτα της neotion και επειδη η κεραια μας κοιταει Παρνηθα,αποφασισα να βαλω τον αποκωδικοποιητη της on telecoms και θα χω εκτος απο τα ψηφιακα της DIGEA και αλλα δορυφορικα ελευθερα καναλια...

Ο αποκοδικοποιητής της on είναι iptv-dvb-t οπότε και δεν θα πιάνεις ελέυθερα δορυφορικά.

Το δοκίμασα χθές βράδυ.
Το κοντινότερο m. στο 46 είναι από Στύρα Ευβοίας, εκτός αν υπάρχει και στο Λαύριο στην ίδια συχνότητα! Όπως και να'χει, νομίζω το καλύτερο θα είναι αν βάλεις μια δεύτερη κεραία καρφί προς Αίγινα για να μεγιστοποιήσεις το όποιο σήμα περνάει στη Βάρη! Και πάλι καλά που περνάει και λίγο σήμα από Αίγινα καθώς η Βάρη δεν είναι μέσα στην κάλυψη!
Παρεμπιπτόντως η ΕΤ3 σταμάτησε τελείως ή πήγε σε άλλη συχνότητα (και ποια)?

...

Πήγε σε άλλη συχνότητα αλλά δε θυμάμαι ποια. Εβγαζαν ένα trailer πριν από μερικές μέρες που ενημέρωναν σχετικά.

Το κοντινότερο m. στο 46 είναι από Στύρα Ευβοίας, εκτός αν υπάρχει και στο Λαύριο στην ίδια συχνότητα! Όπως και να'χει, νομίζω το καλύτερο θα είναι αν βάλεις μια δεύτερη κεραία καρφί προς Αίγινα για να μεγιστοποιήσεις το όποιο σήμα περνάει στη Βάρη! Και πάλι καλά που περνάει και λίγο σήμα από Αίγινα καθώς η Βάρη δεν είναι μέσα στην κάλυψη!

35 πήγε αν θυμάμαι καλά.

Επίσης, στο 47 πιάνω με χιόνια (βαρύς χειμώνας) τη ΝΕΤ.

Απο τελετεχτ πως τα πάτε με τα κανάλια της digea ;
Eίναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά ή Κινεζικα ;

Ας γίνουν αναφορές και από κατόχους εξωτερικων δεκτών ...

Επίσης, στο 47 πιάνω με χιόνια (βαρύς χειμώνας) τη ΝΕΤ.
Και αυτό από τα Στύρα είναι! Πράγμα που σημαίνει ή ότι το γυρισματάκι της το θέλει η κεραία σου ή μένεις πολύ κοντά στην παραλία και έρχεται ο τοπικός στην ίδια ευθεία με τα Στύρα (κανονικά έρχεται βορειότερα)
Βασικά είχα screenshots μέσω MSN από τα κανάλια που εκπέμπει ο αναμεταδότης της Βάρης πριν ένα χρόνο από σπίτι επί της οδού Μουτούση, κοντά στο γήπεδο!
Η εικόνα που είχε σε όλα τα κανάλια σχεδόν ήταν άψογη (και στη ΝΕΤ)! Δε λέω βέβαια ότι έχει πρόβλημα η εγκατάσταση σου, καθώς μπορεί από σημείο σε σημείο να αλλάζει η λήψη! Πάντως απ' ότι βλέπω απαιτείται σίγουρα δεύτερη κεραία προς Αίγινα για λήψη της Digea!

Και αυτό από τα Στύρα είναι! Πράγμα που σημαίνει ή ότι το γυρισματάκι της το θέλει η κεραία σου ή μένεις πολύ κοντά στην παραλία και έρχεται ο τοπικός στην ίδια ευθεία με τα Στύρα (κανονικά έρχεται βορειότερα)
Βασικά είχα screenshots μέσω MSN από τα κανάλια που εκπέμπει ο αναμεταδότης της Βάρης πριν ένα χρόνο από σπίτι επί της οδού Μουτούση, κοντά στο γήπεδο!
Η εικόνα που είχε σε όλα τα κανάλια σχεδόν ήταν άψογη (και στη ΝΕΤ)! Δε λέω βέβαια ότι έχει πρόβλημα η εγκατάσταση σου, καθώς μπορεί από σημείο σε σημείο να αλλάζει η λήψη! Πάντως απ' ότι βλέπω απαιτείται σίγουρα δεύτερη κεραία προς Αίγινα για λήψη της Digea!

Είμαι 800m απ' τον όρμο Βάρκιζας, όπως ανεβαίνεις την Αφροδίτης, αριστερά.
Πάντως στις 19/6 που ήταν Σάββατο (την επόμενη που ξεκίνησε η digea), έκανα πειράματα με τη κεραία, στρέφοντας και προς Αίγινα, αλλά και Υμηττό. Πάλι είχα περεμβολές στα 46 /47.
Τα Στύρα πάντως, όπως βλέπω το χάρτη, είναι 30 μοι´ρες βορειότερα απο εκέι που κυτάω...
Η ΝΕΤ πάντως για μένα, ποτέ δεν ήταν το "δυνατό" κανάλι. ANT1, ALTER, MEGA πάντα έπαιζαν καλύτερα.

PS έχω ήδη αναφέρει ότι βλέπω τα της ΕΡΤ, κοιτώντας προς αυτόν τον αναμεταδότη (δηλ σε άσχετο σημείο).

Last edited:
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Απο τελετεχτ πως τα πάτε με τα κανάλια της digea ;
Eίναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά ή Κινεζικα ;

Ας γίνουν αναφορές και από κατόχους εξωτερικων δεκτών ...

Σωστό το teletext στα Ελληνικά(b8000)

Σε ορισμένα κανάλια πολύ θολούρα ρε παιδια. :SFGSFGSF:
Το κάδρο που έμεινε 4:3 είναι όλα τα λεφτά:firstprize: