Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Συγκριτικά με την αντίστοιχη αναλογική/δορυφορική λήψ

• Total voters
    0
Σε ορισμένα κανάλια πολύ θολούρα ρε παιδια. :SFGSFGSF:
Το κάδρο που έμεινε 4:3 είναι όλα τα λεφτά:firstprize:
χρονια μπροστα τα ελληνικα καναλια.....

χρονια μπροστα τα ελληνικα καναλια.....

το θεμα δεν ειναι αν ειναι μπροστα τα ελληνικα καναλια μας ή οχι ή αν εχουν καδρο 4:3 ... το θεμα ειναι γιατι εσυ τα βλεπεις σε οθονη 16;9 ????? :damnyou::damnyou: xaxaxaxaaaaa θελουμε και 16:9 ημαρτονννννν
:grinning-smiley-043

εχεις ενα δικιο ... θα βαλουμε τις tv μας σε λειτουργια 4:3 και κανενα προβλημα ολα καλα χαχαχαχαχ:grinning-smiley-043

στη συχνοτητα 63 εκπεμπει τωρα αγν προελευσης καναλι ,δειχνει το cars με ελληνικη μεταγλωτισση και γραφει οτι εκπεμπει σε 1080ι 50 hz βεβαια hd δεν ειναι αλλα εχει αρεστη εικονα, αναφερεται ως h264

στη συχνοτητα 63 εκπεμπει τωρα αγν προελευσης καναλι ,δειχνει το cars με ελληνικη μεταγλωτισση και γραφει οτι εκπεμπει σε 1080ι 50 hz βεβαια hd δεν ειναι αλλα εχει αρεστη εικονα, αναφερεται ως h264

Σε ποιά περιοχή ;

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις και γνώμες για την Digea στην Αθήνα

Στην Αθήνα να φανταστώ.Πες μας ποιότητα σήματος,περιοχή που μένεις και που έχεις στρέψει την κεραία σου,μόνο έτσι μπορούν να βγούν συμπεράσματα.Να φανταστώ πως δεν εκπέμπει πλέον.

Η εικόνα της Digea είναι όσο καλή της δίνει το κάθε κανάλι. Π.χ. στο ΣΚΑΙ που δίνει SDI όταν έχει εικόνα απο studio είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε SD. Οσοι δεν έχουν καλή εικόνα προφανώς φταίει το κακό scaler/deinterlacer του δέκτη τους, αυτό κάνει την διαφορά.

Γεια σας ειμαι νεος σε αυτο το forum και το εναυσμα να μπω ηταν τα περι Digea.
Τις τελευταιες 2-3 μερες σαν να εχω παρατηρησει αυξηση συμπιεσης στο σημα σε ολα σχεδον τα καναλια (Σαρωνιδα). Το εχει προσεξει κανενας αλλος; Επισεις θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω οτι ο ΣΚΑΙ εχει το καλυτερο SD σημα, και απο το studio και σε καποιες σειρες που ειναι downscaled απο 1080p και κατα καποιο τροπο εχουν παρα πολυ καλο χρωμα και και γενικοτερα καθαροτητα εικονας. Επισεις θα συμφωνησω οτι υφισταται smoothing στην εικονα "παστελωμα ελληνιστι" σε ολα τα καναλια, που το εχω δει μονο να εξαλειφεται μερικες φορες στο σημα απο ΣΚΑΙ. Γενικα ειμαι ευχαριστημενος γιατι ειχα τρομερο προβλημα ληψης εδω και 6 μηνες που μετακομισα εδω και περιμενα πως και πως, για Ελλαδα παντα βεβαια. Μεχρι πριν λιγο καιρο ζουσα στον Καναδα που το HD Digital Cable ειναι γεγονος σε ΟΛΑ τα καναλια απο το 2005...Εχει πλακα που και η κουτση μαρια εδω παπαγαλιζει κατι Φουλ Ειτζ Ντι οταν παει να αγορασει TV και δεν εχει ιδεα τι πραγματικα ειναι , απλα νομιζουν οτι ειναι κατι καλο που τους ειπαν (σχετικοι ή μη) οτι πρεπει να εχει η νεα τους τηλεοραση.. Offtopic, Συγνωμη....

Λοιπον μετα την αγορα της νεας μου τηλεορασης εχω να πω το εξης
Παιζει ρολο και το tuner της τηλεορασης
Περιοχη : Παλια Κοκκινια
Ληψη : Υμηττος (οπτικη επαφη )
Κεραια : Televes (μοιραζεται σε 14 διαμερισματα )

Παρολο που εχω την ιδια εγκατασταση με την προηγουμενη τηλεοραση δεν ειχα καθαρο σημα στα αναλογικα (λιγακι κοκο στις 47' )

Τωρα εχω καθαρη εικονα σε ολα τα αναλογικα , καλη εικονα σε Mpeg2 mpeg4 αλλα να την κανω τι την ψηφιακη με καδρο 4:3???

Οταν γυρνας σε δορυφορους με HD υλικο και βλεπεις τι βλεπουν οι ξενοι ΔΩΡΕΑΝ !!!!

Τεσπα καλη η προσπαθεια αλλα καλα ειναι να μπουν και τα υπολοιπα καναλια και σε καδρο 16:9

Παντως τρελη διαφορα δεν εχω δει

Η νεα τηλεοραση ειναι Plasma , η παλια LCD

αυτα

Καλησπέρα από την Ολλανδία, οπου μόλις επέστρεψα από την Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την καινούρια LG LCD TV με ενσωματωμένο δέκτη MPEG4 στο χωριό μου, Αγία Ελένη Τροιζηνίας Αττικής (Β/Α Πελοπόννησος). Το χωριό βλέπει από Δολιανά, αλλά μερικά κανάλια του Υμηττού έρχονται, αν και με χιόνια καθώς παρεμβάλλεται βουνό. Ενημερωτικά να αναφέρω πως στη συχνότητα 48 έλαβα τα ψηφιακά της ΕΡΤ (από Πάρνηθα?) με ισχύ 80-90% και ποιότητα 20-30%). Από Δολιανά έρχονται τα ψηφιακά της ΕΡΤ (συχνότητα 21) με ισχύ 100% και ποιότητα 80-100%, αν και κατά διαστήματα λόγω παρεμβολών η ποιότητα πέφτει και σημειώνονται "σπασίματα". Η συχνότητα 46 είναι κατειλημμένη από το Star από Δολιανά, αλλά στη συχνότητα 47 που είναι κενή δεν έλαβα ούτε ίχνος της Digea. Δοκίμασα με κεραία χελιδόνα και με την καινούρια Televes DAT 75.

Παιδιά υπάρχει δυνατότητα βελτίωσεις όσο αφορά την εικόνα (ανάλυση) και τον ήχο για τα κανάλια που μεταδίδονται σε MPEG-4? Για παράδειγμα η ανάλυση να γίνει καλύτερη από 576i που μας δίνει σήμερα η Digea, και η φόρμα του ήχου να είναι σε Dolby Digital. Άσχετα αν δεν το κάνει η Digea (ή μπορεί κάποτε). Γίνεται?

Φυσικά και γίνεται.
Προϋπόθεση βέβαια είναι, η Digea να λάβει το "πρωτογενές υλικό" (εικόνα/ήχος) απ' τους σταθμούς, σε υψηλή ανάλυση.

Κακά τα ψέματα, έχοντας αυτή την άθλια αναλογική λήψη από Αίγινα, τόσα χρόνια εδώ στα νότια προάστια, η διαφορά είναι απίστευτη. Δεν είμαστε όμως και το μέτρο σύγκρισης.:D

Υπάρχει περίπτωση τα κανάλια mad, sportv, extra κ.λ.π. εκτος από Αίγινα να μεταδίδονται και στον Υμηττό, μήπως και τα πιάσουμε? Εχετε ακούσει κάτι?