εως 1500 με προδιαγραφες

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
φιλοι μου θελω να ακουσω γνωμες για ηχειο εως 1500 ευρω ανεξαρτητως ειδους βασης η δαπεδου ,προελευσης ,χρωματος κτλ.απαιτησεις= ελεγχος -καθαροτητα-αμεσοτητα-ταχυτητα-(χωρις αυτο να σημαινει λαμπρο ηχο)-στιβαρο μπασο-καλη εστιαση στον ηχο (οχι ηχος πλαδαρος) .
(. εννοειται οτι σωνει και καλα ο καθε ενας μπορει να μου πει την γνωμη του ανεξαρτητα απο το εαν συμφωνουμε ολοι.εκεινο που θελω να παρω απο τον καθενα ειναι η προσωπικη του γνωμη ,μια και ολοι εχουμε καποια εμπειρια απο το χομπυ μας.) χωρος ακροασης 12-15 τμ. ενισχυτης yamaha s-2000..

φιλοι μου θελω να ακουσω γνωμες για ηχειο εως 1500 ευρω ανεξαρτητως ειδους βασης η δαπεδου ,προελευσης ,χρωματος κτλ.απαιτησεις= ελεγχος -καθαροτητα-αμεσοτητα-ταχυτητα-(χωρις αυτο να σημαινει λαμπρο ηχο)-στιβαρο μπασο-καλη εστιαση στον ηχο (οχι ηχος πλαδαρος) .
(. εννοειται οτι σωνει και καλα ο καθε ενας μπορει να μου πει την γνωμη του ανεξαρτητα απο το εαν συμφωνουμε ολοι.εκεινο που θελω να παρω απο τον καθενα ειναι η προσωπικη του γνωμη ,μια και ολοι εχουμε καποια εμπειρια απο το χομπυ μας.) χωρος ακροασης 12-15 τμ. ενισχυτης yamaha s-2000..

Φίλε haralas, επειδή βλέπω και το ψάχνεις πολύ καιρό το θέμα (sorry αν κάνω λάθος) θα σου πω τη γνώμη μου.

Θεωρώ το Tannoy Sensys DC1 ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ηχεία βάσης που έχω ακούσει.

Δεν υπολείπεται σε μπάσο (39Hz κατεβαίνει) έχει ομοκεντρικό Dual Concentric με ικανό μέγεθος γούφερ (7'') διαθέτει S.tweeter ξεχωριστά από το tweeter παίζει καλύτερα από το καινούργιο Revolution Signature DC6 και πρόσφατα αποκτήθηκε από έναν πολύ φίλο μου και μεταμόρφωσε τον ήχο του στερεοφωνικού του.

Εάν βρεις κάποιο άκουσέ το (γιατί η σειρά έχει καταργηθεί).

Και εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις ηχείο βάσης σε αυτά τα τετραγωνικά. Στα χρήματα αυτά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές αλλά εγώ θα κοίταγα προς ATC μεριά. Το SCM11 ας πούμε με τις βάσεις νομίζω κάπου εκεί θα φτάσει.

Φίλε haralas, επειδή βλέπω και το ψάχνεις πολύ καιρό το θέμα (sorry αν κάνω λάθος) θα σου πω τη γνώμη μου.

Mεταξύ μας το ψάχνει και το ξαναψάχνει αλλά στο τέλος κάτι από αυτά θα πάρει.
Απλά ρωτάει στη προασπάθειά του να χωνέψει. -bye-

ο μονος προβληματισμος μου ειναι στο οτι δεν ξερω εαν στον μικρο σχετικα χωρο μου μηπως εχω προβλημα εστιασης η χαλαροτητας η μπουμαρισμα και απλωμα του ηχου οπως λεμε ,ενω με καποιο καλο ηχειο βασης θα εχω καλυτερο και δεμενο ηχο καλυτερα εστιασμενο και πιο στακατο οπως λεγαμε παλια .

Απάντηση: Re: εως 1500 με προδιαγραφες

ο μονος προβληματισμος μου ειναι στο οτι δεν ξερω εαν στον μικρο σχετικα χωρο μου μηπως εχω προβλημα εστιασης η χαλαροτητας η μπουμαρισμα και απλωμα του ηχου οπως λεμε ,ενω με καποιο καλο ηχειο βασης θα εχω καλυτερο και δεμενο ηχο καλυτερα εστιασμενο και πιο στακατο οπως λεγαμε παλια .

Απλά με καλό ηχείο βάσης θα πατήσεις εκ του ασφαλούς και θα το απολαύσεις. Εε έχω μια μικρή αδυναμία στα καλά μικρά...-bye-

Δύσκολα να πάρεις αντικειμενική απάντηση σε αυτό από εμάς.
Ο μόνος τρόπος είναι να ζητήσεις να ακούσεις στο σπίτι σου ότι έχεις βάλει στο μάτι -bye-

Το δωμάτιό σου είναι πολύ μικρό-άν είναι 12 τμ-για οποιοδήποτε "μεγάλο" ηχείο δαπέδου.Ασφαλώς και θα έχεις σοβαρά προβλήματα άν το κάνεις και επιπλέον δεν θα χαρείς τα ηχεία σου.

Εκ των πραγμάτων θα ακούς απο πολύ κοντά κι αυτό σημαίνει μικρό και καλό ηχείο βάσης.

Re: Απάντηση: εως 1500 με προδιαγραφες

Το δωμάτιό σου είναι πολύ μικρό-άν είναι 12 τμ-για οποιοδήποτε "μεγάλο" ηχείο δαπέδου.Ασφαλώς και θα έχεις σοβαρά προβλήματα άν το κάνεις και επιπλέον δεν θα χαρείς τα ηχεία σου.

Εκ των πραγμάτων θα ακούς απο πολύ κοντά κι αυτό σημαίνει μικρό και καλό ηχείο βάσης.
αυτο σκεφτομαι και εγω ομως απο την αλλη μερια αυτο με αναγκαζει να ψαξω ακομα πιο επιπονα και διεξοδικα γιατι θελω να αξιοποιησω οσον το δυνατον τον ενισχυτη μου που ειναι ενα αριστο και πολυ καλο μηχανημα στην κατηγορια του και δεν θελω να τον <ριξω> δηλαδη να βρω ενα εστω και <μεγαλουτσικο > και καλο ηχειο βασης για να μην αισθανομαι οτι δεν αξιοποιω στο επακρο τον ενισχυτη μου.(σαν παραδειγμα θα αναφερω τα harbeth αλλα πανε πολυ ψηλα νομιζω απο θεμα τιμης)εκτος αυτου δεν ξερω πως θα πηγαινε με καποιο atc ισως το 19αρι η το 11αρι τελος παντων,βεβαια σημειωτεον οτι σε ακροασεις στον νακα μπορω να πω οτι ο ενισχυτης (ξεφτιλισε) με την καλη εννοια κατι quad και κατι warfedale βασεως και μη ,δηλαδη εχει και βαττ και ρευμα και μονον με τα energy τα μεγαλα δεν θυμαμαι μοντ. καπου στις δυο χιλ ευρω και επισης με τα soavo-1 τα πηγε καλα .

βεβαια θα συμφωνησω τα μεγιστα με τον φιλο dipie γιατι οπως ολοι οι φιλοι μουσικοφιλοι γνωριζουμε ενα ηχειο καλο βασης σε μικρους χωρους παντα εχει το πανω χερι σε θεματα οπως εστιαση -δεμενο ηχο-ομοιογενεια απεναντι στα ηχεια δαπεδου οπου ομως στα οποια εχουμε σιγουρα βαθυτερο χαμηλο και πιο εκτεταμενο μεσοχαμηλο με τιμημα ομως τουλαχιστον σε αυτη την κατηγορια τιμης τα προτερηματα των πρωτων.

Δεν είναι ότι τα μικρά ηχεία είναι καλύτερα.Απλά μ' αυτά σε μικρό χώρο μπορείς να ακούς μουσική καλά σ' όλο το φάσμα,θυσιάζοντας τις δυό τελευταίες οκτάβες μόνο-πράγμα ελάχιστα αντιληπτό με καλό μικρό ηχείο που κατεβαίνει μέχρι τα ~50 ΗΖ.
Είναι τα πιό κατάλληλα για μικρό χώρο,όχι καλύτερα.Αντίθετα με μεγάλα δαπέδου σε μικρό χώρο,όλο το φάσμα "λασπώνει" και συντονίζουν-βουϊζουν τα πάντα απο τους κραδασμούς.

Re: Απάντηση: εως 1500 με προδιαγραφες

Και εγώ θα σου προτείνω να κοιτάξεις ηχείο βάσης σε αυτά τα τετραγωνικά. Στα χρήματα αυτά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές αλλά εγώ θα κοίταγα προς ATC μεριά. Το SCM11 ας πούμε με τις βάσεις νομίζω κάπου εκεί θα φτάσει.

Να ενημερώσω οτι τα SCM11 με την νέα ισοτιμία βρίσκονται στα 890 και τα SCM19 στα 1200 (χωρις βάσεις).
Θ.Ζ.

Επίσης τά Spendor SP3/5R στά 850e καί τά SA1 στά 1100e χωρίς τίς βάσεις.
S35R_bb_CH.jpg

SP3/5R

SA1_stand_bb_ZE.jpg

SA1

Καί στά 1400e τά SP3/1R
SP31R2_bb_CH.jpg

Last edited:
Για πες μας λίγο για σενα...
τι μουσικη ακους
ποσες ωρες ακους
σε τι εντασεις
εχεις συγκάτοικους
οι γειτωνες τι γνωμη εχουν για ολα αυτα
ολα αυτα πανε μαζι με τα τετραγωνικά

ροκ-κλασσικη 50/50 προτιμηση βαθυ χαμηλο αλλα και καθαροτητα αμεσοτητα εστιαση. μαλλον ζηταω πολλα !!!!!απο γειτονες οχι ιδιαιτερο προβλημα .