EOS-5D mark III

Ta υπερ και τα κατα της MKIII sto video... http://philipbloom.net/2012/03/22/5dmk3/

Απο αναλυση μια απο τα ιδια, ισως και χειροτερα. Το ιδιο και για το rolling shutter.
Και φυσικα ουτε καθαρο HDMI out , ουτε 50p 1080.

Ποιο καθαρη εικονα σε υψηλα iso (ευτυχως) και βελτιωση του moire- aliasing.

Foto.JPG.jpg

Σωμα mark III με PL mount απο τον Denz.

Στο παραπάνω φόρουμ έχει πολλές εικόνες σε διάφορα θρεντς από την νέα μηχανή σε ότι iso θέλουμε να δούμε.

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Εκτυπωσα σε iso 1600 φωτογραφιες τις 5d mk III και D800,μεγεθος Α3,εκτυπωτης canon pro9500 mk II,χαρτι ilford smooth pearl.
To αποτελεσμα ειναι υπερ της 5αρας+φακος,καλυτερη οξυτητα,καλυτερο κοντραστ.Τα χρωματα ειναι ιδια.
Στο σημειο αριστερα οπου εχει τα μαντηλια μεσα στο καλαθι,στα μαντηλια με το κοκκινο χρωμα η D800+φακος εχει καλυτερες λεπτομερειες.

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Εκτυπωσα σε iso 1600 φωτογραφιες τις 5d mk III και D800,μεγεθος Α3,εκτυπωτης canon pro9500 mk II,χαρτι ilford smooth pearl.
To αποτελεσμα ειναι υπερ της 5αρας+φακος,καλυτερη οξυτητα,καλυτερο κοντραστ.Τα χρωματα ειναι ιδια.
Στο σημειο αριστερα οπου εχει τα μαντηλια μεσα στο καλαθι,στα μαντηλια με το κοκκινο χρωμα η D800+φακος εχει καλυτερες λεπτομερειες.

Σε ισο 12800+ ακόμη και σε downsacle/upscale η 5d υπερτερεί στα αρχεία jpeg στο θέμα θορύβου . Μένει να δούμε τι θα πούν οι μετρήσεις απο τα ειδικά site.
Στην πράξη πάντως φαίνεται λίγο καλύτερη στην διαχείριση θορύβου.

Δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος που ενδιαφέρεται μόνο για το βίντεο και μόνο για τις δυνατότητες του (ασχέτως ποιότητος κατασκευής,iso απόδοση,δυνατότητες επέκτασης συστήματος,επιλογές φακών) θα αγόραζε την 5d mkiii. Νομίζω ότι είναι ανταγωνιστής με την gh2 για ελάχιστους πελάτες.

Mε την παρουσα τιμη παντως αν καποιος θελει να την αγορασει κυριως για ενας νεωτερης γενιας σωμα FF δεν αξιζει. Θα περιμενα ολα τα τεστ που σε λιγο θα βγαινουν κατα ριπας μιας και ειναι διαθεσιμη πλεον στας Αμερικας και μετα θα σκεφτομουν τι θα εκανα.

Αν πεσει κι αλλο η τιμη της ΙΙ αυτην την στιγμη για εναν φωτογραφο αξιζει περισσοτερο.

Η προτροπη μου παντως παραμενει να περιμενετε την Φωτοκινα το σεπτεμβριο. Ακουγεται ξανα οτι θα βγαλει κι αλλο FF σωμα εκτος της Eos 4k.

Εγώ πάντως αν είχα την δυνατότητα θα την αγόραζα με τιμή γύρω στα 2600-2700 ευρώ το πολύ . Η d800 ήδη αυξήθηκε σε τιμή 2600 λίρες Αγγλίας.
Είναι για μένα η πιο πλήρες μηχανή της canon μέχρι τώρα. Εξαιρετικό af , εξαιρετικές iso επιδόσεις , αρκετά mp , καλό ποιοτικά σώμα , καλά fps.

H 5D MKIII ειναι μαλλον Tragic !!!! (στο βιντεο).
Ιδιο αποτελεσμα , με την 550d -600 d , τριων χρονων καμερες .... η GH2 σαφως με μεγαλυτερη ευκρινεια - οξυτητα !

http://www.eoshd.com/content/7631/panasonic-gh2-vs-5d-mark-iii

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Πληρης ειναι οντως. Χωρις τα "λαθη" της ΙΙ και χωρις τις φανφαρες που ολοι ανεμεναν ως απαντηση στην Νικον. Παραμενει ομως εξωπραγματικα ακριβη .

Γιαννη απο τον συγκεκριμενο τυπο επειδη τον παρακολουθω και στο tweeter δεν του εχω απολυτη εμπιστοσυνη. Μια μερα ειναι πολυ καλη η καμερα μια την θαβει. Την επομενη ειναι θεικη η d800 την επομενη βρισκει και σε αυτην κουσουρια.

Ασε να δουμε κανα τεστ και απο καναν αλλον. Πολυ πηγαινε ελα ειναι ο τυπος.

Τεστ μεταξυ δυο διαφορετικων μηχανων αλλα με αλλους φακους ? ενταξει μαλλον μας κανει πλακα....

Last edited:
Δε νομιζω... η εικονας της, ειναι ιδια με την 7D - 550D που ειχα και δεν μου αρεσε ιδιαιτερα .
Πολυ soft και καθολου λεπτομερεια... στο βιντεο παντα.

Η GH2 , οσο την ειχα, ειχε πολυ ανωτερη εικονα απο canon kai sony ... αβιαστα!!!
Μονο στο θεμα του θορυβου (λογω μεγεθους αισθητηρα) υστερουσε λιγο (περιπου 1 στοπ).

Δε νομιζω... η εικονας της, ειναι ιδια με την 7D - 550D που ειχα και δεν μου αρεσε ιδιαιτερα .
Πολυ soft και καθολου λεπτομερεια... στο βιντεο παντα.

Η GH2 , οσο την ειχα, ειχε πολυ ανωτερη εικονα απο canon kai sony ... αβιαστα!!!
Μονο στο θεμα του θορυβου (λογω μεγεθους αισθητηρα) υστερουσε λιγο (περιπου 1 στοπ).

Γιαννη που οφειλεται αυτο το soft στο video της canon?

Κακος αλγοριθμος downscale... με λιγα λογια, ο τροπος που κανει resize η canon τα 22 Mpixels σε μολις 2 που ειναι το 1080p.
Η GH2 εχει 3 συνολικα επεξεργαστες για βιντεο, και εφαρμοζει καλυτερο αλγοριθμο.

H canon φυλαξε αυτη την ικανοτητα , μονο για τη C300 ...

Λογικο δεν ειναι ?

Να κοψει πωλησεις απο τα επαγγελματικα της μοντελα ? Αναρωτιεμαι τι δυνατοτητες θα δωσει στην Eos 4k και σε τι τιμη θα την πουλησουν. ( κανα 7αρι χιλιαρικα τους κοβω.)

Αν βαλει 'πλατη' και η νικον ναι και αν δεν αντιδρασουμε σαν καταναλωτες στην ληστεια που παει να γινει ακυρωνοντας τις προ-παραγγελειες γιαυτα τα ποσα τοτε ειναι κατι παραπανω απο 'βεβαιο'