EOS Rebel T3i για "απλές" ανάγκες;

Να και κατι χρησιμο στις Nikon

camera-back-lcdcover.jpg

Δες αν υπαρχει κατι αντιστοιχο για Canon...

Εγώ ποτέ δεν έβαζα τίποτα. Οκ, απέκτησαν τις αναμενόμενες λεπτές γρατζουνιές. Ε, και;
Θυμάμαι όταν είχα πάρει μεταχειρισμένο, πριν χρόνια, έναν 28-135 φακό. Σαν να τον είδα ότι ήθελε καθάρισμα στο μπροστινό κρύσταλλο, και βάλθηκα να τον καθαρίζω μανιωδώς! Τι τον χνώτιζα, τι τον σκούπιζα τι τον γυάλιζα, πάλι λερωμένος μου φαινόταν και όσο πήγαινε θαρρώ χειρότερος! Οπότε έκτοτε είπα δεν ασχολούμαι με τις "ψυχολογικές" ατέλειες, σε χόμπι το οποίο το έχω για να ηρεμώ!

Ναι μωρέ έχεις τα δίκια σου, και πραγματικά μιλάμε για ανεπαίσθητη φθορά, απλά με προβλημάτισε το ότι γίνεται αντιληπτή μετά από κάτι σαν 15 μέρες χρήσης, και με προβληματίζει λίγο το μέλλον (αν και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να πολλαπλασιαστεί η εικόνα, άσε που από τη στιγμή που το παρατήρησα άρχισα να προστατευω την οθόνη γυρνώντας τη προς το εσωτερικό).

Μην βάλεις τίποτα. Καθε γρατζουνιά, κάθε σημάδι, κάθε γδάρσιμο είναι μια ρυτίδα στη ζωή του μηχανήματός σου. Είναι η απόδειξη ότι την χρησιμοποίησες και ότι τα λεφτά της τα έβγαλε. Ασε που αν οι φθορές είναι "εξωτικές" αποκτούν και συναισθηματική-αναμνηστική αξία. Εγώ ας πούμε δεν θα καθαρίσω ποτέ τους φακούς του πατέρα μου από την άμμο της Αραβικής ερήμου που έχουν μαζέψει από τα χρόνια μας στην Σαουδική Αραβία.

Ξεθάβω το θρεντ γιατί έχω τρελαθεί:

Έχει εξαφανιστεί το auto focus όταν τραβάω φωτό σε Μ. Με την έννοια ότι πατάω λίγο το κουμπί να εστιάσει αλλά δε γίνεται τίποτα. Όταν πατήσω το * πλήκτρο, εστιάζει (ακούγεται το μπιπ της εστίασης, και κουνιέται ο φακός), αλλά δεν παίρνω και όρκο για το αν γίνεται σωστά (είχα βγει βόλτα και οι φωτό που έφερα πίσω κάποιες είναι για τα πανηγύρια - μπορεί όμως και να ήταν κάποιες που δοκίμασα με το χέρι αφού δε δούλευε το auto).

Όταν είναι γυρισμένη στο Auto όλα δουλεύουν κανονικά.

Εννοείται ότι ο φακός είναι γυρισμένος στο AF.

Προφανώς κάτι έχω πειράξει κάπου;

Last edited: