Επαναδιαμόρφωση home cinema, ζητούνται βοήθεια-απόψεις :)

heloo

New member
10 July 2010
23
Καλησπερα σε ολους.Χρειαζομαι την βοηθεια σας ωστε εκμεταλευομενος τον υπαρχον εξοπλισμο και την αγορα μερικου ακομα να καταφερω να φτιαξω ηχοσυστημα που θα μπορει να παιζει dts και dd 5.1 ηχο.Στο τωρινο ηχοσυστημα μου εχω 2 ηχεια σε εναν ενισχυτη(παλιος αλλα δυνατος) ο οποιος συνδεεται στο λαπτοπ με ενα jack to rca καλωδιο.Με τη σειρα του το λαπτοπ δινει εικονα στην hdtv μεσω dvi to hdmi(δεν εχει hdmi το λαπτοπ).Εχω στην διαθεση μου και μια εξωτερικη καρτα ηχου usb μου με υποδοχες για 5.1 ηχεια.Οποια βοηθεια και αποψη δεκτη :smile:

Άρα θές 3 ακόμα ηχεία (δεν μας είπες τι έχεις) και αν το λάπτοπ δεν έχει ψηφιακή έξοδο μια εξωτερική κάρτα ήχου που να σου προσφέρει την ψηφιακή (εκτός αν διαθέτει αυτή που ήδη έχεις). Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο (ίσως και να ξεχνάω κάτι αλλά νομίζω πως και έτσι είσαι οκ).

Ευχαριστω για την απαντηση.Δυστυχως δεν ειμαι στο σπιτι που βρισκονται τα ηχεια και δεν ξερω ακριβως ποια ειναι.Αυτο που ξερω ειναι οτι ηχεια και ενισχυτης ειναι pioneer,με τον ενισχυτη να ειναι δικαναλος 2 δεκαετιων( εχει αρκετες σειρες ασπρες-κοκκινες εξοδους πισω :2thumb22sup: ) .H εξωτερικη καρτα ηχου ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540174 .

Aφού ο ενισχυτής σου είναι δικάναλος θες και ενισχυτή πολυκάναλο (αυτός που έχεις δεν κάνει).

ΥΓ. Η κάρτα μια χαρά είναι.

Αρα απο το υπαρχον συστημα ο ενισχυτης παιρνει δρομο..Ο νεος ενισχυτης πρεπει αναγκαστηκα να εχει dts και dd decoder για να παιξει ηχος απο ματροσκες?