Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Για πότε είπαμε έχει ρυθμιστεί να σκάσει αυτή η βόμβα στη Βουλή;

Α! Ναι! Θυμήθηκα! Τη μέρα που θα ψηφίζουν για αύξηση στους μισθούς τους και θα έχουν απαρτία! :violent-smiley-030:

Κάτσε να δεις για πότε στήνονται οι εταιρίες στη Ρουμανία!

για πλάκα !!!

όχι θα κάτουν-με να τους-μας μαμάνε γιατί είναι Κ@λ@χανείο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστό.

Ο μεγαλύτερος παραλογισμός των τεκμηρίων είναι ότι όπως εφαρμόζονταν και εφαρμόζονται, δεν συνιστούν κατ' ακριβολογία τεκμήρια διαβίωσης, (δηλαδή ότι η κατοχή ενός αυτοκινήτου 1400 κ.εκ. ταιριάζει σε ένα επίπεδο διαβίωσης το οποίο θεωρεί το κράτος πως δικαιολογείται για κάποιον με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ -κάπου τόσο δεν ήταν?) αλλά στην πράξη τεκμήρια συντήρησης των στοιχείων στα οποία αναφέρονται. Τούτο φαίνεται στο λεγόμενο πόθεν έσχες, καθώς τα τεκμήρια αφαιρούνται από τα εισοδήματα των παρελθόντων ετών.
Παράλογα πράγματα δηλαδή.

Καλός πράττουν μερικοί επαγγελματίες και κλέβουν , όταν σε κλέβει με τον ίδιο τον νόμο ... πράττεις ανάλογα , εμένα π.χ με θεωρεί αυτόματα φοροδιαφεύγοντα εαν δεν πληρώσω το 90 τις 100 βάσει των τιμολογίων αγοράς , δηλαδή μου επιτρέπει μόνο ένα 10 τα 100 αποθήκη τα υπόλοιπα θεωρεί ότι τα πούλησα και κάθε χρονιά μου ζητάει την περίφημη περαίωση ... εαν διαφωνήσεις πέφτεις στον ΕΛΕΓΧΟ (:antlers::furious3::SFGSFGSF: )
Απο την άλλη βέβαια έχω και γνωστό που έχει αποκομίσει 150χιλιαρικα κέρδος τα 5 τελευταία χρόνια και δεν έχει πλερώσει ποτέ και τίποτα ... παιρνει και κατι τις πίσω !!!
οπότε εχουν χάσει το παιχνίδι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ και τα παίρνουν γενικώς απο όπου βρουν

Last edited:
Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Καλός πράττουν μερικοί επαγγελματίες και κλέβουν , όταν σε κλέβει με τον ίδιο τον νόμο ... πράττεις ανάλογα , εμένα π.χ με θεωρεί αυτόματα φοροδιαφεύγοντα εαν δεν πληρώσω το 90 τις 100 βάσει των τιμολογίων αγοράς , δηλαδή μου επιτρέπει μόνο ένα 10 τα 100 αποθήκη τα υπόλοιπα θεωρεί ότι τα πούλησα και κάθε χρονιά μου ζητάει την περίφημη περαίωση ... εαν διαφωνήσεις πέφτεις στον ΕΛΕΓΧΟ (:antlers::furious3::SFGSFGSF: )
Απο την άλλη βέβαια έχω και γνωστό που έχει αποκομίσει 150χιλιαρικα κέρδος τα 5 τελευταία χρόνια και δεν έχει πλερώσει ποτέ και τίποτα ... παιρνει και κατι τις πίσω !!!
οπότε εχουν χάσει το παιχνίδι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ και τα παίρνουν γενικώς απο όπου βρουν
Δυστυχώς κάτι τέτοιες λογικές είναι που οδηγούν σε τέτοια μέτρα κ μετά τρέχουμε κ δεν φτάνουμε...........όπως πολύ σωστά λοιπόν λένε, ότι πιούμε κ ότι φάμε.....λογική του ατομισμού....οπότε έλα τώρα γιαγιάκα που παίρνεις 400 ευρώ να πληρώσεις τα φαρμακά σου, να πληρώσεις φόρο χ & ψ κτλ κτλ κτλ.....

Re: Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Δυστυχώς κάτι τέτοιες λογικές είναι που οδηγούν σε τέτοια μέτρα κ μετά τρέχουμε κ δεν φτάνουμε...........

H κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα?

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι?

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σκοινί.

κτλ
κτλ

Το μόνο σίγουρο εδώ, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

Πάντως σε μια συνέντευξη του φωστήρα της οικονομίας την τελευταία 5ετία στο Βημα της Κυριακής (μάλλον ήταν λίγους μηνες πριν τις περσινές εκλγές) διερήγνυε τα ιμάτιά του οταν δεν επρόκειτο να επιβληθούν νεα μετρα επειδή εκείνα τα πρώτα που είχε λάβει - όταν είχε πρωτοαναλλάβει - ήταν καθοριστικά και είχαν βοηθήσει την οικονομία να συνέλθει. Και απο ότι αποδεικνύεται είναι τοσο μεγάλος εγκέφαλος και βλέπει τόσο μακρυα που ένα χρόνο μετά ζητάει και τα σωβρακα από όσους (όχι και πολλοί πλέον) συνεχίζουν να τα φορούν.

Για να μην θυμηθούμε δλδ τα προ και μετεκλογικά του 2004 ότι είναι απλό το πρόβλημα της οικονομίας και θα εξοικονομούσαν πολλά εκ ευρω απο φυροδιαφυγή και περικοπή των υπερβολικών εξόδων του σπάταλου κράτους και όλα θα πήγαιναν καλύτερα.

Για να μην θυμηθούμε οτι οι εκλογες περυσι έγιναν για να μπορεσει ο φωστήρ να κάνει και να εφαρμόσει εναν δύσκολο προυπολογισμό...τον έκανε λοιπόν σαν τα μούτρα του (λοκώ δλδ.) τώρα μας λέει οτι ήταν τοσο μελετημένος έκ της εντολής που έλαβε απο το λαό που εφαρμόστηκε και απέδοσε τα μέγιστα.

Για να μην αναφέρουμε οτι φέτος ο δανεισμός του κράτους έχει υπερβεί κατα 8-10εκ. ευρώ τον αντίστοιχο και πολυκατακριτέο δανεισμό του 2004 λόγω ολυμπιάδας.

Για να μην θυμηθούμε την μεγάλη σοφία ονόματι "απογραφή"...κατά την οποία αλλάξαμε τον τρόπο που εμφανίζαμε τις αμυντικές δαπάνες για να τινάξουμε στον αέρα όλους τους δείκτες και να καμαρώνουμε μετά οτι τους ρίξαμε..και μετά από 2 χρόνια ξανααλλάξαμε τον τρόπο που εμφανίζουμε τις αμυντικές δαπάνες και επαναφέραμε τον παλιό - απορριπτέο μεν - θαυματουργό δε τρόπο που όλοι οι άλλοι εφάρμοζαν για να βγούμε απο την επιτήρηση εν όψη εκλογών.

Και ρίχνοντας μια ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα, βλέπω στο Εθνος ότι κάποιος υπουργός κ. Βλάχος (ανάπτυξης είναι τούτο; δεν θυμάμαι) προέτρεψε τους διαφημιζόμενους στα ΜΜΕ (για σχολικά ήδη της εποχής) να πιέζουν τα μεσα μέσω των οποίων διαφημίζονται ωστε να μην "παίζουν" τις αυξημένες τιμές των προιόντων. Φοβερό!!...δλδ. δεν κοιτάνε πλέον τί θα κάνουν με τους επιχειρηματίες για να συγκρατήσουν τα πράγματα, αλλά τους προτρέπουν να πιέσουν (οι επιχειρηματίες) με τον "τρόπο" τους για να μην δημοσιεύονται οι αυξήσεις και τα συναφή.

Μετά από όλα αυτά..και πολλά βεβαια άλλα...το να επαναφερουν τα τεκμήρια για τα ΙΧ που βλέπουν να κυκλοφορουν γύρω τους λόγω της χ,ψ δυνατότητας που απέκτησαν όλοι απο την προηγούμενη κατάργηση (και όντας πιο ευκολο να αποκτήσει καποιος ενα καλύτερο αυτοκίνητο απο ότι ένα σπίτι) είναι το λιγότερο κι ενδεχομένως αποδοτικότερο για να βρουν εν τέλει αυτά που τους λείπουν...να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν θα υπάρξουν κάποια άλλα μέτρα στο μέλλον και να μας πάνε σε εκλογές...και μετά...έχει ο Θεός...εμείς δεν έχουμε όμως...

Αυτό που λέω το εννοώ.....όταν ο καθένας κοιτά την πάρτη του κ πως θα βγάλει πχ 150000 σε 5 χρόνια τότε καλά κάνουν κ μας πηδ@νε μετά οι υπουργοί οικονομίας με τεκμήρια, τέλη κυκλοφορίας, τα τσιγάρα στον ουρανό, τις αντικεμενικές αξίες, το κτηματολόγιο, τον φόρο στις καταθέσεις κ.α. που θα έρθουν σίγουρα...

Αυτό που λέω το εννοώ.....όταν ο καθένας κοιτά την πάρτη του κ πως θα βγάλει πχ 150000 σε 5 χρόνια τότε καλά κάνουν κ μας πηδ@νε μετά οι υπουργοί οικονομίας με τεκμήρια, τέλη κυκλοφορίας, τα τσιγάρα στον ουρανό, τις αντικεμενικές αξίες, το κτηματολόγιο, τον φόρο στις καταθέσεις κ.α. που θα έρθουν σίγουρα...

Συγνώμη Μιχάλη αλλά εδώ θα διαφωνήσω..

δεν μιλάμε για τους μεγαλοκαρχαρίες που δεν καταλαβαίνουν Χριστό .

μιλάμε για τον απλό λαουτζίκο, όλους μας, που όταν το ζωνάρι σφίγγει στον υπέρτατο βαθμό και πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης επειδή το κράτος τον κατακλέβει χωρίς λόγο και αιτία και ατενίζοντας ένα μαύρο μέλλον νομίζω οτι δεν έχει πολλές εναλλακτικές στα χέρια του πέρα του να παρανομήσει.

Last edited:
Θα ήθελα να σας θυμίσω όμως και κάποια άλλα πράγματα. Όταν πριν 2 χρόνια άρχισε η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η μείωση έγινε διότι οι επαγγελματικές ενώσεις υποστήριζαν ότι η φοροδιαφυγή υπάρχει διότι οι συντελεστές είναι υψηλοί. Κι όταν αν από 40% έπεφτε στο 30%, τότε οι επαγγελματίες θα έκαναν ειλικρινείς δηλώσεις.

Ειλικρίνεια δεν υπήρξε ούτε πέρυσι, ούτε φέτος.

Πριν τέσσερα χρόνια οι επαγγελματικές ενώσεις πίεζαν την κυβέρνηση (και του ΠΑΣΟΚ που έπνεε τα λοίσθια και της ΝΔ που ερχόταν να σταματήσει τις αποσοτλές των ράμπο του ΣΔΟΕ διότι οδηγούσαν σε αντίθετο αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά αχρήστευσε τον ΣΔΟΕ και η φοροδιαφυγή (φοροκλοπή για μένα) δεν σταμάτησε, διευρύνθηκε.

Εγώ γνωρίζω ότι για να υπάρξουν συμφωνίες μακροχρόνιες, θα πρέπει να τηρούνται και από τα δυο μέρη.

Σήμερα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τα συμφωνημένα. Όμως -πριν από αυτήν- δεν τήρησαν τα συμφωνημένα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλ. εγώ (τρόπος του λέγειν), εσείς, ο διπλανός μας.

It takes two to tango.

Προσωπικά δεν δικαιολογώ τη φοροκλοπή από όπου κι αν προέρχεται, είτε γίνεται από μεγάλες ανώνυμες εταιρείες, είτε από μεγαλοκαρχαρίες, είτε από ελεύθερους επαγγελματίες του μεροκάματου και από τους υπαλλήλους που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Από κανέναν.

Διότι το φόρο που δεν πληρώνει ο διπλανός, είτε θα τον πληρώσω εγώ, είτε θα τον πληρώσουν τα παιδιά μου λόγω σημερινού δανεισμού. Όσο κακή κι αν είναι η σημερινή κατάσταση.

Όμως το πρόβλημα της φοροκλοπής δεν είναι ατομικό. Πιστέψτε με... είναι ομαδικό. Δηλαδή ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες ή ολόκληρες περιοχές συνενοούνται ώστε να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Για μένα αυτό είναι λίγο πριν τη στάση.

Για να μην μιλήσω για τον εκβιασμό που προέταξαν οι ενώσεις των επαγγελματιών προς το κράτος (το αναξιόπιστο κράτος) ότι αν προσπαθήσει να αλλάξει το σύστημα φορολόγησης, τότε θα μετακυλήσουν ολόκληρο το κόστος στους πελάτες. Υπέροχα.....

Φαντάζεστε, τί μπορεί να επακολουθήσει;;; Αν δηλαδή εγώ, ως υπάλληλος θεωρήσω ότι με θίγει ο εργοδότης ή ο βενζινάς, τότε να προσπαθήσω να τον κλέψω με τη σειρά μου ή να τον εκβιάσω;;;

Δεν είναι τόσο απλοϊκό βρε Βλάση..
τα ξέρουμε όλοι μας καλά.

υπάρχει όμως κόσμος που πεινάει ! τι να κάνει ? πως θα τα βγάλει πέρα ?

και τι του δίνει αυτό το κράτος ? απλά του τραβάει το σκαμνί κάτω απο τα πόδια του όταν του έχει περάσει ήδη την θηλιά στον λαιμό.

Ό,τι και να πεις Βλάση δεν υπάρχει περίπτωση να μεταβληθεί ο χαρακτηρισμός για την κίνηση της κυβέρνησης να επανεισάγει τα τεκμήρια (μένει να δούμε το πώς, βέβαια).
Έχει βρει ένα ολόκληρο κοπάδι έτοιμο, κοπάδι που εμπιστεύθηκε την κυβέρνηση του κράτους (άλλου κόμματος μεν, του κράτους δε. Και προς τις αποφάσεις αυτής θα πρέπει να δείξει και η παρούσα συνέπεια, τουλάχιστον σε τέτοια ζητήματα) και αγόρασε αυτοκίνητο. Τώρα το κοπάδι αυτό το βρίσκει μαντρωμένο, έτοιμο προς κούρεμα. Ή σφαγή, θα δείξει.
Με την αισχρή ηθικώς μελετώμενη ενέργειά της, η κυβέρνηση ενδεχομένως να βρει προσωρινώς τα πολυπόθητα κονδύλια που της λείπουν, αλλά έτσι μόνο εχθρότητα του διοικουμένου προς το κράτος καλλιεργεί.

Βέβαια ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ίσως έτσι ξεμάθουν κάποιοι από τη χρήση της πιστωτικής.

Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Δηλαδή ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες ή ολόκληρες περιοχές συνενοούνται ώστε να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Για μένα αυτό είναι λίγο πριν τη στάση.

Τελευταια αρχιζω και πιστευω ολοενα και πιο πολυ οτι η Σταση ισως ειναι το μελλον.

Το θεμα ειναι ποιοι θα την οδηγησουν και το κυριοτερο αν υπαρχει ελπιδα μετεξιλιξης σε κατι θετικο.

Αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης + έμμεσοι φόροι = άδικο φορολογικό σύστημα. Σύστημα που δεν δεν εξασφαλίζει συνθήκες φορολόγησης των πολιτών ανάλογα με τις δυνάμεις τους, αλλά ανάλογα με το ποιος μπορεί να κρύβει τα εισοδήματά του καλύτερα.

Εχω μερικές ...πολύ απλές απορίες:
Οταν εγω ως οικογένεια "δεν βγαίνω" το πρώτο που κάνω είναι να μειώσω τα έξοδά μου ώστε να "'ερθω στα ίσια".
Οταν "το κράτος" δεν βγαίνει γιατι θέλει πάντα να αυξάνει τα έσοδά του και ποτέ να μειώνει τα έξοδά του; Γιατι σε κάθε προυπολογισμό της τελευταίας εικοσαετίας προυπολογίζεται πχ πληθωρισμός 4% και αύξηση εσόδων δημοσίου 8%, δηλαδή διπλάσια; Φυσικά και ο προυπολογισμός δεν πετυχαίνει τους στόχους, αφού αυτοί ειναι πάντα ανεδαφικοί, πόσο μαλλον σε εποχές ύφεσης (απο το 74 και μετα νομίζω τους πέτυχε μόνο μία χρονιά ο Σημίτης, επειδή ...του ήρθαν όλα δεξιά, απο πετρέλαιο, χρηματιστήριο και διεθνή πληθωρισμό και μόνο εκείνη την χρονιά μιλούσαμε για "άσπρη τρύπα")
Τα μετρα θα αποδώσουν για μία και μόνο χρονιά και αυτό επειδή στην Ελλάδα εφαρμώζονται πάντα αναδρομικά! Την επόμενη χρονιά όλη η οικονομία θα προσαρμοστεί ανάλογα ενω και αρκετές αγελάδες "θα ψοφήσουν" και δεν θα δίνουν πλέον γάλα! Μακροπρόθεσμα η ζημιά για το κράτος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού και όσοι ...μπορούν να φύγουν θα φύγουν η θα περάσουν στην παρανομία για να επιβιώσουν! Οι αγελάδες έχουν πάντα ένα όριο αρμέγματος....
Εννοείται πως υπάρχει φοροκλοπή, μόνο που αυτή γίνεται πλέον και απο το κράτος και όχι μονο απο τους πολίτες! Οι γονείς μου αγόρασαν ερειπωμένο διατηρητέο απο συγγενή πληρώνοντας 37000 ευρώ και η εφορία με όλες τις μειώσεις το εκτίμησε αντικειμενικά στα 65000 ευρώ! Για το ποσό αυτό πληρώθηκε φόρος (χοντρικά) 6000 ευρώ αντί για 3000 ...δηλαδή το κράτος έκλεψε κανονικά και με τον νόμο 3000 ευρώ απο τους γονείς μου, χωρίς να δίνει έστω το δικαίωμα σε όποιον νομίζει ότι αδικείται να το πουλάει στο δημόσιο για το ποσόν που αυτό εκτιμά ότι αξίζει! Με τα νέα μέτρα το κρατος θα πιάσει μέρος της φοροκλοπής, αλλά ταυτόχρονα και θα αυξήσει σημαντικά και την δική του κλοπή έναντι των μικρών ή όσων δεν κλέβουν! Με λίγα λόγια δεν ενδιαφέρονται για δικαιότερο σύστημα αλλά απλά για περισσότερα έσοδα, χωρίς ταυτόχρονα να κάνουν τίποτε για να μειώσουν τα έξοδα (μείωση σπαταλών αλλά ΚΑΙ μείωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων).
Σε πολύ γενικές γραμμές πάντως το πακέτο των μέτρων στρέφεται εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αν αυτό γίνεται απο μία υποτίθεται δεξιά κυβέρνηση, τότε τι μπορούμε να ελπίζουμε απο την αντιπολίτευση;
Το τεκμήριο του αυτοκινήτου, αν ειχε υπολογιστεί σωστά, θα μπορούσε να πιάσει κάποιους καραμπινάτους φοροφυγάδες που οδηγούν Porsche Cayenne, προς το παρόν δεν μπορω να το κρινω αφού δεν ξέρουμε τα ποσά που θα μπουν και τον τρόπο εφαρμογής.

Εγώ θα σας πώ κάτι που γνωρίζω προσωπικά! ξέρετε τους εφημεριδοπώλες? όχι αυτούς που γυρνάνε έξω με τις εφημερίδες στην μασχάλη, τους άλλους που έχουν ένα πάγκο, είναι στην Ανθούσα και κάνουν διανομή σε περίπτερα και μαγαζάκια! Λοιπόν έχουν εισόδημα ο μικρότερος (σε περίπτερα) 10000 ευρώ τον μήνα! ο μεγαλύτερος φτάνει μέχρι και 50000 ευρώ τον μήνα, από αυτούς γνωρίζω προσωπικά 5 άτομα, δηλώνουν δε το ασύλληπτο ποσό των 20000 ευρώ τον χρόνο ο κάθε ένας!!!!! βέβαια όλοι έχουν αυτοκίνητα πολλών εκατομμυρίων, εξοχικά κτλ. επίσης είναι σχεδόν 2 φορές την εβδομάδα στο Λουτράκι χάνοντας μπροστά μου 5000 και ζητώντας την πιστωτική μου για να συνεχίσουν! Νομίζω λοιπόν οτι το μέτρο είναι καλό, όχι ότι λύνει το πρόβλημα! αυτό θα λυθεί μόνο με τον Αμερικάνικο τρόπο, δηλαδή όταν γίνει κακούργημα με 20ετή φυλάκιση άνευ εξαγοράς!!!

Νομίζω πως λόγω τέτοιων περιπτώσεων είχε καταλήξει η προηγούμενη κυβέρνηση πως το σύστημα των τεκμηρίων δεν λειτουργεί.

Η παρούσα κυβέρνηση, όπως το πάει, μπορεί αύριο να ανακοινώσει πως τεκμαίρεται ότι όλοι οι Έλληνες κερδίζουν τουλάχιστον 20.000 ευρώ έκαστος (αφού καταφέρνουν και ζουν με τέτοια ακρίβεια).