Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15461&m=D03&aa=1

6000 ευρώ τεκμήριο συντήρησης για πάνω από 4000 κ.ε. και 3.000 ευρώ για τα 2.000 κ.ε.

ρεαλιστικότατο, στο βαθμό που ανανακλά στο πραγματικό κόστος χρήσης με δεδομένα τα 20-25.000 χλμ/έτος (βέβαια εγώ κάνω 12-13.000)

Σε κάθε περίπτωση, η επαναφορά του τεκμηρίου είναι ανήθικη εξαπάτηση του φορολογούμενου... Οταν καταργήθηκε το τεκμήριο αυτό, ο καθένας στάθμισε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του και προχώρησε στην αγορά αυτοκινήτου... Τώρα το επαναφέρουν, υποχρεώνοντάς τον να πληρώσει αυτό που δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει αν δεν είχε καταργηθεί πιο πριν το τεκμήριο

"Προχωρείστε" - πρόσταξε ο στρατηγός - "Είστε ελεύθεροι να φύγετε..." είπε, και παραμερίζοντας στην άκρη, έβλεπε τους αιχμάλωτους να περπατούν διστακτικά προς την ελευθερία... Κάποια στιγμή βαρέθηκε, και γυρνώντας στους φρουρούς, φώναξε "Σκοτώστε τους ! Προσπαθούν να αποδράσουν!..."

Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Σε κάθε περίπτωση, η επαναφορά του τεκμηρίου είναι ανήθικη εξαπάτηση του φορολογούμενου... Οταν καταργήθηκε το τεκμήριο αυτό, ο καθένας στάθμισε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του και προχώρησε στην αγορά αυτοκινήτου... Τώρα το επαναφέρουν, υποχρεώνοντάς τον να πληρώσει αυτό που δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει αν δεν είχε καταργηθεί πιο πριν το τεκμήριο

"Προχωρείστε" - πρόσταξε ο στρατηγός - "Είστε ελεύθεροι να φύγετε..." είπε, και παραμερίζοντας στην άκρη, έβλεπε τους αιχμάλωτους να περπατούν διστακτικά προς την ελευθερία... Κάποια στιγμή βαρέθηκε, και γυρνώντας στους φρουρούς, φώναξε "Σκοτώστε τους ! Προσπαθούν να αποδράσουν!..."

Έτσι είναι, μόνο που οι φυλακισμένοι, ήδη είχαν παραβιάσει τους όρους της 5ήμερης άδειας.

Βλ´ση, σε κάθε πολιτισμένο κράτος γνωρίζεις τις απαιτήσεις που εχει το κράτος απο εσένα, τιςσταθμίζεις με τις δυνατότητές σου και εξελίσσεσαι ανάογα.
Αυτό που συμβαίνει ειναι μια πανελλήνιας κλίμακας ΑΠΑΤΗ, πολιτειακά και οικονομικα - φορολογικά πάντα.

αν και δεν με επηρεάζει καθόλου, σιχαίνομαι τετοιες τακτικές.

Σε αυτό δεν θα συμφωνήσω.
Δεν είναι τεκμήριο διαβίωσης, στη λογική του καταργηθέντος, αλλά τεκμήριο δαπανών. Βέβαια υποθετικών, καθώς αυτές δεν προκύπτουν από στοιχεία, όπως λχ στην περίπτωση ιδιωτικών σχολείων ή αγορών από πιστωτικές κάρτες ή τοκοχρεωλυτικών δόσεων, πάντως "περίπου" ρεαλιστικών. Είναι πολύ κοντά στις πραγματικές δαπάνες για ένα όχημα που διανύει 20-25 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως, θεωρώ. Βέβαια εγώ κάνω περίπου τα μισά, αλλά πώς θα το έλεγχε αυτό το κράτος? Ετήσιος έλεγχος του κοντέρ στον έφορα?

Σε κάθε περίπτωση, η επαναφορά του τεκμηρίου είναι ανήθικη εξαπάτηση του φορολογούμενου...

Μπερδεύεσαι... όχι του φορολογουμένου, του αφορολόγητου! ή του κλέφτη! γιατί όποιος δηλώνει τα εισοδήματά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτός που φοροδιαφεύγει ή κοινώς: ΚΛΕΒΕΙ, ε..., ναι... ήρθε η ώρα να πληρώσει κι αυτός κανα ψιλό. Γιατί και πάλι, τα τεκμήρια θα είναι πολύ χαμηλότερα απ'ότι φαίνεται των πραγματικών.

πχ: 1 δίλιτρο αυτοκίνητο για 15000 χλμ το χρόνο θέλει τουλάχιστον 1800 ευρώ βενζίνη (πολλαπλασιάζοντας με 1 ε/λίτρο... δεν μιλάμε για 1,15 ή 1,25 που είναι στην πραγματικότητα)
ενώ ασφάλεια + τέλη κυκλοφορίας είναι από 1000 έως 2000 ευρώ (ανάλογα με τις καλύψεις, κλπ).
Σέρβις τουλάχιστον 300 ευρώ, ενώ δεν μιλάμε για αλλαγή ελαστικών, κλπ

οπότε τα 2.200 ευρώ ως 2.650 ευρώ που αναφέρει το ΒΗΜΑ για ανάλογο αυτοκίνητο είναι αρκετά κάτω από την πραγματικότητα.

Νά'μαστε λοιπόν λίγο αντικειμενικοί. Καλή κίνηση η κατάργηση των τεκμηρίων, αλλά δεν θα νομιμοποιήσουμε την ασύδοτη κλεψιά!

Re: Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

οπότε τα 2.200 ευρώ ως 2.650 ευρώ που αναφέρει το ΒΗΜΑ για ανάλογο αυτοκίνητο είναι αρκετά κάτω από την πραγματικότητα.

αυτό νομίζω θα είναι το τεκμήριο για τα 1200-1600 κυβικά.

να ρωτήσω κάτι :

- όταν λέει τεκμήριο στις πιστωτικές κάρτες , τι εννοεί ο ποιητής ? ότι εάν ξοδεύεις 10.000 ευρώ τον χρόνο με κάρτα έχεις κάποιο ανάλογο εισόδημα ???

και με τις δαπάνες στις οποίες θα υπάρξει επικάλυψη, τι γίνεται ???

δηλ. εγώ το σέρβις του αυτοκινήτου, την ασφάλεια και ένα σωρό άλλα πράγματα που πιθανόν να αποτελέσουν τεκμήρια τα βάζω στην κάρτα ......

θα κάτσουν να ξεκαθαρίσουν μία μία τις χρεώσεις της κάρτας ????? αχαχχχαααχαα ...

Last edited:

Το τεκμήριο στις πιστωτικές κάρτες θα στηριχθεί στα ποσά που αποπληρώσαμε, όχι στα ποσά που χρεώσαμε σε αυτές.

μα αυτό λέω,

το σέρβις και την ασφάλεια του αυτοκινήτου τα πληρώνω με κάρτα , παράλληλα όμως προσδιορίζουν και το τεκμήριο συντήρησης του αυτοκινήτου ......

Επισης λεει "Στην περίπτωση που θα υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ δαπανών και εισοδημάτων (π.χ. πάνω από 30%) θα επιβάλλεται πρόσθετη φορολογία." οπου το βρισκω ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστο αν κρατηθουν τα κριτηρια σε λογικα επιπεδα...
Το θεμα ειναι ομως οτι ολοι κανουν 20-25.000χμ το χρονο? Εγω πχ κανω περιπου 15.000 γιατι εχω και μηχανη που κανω ακομη 10.000χμ... Θα "μου" βαλει και στα δυο απο 20?...

Βλ´ση, σε κάθε πολιτισμένο κράτος γνωρίζεις τις απαιτήσεις που εχει το κράτος απο εσένα, τιςσταθμίζεις με τις δυνατότητές σου και εξελίσσεσαι ανάογα.
Αυτό που συμβαίνει ειναι μια πανελλήνιας κλίμακας ΑΠΑΤΗ, πολιτειακά και οικονομικα - φορολογικά πάντα.

αν και δεν με επηρεάζει καθόλου, σιχαίνομαι τετοιες τακτικές.

Γιάννη σε κάθε πολιτισμένο κράτος, όταν μια συντεχνία (επαγγελματική ένωση) ζητά από το κράτος τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την κατάργηση των τεκμηρίων με το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο οι επαγγελματίες θα έχουν κίνητρο να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, τότε δεν δικαιούται να μη συστήνει στα μέλη της να κάνουν αυτό που υποσχέθηκε η ίδια. Επίσης δεν δικαιούται 4 χρόνια μετά και όταν η φορολογητέα ύλη των μελών της έπεσε κατά 30% και όταν το κράτος την κατηγορεί έμμεσα για φοροδιαφυγή και για αθέτηση συμφωνημένων, να απαντά στον Υπουργό "άς πρόσεχες", ούτε να απειλεί ότι αν αυξηθεί η φορολογία ή αν μπουν εκ νέου τα τεκμήρια, τότε θα τα μεταφέρει στους ώμους των πελατών.

Σχετικά με τις πιστωτικές νομίζω πως ουτε εκει μπορεί να στηριχτεί φορολόγηση, γιατι μετα τον πρωτο χρόνο θα ειναι ανευ ουσίας, αφού όλοι θα ρυθμίσουμε τα έξοδά μας και θα πληρώνουμε με αλλο τρόπο, ακόμη κι αν υπερκαλύπτουμε το τεκμήριο (για τον φόβο..των ιουδαίων!). Εχω μία εντελώς δωρεάν πιστωτική που μου προσφέρει και εκπτωση στο κινητό και φορτώνω επάνω της ένα σωρό έξοδα που μπορούσα να τα πληρώσω και μετρητά, αφου ετσι κι αλλιώς ποτε δεν πληρώνω επιτόκιο δόσεων αλλά κάνω πληρη εξόφληση. Πολύ άνετα μπορω και να την καταργήσω εντελώς, αυτοί που θα χασουν ειναι οι τράπεζες και το ίδιο το κρατος...(φυσικά ο στόχος τους ειναι παλι να αιφνιδιάσουν και να πιάσουν κάτι απο το 2008, εφαρμόζοντας αναδρομικά το όποιο μέτρο).

Σχετικά με τις πιστωτικές νομίζω πως ουτε εκει μπορεί να στηριχτεί φορολόγηση, γιατι μετα τον πρωτο χρόνο θα ειναι ανευ ουσίας, αφού όλοι θα ρυθμίσουμε τα έξοδά μας και θα πληρώνουμε με αλλο τρόπο, ακόμη κι αν υπερκαλύπτουμε το τεκμήριο (για τον φόβο..των ιουδαίων!). Εχω μία εντελώς δωρεάν πιστωτική που μου προσφέρει και εκπτωση στο κινητό και φορτώνω επάνω της ένα σωρό έξοδα που μπορούσα να τα πληρώσω και μετρητά, αφου ετσι κι αλλιώς ποτε δεν πληρώνω επιτόκιο δόσεων αλλά κάνω πληρη εξόφληση. Πολύ άνετα μπορω και να την καταργήσω εντελώς, αυτοί που θα χασουν ειναι οι τράπεζες και το ίδιο το κρατος...(φυσικά ο στόχος τους ειναι παλι να αιφνιδιάσουν και να πιάσουν κάτι απο το 2008, εφαρμόζοντας αναδρομικά το όποιο μέτρο).

Πολυ σωστα τα λες... και εγω ακριβως το ιδιο κανω... οπως και οι περισσοτεροι γνωστοι που ξερουν... χρησιμοποιουν τις καρτες για καποια οφελη και οχι για αγορες που κανονικα δε θα εκαναν...

Συγγνώμη και επειδή είμαι λίγο άσχετος.
Ποιος με υποχρεώνει να δηλώνω την πιστωτική μου κάρτα στην εφορία;
Tο κουτάκι στο έντυπο Ε1 ή θα διαταχθούν 10.000.000 εισαγγελικές παραγγελίες για άρση του τραπεζικού απορρήτου;

Γιάννη σε κάθε πολιτισμένο κράτος, όταν μια συντεχνία (επαγγελματική ένωση) ζητά από το κράτος τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την κατάργηση των τεκμηρίων με το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο οι επαγγελματίες θα έχουν κίνητρο να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, τότε δεν δικαιούται να μη συστήνει στα μέλη της να κάνουν αυτό που υποσχέθηκε η ίδια. Επίσης δεν δικαιούται 4 χρόνια μετά και όταν η φορολογητέα ύλη των μελών της έπεσε κατά 30% και όταν το κράτος την κατηγορεί έμμεσα για φοροδιαφυγή και για αθέτηση συμφωνημένων, να απαντά στον Υπουργό "άς πρόσεχες", ούτε να απειλεί ότι αν αυξηθεί η φορολογία ή αν μπουν εκ νέου τα τεκμήρια, τότε θα τα μεταφέρει στους ώμους των πελατών.

η κραυγη μου παραμένει ουαι στην υψηλή περιοδικότητα των αλλαγων στο φορολογικό συστημα.

Δεν ξερεις
>ουτε τι αμοιβή να ητήσεις απο τον πελάτη
>ουτε τι αμοιβή να ζητήσεις απο τον εργοδότη
ουτε πως να κάνεις προβλεψη, προσωπικό προυπολογισμό βρε αδερφέ, αφου η ρευστότητα των δεδομένων σε κάθε τομέα ειναι το στανταρ.

Δεν υπάρχει ιχνος σταθερότητας στις απαιτήσεις του κράτους προς εμάς.

Συγγνώμη και επειδή είμαι λίγο άσχετος.
Ποιος με υποχρεώνει να δηλώνω την πιστωτική μου κάρτα στην εφορία;
Tο κουτάκι στο έντυπο Ε1 ή θα διαταχθούν 10.000.000 εισαγγελικές παραγγελίες για άρση του τραπεζικού απορρήτου;
μια τροπολογία θα το εξαλείψει και αυτό στο τέλος...:BDGBGDB55:

Δηλαδη, εσεις πιστευετε οτι τα προηγουμενα 4 χρονια η συντεχνια αυτη, καθως και των εμπορων, εκανε ειλικρινεις δηλωσεις εισοδηματος και μονο φετος το 47% αυτών δηλωσε εισοδημα κατω απο 10.000€?
Απλα εως τωρα η κυβερνηση εκανε τα στραβα ματια (οπως κανει τωρα με το θεμα των τιμων των καυσιμων) τηρωντας την ατυπη συμφωνια για την ανταλλαγη ψηφων με φορολογικες απαλλαγες και την καταργηση των ελεγχων (ΣΔΟΕ). Ομως τωρα, αφου τους πηρε την ψηφο για δευτερη φορα, και εχοντας φτασει "ο κομπος στο χτενι", δεν μπορει να τηρησει τη συμφωνια διοτι αν συνεχισει να το κανει θα πρεπει να επιβαρυνει οικονομικα αλλες εργασιακες και κοινωνικες ομαδες, χανοντας απο τις τελευταιες μεγαλυτερα ποσοστα ψηφων.