Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

paИ-baL;1056815601 said:
μου εχει προκαλεσει πολυ μεγαλο ενδιαφερον η Fuji τελευταια με την σειρα Χ...

μου αρεσει και η Χ100s... πολυ...

αλλα να δωσω 1.2οο ευρω για μια πολυ ομορφη μηχανη, η οποια εχει πανω της εναν φακο, μου ειναι δυσκολο γιατι εχω αποφασισει να κρατησω μια μηχανη κυριας χρησεως...

με δεσμευει πολυ που δεν εχω την δυνατοτητα - αν μου την βαρεσει - να μην μπορω να βαλω πανω της αλλον φακο...

Kαι εμενα μου αρέσει πολύ η Χ100s αλλά έχε υποψην σου οτι σε μεγεθος ισως ειναι μεγαλύτερη απο την ΟΜ-D + 17mm/1.8 που στοιχιζει ελαχιστα παραπανω : 850+450=1300Ευρω.
Ακουσε την συμβουλή του Γιαννη . Στα χρηματα αυτα εκτος απο την δυνατοτητα προσθηκης αλλων φακων αγοράζεις ανθεκτικο σωμα (οχι φακο) και 5axis σταθεροποιηση που ειναι μεγαλο ατου αφου την εχεις διαθεσιμη τοσο σε φωτο οσο και βιντεο με καθε φακο που βαζεις επανω ακομα και μανουαλ.
Οθονη αφης - σπαστη οθονη , εξαιρετικο EVF, ταχυτατη εστιαση την καλυτερη στην κατηγορία, παντρεψε τη και με τον εξαιρετικό Leica 25αρη/1.4 και δεν θα νιωσεις διαφορά και στο βάθος πεδίου.

Αν σου αρεσει η Fuji με εναλλαξιμους φακους παρε την <μικρή> ΧΕ-1 αλλά το EVF είναι αργης αποκρισης και η εστιαση της πολυ πισω απο την ΟΜ-D ενω οι φακοι της ερχονται πιο ακριβοί ακομη απο αυτους του μ4/3.

εχει ενδιαφερον το θεμα mirrorless... τεραστιο...

πηγα λοιπον σημερα στον Φλοισβο με τον μικρο και την D90 στον ωμο...

ομολογω οτι το βαρος και ο ογκος της με κουρασαν... ΠΟΛΥ...

απο την αλλη, θυμηθηκα ξανα πως ειναι να εχεις γρηγορη αυτοματη εστιαση σε κινουμενο στοχο...

με την S90 το ειχα ξεχασει και προσπαθουσα να παρω μια καλη ληψη στις 3-4 με δυσκολια και με προσπαθεια...

μου ελειψε η ευκολια της χρησης και το μικρο μεγεθος... χτυπησα και το παρασολειγ του φακου στο ασανσερ καθως πηγαινα στο γκαραζ, ζωσμενος με την Nikon, μια τσαντα για τον μπεμπη και τον μπεμπη στο αριστερο μου χερι...

μπερδεμα... (αρχιζει και με απασχολει πλεον ΚΑΙ η OMD... επιασα τον εαυτο μου να διαβαει κριτικες χθες κατα τις δυο το βραδυ...)

Παντως για όποιον ενδιαφερεται για μειωση του ογκου και του βαρους, ας ριξει μια ματια στη νεα κανον 100D... κυριως, ας την πιασει στα χερια του με φορεμενο εναν 40/2,8 πανκειk, μπορει να εκπλαγει ευχαριστα...

την έχω εγώ εαν θες να συναντηθούμε να την δοκιμάσεις με τα μισά χρήματα ,μπορεί και να εκπλαγείς .

ΑΓΟΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Καλησπερα,

θελω την βοηθεια σας.. ψαχνω να αγορασω μια φωτογραφικη εχω επιλεξει καποια απλα θελω και μια αλλη γνωμη.. κοιταω την Sony NEX 5RL η την Sony NEX 5RΚ διαφορα απο τι ειδα ειναι στον φακο .. αξιζει γενικως σαν μηχανη?εχει καποιο μεινοτεκτημα την εχει κανεις ειναι ευχαριστημενοσ??? υπαρχει καποια αλλη σε αυτη τη κατηγορια..?να διευκρινισω οτι ειχα dslr την νικον d5100 και την εδωσα λογω οτι δεν βολεψε τελικα στο κουβαλημα...σε ποιοτητα δεν θελω κατι υποδυεστερο..

την βοηθεια σας παρακαλω

Re: ΑΓΟΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Σε μεταφέρω εκεί, μια και καλύπτει ακριβώς αυτά που θέλεις (και με το παραπάνω!).

paИ-baL;1056816181 said:
http://www.photoagora.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=32

το πετυχα τυχαια...

μεσα στην βδομαδα, θα περασω να παρω μια 5R για δοκιμη...

τελικα, σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα μαζι τους σημερα, με ενημερωσαν οτι η προσφορα εληξε στις 31.05.2013 και δεν εχουν προλαβει ακομα να ενημερωσουν το site...

κριμα...

Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Παντως για όποιον ενδιαφερεται για μειωση του ογκου και του βαρους, ας ριξει μια ματια στη νεα κανον 100D... κυριως, ας την πιασει στα χερια του με φορεμενο εναν 40/2,8 πανκειk, μπορει να εκπλαγει ευχαριστα...

Πολύ τέλε στο 1.6x ο 40ρης.... γίνεται 64mm... ενώ σε FF είναι ίσως ο ιδανικός δρόμου.

E, καλα... δεν ειμαστε και ολοι αυγουλοματηδες:Banane0:, ουτε εχουμε το θαρρος στο δρομο να πλησιαζουμε τοσο κοντα οσο θα επρεπε, ουτε εχουμε τα πολλα mp για κροπ. Παντως, ξεχωρα απο τον φακο, η μηχανη ειναι... portable που λεμε... :2thumb22sup:

(Ελπίζω να μην "κανιβαλίζω" το θέμα του paN-baL, αν ναι παρακαλώ μεταφέρετε το ποστ μου)

Εν συντομία το ιστορικό:
εδώ και κάτι λιγότερο από ένα χρόνο είμαι (ευτυχής) κάτοχος της μικρής e-pm1, της πρώτης μου "κανονικής" φωτογραφικής μηχανής.
Σε αυτό το διάστημα έχω ρίξει ΤΟΝΟΥΣ διαβάσματος (στο παρόν φόρουμ αλλά και αλλού) και πρακτικής εξάσκησης και γενικά....πάμε καλά!

Προημερών όμως έπεσε στα χέρια μου μία παλιά DSLR (Nikon D40), της έκανα ένα μινι test-drive......και από τότε "τρώγομαι" λίγο με τα ρούχα μου.

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα της ευχρηστίας λόγω πολλών πλήκτρων, καλής λαβής κτλ, δεν με "καίει" ιδιαίτερα.

Πάμε στο θέμα της ποιότητας εικόνας που με "καίει".

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός ή ότι θέλω να "παινέσω το σπίτι μου", στα θέματα χρωμάτων-ευκρίνειας-οξύτητας δεν ένιωσα ότι χάνω κάτι σημαντικό με την e-pm1 (άλλωστε η Nikon είναι κ μοντέλο 7ετίας). Όλα ΟΚ ως εδώ.

ΑΛΛΑ οι φωτό της D40 μου φαινόνοτουσαν....πως να το περιγράψω....πιο 3D (συγνώμη για τον αδόκιμο όρο, δεν ξέρω τον κατάλληλο).
Ασχετως δλδ με χρώμα και οξύτητα, οι φωτό της D40 μου έδινα μια αίσθηση πιο live, σαν να "ξεπετάγονται" απ' την οθόνη.
Ίσως και να είναι ιδέα μου, δεν ξέρω, αλλά γι αυτό γράφω εδώ.

Να διευκρινήσω ότι δεν είναι θέμα ρηχού DOF γιατί μερικές τις τράβηξα με μεγάλο f, οπότε και με τον μικρότερο αισθητήρα των m4/3 καλύπτεται η απόσταση άνετα.
Ούτε είχε φορεμένο κάποιον εξωτικό φακό, με τον κιτ τραβούσα.

Οπότε τα ερωτήματα ειναι:

1. ειναι ιδέα μου, ή υπάρχει όντως τέτοιος ποιοτικός παράγοντας στην απεικονιση μιας φωτογραφίας;

2. αν υπάρχει, αυτό το αποτέλεσμα μπορώ να το πάρω με μία mirroless ανώτερης κατηγορίας/νεώτερης γενιάς (το οποίο εύχομαι) ή πρέπει να πάω σε μεγαλύτερο αισθητήρα;

3. Κι αν πρέπει να πάω σε μεγαλύτερο αισθητήρα, η DSLR είναι μονόδρομος ή π.χ. με μία NEX καλύπτομαι (γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος την DSLR να την φάει το μαύρο σκοτάδι της ντουλάπας λόγω όγκου/βαρους);

σημερα πηγα στον Γαλαιο και ειδα απο κοντα την Nex6 με τον kit και την OMD μονο το σωμα...

στα + της Nex6:

καλυτερο κρατημα... πιο κοντη... δειχνει πιο amateur μηχανη οταν κανεις street... εκανα και ενα mini focus test σε AF-S, το οποιο με αφησε ικανοποιημενο...

στα + της OMD:

πιο ομορφη... και συμφωνα με τον συμπαθεστατο και εξυπηρετικοτατο ιδιοκτητη, καλυτερη γενικα σαν μηχανη...

στα - και των δυο:

η αισθηση του ηλεκτρονικο viewfinder... ψιλοαπογοητευση...

(Ελπίζω να μην "κανιβαλίζω" το θέμα του paN-baL, αν ναι παρακαλώ μεταφέρετε το ποστ μου)

Εν συντομία το ιστορικό:
εδώ και κάτι λιγότερο από ένα χρόνο είμαι (ευτυχής) κάτοχος της μικρής e-pm1, της πρώτης μου "κανονικής" φωτογραφικής μηχανής.
Σε αυτό το διάστημα έχω ρίξει ΤΟΝΟΥΣ διαβάσματος (στο παρόν φόρουμ αλλά και αλλού) και πρακτικής εξάσκησης και γενικά....πάμε καλά!

Προημερών όμως έπεσε στα χέρια μου μία παλιά DSLR (Nikon D40), της έκανα ένα μινι test-drive......και από τότε "τρώγομαι" λίγο με τα ρούχα μου.

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα της ευχρηστίας λόγω πολλών πλήκτρων, καλής λαβής κτλ, δεν με "καίει" ιδιαίτερα.

Πάμε στο θέμα της ποιότητας εικόνας που με "καίει".

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός ή ότι θέλω να "παινέσω το σπίτι μου", στα θέματα χρωμάτων-ευκρίνειας-οξύτητας δεν ένιωσα ότι χάνω κάτι σημαντικό με την e-pm1 (άλλωστε η Nikon είναι κ μοντέλο 7ετίας). Όλα ΟΚ ως εδώ.

ΑΛΛΑ οι φωτό της D40 μου φαινόνοτουσαν....πως να το περιγράψω....πιο 3D (συγνώμη για τον αδόκιμο όρο, δεν ξέρω τον κατάλληλο).
Ασχετως δλδ με χρώμα και οξύτητα, οι φωτό της D40 μου έδινα μια αίσθηση πιο live, σαν να "ξεπετάγονται" απ' την οθόνη.
Ίσως και να είναι ιδέα μου, δεν ξέρω, αλλά γι αυτό γράφω εδώ.

Να διευκρινήσω ότι δεν είναι θέμα ρηχού DOF γιατί μερικές τις τράβηξα με μεγάλο f, οπότε και με τον μικρότερο αισθητήρα των m4/3 καλύπτεται η απόσταση άνετα.
Ούτε είχε φορεμένο κάποιον εξωτικό φακό, με τον κιτ τραβούσα.

Οπότε τα ερωτήματα ειναι:

1. ειναι ιδέα μου, ή υπάρχει όντως τέτοιος ποιοτικός παράγοντας στην απεικονιση μιας φωτογραφίας;

2. αν υπάρχει, αυτό το αποτέλεσμα μπορώ να το πάρω με μία mirroless ανώτερης κατηγορίας/νεώτερης γενιάς (το οποίο εύχομαι) ή πρέπει να πάω σε μεγαλύτερο αισθητήρα;

3. Κι αν πρέπει να πάω σε μεγαλύτερο αισθητήρα, η DSLR είναι μονόδρομος ή π.χ. με μία NEX καλύπτομαι (γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος την DSLR να την φάει το μαύρο σκοτάδι της ντουλάπας λόγω όγκου/βαρους);

ειχες και τις δυο μηχανες με ιδιες ρυθμισεις??? ολοιδιες??? στα σιγουρα???

(το μονο που μπορω να υποθεσω, ειναι το θεμα αισθητηρα... στην D40 ειναι μεγαλυτερος, οπως και να το κανουμε...)

υπαρχουν καλυτεροι απο εμενα στα τεχνικα θεματα... ας τους περιμενουμε κι αυτους...

paИ-baL;1056818999 said:
ειχες και τις δυο μηχανες με ιδιες ρυθμισεις??? ολοιδιες??? στα σιγουρα???

Δεν ειχα ταυτόχρονα και τις 2 μηχανές στα χέρια μου αλλά ξέρω τι αποτέλεσμα μου δίνει η e-pm1.

Τι ακριβώς σε προβλημάτισε και με ρωτάς για τις ρυθμίσεις;

Last edited:
paИ-baL;1056818971 said:
η αισθηση του ηλεκτρονικο viewfinder... ψιλοαπογοητευση...

Ηλεκτρονικό. Εκεί είναι και το κλειδί. Δεν συγκρίνεται με ένα οπτικό σε αίσθηση. Αλλα είναι τόσα πολλά περισσότερα...