Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Πολύ καλή τιμή, απλά επειδή δεν θυμάμαι αν στο έχουν ήδη πει, αν ασχολείσαι με το βίντεο θα έχεις κάποια θεματάκια... Ευρώπη έχω δει την E-PM2 σε αυτά τα λεφτά, οπότε αξίζει η αναμονή! Μεγειές...

Πέραν του Ατλαντικού το βίντεο έχει άλλο χρονισμό, οπότε θα έχεις κάποια θέματα στην επεξεργασία - αναπαραγωγή σε desktop μηχανήματα.

θα εχεις 2 προβληματα (πιθανον) με μηχανες εκτος Ευρωπης (στο βιντεο παντα - στη φωτο δεν υπαρχει προβλημα).

1) Στην Ευρωπη τραβαμε στα 25 καρε/sec ενω στην αμερικη στα 30 , και αν εχεις κι αλλο υλικο - βιντεο και θελεις να τα μονταρεις μαζι ισως υπαρξει μικρο "μπαχαλο".

2) Σε εσωτερικους χωρους με τεχνητο φως , θα υπαρξει προβλημα με flickering , λογω διαφορετικςη συχνοτητας 50Hz , σε αντιθεση με τα 60Ηζ στην Αμερικη.

Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

2) Σε εσωτερικους χωρους με τεχνητο φως , θα υπαρξει προβλημα με flickering , λογω διαφορετικςη συχνοτητας 50Hz , σε αντιθεση με τα 60Ηζ στην Αμερικη.

Δεν το ειχα προσεξει στην ZS20 που ειχα.

δες και την πανασονικ G5 , παιζει στα 399$ μαζι με τον κιτ φακο απο αμερικη, εχει και EVF , για αυτο το λογο την σκεφτομαι και εγω σοβαρα απο USA

Re: Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Το οτι δεν το προσεξες δε σημαινει οτι δεν υπαρχει...

Δεν το ειχα προσεξει στην ZS20 που ειχα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

λοιπον...

δοθηκε η Fuji F30 και η υποβρυχια θηκη της...

δοθηκε και η Olympus Xa...

εβαλα και 90 ευρω και πηρα την Nex 5n με τον 16-50...

σκεφτομουν αρκετα και την 5r αλλα δεν ειναι καιρος για πολλα ανοιγματα...

πιο πολυ για test την πηρα την Nex για να δω πως θα μου κατσει το μικρο σωμα στην βολτα με τον μπεμπη...

παω e-bay για να βρω ανταπτορες για m42 και Nikon...

αν εχετε να προτεινετε κατι, σας ακουω...

paИ-baL;1056831185 said:
λοιπον...

δοθηκε η Fuji F30 και η υποβρυχια θηκη της...

δοθηκε και η Olympus Xa...

εβαλα και 90 ευρω και πηρα την Nex 5n με τον 16-50...

σκεφτομουν αρκετα και την 5r αλλα δεν ειναι καιρος για πολλα ανοιγματα...

πιο πολυ για test την πηρα την Nex για να δω πως θα μου κατσει το μικρο σωμα στην βολτα με τον μπεμπη...

παω e-bay για να βρω ανταπτορες για m42 και Nikon...

αν εχετε να προτεινετε κατι, σας ακουω...

με το καλό να τη χρησιμοποιήσεις. Θα πρότεινα να μην της περάσεις το λουρί. Βάλτην στη θήκη της τσάντας των βρεφικών.

Αν δεν σε βολέψει πάντως give me a call...

το σκεφτομαι...

αρχιζω να διαμορφωνω ενα σεναριο στο μυαλο μου...

αλλα και παλι μου βγαινει μπερδεμενο... ισως να αντικατοπτριζει και την ψυχοσυνθεση μου τελευταια...

εχω λοιπον την Nex5n απο χθες με τον 16-50... θα χρησιμοποιησω με τον ανταπτορα που θα προτεινει ο Αλεξης (και εφοσον ειναι φθηνος) τους δυο Takumar που εχω (55/1.8 και 28/3.5) και τον Nikon G 35/1.8 απο το σετ της D90...

υπαρχει ενδιαφερον για την βιντεοκαμερα που δινω, οποτε μενει να μπει σε αγγελια η Pentacon με τον 80αρη Biometar/2.8 και πιθανον η D90 με τον 18-105...

η Canonet θα μπει σε βιτρινα... και η Spotmatic θα περιμενει την σειρα της, για να βγει βολτα...

οι σκεψεις για την αγορα απο Αμερικη, πρεπει να γινουν πραξεις σε 2-3 μερες... στο B&H και στο Amazon λενε οτι οι τιμες ισχυουν μεχρι τις 22 Ιουνιου...

αφου λοιπον εκλεισα σε Nex, λεω να δοκιμασω και το m4/3...

εδω εχω δυο επιλογες:

1. Olympus OM-D με τον 12-50 στα 1.150 δολλαρια... 860 ευρω...

2. Olympus E-PL5 με τον 14-42 στα 524 δολλαρια, το VF3 EVF στα 129 δολλαρια και τον Panasonic 20/1.7 στα 399 δολλαρια... συνολο 1.052 δολλαρια... (το EVF μπορει και να περιμενει, αν και απο χθες 9 στις 10 φορες που παω να βγαλω φωτογραφια με τη 5n ψαχνω για Viewfinder... οποτε μπορει να παμε στα 923 δολλαρια... 690 ευρω, δηλαδη...

πρεπει να απαντησω στον φιλο στο Trinidad μεχρι και το Σαββατο το πρωι...

paИ-baL;1056832553 said:
εδω εχω δυο επιλογες:

1. Olympus OM-D με τον 12-50 στα 1.150 δολλαρια... 860 ευρω...

2. Olympus E-PL5 με τον 14-42 στα 524 δολλαρια, το VF3 EVF στα 129 δολλαρια και τον Panasonic 20/1.7 στα 399 δολλαρια... συνολο 1.052 δολλαρια... (το EVF μπορει και να περιμενει, αν και απο χθες 9 στις 10 φορες που παω να βγαλω φωτογραφια με τη 5n ψαχνω για Viewfinder... οποτε μπορει να παμε στα 923 δολλαρια... 690 ευρω, δηλαδη...

πρεπει να απαντησω στον φιλο στο Trinidad μεχρι και το Σαββατο το πρωι...

An δεν σε ενδιαφερει η αδιαβροχοποιηση παρε την νεωτερη Ε-PL5 αλλά το εξωτερικο σκοπευτρο VF-3 ειναι υποδεεστερο απο το ενσωματωμενο στην ΟΜ-D, για ισοδυναμο πρεπει να αγορασεις το ακριβό και καλυτερο VF-2 (πανω απο 200Ε αλλα το ασημι τρεχει σε προσφορα στο E-shop Olympus Europe στα 120Ε περιπου), επισης υποδεεστερη ειναι η σταθεροποιηση της Ε-PL5.
Ton 12-50 τον βρισκεις εδώ με λιγο ψαξιμο στα 150Ε (μεταχ. στα 120Ε), ενω το σωμα της ΟΜ-D καινουργιο με διετη εγγυηση κατω απο 800Ε και τον 20αρη στα 250Ε (μεταχειρισμενο) παιζει αγγελία αν ψαχτεις.
Καλη επιλογή.

δηλαδη λες οτι δεν αξιζει να αγορασω απο εξωτερικο?

το οπτικο στα 27 ευρω λεει τιποτα?

Last edited:

paИ-baL;1056832602 said:
δηλαδη λες οτι δεν αξιζει να αγορασω απο εξωτερικο?

το οπτικο στα 27 ευρω λεει τιποτα?

Αξιζει σιγουρα αν η τελικη διαφορά στο πακετο σου ειναι σημαντική , το σωμα της ΟΜ-D εδω πωλειται σε πολυ καλή τιμη, η Ε-PL5 όχι ακομη ,
προσοχή στην εγγυηση που θα κουβαλησεις ειναι απο αλλη ηπειρο και η Πανευρωπαικη διετης εγγυηση δεν ξερω αν θα ισχυει

Το οπτικο ειναι ενα γυαλακι που σε βοηθαει να καδραρεις με τον 17αρι μονο ή και τον 14αρι Πανυ υπο προυποθεσεις, τιποτε αλλο, ουτε πληροφοριες κλπ.

Last edited:
Εγω δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η διαφορα m4/3 με mirrorless

Η NEX-5R που εχω mirrorless ειναι η κανω λαθος;