Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Τι νόημα έχει να παίζεις με 2 συστήματα ταυτόχρονα (m4/3 & NEX) ;
Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά....

θελω να δοκιμασω τα δυο συστήματα στην πραξη και να κατασταλαξω σε ενα μετα απο δικη μου δοκιμη...

πως θα καθησουν στο χερι μου, πως θα με βολεψουν στην μεταφορα, πως θα συμπεριφερθουν σε συνθηκες εστιασης που αντιμετωπιζω στην δικη μου καθημερινοτητα με τον μικρο, ποια θα με κανει να ερωτευτω ξανα τον δρομο και παει λεγοντας...

το σιγουρο ειναι οτι ξερω τι ΔΕΝ θελω... ογκο και βαρος...

Εγω δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η διαφορα m4/3 με mirrorless

Η NEX-5R που εχω mirrorless ειναι η κανω λαθος;

Φυσικά και είναι, ολες οι μηχανές που δεν εχουν καθρεπτη ειναι mirrorless, οι ΝΕΧ μηχανές είναι η προταση της Sony στην κατηγορία αυτή με APS-C αισθητηρα, οι Pen - OM-D είναι η προταση της Olympus με m4/3 μοντούρα, στην ιδια μοντούρα μ4/3 έχει και η Panasonic την δική της προταση με τις σειρες G-,GF-,GH-.

ευχαριστω πολυ!!!

λοιπον... πρωτες εντυπωσεις με Nex5n...

κατ´αρχην η Canon S90 μπηκε στην βιβιλιοθηκη ως μπιμπελο...

η Nex κερδισε ευκολα την μαχη της φορητοτητας και με μια παλια θηκη, την οποια την περναω χιαστη στον κορμο μου, την εχω μαζι μου πλεον ΠΑΝΤΟΥ!!!

απο το μπανιο μεχρι και την απογευματινη βολτα στο παρκο...

ποιοτητα φωτογραφιας απλα απιστευτη για τοσο μικρη μηχανη... και bonus το εξαιρετικο βιντεο...

η D90 πηρε ηδη την πορεια της στις αγγελιες... αρκετα με τοσο μεγαλο σωμα...

μεχρι να την δωσω θα προσπαθησω να κλεψω λιγο χρονο και να κανω ενα συγκριτικο με την Nex...

Last edited:
ξερεις τι ειναι να εχεις ισως και καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας σε σωμα μικροτερο κατα ενα τριτο απο αυτο που ειχες τοσο καιρο...

και μαλιστα να το εχεις και παντα μαζι σου και οχι στην τραπεζαρια??

καλα δεν μιλαμε για την tilt screen... απορω πως φωτογραφιζα τον μπεμπη τοσο καιρο χωρις αυτην...

ειλικρινα... μιλαμε οτι ειναι must για τους μπαμπαδες για να βγαζουν απο το υψος του παιδιου χωρις καν να σκυβουν...

το af κλειδωνει σχετικα γρηγορα και ειναι πολυ λιγες οι φωτογραφιες που ειναι χαμενες...

αντι για C-AF κανω panning με ικανοποιητικα αποτελεσματα μεχρι τωρα... θα προσπαθησω να βαλω και φωτογραφια που εχω παρει τον μικρο να κανει κουνια και τον εχω profile, να παθετε πλακα...

(με panning εννοειται... για caf ουτε που το σκεφτηκα, ουτε που εψαξα την μηχανη, καν...)

το μονο που μου μενει ειναι να αποφασισω ποιο σωμα μ4/3 θα δοκιμασω για να εχω πια εικονα και απο τα δυο συστηματα...

σκεφομαι την ομ-δ και την επλ5...

γνωμες καλοδεχουμενες...

παρηγγειλα και εναν ανταπτορα για μ42 με σκοπο να με δοκιμασω κατα ποσο θα με αφησει ικανοποιημενο και κατα ποσο θα ασχοληθω με μανουαλ φακους... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...

Ωραία η tilt screen.... όμως με την προηγούμενή σου, θέλεις να πεις, δεν έκανες λήψεις από χαμηλά; Στο γάμο του αδερφού, τις προάλλες, οι μισές (είπα θα του βγάλω τα παραλειπόμενα) ήταν λήψεις χαμηλές (μερικές και από το επίπεδο της πίστας) με υπερευρυγώνιο. Δεν χρειάζεσαι πάντα το σκόπευτρο για να στοχεύσεις.

οι sony nex 5r kai 6 ειναι ελαφρως πιο γρηγορες στην εστιαση , πλησιαζουν τις καλυτερες μ4/3.

Στο βιντεο εχει παντα continues focus , στις φωτο δεν εχει νοημα.
Καλυτερα να προεστιαζεις και να περιμενεις το μπεμπη να ερθει στο σημειο που θες.
H 5r εχει και touch to capture , δηλ. να εστιαζεις με το δαχτυλο και να τραβα ταυτοχρονα, η 5n εχει μονο εστιαση.

Oi OMD kai GH3 ειναι σαφως πιο γρηγορες , ειδικα με αυτο το κολπο (που στην ουσια αντικαθιστα το CAF), κι εχουν στοιχειωδες tracking (οχι ομως με σπουδαια αποτελεσματα).

ΥΓ… μηχανη χωρις σπαστη οθονη δεν ξαναμπανει στο σπιτι !:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Ωραία η tilt screen.... όμως με την προηγούμενή σου, θέλεις να πεις, δεν έκανες λήψεις από χαμηλά; Στο γάμο του αδερφού, τις προάλλες, οι μισές (είπα θα του βγάλω τα παραλειπόμενα) ήταν λήψεις χαμηλές (μερικές και από το επίπεδο της πίστας) με υπερευρυγώνιο. Δεν χρειάζεσαι πάντα το σκόπευτρο για να στοχεύσεις.

δεν αντιλεγω... και με την D90 εβγαζα απο χαμηλα...

απλα με την tilt screen βλεπεις τι βγαζεις και δεν υπολογιζεις...

οπως και να το κανουμε... εχει διαφορα...

Μεγειές!!! Αλλά...

paИ-baL;1056839936 said:
κατ´αρχην η Canon S90 μπηκε στην βιβιλιοθηκη ως μπιμπελο...

Μη βιαστείς να την δώσεις....

Re: Απάντηση: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Ναι, άστηνα να γίνει συλλεκτική. Παιδί έχεις, πού ξέρεις μετά καμιά 20ριά χρόνια πώς θα είναι.

μιλαμε για επενδυση... οχι αστεια...

(οπως και να εχει, μια καλη compact ποτε δεν παει χαμενη... θα την κρατησω...)

paИ-baL;1056839947 said:
το μονο που μου μενει ειναι να αποφασισω ποιο σωμα μ4/3 θα δοκιμασω για να εχω πια εικονα και απο τα δυο συστηματα...

Προσωπικά αναμένω με ενδιαφέρον το συγκριτικό που θα κάνεις (σε πραγματικές συνθήκες) γιατί είμαι κι εγώ σε κομβικό σημείο όπου πρέπει να αποφασίσω ποιο δρόμο (~σύστημα) θα ακολουθήσω.

εχω την εντυπωση (χωρις να εχω δοκιμασει ακομα το m4/3) οτι το σημαντικοτερο κριτηριο, τωρα που το Image Quality ειναι πλεον το ιδιο ποιοτικο και στα δυο συστηματα, για την επιλογη συστηματος ειναι οι native φακοι του... και φυσικα το περιβοητο focus peaking που δινει τοσο μεγαλο point στις Nex για legacy manual φακους...

αν μαλιστα διορθωσουν και το C-AF τους, δεν υπαρχει μελλον για τις dSLR... τουλαχιστον για οσους ασχολουνται εραασιτεχνικα...

Για τίς dslr με τη μορφή που τις ξέρουμε όντως δεν υπάρχει μέλλον. Αλλά το μέλλονδ εν θα είναι αυτό που βλέπουμε τώρα από τις mirroρless. Θα είναι σαν τις μηχανές της sony a ή κάτι παρόμοιο . Δηλαδή θα έχουμε μεγάλα σώματα με πολλές δυνατότητες που θα μοιάζουν περισσότερο με τις σημερινές dslr παρά με τις σημερινές mirrorless. Θα ενσωματώνουν τα καλά των dslr και τα καινούρια κόλπα των mirrorless. Αλλά όχι σε μικρό ούτε ελαφρύ σώμα. Δείτε πώς αυξάνει ο όγκος και των βάρος των panasonic g και θα καταλάβετε.

Συμφωνώ , λογικά στο κοντινό μέλλον θα έχουμε μόνο mirrorles που θα κατηγοροποιηθούν σε :
compact σώματα για ερασιτέχνες και dslr-like σώματα για επαγγελματική χρήση.

V for Vevdeta! Αν καταργηθούν οι καθρέφτες θα τους βάλω βόμβα!

Και ποιο είναι το ουσιαστικό πλεονέκτημα των mirroless έναντι των dslr ώστε να τις βγάλουν από την αγορά?

Κι εμένα αυτη η απορία μου δημιουργήθηκε, αν πάμε σε μεγάλα mirrorless σώματα και χασουμε το πλεονέκτημα του μικρού όγκου/βάρους.