macedonasf
Senior Member
Αν είχες θα το ήξερες. οπότε άκυρο...![]()
αυτό http://www.free-codecs.com/ReClock_DirectShow_Filter_download.htm εννοείς;
Αν είχες θα το ήξερες. οπότε άκυρο...![]()
Να πω μια βλακεία μιας και δεν έχω μπροστά μου ΑΤΙ κάρτα??
Αυτό το έχετε κάνει??
''Once installed, open up MPC and enter the options window. Select your renderer as the Haali Renderer, then click the internal filters tab and uncheck everything in both columns.''
To έκανα, όχι με το Haali Renderer αλλά με το Overlay Mixer. 0 ARTIFACTS με 48 fps και reclock.
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο.
Tρελή διαφορά. Δεν κανει drop ούτε 1 frame... και παίζει με 10% περίπου λιγότερη CPU. To ξέρω οτι είμαι off topic αφου δεν κανει hardware acceleration, αλλά έπρεπε να το πώ.
Την TV στα 50Hz. To reclock αναλαμβάνει να συχγρονιστεί το video με την TV.
Οχι με num=48, αλλά με αυτό:
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=FramerateNumerator(last)*2, den=FramerateDenominator(last)*1, mode=0)
Τέλος πάντων με num=50 και Overlay Mixer δεν είδα ΚΑΘΟΛΟΥ artifacts... Επιτέλους άψογη κίνηση (για τα δικά μου γούστα) και χωρίς artifacts.
Θα σας μπερδέψω τώρα, αλλά ανακάλυψα το εξής.
Όπως σας είχα πει δεν μ άρεσε τόσο πολύ η κίνηση βούτυρο και το script του Γιάννη ήταν καλό στην κίνηση (είχε ναι μεν judder, αλλά προτιμούσα να έχω έστω λίγο judder και παράλληλα να έχω όμως την κινηματογραφική αίσθηση), αλλά δεν μπορούσα με τίποτα τα artifacts. Επίσης τα αντικείμενα στις άκρες ψαλίδιζαν.
Βρήκα λοιπόν το παρακάτω:
"Block sizes are now 32x16 and 16x8 but you can experiment yourself. Smaller blocks means smoother motion."
Οπότε "έφτιαξα" το δικό μου script.
Το έκανα 32x32 και 16x16. Βάλτε μικρές τιμές να δείτε πως αλλάζει η ταχύτητα.
Το mode το άφησα στο 0 (έχει μεγάλη διαφορά στο cpu) και έκανα τα searchparam=1, plevel=1.
Το αποτέλεσμα ήταν άψογο. Πλέον τα 1080p παίζουν μέχρι 85% CPU (έχω C2Duo στα 3GHz) και επίσης η κινηματογραφική αίσθηση έχει βελτιωθεί.
Όσο μειώνεις την τιμή στα Blocks, γίνεται πιο smooth η κίνηση, αλλά αυξάνεται και το CPU.
Τα πολλαπλάσια που μπορείς να βάλεις είναι:
4x4, 8x4, 8x8, 16x2, 16x8, 16x16, 32x16, 32x32
Αν βγάλεις κάτι λάθος θα στο δείξει ούτως ή άλλως στο ffdshow.
Δοκίμασα αρκετές ταινίες και τα artifacts έχουν εξαληφθεί
Το script
SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=8, vpad=4)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=32, blksizev=32, searchparam=1, plevel=1, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=32, blksizev=32, searchparam=1, plevel=1, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=FramerateNumerator(last)*2, den=FramerateDenominator(last)*1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last
Προσέξτε μετά την τελευταία λέξη "last" στο script να υπάρχει space, όπως επίσης και στα άλλα scripts. Έτσι το αναφέρει ο δημιουργός.
εγω ακομα προσπαθω να το κανω να παιξει...μου κρασαρει ο mpc...
απο οσους το εχουν καταφερει χρησιμοποιει κανεις την 64bit εκδοση των mpc-hc και ffdshow??
δεν γραφεται και τις εκδοσεις που εχετε των 2 αυτων προγραμματων...
αντε μπας κ καταφερω να δω κ εγω το βουτυρο!!!
Θα σας μπερδέψω τώρα, αλλά ανακάλυψα το εξής.
Όπως σας είχα πει δεν μ άρεσε τόσο πολύ η κίνηση βούτυρο και το script του Γιάννη ήταν καλό στην κίνηση (είχε ναι μεν judder, αλλά προτιμούσα να έχω έστω λίγο judder και παράλληλα να έχω όμως την κινηματογραφική αίσθηση), αλλά δεν μπορούσα με τίποτα τα artifacts. Επίσης τα αντικείμενα στις άκρες ψαλίδιζαν.
Βρήκα λοιπόν το παρακάτω:
num=FramerateNumerator(last)*2, den=FramerateDenominator(last)*1, mode=0)
To έκανα, όχι με το Haali Renderer αλλά με το Overlay Mixer. 0 ARTIFACTS με 48 fps και reclock.
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο.
Tρελή διαφορά. Δεν κανει drop ούτε 1 frame... και παίζει με 10% περίπου λιγότερη CPU. To ξέρω οτι είμαι off topic αφου δεν κανει hardware acceleration, αλλά έπρεπε να το πώ.
Λογικό είναι, μιας και ο overlay mixer είναι λιγότερο απαιτητικός σε CPU. Αυτό όμως έρχεται με τίμημα το αρκετά υποδεέστερο upscaling σε σχέση με τον EVR. Οπότε, αρχεία ανάλυσης μικρότερης των 1080p θα παίζουν πιο "θολά" σε σχέση με τον EVR.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.