Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Φίλε nikolouzosr,

θα βοηθούσε πολύ αν έλεγες τη γνώμη σου, με τις νέες ρυθμίσεις στο σκριπτ, σχετικά με κίνηση στα παναρίσματα, τεχνουργήματα και το σπουδαιότερο, αν υπάρχει καμμία σχέση ανάμεσα στο video look της προηγούμενης ρύθμισης και αυτής.-bye-

Ο Tegonik πριν κλείδωνε το μόνιτορ στα 60 και τον προβολέα στα 24Hz.

Θα ήθελα πολύ να πω τη γνώμη μου αλλά δεν σηκώνει η CPU μου τίποτα από HD. Ούτε καν τα 720p. Εγώ μέχρι τώρα κλείδωνα την TV στα 50Hz και έβαζα το reclock να παίζει στα 25fps. To αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό, αλλά όσο νά' ναι στο panning με ενοχλεί (λίγο). Αυτή τη στιγμή κάνω δοκιμές μόνο με .avi αρχεία οπότε τι να πω... Ψάχνω CPU. Μάλλον πάω για αυτήν εδώ: INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8300

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558268

To μόνο που με κρατάει είναι μην μπω στα έξοδα και μετά δω τεχνουργήματα και ξενερώσω...

Θα ήθελα πολύ να πω τη γνώμη μου αλλά δεν σηκώνει η CPU μου τίποτα από HD. Ούτε καν τα 720p. Εγώ μέχρι τώρα κλείδωνα την TV στα 50Hz και έβαζα το reclock να παίζει στα 25fps. To αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό, αλλά όσο νά' ναι στο panning με ενοχλεί (λίγο). Αυτή τη στιγμή κάνω δοκιμές μόνο με .avi αρχεία οπότε τι να πω... Ψάχνω CPU. Μάλλον πάω για αυτήν εδώ: INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8300

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558268

To μόνο που με κρατάει είναι μην μπω στα έξοδα και μετά δω τεχνουργήματα και ξενερώσω...
Παντως με 8400 στα 3.0 ο επεξεργαστης δουλευε στο 100% και ειχε προβλημα σε 1920χ1080.

Παντως με 8400 στα 3.0 ο επεξεργαστης δουλευε στο 100% και ειχε προβλημα σε 1920χ1080.
´

Γι' αυτό πάω για quad...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Θα ήθελα πολύ να πω τη γνώμη μου αλλά δεν σηκώνει η CPU μου τίποτα από HD.

Δεν πειράζει, δοκίμασε avi. Πολλά από αυτά τρέχουν στα 23,976 οπότε και 'κει το judder ζει και βασιλεύει. Το βασικό που θέλουμε να πετύχουμε είναι εξομάλυνση της κίνησης χωρίς να χάνεται η κινητογραφική αίσθηση. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και σε SD υλικό.

Mkv στα 1080. Αλλα οπως ειπα παραπανω μιλαω για τον 8400 core duo. Στον ι7 στα 2,8 με το ιδιο υλικο 38% usage of cpu.Στον core 2 στα 3.0 100% και κολλημα.

Παιδιά, αν μπορείτε, δοκιμάστε και με ένα σοβαρό αρχείο M2TS, για να ξέρουμε τι γίνεται από CPU..
Not good τα πραγματα. Στο γργορο pc μου (ι7 στα 2.8) 99% και συνεχομενα κολληματα κοινως δε το παιζει. Η ταινια The wolfman (τωρα το δοκιμασα).

Τα ιδια και το from Paris with love. Να εχω κατι λαθος στο set up. Ειναι παντως το ιδιο που παιζει τα 1080 mkv νερακι. Επεξεργαστη δεν αλλαζω πριν το 2011, μη μεε πιεζετε σας λεω...:slapface:

Το νέο HTPC του Μπάμπη:

hp-proliant-dl380-g7-server-series_190x170.jpg

Add to cart...

Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Αυτό ήξερα και εγώ, αλλά είπα να δούμε μήπως έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τις νέες releases των codecs.

Χρειάζεται dual processor απ' ότι φαίνεται.. :p

Hold on for a minute...

''For those who wish to dish a few bucks and have a nVidia card. Go out and buy CoreAVC and enable cuda in the settings. This will basically allow your GPU to do the x264/h.264/AVC decoding. Install it with the Haali options for the file types you wish to play.

Download K-Lite Mega Codec pack and install ONLY Media Player Classic Regular NOTHING ELSE. This player gives me the least headaches when trying to get everything to work. Enable the internal subtitle renderer, all other options are optional for your liking but the subtitle renderer is required as the ffdshow subtitle renderer sometimes messes up everything whilst doing Avisynth operations. Also Make MPC the default player for all video types, reason being that the codec pack has some nice bonuses with file type icons that look pretty sweet. Once installed, open up MPC and enter the options window. Select your renderer as the Haali Renderer, then click the internal filters tab and uncheck everything in both columns. Apply and exit the player, don't attempt to play anything yet unless you've installed CoreAVC.

(CoreAVC users) Play a h.264 encoded video. Hopefully your tray should have a green CoreAVC icon indicating cuda is in use. Start Task Manager and check, your CPU usage, it should be hovering at a very low usage indicating your GPU is doing all the work.

Download and install Avisynth FIRST...

THEN Download and install the newest ffdshow, during the installation, uncheck VFW and check all the Avisynth options. Install ffdshow with your required codecs. Launch ffdshow after the installation and do the audio settings for your speaker configuration. Disable the DXVA codec (its useless really as all other filters are then disabled including Avisynth. Make sure you enable all your needed codecs in the codecs tab.

CoreAVC users must select the h.264 option in ffdshow as disabled and then enable RAW video to all supported. Then start MPC, options and click on external filters and add ffdshow as 'preferred'. This allows CoreAVC to do the decoding with the GPU, then passing the video to ffdshow for filtering using the CPU.''

Ίσως έτσι μπορεί να το σώζει, ποιος ξέρει...

Φοβάμαι ότι δεν θα είναι αρκετό το HW decoding του H.264 για να σώσει την κατάσταση σε M2TS.. αλλά αν έχει κανείς το hw & sw ας κάνει μια δοκιμή.. Ποτέ δεν ξέρεις..

Σίγουρα θα βελτιώσει την κατάσταση για "εύκολο" υλικό το οποίο παίζει οριακά λόγω CPU.

Το θέμα πήρε φωτιά, αλλά είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Το απόγευμα οι δοκιμές...

Έχω μπερδευτεί με το ποιό script είναι το καλύτερο.
Έχω την εντύπωση πως αν κάνεις τα frames ακριβώς x2, μειώνονται τα τεχνουργήματα. Επιδή όμως η TV δεν μπορεί να πάει στα 48hz, πρέπει να βάζω και το reclock για να πηγαίνει 50fps.
To πρόβλημα εδώ είναι ότι και το reclock τρώει cpu...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Δεν πειράζει, δοκίμασε avi. Πολλά από αυτά τρέχουν στα 23,976 οπότε και 'κει το judder ζει και βασιλεύει. Το βασικό που θέλουμε να πετύχουμε είναι εξομάλυνση της κίνησης χωρίς να χάνεται η κινητογραφική αίσθηση. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και σε SD υλικό.

Θα κάνω δοκιμές το απόγευμα. -bye-

Ρε παιδια αν μπορει ας κανει καποιος εναν οδηγο βημα-βημα με φωτογραφιες γιατι δεν μπορω να το κανω να λειτουργησει και μου τρεχουν τα σαλια:popcorn: