Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε σε άσχετο (θεματολογικά) νήμα σκέφτηκα να συνεχιστεί εδώ για να μην χαλάμε το ενδιαφέρον θέμα του Νίκου.

Το θέμα λοιπόν είναι αν θέλουμε τις Παρουσιάσεις αυτόνομες ή με την συζήτηση (σχετική ή άσχετη) που μερικές φορές ακολουθεί. Παραθέτω κάποιες αρχικές τοποθετήσεις για να πω κι εγώ δυο λόγια.

το θέτω απλά υπ όψη σας.
εμένα θα μου άρεσε πολύ να στήσουμε εδώ ένα διαδικτυακό περιοδικό.
που θα διατρέχει όσο πιο πολλά ιδιώματα γίνεται.
και θα αστράφτει.

να αφαιρείται το 'ξύγκι' μετά την πρώτη ή δεύτερη μέρα κάθε καινούργιας παρουσίασης.
Μόνο ουσιαστικές προσθήκες.

Θα μπορούσε πχ το κάθε μέλος που κάνει μια παρουσίαση , ανοίγοντας το θέμα με τον τίτλο που διαλέγει στις "Παρουσιάσεις δίσκων- Αφιερώματα" να ανοίγει ταυτόχρονα ένα θέμα στις "Συζητήσεις" παραλλάσσοντας ελαφρώς τον αρχικό τίτλο της παρουσίασης , και βάζοντας το σχετικό λίνκ για την συζήτηση , στο ποστ της παρουσίασης
Π.χ .
1.παρουσίαση με τίτλο "Αποπλάνηση" ή Trident" κλπ στις "παρουσιάσεις δίσκων-Αφιερώματα" .

2.Ανοιγμα θρεντ στις συζητήσεις με τίτλο "Με αφορμή την "Αποπλάνηση" ή με αφορμή το "Trident"

3.Εισαγωγή του σχετικού λινκ των συζητήσεων στο θέμα της παρουσίασης ως εξής : Για συζήτηση στο θέμα πατήστε εδώ ( στάνταρ φρασεολογία κοινή σε όλες τις παρουσιάσεις)

Έτσι η παρουσίαση περνάει στην Ιστορία, ...παύει να ανασένει!
Και αν αργότερα θελήσει κάποιος να προσθέσει το λιθαράκι του?

Σαν ιδέα είχε ξαναπέσει στο τραπέζι {νομίζω από τον Δημήτρη (Ν.)} πριν από αρκετό καιρό. Με το σκεπτικό του Κώστα για ένα, τρόπω τινά, διαδικτυακό Περιοδικό νομίζω ότι επιβάλλεται οι Παρουσιάσεις να είναι αυτόνομες και να μην συνοδεύονται από οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Ο αντίλογος όμως που θέτει ο Βασίλης είναι πολύ ισχυρός, πράγματι η Παρουσίαση παύει να ανασαίνει και δεν είναι λίγες οι φορές που μια παρουσίαση έχει οδηγήσει σε εξαιρετική συζήτηση. Θα μπορούσε να γίνει αυτό σε άλλο νήμα στις Συζητήσεις; Χάνεται η αμεσότητα και η επαφή με το αρχικό θέμα; Η πράξη θα το έδειχνε αυτό.

Η ιδέα του Δημήτρη (Ν.) να ανοίγει ο συντάκτης της Παρουσίασης, αδελφό νήμα στις Συζητήσεις, με τυποποιημένη διατύπωση, είναι καλή και πιστεύω θα γινόταν ακόμη πιο εύκολα πραγματοποιήσιμη (διότι δεν παύει να αποτελεί μια επιπλέον φασαρία) αν η πλατφόρμα έδινε τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να δημιουργεί ο συντάκτης άμεσα το αδελφό νήμα ή (ακόμη πιο προχωρημένο) να δημιουργείται αυτόματα το αδελφό νήμα ταυτόχρονα με το ανέβασμα της Παρουσίασης. Από την άλλη όμως μην ξεχνάμε ότι είναι πάρα πολλές (ίσως οι περισσότερες) οι Παρουσιάσεις οι οποίες έχουν περάσει χωρίς κανένα άλλο σχόλιο (post).

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Τσάκωνας Βασίλης
Έτσι η παρουσίαση περνάει στην Ιστορία, ...παύει να ανασένει!
Και αν αργότερα θελήσει κάποιος να προσθέσει το λιθαράκι του?

Καταρχήν συμφωνώ με το Βασίλη. Προσωπικά έχω αισθανθεί την ανάγκη πολλές φορές, να προσθέσω "λιθαράκια" καθώς είμαι ένας απο αυτούς που αναφέρατε με το "θα το ψάξω"
Το θέμα της κλειστής παρουσίασης είχε συζητηθεί πολύ παλιά και είχε απορριφθεί. Μπορεί φυσικά να τεθεί ξανά και να συζητηθεί.

τα διέγραψα από το θέμα της απογραφής , για να μην χαλάει η νοηματική του συνέχεια .

Για όσους θέλουν να τεστάρουν το νέο σύστημα παρουσιάσεων ( έαν γίνει αποδεκτό από όλους ) πάτε εδώ και πείτε μας τη γνώμη σας

Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

είμαι ένας απο αυτούς που αναφέρατε με το "θα το ψάξω"

Δεν είσαι: εσύ τουλάχιστον όταν βρίσκεις κάτι το λές. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις 'ξαναζωντανέψει' παλαιά νήματα.
Παίδες, δεν μιλώ για δικτατορία. Καθένας να γράφει ή να ρωτάει. Μετά από κάποιες μέρες όμως νομίζω καλό είναι να μένει η παρουσίαση. Με μόνο τις θετικές προσθήκες ή τις αντιρρήσεις. Εδώ μπαίνει η δουλειά των διαχειριστών. Οι οποίοι θα κόβουν και θα ράβουν. Οπως ένας καλός editor ή re-writter σε περιοδικό.
Το νήμα θα παραμένει ανοιχτό - να προσθέσει όποιος θέλει ό τι θέλει.
Μετά από λίγο καιρό, ο διαχειριστής θα κρίνει αν αυτά θα πρέπει να παραμείνουν.

Aν και νέος (δεν ξέρω κατα πόσο η παλαιότητα παιζεί ρόλο εδω πέρα) προτείνω κάθε παρουσίαση να υποστηρίζεται και απο ένα ηχητικό απόσπασμα.Η πηγή είναι γνωστή ο πλούτος της μεγάλος.Έτσι απο την μια θα επαληθεύεται η ακρόαση με το κείμενο και απο την άλλη ο ενδιαφερόμενος θα κατευθύνεται με μεγαλύτερη ευκολία.

φίλε HE 6 οι πάλιουρες δεν μετράνε εδώ.
τα ηχητικά αποσπάσματα δεν μπορούν να δείξουν τίποτα: πολλοί δίσκοι είναι 'δύσκολοι', θέλουν ακροάσεις για να τους ξεκλειδώσεις. Αν τους ξεκλειδώσεις και Αν έχουν κάτι να πούν στον καθένα ατομικά.
οι 'μπουκίτσες' δεν ωφελούν.
Μου έχει τύχει πολλές φορές να πάρω δίσκο, να τον ακούσω και να μη μου λέει τίποτα. Και, μετά από καιρό, ξαφνικά, να αρχίσει να μου τραγουδάει.
Σίγουρα σου έχει συμβεί και σένα. Και σε όλους μας.

χάρτινες βαρκούλες ρίχνουμε, στο γιαλό.
όποιος έχει το σκουλήκι ψάχνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

Παίδες, δεν μιλώ για δικτατορία. Καθένας να γράφει ή να ρωτάει. Μετά από κάποιες μέρες όμως νομίζω καλό είναι να μένει η παρουσίαση. Με μόνο τις θετικές προσθήκες ή τις αντιρρήσεις. Εδώ μπαίνει η δουλειά των διαχειριστών. Οι οποίοι θα κόβουν και θα ράβουν. Οπως ένας καλός editor ή re-writter σε περιοδικό.

Μετά από λίγο καιρό όμως που θα έχει πάψει και η συζήτηση , τα "άσχετα" σχόλια δεν θάχει νόημα να μεταφερθούν αλλού ( στις περισσότερες των περιπτώσεων) οπότε θα τα σβήνουμε πλέον τελείως ;

Σωστό.Μάλιστα το σύνηθες είναι να "βγαίνουν" αυτά τα albums παρά εκείνα που τα αποκαλύπτουν όλα με την πρώτη.Άπλα το όσα πρότεινα τα είπα με την λογική του trailer χωρίς όμως να παραπλανεί.Παρεμπιπτόντως, ωραίο το signature...

Να πω κι εγώ κάτι τώρα μιάς και παρουσιάζω σχετικά συχνά δίσκους...

Απ τη μία, η ιδέα του father να ''φεύγει το ξύγκι'', είναι ωραία γιατί ένα σωρό ανούσια πόστ όπως ''Το χω.Κορυφαίο!'' ή πόστ που σχολιάζουν απλά μία φράση που πιθανόν να ειπώθηκε ύστερα εκτροχιάζουν τη συζήτηση απ το νόημα της. Απ την άλλη όμως, χωρίς να θέλω καθόλου να υποτιμήσω αυτούς που μας διαβάζουν (μέλη και μη), δε ξέρω κατα πόσο θα τους άρεσε να παρατηρήσουν μία παρουσίαση σοβαρή και στυγνά μουσική για κάποιον καλλιτέχνη ο οποίος δεν τους πολυενδιαφέρει ή πιθανόν δε τον γνωρίζουν και, ακόμα περισσότερο, κατα πόσο είναι διατεθειμένοι να πηγαίνουν σε δεύτερο link να διαβάζουν κι άλλα γι αυτόν. Δηλαδή η χαλαρότητα και ο χαβαλές ίσως είναι σοβαροί λόγοι για κάποιους να διαβάσουν μία παρουσίαση και να μην ασχολούνται τόσο με το αντικείμενο της...

Βασικά μία παρουσίαση είναι κάτι το προσωπικό. Την κάνει κάποιος και για τον εαυτό του σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά αν δεν έχει αναγνώστες, χάνει το νόημα της...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

Μετά από λίγο καιρό όμως που θα έχει πάψει και η συζήτηση , τα "άσχετα" σχόλια δεν θάχει νόημα να μεταφερθούν αλλού ( στις περισσότερες των περιπτώσεων) οπότε θα τα σβήνουμε πλέον τελείως ;

δεν ξέρω Ντοκ.
εγώ θα έλεγα Ναι.
ας πούν και οι άλλοι.
μία άλλη σκέψη είναι να κάνουμε copy μόνο το κείμενο παρουσίασης και να μπαίνει μόνο αυτό στο index που θα είναι σε περίοπτη θέση.
το υπόλοιπο νήμα μπορεί να παραμένει ως έχει.

Νομίζω ότι αυτό που γράφει ο Νίκος είναι σωστό. Μέχρι τώρα η απόκλιση έχει προσφέρει μαγικές στιγμές αρκετές φορές. Η αυστηρή τήρηση ενός παγιωμένου κανόνα θα περιορίσει το απρόβλεπτο και θα γίνουμε πιθανόν πιο κλινικοί και αυστηροί.
Συμφωνώ για την απαλοιφή των ασήμαντων μονολεκτικών ή σκέτα επικροτικών ποστ, πολλές φορές πέφτω κι εγώ στη παγίδα και νοιώθω ότι δεν συμβάλλουν σε τίποτα ουσιαστικό.
Η ιδέα να παρουσιαστεί το μεράκι μας με τη μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού είναι μοναδική, αλλά θα έχει σαν επακόλουθο να χαθεί το αυθόρμητο σε μεγάλη κλίμακα, κάτι που ως σήμερα χαρακτηρίζει έντονα όσα συμβαίνουν εδώ.

αν επιτευχθεί συγκερασμός θα ήταν το απόλυτο.

:flipout::flipout::flipout:

Καλώς. Θ ' αποφεύγω τις εν ψυχρώ εκτελέσεις από δω και πέρα...

εν όψει Μουντιάλ θα βλέπουμε Κορεάτες μπροστά μας μέχρι τον Ιούνιο, εκτελέσεις δεν εκτελέσεις εσύ:grinning-smiley-043:em04special_8:

σόρυ για το ΟΤ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

δεν ξέρω Ντοκ.
εγώ θα έλεγα Ναι.
ας πούν και οι άλλοι.
μία άλλη σκέψη είναι να κάνουμε copy μόνο το κείμενο παρουσίασης και να μπαίνει μόνο αυτό στο index που θα είναι σε περίοπτη θέση.

το καλύτερο....
όσοι θέλουν εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη θα βρίσκουν μόνο τα λήματα και την βασική ερμηνεία
Η εσπρέσσο αλλού...αλλά ας υπάρχει. Δείχνει ισορροπίες και δυναμική της στιγμής....

Ειδα το συστημα του Δημητρη και μου αρεσει η ιδεα του link, αλλα δεν μου αρεσει να υπαρχει ΜΟΝΟ η παρουσιαση.

Θα προτεινα στο χωρο της παρουσιασης να τοποθετουν οι διαχειριστες επιλεγμενα posts που αυτοι θεωρουν σημαντικα για την ουσια του thread και παραλληλα να παραμεινει το link που οδηγει στη συζητηση με τα πληρη σχολια. Αυτο φυσικα με την προυποθεση οτι ειναι διατεθειμενοι να κανουν κατι τετοιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε

όταν θα κάνουμε portal θα μπορούμε , υποθέτω, να έχουμε ένα τμήμα του που θα λέει "Παρουσιάσεις δίσκων" όπου εκεί θα είναι μόνο το κείμενο της παρουσίασης σε αντίγραφο χωρίς δυνατότητα σχολίων , ενώ το νήμα με την παρουσίαση και τα σχόλια θα παραμένει κανονικά

το καλύτερο....
όσοι θέλουν εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη θα βρίσκουν μόνο τα λήματα και την βασική ερμηνεία
Η εσπρέσσο αλλού...αλλά ας υπάρχει. Δείχνει ισορροπίες και δυναμική της στιγμής....

Νομίζω ότι αυτή η λύση είναι πολύ ενδιαφέρουσα διότι συνδυάζει το Σχολαστικό - Εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει μια Παρουσίαση, με την αυθόρμητη, συχνά άσχετη αλλά άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που πιθανώς ακολουθεί.

Υ.Γ.
. Με μόνο τις θετικές προσθήκες ή τις αντιρρήσεις. Εδώ μπαίνει η δουλειά των διαχειριστών. Οι οποίοι θα κόβουν και θα ράβουν. Οπως ένας καλός editor ή re-writter σε περιοδικό.

Κώστα νομίζω ότι το να αναλάβουν οι εκάστοτε Διαχειριστές ρόλο οιονεί Λογοκριτή θα είναι και άχαρο αλλά και θα αποτελεί επιπλέον κόπο στα υπόλοιπα καθήκοντά τους.

Κοιτάξτε, είναι και θέμα κρίσης του διαχειριστή.

Φερ' ειπείν, ξεκινά ο Κώστας μια παρουσίαση για το Χ δίσκο. Έπειτα, ξεκινά μια συζήτηση, η οποία παρεκκλίνει από το δίσκο μεν, αλλά έχει σαν θέμα της τη μουσική σκηνή εκεί "κοντά", προσωπικότητες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο κλπ.

Πχ, η συζήτηση που ξεκινήσαμε για το kraut, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ξεπηδήσει από μια παρουσίαση από Neu!.

Σ' αυτή την περίπτωση, μεταφέρουμε τα ποστ στις συζητήσεις, αλλάζουμε και τον τίτλο, αφού έχει ξεκινήσει θεματάρα και είναι "καμουφλαρισμένη" από την παρουσίαση. Δηλαδή, και το γενικό θέμα χάνει θεάσεις και η παρουσίαση αποδυναμώνεται, αφού φτάνουμε να ασχολούμαστε με άλλα γι' άλλα.

Σαν όριο μέχρι τη μεταφορά/διαγραφή των "αδύναμων" ποστ, προτείνω το πενθήμερο.