Επείγον!!! Αγορά HD βιντεοκάμερας. Παρακαλώ προτάσεις άμεσες

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Το Σαββάτο 4/10 αναχωρώ για ένα ταξίδι χαλάρωσης στο εξωτερικό (προορισμός έκπληξη :BDGBGDB55:) και θα ήθελα να συνδυάσω το ταξίδι μου αυτό με HD αναμνήσεις :grinning-smiley-043

Αυτά που με ενδιαφέρουν περισσότερο, κατά σειρά προτεραιότητας:
1. Πολύ καλός σταθεροποιητής εικόνας
2. Καλή ποιότητα εικόνας σε σκοτεινά πλάνα
3. Γενική ποιότητα εικόνας

Απλά πρέπει να καταλήξω αυτή την εβδομάδα, γιατί αν όχι, με βλέπω να πηγαίνω μόνο με την φωτογραφική μου μηχανή... :o

Απάντηση: Re: Επείγον!!! Αγορά HD βιντεοκάμερας. Παρακαλώ προτάσεις άμεσες

Που χάθηκες ρε θηρίο :BDGBGDB55:

Canon HF10
Canon HV30 (η προτιμησή μου, την εχω στο πλάνο μεχρι τα Χριστούγεννα)

Sony SR-12

Πήξιμο Γιώργο άστα να πάνε....

Τις γράφεις κατά σειρά ποιότητας ή τα μοντέλα που αναφέρεις είναι με τυχαία σειρά? Δηλαδή η HF10 είναι καλύτερη από την HV30 για παράδειγμα?

Re: Απάντηση: Re: Επείγον!!! Αγορά HD βιντεοκάμερας. Παρακαλώ προτάσεις άμεσες

Πήξιμο Γιώργο άστα να πάνε....

Τις γράφεις κατά σειρά ποιότητας ή τα μοντέλα που αναφέρεις είναι με τυχαία σειρά? Δηλαδή η HF10 είναι καλύτερη από την HV30 για παράδειγμα?

Θεωρώ οτι οι καλύτερες κατά σειρά προτεραιότητας ειναι η Canon HV30 & η Sony SR12.

H Canon HF10 ειναι αρκετά καλή αλλά οχι στα επιπεδα των άλλων 2 (έχει ομως εξαιρετικο value/money)

Μάλιστα... επομένως οι προτάσεις σου είναι οι Canon HV30 και Sony SR12.

Υπάρχει κάποια άλλη που πρέπει να λάβω υπόψιν μου ή πάω για μια από αυτές τις 2?

edit: Τώρα που ρίχνω μια ματιά πάντως, βλέπω ότι η Sony είναι και 300 πιο ακριβή... Επομένως πάμε για Canon HV30??

Last edited:
Κάτι άλλο που μόλις διάβασα:

Η Canon HV30 τραβάει σε 1440 x 1080 και χρησιμοποιεί κασέτα miniDV με αλγόριθμο MPEG-2.

Η Sony SR12 τραβάει σε 1920 x 1080 και χρησιμοποιεί σκληρό δίσκο, με αλγόριθμο AVCHD.

Η ερώτησή μου είναι αν θα πρέπει να αγοράσω μια βιντεοκάμερα που χρησιμοποιεί miniDV ή να πάω σε κάποια με σκληρό δίσκο? Μήπως πρέπει πρώτα να καταλήξω μεταξύ αυτών των 2 και μετά να δούμε τι υπάρχει και από αντίστοιχες βιντεοκάμερες?

Το miniDV το βρίσκω ξεπερασμένο, προτείνω είτε SDHC είτε MS για μέσο αποθήκευσης...
'Εχουν φθηνήνει αρκετά άλλωστε ;-)

Απάντηση: Re: Επείγον!!! Αγορά HD βιντεοκάμερας. Παρακαλώ προτάσεις άμεσες

Το miniDV το βρίσκω ξεπερασμένο, προτείνω είτε SDHC είτε MS για μέσο αποθήκευσης...
'Εχουν φθηνήνει αρκετά άλλωστε ;-)

Αυτό φοβάμαι κι εγώ φίλε tiborakos να σου πω την αλήθεια. Οπως και το επιπλέον κόστος που θα έχουν οι κασέτες miniDV-HD.
Ομως σε διάφορα reviews που διαβάζω προς το παρόν στο διαδίκτυο επιβεβαιώνουν ότι οι βιντεοκάμερες HDV αποδίδουν καλύτερη ποιότητα εικόνα σε σχέση με εκείνες του AVCHD, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο αλγόριθμος των 2ων είναι πιο δύσκολος για επεξεργασία στους υπολογιστές μας...
Μπέρδεμα :nounder:

SONY SR 11/12 (καλή ιδιαίτερα στα μέρη με λίγο φωτισμό)
CANON HF10 (μη δίνεις σημασία στην ανάλυση ο μεγάλος αισθητήρας κάνει τη διαφορά)
και PANASONIC SDR S9 αν θέλεις πιο μικρό μέγεθος.

πάντως εγώ θα πρότεινα (αν δεν θέλεις High Definition) να κοιτάξεις και για κάμερα πολύ μικρών διαστάσεων σε SD με καλό φακό. Μπορεί τελικά με τέτοια κάμερα να έχεις περισσότερες αναμνήσεις.

Τα εχουμε ξαναπει πολλες φορες, αλλα αλλη μια δε βλαπτει.

Η καλυτερη καμερα σε σκοτεινα ειναι η hv20 -30.

H σονυ εχει πλησιασει επικυνδυνα , αλλα λογω codec (Mpg4) δεν προτεινεται.

Τα αρχεια που παιρνεις ΤΩΡΑ με τη σονυ, δεν ειναι ευκολα στο χειρισμο (editing). Χρειαζεσαι ΠΟΛΥ δυνατο μηχανημα για να τα επεξργαστεις real time kai gia effe , ξεχασε το !
Επισης τα περισσοτερα επαγγελματικα προγραμματα (Avid klp) δεν τα αναγνωριζουν καν !

ΑΝ θα επειρνα τελικα με σκληρο δισκο - μνημη , τοτε μονο canon hf10 (η HF11 δεν ερχεται στην Ευρωπη).

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Τελικά κατέληξα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την Canon HV30, την οποία κι εντός ολίγου μάλλον θα παραγγείλω. Σημαντικό στοιχείο ότι τραβάει καλά σε χαμηλο φωτισμό κι επίσης είναι εύκολα τα αρχεία της για επεξεργασία, που με ενδιαφέρει πρωτίστως.
Εντυπώσεις μόλις παραλάβω -bye-

ΥΓ.: Τελικά δεν είμαι και τόσο δύσκολος στις αποφάσεις μου. Μέσα σε 2 ώρες αποφάσισα :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Επείγον!!! Αγορά HD βιντεοκάμερας. Παρακαλώ προτάσεις άμεσες

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Τελικά κατέληξα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την Canon HV30, την οποία κι εντός ολίγου μάλλον θα παραγγείλω. Σημαντικό στοιχείο ότι τραβάει καλά σε χαμηλο φωτισμό κι επίσης είναι εύκολα τα αρχεία της για επεξεργασία, που με ενδιαφέρει πρωτίστως.
Εντυπώσεις μόλις παραλάβω -bye-

ΥΓ.: Τελικά δεν είμαι και τόσο δύσκολος στις αποφάσεις μου. Μέσα σε 2 ώρες αποφάσισα :grinning-smiley-043

Πανο γιαυτό στην προτεινα πρώτη πρώτη ..
Αφού ξέρω οτι εισαι τελειομανής :grinning-smiley-043

Οτι κανουν οι περισσοτεροι... παραεισαγωγεις.
Ενα χρονο εγγυηση, και αν σου χαλασει τη πας απο εκει και αναλογως...
Μεχρι τωρα δεν εχει χρειαστει παντως.

επαναλαμβάνω.... αν δεν βγει βιντεοκάμερα με 60 καρέ το δευτερόλεπτο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ δεν αλλάζω την παρούσα (sony HC1) και φυσικά να έχει και χειροκίνητη εστίαση! Οι άλλες βιντεοκάμερες είναι ημίμετρα!