Επείγον!!! Αγορά HD βιντεοκάμερας. Παρακαλώ προτάσεις άμεσες

επαναλαμβάνω.... αν δεν βγει βιντεοκάμερα με 60 καρέ το δευτερόλεπτο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ δεν αλλάζω την παρούσα (sony HC1) και φυσικά να έχει και χειροκίνητη εστίαση! Οι άλλες βιντεοκάμερες είναι ημίμετρα!

Η διαφορά είναι οτι εσύ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ βιντεοκάμερα ενώ οι άλλοι θέλουν να αγοράσουν.
Δεν είστε λοιπόν στην ίδια μοίρα...

Η διαφορά είναι οτι εσύ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ βιντεοκάμερα ενώ οι άλλοι θέλουν να αγοράσουν.
Δεν είστε λοιπόν στην ίδια μοίρα...

σεβαστό.... αν και το interlace βίντεο έχει μετά παίδεμα... αργή επεξεργασία για να το κάνεις προοδευτικό στα διπλάσια καρέ.

Καλησπέρα κ από εμένα.Ψήνομαι κ εγώ για αγορα full hd βιντεκάμερας τα χριστούγγενα.Έχω ψάξει forums , έχω δει reviews για όλα σχεδόν τα μοντέλα που κυκλοφορούν έπεσε το μάτι μου και σε αυτό το θέμα που ανοίχτηκε εδώ.Γράφετε για sony και Canon κυρίως αλλά όχι για Panasonic με τον πολύ δυνατό φακο Leica k μου έκανε εντύπωση.Ενδεικτικα θα αναφέρω δύο μοντέλα που με κέντρισαν ιδιαίτερα με ποιο δυνατο χαρακτηριστικό τους την υψηλότερη ανάλυση εγγραφής σε full hd που υπάρχει μέχρι τώρα.

Η μία είναι η :

Panasonic HDC-HS100 με σκληρό δίσκο..( http://www.trustedreviews.com/camcorders/review/2008/09/06/Panasonic-HDC-HS100/p1 ).

Χαρακτηριστικά :
hdc-hs100k.jpg

NEW! Full-High Defintion 3MOS 60GB Hard Disk Drive/SD Hybrid Camcorder with 1920x1080 Pixel Recording, Advanced Optical Image Stabilizer, Leica Lens, 12x Optical Zoom, 2.7" Wide LCD and 5.1 Channel Surround Sound, Records to Internal Hard Drive and SD Memory Card

LENS Image Sensor (Total)---->1/6" MOS (610 K x 3 pixels) Image Sensor (Effective) ---->16:9 -- 520K x 3
(Moving Picture/Still Picture)

"This records at 17Mbits/sec, which is still the highest data rate of any AVCHD camcorder currently available."
"the video format is AVCHD"

Και η άλλη κ ποιο οικονομική και μικρότερη σε μέγεθος

Panasonic HDC-SD9

http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-HDC-SD9-Camcorder-Review-34650.htm

hdc-sd9-8gb.jpg
HDC-SD9-8GBNEW! Full-High Definition 3CCD Camcorder with 1920x1080-Pixel Recording, Advanced Optical Image Stabilizer, Leica Lens, 10x Optical Zoom, Face Detection and 5.1 Surround Sound, Records to SD Memory Card, Class 4 8GB SD Card Included

"Never Miss a Detail with 1920x1080 Full-HD Recording Panasonic full-HD camcorders record horizontal pixels at an HD resolution of up to 1920 pixels, which results in a total of around 2,070,000 pixels."

"The HDC-SD9 is certainly the most exciting camcorder we've seen so far this year."

Τα δύο αυτά μοντέλα νομίζω ότι χρήζουν κάποιας προσοχής!

Φυσικα και ειναι αξια προσοχης...
Αλλα ειναι ανακριβης μερικες πληροφοριες, η καμερα με το μεγαλυτερο birate se AVCHD ειναι η canon hf11 !
Kai olew aytew akomh ypoleipontai ligo se telik poiothta apo tiw koryfaiew HDV .

Ναί έχεις δίκιο όπως και η Canon HG20 που πραγματικά τα σπάει...

8989-hg20fsl.jpg

που γράφει 24Mbits/sec..

Απάντηση: Re: Επείγον!!! Αγορά HD βιντεοκάμερας. Παρακαλώ προτάσεις άμεσες

Καλησπέρα κ από εμένα.Ψήνομαι κ εγώ για αγορα full hd βιντεκάμερας τα χριστούγγενα.Έχω ψάξει forums , έχω δει reviews για όλα σχεδόν τα μοντέλα που κυκλοφορούν έπεσε το μάτι μου και σε αυτό το θέμα που ανοίχτηκε εδώ.Γράφετε για sony και Canon κυρίως αλλά όχι για Panasonic με τον πολύ δυνατό φακο Leica k μου έκανε εντύπωση.Ενδεικτικα θα αναφέρω δύο μοντέλα που με κέντρισαν ιδιαίτερα με ποιο δυνατο χαρακτηριστικό τους την υψηλότερη ανάλυση εγγραφής σε full hd που υπάρχει μέχρι τώρα.

Η μία είναι η :

Panasonic HDC-HS100 με σκληρό δίσκο..( http://www.trustedreviews.com/camcorders/review/2008/09/06/Panasonic-HDC-HS100/p1 ).

Χαρακτηριστικά :
hdc-hs100k.jpg

NEW! Full-High Defintion 3MOS 60GB Hard Disk Drive/SD Hybrid Camcorder with 1920x1080 Pixel Recording, Advanced Optical Image Stabilizer, Leica Lens, 12x Optical Zoom, 2.7" Wide LCD and 5.1 Channel Surround Sound, Records to Internal Hard Drive and SD Memory Card

LENS Image Sensor (Total)---->1/6" MOS (610 K x 3 pixels) Image Sensor (Effective) ---->16:9 -- 520K x 3
(Moving Picture/Still Picture)

"This records at 17Mbits/sec, which is still the highest data rate of any AVCHD camcorder currently available."
"the video format is AVCHD"

Και η άλλη κ ποιο οικονομική και μικρότερη σε μέγεθος

Panasonic HDC-SD9

http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-HDC-SD9-Camcorder-Review-34650.htm

hdc-sd9-8gb.jpg
HDC-SD9-8GBNEW! Full-High Definition 3CCD Camcorder with 1920x1080-Pixel Recording, Advanced Optical Image Stabilizer, Leica Lens, 10x Optical Zoom, Face Detection and 5.1 Surround Sound, Records to SD Memory Card, Class 4 8GB SD Card Included

"Never Miss a Detail with 1920x1080 Full-HD Recording Panasonic full-HD camcorders record horizontal pixels at an HD resolution of up to 1920 pixels, which results in a total of around 2,070,000 pixels."

"The HDC-SD9 is certainly the most exciting camcorder we've seen so far this year."

Τα δύο αυτά μοντέλα νομίζω ότι χρήζουν κάποιας προσοχής!

Η SD9 είναι η πιο φθηνή από όλες στην Ελλάδα. Τη βρίσκεις κάτω από 800 ευρώ, ακόμη και στις μπουτίκ. Μειονέκτημα γι αμένα ότι δεν γράφει σε SD, μόνο HD, άρα αν θέλεις να κάνεις ένα dvd στα γρήγορα για να δει το παιδί τη γιορτή του ή κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει μόνο σε BR και μετά να παιχθεί μόνο σε τέτοιο. Δεν ξέρω πολλά σπίτια που να έχουν BR σε όλα τα δωμάτια.

είδα βίντεο απο την canon HF100 σε 46αρα τηλεόραση και διαπίστωσα, καλύτερη ευκρίνεια απο την sony HC1 και canon HV30. Μπορεί η λίγο παραπάνω ανάλυση (απο 1440Χ1080 σε 1920Χ1080) να έχει τόση διαφορά?
Για τα μάτια μου η διαφορά ήταν εμφανής.

είδα βίντεο απο την canon HF100 σε 46αρα τηλεόραση και διαπίστωσα, καλύτερη ευκρίνεια απο την sony HC1 και canon HV30. Μπορεί η λίγο παραπάνω ανάλυση (απο 1440Χ1080 σε 1920Χ1080) να έχει τόση διαφορά?
Για τα μάτια μου η διαφορά ήταν εμφανής.

Για δώσε λίγες πληροφορίες παραπάνω, αν θυμάσαι.
Πόσο μεγάλη ήταν αυτή η διαφορά; Ποσοστιαία πόσο την εκτιμάς; Πάνω από 10%;
Όταν κινείται η κάμερα η εικόνα θολώνει; Είδες καθόλου λήψη σε σκοτεινό περιβάλον;

είμουν απογοητευμένος γιατι και με την Sony HC1 που έχω αλλά και με την Canon HV30, που τέσταρα, έβλεπα την ίδια θολούρα.... δηλαδή όχι την ευκρίνεια που συναντώ σε έργα 1080p που κατεβάζω απο το νετ. Αυτά στην 46άρα μου 1080P LCD μου. Χθες κατέβασα βίντεο της HF100 και βρήκα αυτό που έψαχνα.... την ευκρίνεια που δεν έβλεπα στις άλλες.
Από εδώ κατέβασα τα βιντεο της HF100
http://www.videomakers.net/index.php?option=vm_phpbbforum&Itemid=118&page=viewtopic&t=53139

Δυστυχώς δεν μπορώ να το κατεβάσω γιατί είμαι στο γραφείο.. Θα το δώ στο σπίτι. Σ' ευχαριστώ.

Έχοντας την HF100 εδώ και κάτι μήνες, συνεχίζω να μήν μετανιώνω για την αγορά της. Εξαιρετική σε συνθήκες καλού φωτισμού όχι τό ίδιο καλή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς όμως το αποτέλεσμα να μην είναι αποδεκτό.
Κάτι που μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα για πολλούς είναι τα παρακάτω:

1. Δεν γράφει σε sd mode.
2. AVCHD (απαιτεί επεξεργαστική ισχύ στον υπολογιστή για περαιτέρω επεξεργασία και βέβαια λογισμικό. Όσοι έχουν MAC δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα).
3. Μικρή σχετικά αυτονομία στην μπαταρία (~50')

Και από μνήμη μην ανησυχεί κανένας καθόλου. 2 sd cards των 16giga είναι αρκετά. Εγώ πήρα 4 των 16giga (από ebay φυσικά σε εκπληκτικές τιμές), και ζήτημα είναι να εξάντλησα τη μία!!!
Όσοι δε έχουν και καμία συσκευή συμβατή με το AVCHD (ps3, panasonic bd, dvix6500 κλπ) είναι ευτυχισμένοι μιας και η ευκολία του format είναι φοβερή.

Last edited:
εψαχνα τοσο καιρο μια hd camera με 5.1 και εισοδο μικροφωνου και δεν εβρισκα σε προσιτες τιμες.

με μεγαλη μου χαρα ειδα την νεα panasonic HDC-SD 100 EGK που γραφει σε sd εχει 5.1 και εισοδο μικροφωνου και 3 ccd.την θελω για χρηση incar σε αγωνιστικο αυτοκινητο.την εχω βρει στα 765 ευρω.

σε γρηγορη κινηση θα εχω θεμα με την ποιοτητα εικονας?

Έχω εδώ και δύο χρόνια την SONY HDR-HC7 και δεν την αλλάζω με τίποτα. Ευκρίνεια μεγάλη, χειροκίνητος έλεγχος και φυσικά φωτογραφίες αρκετά καλές.