Επείγον ! Αγορά P50U20E και UE46C6000

scissorhands

New member
26 May 2010
93
Πρώτα απο όλα καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Μπαίνω αρκετό καιρό και διαβάζω νέα και εξελίξεις εδώ αλλα ήρθε η ώρα που μπήκα στον κόπο να ρωτήσω και εγώ κάτι για να πάρω τις γνώμες σας.

Λοιπόν,

Έχουμε τον πατέρα μου που θέλει να πάρει μία νέα τηλεόραση. Στο μυαλό του έχει μόνο τρείς επιλογές όσον αφορά την τεχνολογία της τηλεόρασης. LED LED και.... LED. Δεν ακούει τίποτα για Plasma, ότι και να του πώ, λόγω της υψηλής κατανάλωσης που έχουν λέει.

Παρήγγειλε σήμερα απο γνωστή αλυσίδα την Samsung LED UE46C6000 την οποία και είχαν προσφορά στα 1258 ευρώ για αγορές μέσω net. Η ίδια αλυσίδα έχει την P50U20E στα 898 ευρώ.

Πείτε μου λίγο εσείς που ξέρετε επειδή κατα καιρούς διαβάζω τα καλύτερα για της panasonic Plasma, πιά απο τις δύο είναι και η καλύτερη αγορά αν πάρουμε και την αρκετά μεγάλη διαφορά της τιμής ανάμεσα στις δύο ; Αυτή η διαφορά βασίζετε στην ποιότητα εικόνας ή απλα και μόνο υπάρχει επειδή η samsung είναι Led και πιό καινούργιας τεχνολογίας ;

Επίσης Δε μπόρεσα να βρώ τις ακριβείς καταναλώσεις των δύο τηλεοράσεων. Είδα σε διάφορα site διαφορετικές τιμές. Ανάμεσα στις δύο θα είναι τραγικά ποιό μεγάλο το κόστος κατανάλωσης σε ετήσια βάση ;

Και τέλος, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ για εσάς ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας

Αφου θελει να παρει "LED" αστον να το κανει...αλλωστε αυτος πληρωνει δικαιωμα του ειναι....

Οταν φτασει η ωρα να παρεις εσυ τηλεοραση παρε πλασμα...μαλλον την 50S20 θα σου ελεγα γιατι συμφωνα με τα ως τωρα δεδομενα η U20 ειναι μαλλον χειροτερη απο την U10 για λογους μειωσης του κοστους...

ΥΓ. Οταν ερθει η C7000 κλεισε τα φωτα και ρωτα τον γιατι η τηλεοραση δειχνει γκρι αντι για μαυρο...

Καταρχην αν βαλεις το πατερα σου μονο για μια ωρα να διαβασει μερικες αναλυσεις εδω μεσα θα καταλαβει το λαθος του,
οπως λαθος εκανα κ εγω για τις πλασμα.
Προσεχε ομως...παντα ολα εξαρτώνται απο τη χρηση που τη θελεις κ καποιες αλλες λεπτομεριες!

Πιστευω οτι θα βγαλεις μια ακρη κ εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37195

Οσο για τα χαρακτηριστικά ριξε μια ματια κ εδω
http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=138

Κατάλαβα, κουκουρούκου δηλαδή, αυτό είπα και εγώ ας πάρει ότι θέλει....απλά ήθελα να δω εάν υπάρχει έστω και μάι περίπτωση η C6000 LED να είναι καλύτερη απο την P50U20E, αλλα απο ότι βλέπω δεν υπάρχει. :P

Αν μιλουσαμε για την S20 σε οικιακο περιβαλλον (χωρις πολλα φωτα) θα σου ελεγα οτι "ξεβρακωνει" το 99% των "LED" πολυ απλα γιατι σε χωρο χωρις φως δεν εχουν μαυρο αλλα γκρι και υστερουν σε αντιθεση...

Μονο οσες εχουν local dimming (το 1% που μενει) θα μπορουσαν να δωσουν αξιοπρεπη εικονα με τετοιες συνθηκες...

Τωρα στα καταστηματα με απειρα φωτα και ρυθμισεις "ολα στο τερμα" η χειροτερη μετατρεπεται αυτοματως σε καλυτερη...

Αν μιλουσαμε για την S20 σε οικιακο περιβαλλον (χωρις πολλα φωτα) θα σου ελεγα οτι "ξεβρακωνει" το 99% των "LED" πολυ απλα γιατι σε χωρο χωρις φως δεν εχουν μαυρο αλλα γκρι και υστερουν σε αντιθεση...

Μονο οσες εχουν local dimming (το 1% που μενει) θα μπορουσαν να δωσουν αξιοπρεπη εικονα με τετοιες συνθηκες...

Τωρα στα καταστηματα με απειρα φωτα και ρυθμισεις "ολα στο τερμα" η χειροτερη μετατρεπεται αυτοματως σε καλυτερη...
Θα τρελαθω.....τελικα ειναι ολοκληρη επιστημη η αγορα μιας τηλεορασης!
Αυτο με τα καταστηματα ειναι κατι πολυ απλο, αλλα δε σου περναει απο το μυαλο

Φτού.... Περίμενα έστω και ένα Υπέρ να μου πείτε για να μπορώ να τη βλέπω και να μή λέω, γαμώτο θα μπορούσα να βλέπω σε 50 " Made in japan :P

Οπότε θα το σκέφτομαι κάπως έτσι....απλά 350 ευρώ χαμένα....

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Τα μηνύματα του scissorhands και του Yperion που αφορούσαν την C6000 μεταφέρθηκαν στο αντίστοιχο νήμα κατόχων του μοντέλου....

Samsung UE C6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε scissorhands καλορίζικη και ότι χρειαστείς στο άλλο νήμα, εκεί θα βρεις και τον gigas65 που έχει παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο με σένα και υπάρχουν ήδη κάποιες απαντήσεις... ;)

...ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

Last edited:
Λοιπόν παιδιά μάλλον η Tv θα πάει πίσω αύριο το πρωί απο εκεί που ήρθε :P

To clouding είναι απελπιστικό σε χαμηλό φωτισμό.

Θα ανοίξω άλλο τόπικ για την νέα μου επιλογή.