ΕΠΕΙΓΟΝ! Εγγραφή ήχου απο dvd σε cd!

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Το πρωί έκανα (για πρώτη φορά) εγγραφή ιντερνετικού ραδιοσταθμού απο τον ενισχυτή μου (που πιάνει ιντερνετικά ραδιόδωνα) στον σκληρό δίσκο του dvd recorder. Απο εκει πέρασα την εγγραφή σε DVD-RW και τώρα θέλω να την μετεγγράψω μέσω του υπολογιστή σε απλό CD-R για να το δώσω στην κόρη μου που θα φύγει νωρίς το απόγευμα (...εξ ού και το επείγον!)
Το θέμα είναι ότι...δεν έχω ξανακάνει κάτι τετοιο και δεν έχω πολύ χρόνο να το ψαξω. Στην πράξη έχω στο DVD-RW ενα φακελλο VIDEO TS τεσσερα αρχεια .vob δυο .ifo και δυό .bup και προφανώς χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα που να κάνει conversion τα αρχειά ενός dvd σε καποιου ειδους ηχητικό αρχείο που να μπορω να γραψω σαν audio cd στην συνέχεια. Η και να κανει τον διαχωρισμό εικόνας ήχου (demux - demultiplexing?) σε πρώτη φαση και μετα μετατροπή.
Εν αναμονή κάποιας απάντησης θα ψάξω κι εγω καποια προγραμματα που έχω και όλο και κατι μπορει να βρω...

ΟΚ, το πέτυχα, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο τελικά.
Κατ αρχή χρησιμοποίησα το virtual dub που μου εκανε απόπλεξη, αλλά τα αρχεία δεν ήταν εγγράψιμα απο κανένα πρόγραμμα απ αυτά που ειχα (έπαιζαν πάντως με το vlc) και στην συνέχεια απλά βρηκα στο νετ εναν δωρεάν audio converter και τα μετέτρεψα σε wav και μετά σε σιντάκι.

ΟΚ, το πέτυχα, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο τελικά.
Κατ αρχή χρησιμοποίησα το virtual dub που μου εκανε απόπλεξη, αλλά τα αρχεία δεν ήταν εγγράψιμα απο κανένα πρόγραμμα απ αυτά που ειχα (έπαιζαν πάντως με το vlc) και στην συνέχεια απλά βρηκα στο νετ εναν δωρεάν audio converter και τα μετέτρεψα σε wav και μετά σε σιντάκι.

.......ή απλως "DVD Audio Extractor"