ΕΠΕΙΓΟΝ!!για αγορα τηλεορασεως

apostolosz

Senior Member
29 November 2007
392
38°3'N 23°47'E
Μου ήρθε ένα mail με προσφορές από κάποιον φίλο που εκτός των άλλων έχει και μια Samsung LE46a956D1MXX με 1200 ευρώ. Πόσο αξίζει τα λεφτά της με δεδομένο ότι καλο κοιτάζω και την Sony KDL-46Z4500 που είναι στα 1600 ευρω?
Τι να κάνω? Έχει παλιώσει πολύ σε σχέση με τις νέες led της Samsung??
Τι θα στερηθώ σε σχέση με τα νέες led? Έχω χάσει αρκετά επεισόδια εδώ και 8 μήνες

Re: ΕΠΕΙΓΟΝ!!

Μαλλον θα στερηθεις τον πιο συγχρονο και καλυτερο επεξεργαστη εικονας και το βελτιωμενο πανελ ...
Κατα τα αλλα μια χαρα τηλεοραση ειναι και κραταει ακομα ψηλη τιμη στην αγορα .
Την εχω δει να παιζει και μου αρεσε προσωπικα , χωρις να εχω ψαχτει στα επιμερους χαρακτηριστικα της παντως θα επελεγα μια 46Β750 με κατι ψιλα παραπανω ...
Την εχει το praktiker στην Ιερα οδο σε λειτουργια με 1600 περιπου ευρω αν θες να την δεις
-bye-

Πήγαινε για την 956. Έχει LED με dimming. Τις ξεφτιλίζει σε εικόνα και τις 2. Οι άλλες έχουν μόνο φρου-φρου και αρώματα.

Πήγαινε για την 956. Έχει LED με dimming. Τις ξεφτιλίζει σε εικόνα και τις 2. Οι άλλες έχουν μόνο φρου-φρου και αρώματα.

Συνεπως η LG LH9000 που εχει led, local dimming και 200Hz
καθως και αντιθεση 5000000:1 , ειναι η καλυτερη τηλεοραση της αγορας ετη φωτος απο τη δευτερη ε?
-bye-

Πήγαινε για την 956. Έχει LED με dimming.

Αν ειναι ετσι τα πραγματα γιατι φετος η Samsung δεν εβγαλε ουτε ενα μοντελο με local dimming?-bye-

Επισης γιατι η LH9000 ειναι φθηνότερη απο την SL9000 με side LED?

Μηπως ξερεις κατι που αυτοι δεν ξερουν?

το οτι δεν ηρθε στην ευρωπη δεν σημαινει οτι δεν βγηκε κι ολας.εχει την Β8500 αλλα μονο στην αμερικη.ετσι κι αλλιως τηλεοραση των 4000Ε δεν επροκειτο να πουλησει στην ευρωπη

Αν ειναι ετσι τα πραγματα γιατι φετος η Samsung δεν εβγαλε ουτε ενα μοντελο με local dimming?-bye-

Σωστά έχει καλύτερη εικόνα μια φετινή τηλεόραση με λάμπες φθορισμού.200 ΗΖ, USB θύρα απο την περσινή κορυφαία τηλεόραση της SAMSUNG με LED local dimming...
Για πείτε μου ποιος λέει ότι θέλει..?
Όσο για την LG LH9000, είναι σίγουρο ότι επειδή είναι μάρκα LG έχει χειρότερη εικόνα απο όλες τις SAMSUNG.. :flipout:

Γιατί είναι πιο λεπτή και έχει και bordeless design (η SL9000).

Γιατι η SAMSUNG 46B8000 ειναι πιο ακριβη απο LG 47LH9000?
Τα χαρακτηριστικα της δευτερης που ειδα ειναι εξαιρετικα...
Η διαφορα στην τιμη ειναι (500-600Ε)υποψειν κιολας οτι η LH9000 ειναι και 47" Ο_Ο

Σωστά έχει καλύτερη εικόνα μια φετινή τηλεόραση με λάμπες φθορισμού.200 ΗΖ, USB θύρα απο την περσινή κορυφαία τηλεόραση της SAMSUNG με LED local dimming...
Για πείτε μου ποιος λέει ότι θέλει..?
Όσο για την LG LH9000, είναι σίγουρο ότι επειδή είναι μάρκα LG έχει χειρότερη εικόνα απο όλες τις SAMSUNG.. :flipout:

Επειδη ακουγεσαι καπως χλευαστικος , πηγες να δεις την 9000 να παιζει? Γιατι εγω ξοδεψα ωρες μπροστα της μιας και ειχα ψηθει να την αγορασω μολις βγηκε...
Δεν ειναι τα χαρακτηριστικα μονο που βγαζουν το αποτελεσμα φιλε... Ειναι μια καλη αγορα στα λεφτα που ζηταει , αλλα σιγουρα οχι καλυτερη απο μια 750 οπως την ειδα εγω , με τα δικα μου ματια....
Η 956 , ειπα οτι μου αρεσε συνολικα , αλλα σε SD σημα ηταν υποδεεστερη των φετινων samsung και δεν ειχα καμια προθεση να δωσω τοσα λεφτα για περσινο μοντελο που θα μου προσφερε καποιες λεπτομερειες παραπανω στα blu ray και μονο... Καλως η κακως , δεν ειναι αυτη η κυρια θεαση μου....

συγγνωμη αλλα θα διαφωνησω καθετα με τους περισσοτερους απο εσας. Το local dimming κανει τεραστια διαφορα στην εικονα. Προσπαθει να λυσει το μεγαλυτερο προβλημα των LCD....αν μπορουσαμε ιδανικα να ειχαμε 1led/pixel τοτε πρακτικα θα ειχαμε απειρο contrast. Το local dimming ειναι οτι πιο κοντινο υπαρχει σημερα σε αυτο. Ειμαι απο αυτους που δεν κοιτανε καν τα νουμερα αντιθεσης που δινουν οι κατασκευαστες, γιατι δε με ενδιαφερει η δυναμικη αντιθεση, δεν εχει πολλη ουσια εφοσον πρεπει να σκουρινει/φωτιστει ολη η οθονη ταυτοχρονα για να επιτευχθει, και γι'άυτο θεωρω τις plasma σε αλλο επιπεδο στο θεμα contrast αφου το native τους ειναι πολυ καλυτερο...

Τους επεξεργαστες εικονας τους γραφω ξερετε που, γιατι δε θα αγορασω μαι τετοια τηλεοραση για να βλεπω Ant1...ουτε καν τα 100hz δε με ενδιαφερουν. Αυτο που με ενδιαφερει απο μια τετοια τηλεοραση ειναι να συνδεσω το bluray/pc , να δωσω 1080p και να με μεινω μ@λ@κ@ς απο την εικονα. Και σε αυτο νομιζω πως ειναι κορυφη η 46Α956.

Κατανοω βεβαια οτι δεν ειναι ολοι ετσι, και πολλους θα τους νοιαξει και το αναλογικο-τηλεοπτικο σημα....οποτε δεχομαι εκει το μειονεκτημα της τηλεορασης αυτης. Αλλα να λεμε οτι το Local-dimming ειναι μαπα επειδη στα φετινα μοντελα δεν υπαρχει το βρισκω εξωφρενικο...
Η τηλεοραση αυτη, για καθαρη HD χρηση παιζει να ειναι ακομα και σημερα οτι καλυτερο υπαρχει....

Πες μου σε παρακαλω φιλε που την δινουν 1200 ευρω γιατι παιζει και να παω την επομενη εβδομαδα να την παρω...

Επειδη ακουγεσαι καπως χλευαστικος , πηγες να δεις την 9000 να παιζει? Γιατι εγω ξοδεψα ωρες μπροστα της μιας και ειχα ψηθει να την αγορασω μολις βγηκε...
Δεν ειναι τα χαρακτηριστικα μονο που βγαζουν το αποτελεσμα φιλε... Ειναι μια καλη αγορα στα λεφτα που ζηταει , αλλα σιγουρα οχι καλυτερη απο μια 750 οπως την ειδα εγω , με τα δικα μου ματια....
Η 956 , ειπα οτι μου αρεσε συνολικα , αλλα σε SD σημα ηταν υποδεεστερη των φετινων samsung και δεν ειχα καμια προθεση να δωσω τοσα λεφτα για περσινο μοντελο που θα μου προσφερε καποιες λεπτομερειες παραπανω στα blu ray και μονο... Καλως η κακως , δεν ειναι αυτη η κυρια θεαση μου....

Για πες μου φίλε μου σε τι κατάστημα τις σύγκρινες αυτές τις 2. Που τις είχαν δίπλα δίπλα να παίζουν SD και HD και με τι καλώδια. Ο φωτισμός πως ήταν για να μπορέσεις να κρίνεις τα επίπεδα του μαύρου?
Όσο για την ειρωνεία, δεν είμαι εγώ αυτός που κατηγόρησε τον άλλον για το ότι θέλει λέει..

+1

Καλο το local dimming στην θεωρια , στην πραξη ομως η διαφορα με τις τηλεορασεις Side LED ακομη και CCFL ειναι μικρη...

Δλδ η LED έχει μικρή διαφορά με την CCFL???

Εξαρταται απο τι δειχνει η τηλεοραση , αν βαλουμε μια μαυρη εικονα φυσικα η LED θα δειχνει καλυτερο μαυρο (ολα τα LED θα σβησουν) , σε πραγματικο υλικο θεασης ομως οι διαφορες αμβλυνονται και ειναι απο δυσδιακριτες εως ανυπαρκτες αναλογα βεβαια τον τυπο του πανελ...

Αγαπητέ Ισοκράτη που την είδες να παίζει την 46 LH9000 ??
Επίσης πες μου,συνοπτικά,τις εντυπώσεις-διαφορές με την 750.
Ποιά θα πρότεινες για τηλεοπτικό...????